Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

Kevin De Bruyne sloopt Madrileense muur: “Ze speelden eigenlijk met vijf verdedigers en vijf middenvelders”

HLN
Kevin De Bruyne sloopt Madrileense muur: "Ze speelden eigenlijk met vijf verdedigers en vijf middenvelders"
70 minuten lang botste Manchester City op een Madrileense muur. Tot Foden met een heerlijk passje De Bruyne het straatje instuurde en KDB het feilloos afwerkte. Met een 1-0-voorsprong trekt City over een week richting Atlético. Simeone zal dan meer risico's moeten nemen. In die andere kwartfinale toonde Liverpool zich te sterk voor Benfica.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Topgeneraal VS pleit voor permanente bases in Oost-Europa - Bijna 400 inwoners uit voorstad Kiev vermist
De hoogste militaire functionaris in de VS, generaal Mark Milley, heeft zich uitgesproken voor het vestigen van permanente bases in NAVO-landen in Oost-Europa. Milley verwacht "sowieso voor enige tijd" een grotere aanwezigheid van de VS in de regio, nu volgens hem de duur van het conflict in Oekraïne "vermoedelijk in jaren zal moeten worden gemeten". Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Nog de hele week herfstweer, maar volgende week mogelijk opnieuw meer dan 20 graden
Ook vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt met in de loop van de dag regen en buien vanaf de kust. Het is opnieuw vrij winderig met rukwinden tot 70 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden, meldt het KMI. Het blijft nog de hele week regenachtig, maar vanaf maandag stijgt het kwik mogelijk opnieuw boven de 20 graden.
Lees verder

Herfstweer houdt ook komende dagen nog stand
Ook vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt met in de loop van de dag regen en buien vanaf de kust. Het is opnieuw vrij winderig met rukwinden tot 70 kilometer per uur. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Crypto in 1-2-3: welke invloed heeft het failliet van de Cypriotische banken op de Bitcoin?
Wat is een quant? Waneer zie je de Bitcoin dalen en wanneer stijgen? Wat is de 'bull and bear market'? En hoe ondervond de Bitcoin invloed van het failliet van de banken op Cyprus? Het antwoord op al deze vragen krijg je van Kim Londers en Peter Hoogland in de vijfde aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3.
Lees verder

Van Lil' Kleine tot Ali B: ook in Nederland werden BN'ers beroofd: "Horlogebendes zitten overal"
Het lijkt nog maar pas een fenomeen in België, maar bij onze noorderburen hebben horlogedieven het al langer gemunt op bekende slachtoffers: van Lil' Kleine over Ali B, tot Estelle Cruijff.
Lees verder

Dave van 'The Sky is the Limit' is veilig terug uit Oekraïne: "Ze hebben ons gezin zelfs een keer beschoten"
Anderhalve maand zat Dave Wauwermans (53), bekend van het tv-programma 'The Sky is the Limit', met zijn Oekraïense vrouw Kristina (40) en hun dochtertje Arnella (5) vast in oorlogsgebied. Een familiebezoekje in Oekraïne ontaardde zo in een ware nachtmerrie. Met de hulp van Michel Van den Brande - ook van 'The Sky is the Limit' - is het gezin intussen weer veilig in België. "Maar de schrijnende taferelen staan voor altijd op ons netvlies gebrand", vertelt Dave.
Lees verder

COLUMN. Ook Sinisa Mihajlovic, coach van Bologna, vecht opnieuw tegen leukemie. Strijdlust is dapper, maar garandeert helaas niets, weten we
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sinisa Mihajlovic, leukemiepatiënt.
Lees verder

Van Lil' Kleine tot Ali B: ook in Nederland werden BN'ers beroofd: "Horloge-bendes zitten overal"
Het lijkt nog maar pas een fenomeen in België, maar bij onze noorderburen hebben horlogedieven het al langer gemunt op bekende slachtoffers: van Lil' Kleine over Ali B, tot Estelle Cruijff.
Lees verder

Achter de schermen maakt 'Big Rom' fun: waarom een bankzitter blijft lachen bij Chelsea
De situatie van zijn spits van 113 miljoen euro is wat ze is. Zelfs zijn trainer hoor je niet klagen. Een blik achter de schermen bij Chelsea. Hoort daar iemand Romelu Lukaku (28) luid lachen?
Lees verder

INTERVIEW. Mads Mikkelsen is de opvolger van Johnny Depp in 'Fantastic Beasts': "Ik begrijp de controverse, maar het is nu eenmaal zo"
Personeelswijziging bij 'Fantastic Beasts': the secrets of Dumbledore'. Gellert Grindelwald wordt in het derde deel van de franchise niet langer vertolkt door Johnny Depp. Mads Mikkelsen vervangt de in ongenade gevallen acteur als booswicht. "Ik weet niet of dat fair is, maar soms gaat dat nu eenmaal zo", vertelt Mikkelsen in een exclusief gesprek.
Lees verder

324 miljoen euro op één foto: 4 van de bekendste topmodellen ter wereld in reclame voor ondergoed
Tyra Banks, Heidi Klum, Alessandra Ambrosio en Candice Swanepoel voor het eerst verenigd op één foto. De topmodellen zijn samen 324 miljoen euro waard. Ze mogen dan misschien niet meer de allerjongste zijn, maar het nieuwe reclamebeeld van ondergoedmerk 'SKIMS' van Kim Kardashian toont dat ze nog altijd dé figuren zijn in de modellenwereld.
Lees verder

STREAMINGTIP.'Moon Knight' (Disney+): "Oscar Isaac als gespleten antiheld"
Met 'Moon Knight' op Disney+ laat Marvel u kennismaken met één van z'n meest verknipte personages uit z'n universum. Deze in Egyptische mythologie verankerde antiheld is geen nieuwkomer, maar heeft een lange geschiedenis bij Marvel Comics die teruggaat tot de jaren zeventig. Al hebben de makers van deze reeks wel één en ander in een nieuw licht gezet.
Lees verder

Persoon overleden na aanrijding door trein in Manage, treinverkeer plaatselijk verstoord
In Manage, in de provincie Henegouwen, is een persoon om het leven gekomen nadat die werd aangereden door een trein. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Het treinverkeer ondervindt er hinder.
Lees verder

"Nee, het waren geen felicitaties": beelden opgedoken van gefrustreerde Pogacar die Van Baarle gaat opzoeken na Ronde-sprint
Een beklijvende sprint was het zondag in de Ronde van Vlaanderen. Valentin Madouas en Dylan van Baarle kwamen nog tot bij Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, waarna die laatste ingesloten raakte. De Sloveense tweevoudige Tourwinnaar verweet Van Baarle na afloop dat hij de deur dichtdeed en ging verhaal halen bij de Nederlander. Volgens de renner van INEOS Grenadiers was er "gewoon geen ruimte meer."
Lees verder

Agressieve vos veroorzaakt commotie in omgeving van Capitool
In Capitol Hill in Washington D.C., waar het Capitool staat, heeft een agressieve vos voor heel wat opschudding gezorgd. Het dier had verschillende mensen gebeten of aangevallen, maar kon uiteindelijk worden gevangen.
Lees verder

Tweede Pfizer-boosterprik beschermt ouderen maar kort tegen infectie
Een tweede boosterprik van het Pfizer/BioNTech-vaccin verlaagt het aantal Covid-19-besmettingen onder mensen van 60 jaar en ouder, maar de bescherming tegen infectie lijkt van korte duur. De bescherming tegen ernstige ziekte is zes weken na de prik echter niet afgenomen. Dat blijkt na een grootschalig Israëlisch onderzoek.
Lees verder

Amerikaans verhuurbedrijf koopt 65.000 elektrische auto's in één keer
De elektrische autofabrikant Polestar heeft een enorme order binnengehaald van het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz. Polestar zal tot 65.000 elektrische auto's leveren voor de verhuurvloten van Hertz.
Lees verder

'Familie'-acteur Jo Hens over openhartige getuigenis van Bazart-gitarist Simon Nuytten: "Gewoon accepteren en situatie keihard rocken"
Op dinsdag deelde Simon Nuytten (29) een openhartig bericht op sociale media. De Bazart-gitarist deelde op Instagram een reeks foto's waarop hij te zien is met een 'broske'. In het onderschrift dat bij de post hoort, vertelt Nuytten dat hij al jaren worstelt met het feit dat hij kalende is. "Je haar verliezen is kut, zeker op jonge leeftijd", klinkt het onder meer. Wij vroegen 'Familie'-acteur Jo Hens (33), die al acht jaar kaal is, om een reactie.
Lees verder

Fabio Jakobsen op zoek naar hattrick en zege op Vlaamse bodem waar Quick.Step-Alpha Vinyl zo naar snakt: "Als ik win, geef ik mijn voorjaar tien op tien"
Twee keer startte Fabio Jakobsen in de Scheldeprijs. Twee keer won hij. De Nederlander mikt vandaag op een drie op drie. Dat zal ook nodig zijn om het elan van Quick.Step-Alpha Vinyl van dit voorjaar op te krikken. "Het is een groot woord te zeggen dat we daarmee het voorjaar van de ploeg zullen redden, maar we snakken naar een zege op Vlaamse bodem."
Lees verder