Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 april 2022

KIJK LIVE. Eerste volledig commerciële bemande vlucht naar internationaal ruimtestation met succes aangekomen

HLN
KIJK LIVE. Eerste volledig commerciële bemande vlucht naar internationaal ruimtestation met succes aangekomen
Er is een nieuw hoofdstuk begonnen in de bemande en commerciële ruimtevaart. Op Cape Canaveral in Florida is gisteren een eerste volledig commerciële bemande vlucht vertrokken naar het Internationaal Ruimtestation. Het dokken liep enige vertraging op na problemen met videorouting, maar de ruimtecapsule is intussen met succes aangekomen.
Lees verder

KIJK LIVE. Problemen met videorouting: capsule van eerste volledig commerciële bemande vlucht naar ISS wacht op 20 meter van ruimtestation
Er is een nieuw hoofdstuk begonnen in de bemande en commerciële ruimtevaart. Op Cape Canaveral in Florida is gisteren een eerste volledig commerciële bemande vlucht vertrokken naar het Internationaal Ruimtestation. Het dokken heeft echter vertraging opgelopen na problemen met videorouting. Het ruimtetoestel hangt momenteel 20 meter van het ISS te wachten tot de problemen verholpen zijn.
Lees verder

Celebs reageren op Oscar-ban Will Smith: "Veel te streng"
Op vrijdag raakte het nieuws bekend dat Will Smith (53) de komende tien jaar niet welkom is op de uitreiking van de Oscars en andere events van de Academy. De acteur zelf liet in een statement weten dat hij de beslissing respecteert. Andere beroemdheden zijn dan weer minder te spreken over de Oscar-ban van Smith. De Amerikaanse rapper 50 Cent (46) is het er bijvoorbeeld niet meer eens.
Lees verder

Mensenrechtencommissaris Oekraïne: "14-jarig meisje in Boetsja verkracht door vijf Russische soldaten. Ze is nu zwanger"
Volgens Oekraïens mensenrechtencommissaris Ljoedmila Denisova hebben Russische militairen ook kinderen verkracht. In een bericht op sociale media haalt ze schokkende voorbeelden aan.
Lees verder

KOERS KORT. Jan Ullrich zamelt 40.000 euro in voor Oekraïense kinderen met veilen van fiets
Voormalig Tourwinnaar Jan Ullrich heeft met de veiling van een van zijn fietsen 40.100 euro ingezameld. Het geld gaat naar een Duitse organisatie die kinderen in het door oorlog geteisterde Oekraïne helpt.
Lees verder

Aantal kaakoperaties bij jongeren op tien jaar tijd bijna verdubbeld
Het aantal corrigerende kaakoperaties bij jongeren met een afwijkende beet is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIZIV, opgevraagd door VTM Nieuws. Volgens kaakchirurg Kristof Hendrickx (AZ Nikolaas) is die stijgende populariteit te danken aan verbeterde operatietechnieken.
Lees verder

Mercedes Van Volcem (Open Vld) wil ingrijpen op indexering: "Geen sympathiek idee, maar we moeten inflatiespiraal stoppen"
Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën in Brugge Mercedes Van Volcem (Open Vld) stelt voor om de snelle stijging van de loonkosten te stoppen door in te grijpen op het mechanisme van de automatische loonindexering. "Niets doen zal leiden tot een spiraal van prijsstijgingen en recessie, wat tot collectieve verarming zal leiden", zegt ze.
Lees verder

Onze watcher ziet hoe de geldzucht van de F1-bazen groter is dan ooit: "Dit kan het einde betekenen voor de traditionele circuits zoals Francorchamps"
De populariteit van de Formule 1 scheert hoge toppen, waardoor de geldzucht van de F1-bazen groter is dan ooit. Zij willen zo snel mogelijk cashen. En dat zou voor de traditionele circuits als Francorchamps, Monza, Le Castellet of Silverstone het einde kunnen betekenen.
Lees verder

In gesprek met Camille Dhont en haar trotse ouders: "Jullie zijn lief! Maar ook ongeduldig en perfectionistisch"- "Dat heb je dan van ons"
Thuis bij Frédéric Dhont (49) en Isabelle Raveschot (48) in Wevelgem zit een beroemde dochter op de sofa: Camille (20). Iedereen wil wat van haar. En zij wil het allemaal. "Goed dat papa gestopt is met muziek. Nu doe ik het allemaal zélf." Op bezoek bij een trio West-Vlaamse knokkers, waar dromen mág.
Lees verder

Wat staat er op het seizoensmenu? Witte asperges: "Heerlijk met ingrediënten zoals spek, zalm, boter of parmezaan"
De dagen worden stilaan langer, de bomen dragen bloesems én we kunnen weer witte asperges eten. Dit is het seizoen waar lekkerbekken een heel jaar naar uitkijken. Zo ook chef-kok Francesca Skerckx van restaurant Mistinguett in Aarschot. "Witte asperges zijn mijn favorieten", vertelt ze. "Tenminste als je geen lange, vezelige draden proeft tijdens het eten." Hoe vermijd je die draden dan? Hoe bereid je die witte asperges het best en welk type asperges gebruik je wanneer?
Lees verder

Wat hij mist in zijn seksloos huwelijk vindt Hidde bij vurige Kirstin: "Met haar handen hield ze mijn hoofd down under"
Hidde* (42) is al jaren getrouwd maar hij en zijn vrouw slapen apart en hebben nooit meer seks. Wanneer hij Kirstin* (45) ontmoet via zijn werk, krijgt hij haar maar niet uit zijn hoofd. De spanning stijgt, tot een ontlading op een donkere zondagavond, in een appartement met enkel een matras op de grond. "'Dit is fantastisch', zei ze. 'Mijn ex-man wilde dit nooit doen. Ik glom van trots en zelfvertrouwen. Ik deed niets liever dan haar warme plooien proeven."
Lees verder

Jack White verlooft zich én trouwt tijdens eigen concert
De Amerikaanse zanger Jack White (46), bekend van zijn oude band The White Stripes, heeft vrijdagavond tijdens een concert in Detroit zijn vriendin ten huwelijk gevraagd. Hij voegde direct daad bij woord: de twee geliefden trouwden ter plekke op het podium.
Lees verder

Scooterbestuurder komt om het leven bij verkeersongeval in Tremelo
Op de Tremelobaan is zaterdagvoormiddag een zwaar verkeersongeval gebeurd. De bestuurder van een scooter kwam om het leven.
Lees verder

GETEST. Biologische universele potgrond: "Dit is de op één na duurste, en na 4 tot 6 weken moet je al bijmesten"
Het terras staat klaar om gevuld te worden, op naar het tuincentrum voor een paar zakken potgrond! Maar welke kiezen? Wat is de meeste milieuvriendelijke? Onze tuinexperte Laurence Machiels vergeleek 10 biologische potgronden op hun ecologische voetafdruk en vond zelfs een paar excellente turfvrije potgronden!
Lees verder

Coronabesmetting remt comeback van Wickmayer af: "Elke tegenslag biedt een kans om te groeien als persoon"
Yanina Wickmayer maakte begin februari haar comeback in het tenniscircuit, maar een coronabesmetting heeft de tennismama nadien flink parten gespeeld. Dat laat ze weten via een bericht op Instagram.
Lees verder

LIVE. Quick.Step-Alpha Vinyl controleert in peloton - Stelt Remco Evenepoel eindzege veilig in koninginnenrit in het Baskenland?
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

Brandweer en De Ambrassade lanceren nieuwe vorming brandveiligheid voor jeugdsector
Het Netwerk Brandweer en jeugdexpertisecentrum De Ambrassade hebben samen een nieuwe basisvorming brandveiligheid gecreëerd voor jeugdorganisaties in Vlaanderen en Brussel. In de vorming is nog meer dan voorheen aandacht voor preventie.
Lees verder

De lelies en de kat, de plas in het veld en zwarte chocolade: 10 verrassende dingen en plekken rondom je huis die (ook) giftig zijn
Kan het dat een romantisch bedje toch giftig is? En dat je moet opletten voor plassen in de buurt van je huis? Ja, dat kan. Want vergif is niet altijd rattengif of de antivries waar je kind van kan drinken. Professor dr. Dominique Vandijck, adjunct-directeur van het Antigifcentrum, geeft een overzicht van tien andere giftige dingen en plekken waar je waarschijnlijk niet direct bij stilstaat.
Lees verder

Boezemvrienden Abdi & Abdi over legendarische olympische sprint en hun bijzondere vriendschap: "Zonder zijn handgebaren had ik geen brons gehaald"
Met hun sprint naar zilver en brons op de Olympische Spelen veroverden Abdi Nageeye en Bashir Abdi afgelopen zomer de wereld. De Nederlander en de Belg gaven in aanloop naar hun Marathon Rotterdam samen een interview aan onze collega's van zusterkrant AD. Van hun medailles tot hun eerste ontmoeting en hun ongekende populariteit in Ethiopië. "Als je voor eigen succes gaat, kun je ook de ander helpen."
Lees verder

Geen Lukaku tegen Southampton: geblesseerde Belg ontbreekt in kern Chelsea
Geen Lukaku dus tegen Southampton straks. Ook niet op de bank. Chelsea-coach Tuchel neemt de Belg niet op in de kern. Reden? Last van de achillespees.
Lees verder