Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Klimaatactivist wil opnieuw stunten in Luik-Bastenaken-Luik... maar belandt in ziekenhuis

HLN
Klimaatactivist wil opnieuw stunten in Luik-Bastenaken-Luik... maar belandt in ziekenhuis
De klimaatactivist Wouter Mouton die u kent van zowel de Ronde van Vlaanderen als de finale in de Beker van België, probeerde ook tijdens Luik-Bastenaken-Luik een actie te voeren. Zijn doel was opnieuw om met een bedrukte witte t-shirt in beeld te verschijnen, maar dat is niet gelukt. De politie merkte Mouton op in de buurt van de finish en arresteerde hem.
Lees verder

Gekantelde tractor met mest veroorzaakt lange files op Brugsesteenweg
Op het kruispunt tussen de Ringlaan en de Brugsesteenweg in Eeklo is een ongeval gebeurd met een tractor die in een aanhangwagen mest vervoerde. De tractor is gekanteld en verspert de Brugsesteenweg in beide richtingen, met ellenlange files tot gevolg.
Lees verder

Wie heeft het beeldje voor overleden Becky (24) meegenomen? "Zo was ze er altijd bij in Bar Broos"
Een mariabuste, bedekt in zonnebloemen, ter ere van overleden vriendin Becky. Dat hebben dieven ontvreemd uit Bar Broos. De vrienden en collega's van Becky zitten in zak en as. "Het is enorm waardevol voor ons, zij weten waarschijnlijk niet wat ze in handen hadden. We willen het héél erg graag terug".
Lees verder

Geluid van zeldzame reiger legt bom onder één van bekendste triatlons in ons land: "Zwemgedeelte geschrapt om boetes te vermijden"
De watermolentriatlon in Hamme, een van de oudste en de bekendste in Vlaanderen, heeft bijzonder slecht nieuws te horen gekregen van Agentschap Natuur en Bos. Een boswachter zou er het geluid van een woudaap gehoord hebben, een zeldzaam soort reiger. "Het vele lawaai zou het dier kunnen verstoren, en daarom mogen de zwemmers niet meer in het water aan de Oude Durme", zegt Thom Nelis van de organisatie.
Lees verder

Vrouw kan zich maar net op tijd uit brandende auto bevrijden
In Duffel is maandag een vrouw gewond geraakt nadat ze met haar wagen in de gracht was beland. De auto vatte ook vuur. Ook het treinverkeer werd even stilgelegd.
Lees verder

Vrouw kan zich maar net op tijd uit brandend voertuig bevrijden
In Duffel is maandagnamiddag een vrouw gewond geraakt nadat ze met haar wagen in de gracht was beland. Het voertuig had ook vuur gevat. Omdat het ongeval in de buurt van de treinsporen gebeurde, werd het treinverkeer even stilgelegd.
Lees verder

Turkse zakenman Kavala krijgt levenslang voor betrokkenheid bij staatsgreep
Filantroop en zakenman Osman Kavala is maandag door een Turkse rechtbank veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege betrokkenheid bij de couppoging in Turkije in 2016. Hij is wel vrijgesproken van de aanklacht die tegen hem liep wegens spionage.
Lees verder

Speelbos Droombergen valt ten prooi aan vandalen: twee monumentale bomen vergiftigd
Vandalen hebben het gemunt op twee monumentale bomen in speelbos Droombergen in de Zottegemse deelgemeente Oombergen. "De eerste keer smeerden ze de wortels in met een zuur, nu spoten ze vergif in de stammen", zegt schepen van Milieu Leen Goossens (CD&V).
Lees verder

Pamela Anderson keert terug naar de spotlights na tumultueus leven: "Pokerschuld betaald met seksuele gunsten"
Ze had de showbizz voorgoed afgezworen en had zich teruggetrokken op haar boerderij in Canada, maar een gebroken huwelijk doet Pamela Anderson (54) nu schijnbaar toch van koers veranderen. De 'Baywatch'-babe van weleer is helemaal terug: met een serie over haar wereldberoemde sekstape, een aankomende Netflix-docu én een musicaldebuut op Broadway. Het sekssymbool vat daarmee een zoveelste hoofdstuk aan in haar tumultueuze leven. "In de #MeToo-beweging lijkt ze de uitzondering op de regel."
Lees verder

'Familie' viert de 7.000ste aflevering met een originele zoektocht, kijkmarathon en kookboek vol geheimen
'Familie' is op dinsdag 26 april toe aan de 7.000ste aflevering en viert dat met een originele speurtocht op tv en een cadeautje voor de kijker. Bovendien lanceert de soap een uniek kookboek, waarin enkele goed bewaarde geheimen worden prijsgegeven.
Lees verder

Nieuw label voor duurzaam Belgisch rundsvlees gelanceerd
'Pré de chez nous', het nieuwe label voor duurzaam Belgisch rundvlees werd maandag voorgesteld in het Waalse Fernelmont, bij Namen. Het nieuwe duurzaamheidslabel kwam tot stand door een brede samenwerking tussen verschillende spelers in de vleesindustrie, namelijk meester-grossier Bernard Gotta, vleesversnijder Viande de Liège, veehandelaar Sobemax en veevoederproducent Dumoulin.
Lees verder

Onze Anderlecht-watcher over de alarmbellen op Neerpede: "Willen de echte leidersfiguren dan nu opstaan?"
Een verloren finale, een gemiste start in de play-offs en een vormcurve die net wanneer er gepiekt moet worden afvlakt. De alarmbellen gaan af op Neerpede. Het tij moet snel keren of het wordt op het einde van dit seizoen een netelig evaluatiegesprek voor Vincent Kompany.
Lees verder

Britten voeren nieuwe handelsgesprekken met VS
Het Verenigd Koninkrijk, dat al lang aast op een post-brexit handelsakkoord met de VS, ontvangt op maandag en dinsdag de Amerikaanse handelsgezant Katherine Tai voor verdere bilaterale besprekingen.
Lees verder

Fred Vandervennet, jeugdcoach van Evenepoel: "Tientallen keren met Remco naar La Redoute getrokken"
Remco Evenepoel was er na zijn overwinning in Luik als de kippen bij om zijn jeugdcoach Fred Vandervennet (69) te bedanken. "Om twee uur 's nachts stuurde hij: 'Yes, we did it'. Ik kreeg tranen in de ogen."
Lees verder

Harry Styles en Billie Eilish verrassen met special guests op Coachella: van Lizzo tot Shania Twain
Billie Eilish heeft tijdens haar optreden op Coachella een verrassing voorzien voor haar fans. Niemand minder dan Hayley Williams van de band Paramore betreedt plots het podium. Samen met Eilish brengt ze de Paramore-hit 'Misery Business' uit 2007. Ook Harry Styles bracht bij zijn optredens al speciale gasten mee. Zo konden zijn fans vorig weekend nog van Shania Twain genieten en vergezelde Lizzo hem dit weekend op het podium.
Lees verder

Lukas Lelie wordt deze zomer voor de eerste keer papa: "We hebben al een naam in gedachten"
Lukas Lelie (32) en zijn vriendin krijgen binnenkort een eerste kindje samen. Lelie maakte het heuglijke nieuws zelf bekend in 'Welcome tot the AA', een podcast van Alex Agnew. De komiek kondigde verder meteen ook al het geslacht aan: het wordt een jongen.
Lees verder

An-Sophie Mestach en Astrid Dierckx tussen de wereldtop op Circus Brussels Padel Open: "Neen, we maken ons geen illusies"
Tijdens de 'Belgian Day' op woensdag 4 mei krijgt het duo An-Sophie Mestach en Astrid Dierckx dankzij een wildcard de kans om zich in de Brusselse Gare Maritime te meten met de absolute wereldtop in het padel. "Aantreden op de hoofdtabel van een toernooi om de World Padel Tour wordt een geweldige ervaring", klinkt het bij het enthousiaste duo.
Lees verder

BASKET KORT. Leuven Bears reikt stevig naar derde plaats. * Vrouwen van Castors Braine steken de hand uit naar 8ste landstitel.
Leuven Bears blijft zijn sterke reeks in de Elite Gold verlengen. Tegen ZZ Leiden denderde het naar een sterke 86-57 zege. De zevende overwinning tegen slechts twee nederlagen in deze Elite Gold. Alleen Kangoeroes Mechelen (8 zeges, 1 nederlaag) doet beter.
Lees verder

Prinses Elisabeth vertrekt deze zomer op militair kamp
Prinses Elisabeth (20) is druk bezig met het verderzetten van haar militaire carrière, zo blijkt uit een bericht van het koninklijk paleis. De toekomstige koningin van ons land vertrek binnenkort op een militair kamp, waar ze haar skills nog zal aanscherpen.
Lees verder

Met het optreden van Verboomen als de druppel: deze discutabele beslissingen leidden tot de woede van Vanhaezebrouck
Hein Vanhaezebrouck is sowieso geschorst voor de match op Charleroi, maar mogelijk wacht hem een bijkomende sanctie. Een blik op de feiten van de voorbije maanden leert waar de opgestapelde onvrede van Vanhaezebrouck vandaan komt.
Lees verder