Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Isolatiematerialen tot 50 procent duurder: dit zijn de meest interessante renovatieleningen

HLN
Isolatiematerialen tot 50 procent duurder: dit zijn de meest interessante renovatieleningen
Een goede isolatie zorgt ervoor dat je de impact van de hoge energieprijzen enigszins kunt beperken. Ze draagt bovendien bij tot het rendement van warmtepompen en andere vormen van hernieuwbare energie. Maar je huis (deels) isoleren is vaak ook een grote kost. Kan je lenen voor isolatiematerialen? En welke lening is dan het goedkoopste? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Wandelaars en brandweer redden hond uit vijver
In Klerken, deelgemeente van Houthulst, hebben buurtbewoners maandagavond samen met de brandweer een hond van de verdrinkingsdood gered. De viervoeter was in een vijver gesukkeld en raakte er niet op eigen kracht uit.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Piek van coronabesmettingen bereikt. Lente en zomer zonder al te veel maatregelen"
De piek van de recentste coronagolf met de BA.2-variant in ons land is in zicht. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs gezegd aan HLN LIVE. "Op het vlak van het aantal besmettingen is de piek zelfs al bereikt", klinkt het. Van de lente en de zomer zouden we volgens Molenberghs kunnen genieten zonder al te veel maatregelen.
Lees verder

Jan Vertonghen kijkt met bewondering naar Mathieu van der Poel: "Een fenomeen in alle opzichten"
Een Rode Duivel in een wielerpodcast, dat kan alleen maar Jan Vertonghen zijn. De Belgische recordinternational heeft een hart voor de koers en stak in 'Wuyts&Boonen' zijn bewondering voor de wielertoppers niet onder stoelen of banken.
Lees verder

HOROSCOOP. Onverwachte kosten voor stier en meer intimiteit voor leeuw: astrologe Esther voorspelt je week
De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "De maan ligt dwars en dat kan spanningen in je relatie geven, steenbok."
Lees verder

HOROSCOOP. Frustraties in de liefde voor Kreeft en carrièrewending voor Stier: astrologe Esther voorspelt je week
De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "De maan ligt dwars en dat kan spanningen in je relatie geven, steenbok."
Lees verder

Zus Kim Jong-un: "Zuid-Korea wordt met de grond gelijk gemaakt als ze ons uitdagen"
Noord-Korea is in principe tegen oorlog, maar zal zichzelf verdedigen met kernwapens in het geval dat het Zuid-Koreaanse leger het land zou aanvallen. Dat zegt de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, Kim Yo-jong.
Lees verder

Anderlecht staat voor de week van de waarheid, maar druk is geen factor voor Kompany en paars-wit
De week van de waarheid is aangebroken voor Anderlecht. Champions' play-offs of Europe play-offs? De beslissing valt zondag in Kortrijk. Een déjà vu voor paars-wit. Waarom druk geen factor is voor de troepen van Kompany.
Lees verder

De opvallendste 'De mol'-theorieën: een speciale outfit en een nummerplaat met een geheime boodschap
'De Mol' is weer op tv en dat betekent dat heel Vlaanderen weer massaal meespeurt naar de saboteur van het tiende seizoen. Op sociale media deden al heel wat fans hun theorieën en tips uit de doeken. Is de mol nu al ontmaskerd dankzij enkele bizarre theorieën?
Lees verder

Wat maakt karamel-zeezout zo verslavend? "Smaakcombinatie heeft hetzelfde effect als shot heroïne"
Vandaag is het Internationale Karameldag. Elke grootmoeder had vroeger wel een blikken doos vol zeemzoete karamellen in de kast staan. Vandaag vind je in de meeste huishoudens daarentegen de geüpdatete versie van die karamel met een vleugje fleur de sel, vaak in een reep van Tony's Chocolonely met de herkenbare oranje verpakking. Hoe is die karamel-zeezoutsmaak ontstaan en vooral: wat maakt die zo onweerstaanbaar?
Lees verder

"Je wilt alleen maar méér en je kunt er niets aan doen": wat maakt karamel-zeezout zo verslavend?
Vandaag is het internationale karameldag. Elke grootmoeder had vroeger wel een blikken doos vol zeemzoete karamellen in de kast staan. Vandaag vind je in de meeste huishoudens daarentegen de geüpdatete versie van die karamel met een vleugje fleur de sel, vaak in een reep van Tony's Chocolonely met de herkenbare oranje verpakking. Hoe is die karamel-zeezoutsmaak ontstaan en vooral: wat maakt die zo onweerstaanbaar?
Lees verder

Martien Meiland in tranen wanneer hij vertelt over zijn coming-out: "Dagelijks moest ik overgeven na het ontbijt"
In 'Viva La Feta' heeft Martien Meiland (60) met Jani Kazaltzis (42) een openhartig gesprek over zijn coming-out. Martien kwam op zijn 40ste uit de kast en heeft het daar vandaag nog steeds moeilijk mee. "Mijn hele wereld stortte plots in."
Lees verder

Bart Versluys gaat les volgen om zich te kunnen verweren tegen aanval met pepperspray
Bouwpromotor Bart Versluys werd afgelopen vrijdag in de vooravond brutaal overvallen in Oostende. Twee gewapende mannen sloegen Versluys neer en spoten pepperspray in zijn gezicht. Ze gingen aan de haal met een peperduur horloge met een geschatte waarde van 350.000 euro. Versluys gaat nu les volgen om zich te kunnen verweren tegen een aanval met pepperspray.
Lees verder

Heeft je auto een contactloos sleutelsysteem? Zo vermijd je dat hackers er met je wagen vandoor gaan
Het gebeurt almaar meer: diefstal van (elektrische) wagens, waarbij dieven het slimme keyless-sleutelsysteem om je auto contactloos te openen hacken en er zonder uiterlijk spoor achter te laten met je auto vandoor gaan. Gelukkig kun je jezelf beschermen tegen zo'n diefstal, en met een goede autoverzekering ben je gedekt als het je overkomt. Independer.be lijst op wat je moet weten.
Lees verder

Demir: "Specifiek aanbod voor zedendelinquenten in gevangenis moet risico op herval beperken"
Een specifiek aanbod voor zedendelinquenten in de gevangenis moet het herval tot het minimum beperken. "Als we zedendelinquenten tijdens hun verblijf aan hun lot overlaten, vormen ze na hun detentie een even groot - of zelfs groter - gevaar voor de samenleving dan daarvoor. Door hen reeds in de gevangenis nauwgezet op te volgen, voorkomen we herval maximaal. Daar heeft heel de samenleving baat bij", aldus Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA).
Lees verder

Football Talk. Seraing gunt belangrijke spelers rust tegen Genk in aanloop naar barragematchen tegen RWDM - Opnieuw Red Flame uit selectie door slechte fysieke parameters
Met het oog op de dubbele confrontatie met RWDM op zaterdag 23 en 30 april, gunt Jean-Louis Garcia, de Franse trainer van Seraing, enkele belangrijke spelers rust. Onder andere Youssef Maziz, Gerald Kilota en Marius, die gevaar lopen voor een vijfde gele kaart, zullen er zondag tegen Genk niet bij zijn. Na de reguliere competitie vallen de gele kaarten weg en begint iedereen opnieuw met een propere lei. Morgan Poaty, die zaterdag tegen KV Oostende rood pakte, zal zondag zijn schorsing moeten uitzitten. Ook Ibrahima Cissé en Georges Mikautadze zullen zondag waarschijnlijk rust krijgen om zich zo optimaal voor te bereiden voor de dubbele confrontatie met RWDM. Garcia gelooft alvast dat Seraing een grote kans maakt om zich te verzekeren van het behoud: "Onze recente prestaties tegen Standard, Leuven en Oostende hebben aangetoond dat we op de goede weg zijn om een serieuze kans te maken ons behoud te verzekeren."
Lees verder

Benzine goedkoper, diesel en stookolie duurder
De maximumprijzen van benzine en diesel worden woensdag aangepast. Terwijl benzine goedkoper wordt, stijgt de prijs van diesel, zo meldt de federale overheidsdienst Economie dinsdag. Ook stookolie wordt duurder.
Lees verder

Kandidaat Wesley wordt door pastoor Guga Baúl gehuwd met zijn 'nieuwe vrouw' in 'Welkom in de familie'
In de tweede aflevering van 'Welkom in de familie' ontvoert Julie Van den Steen kandidaat Wesley uit zijn eigen leven en dropt hem in het leven van Rock. "De naam Rock doet me denken aan Dwayne Johnson", klinkt het bij Wesley. En niet alleen de naam is wat bijzonder, ook zijn leven is helemaal anders dan Wesley gewoon is. Zo ontwaakt Wesley niet in een huis. "Ik had gedacht dat ze me in een huis zouden droppen: huisje, tuintje, boompje. Maar ik kwam terecht op een boot!"
Lees verder

Bewakingsbeelden tonen moment waarop huis in Oldenzaal volledig in elkaar stort door verwoestende explosie
In het Nederlandse Oldenzaal zijn maandag een vader, moeder en dochter van een gezin gewond geraakt bij een explosie in hun woning. Ook een monteur die bij de woning aan het werk was, raakte gewond. Op bewakingsbeelden is nu een enorme knal te horen, waarna vervolgens het huis volledig in elkaar stort. Als bij wonder verkeert niemand in levensgevaar. Tijdens werkzaamheden aan het huis zou een gasleiding zijn geraakt, al zal pas eind deze week meer geweten zijn over de oorzaak van de explosie.
Lees verder

Peter van Asbroeck imiteert Marc Van Ranst in nieuw komisch theaterstuk
Op televisie is het al vier jaar geleden dat BV's nog geïmiteerd werden in 'Tegen de Sterren Op', maar nu keert het format terug ... op de planken. Het Farcetheater pakt vanaf augustus uit met de komedie 'Groeten Uit 2032' waarin Peter Van Asbroeck de rol vertolkt van Marc Van Ranst, Katja Retsin te zien zal zijn als Cora van Mora én Chris Van Espen in de huid kruipt van Steven Van Gucht. Die laatste, bekend van zijn imitaties als Sam Gooris en Jani in 'Tegen de Sterren Op' schreef en regisseert het stuk.
Lees verder