Doorgaan naar hoofdcontent

Hevige vechtpartij tussen fietskoerier en buurtbewoners: één gewonde overgebracht naar ziekenhuis

HLN
Hevige vechtpartij tussen fietskoerier en buurtbewoners: één gewonde overgebracht naar ziekenhuis
In de Gentsestraat in Aalst is zondagavond een vechtpartij ontstaan waar meerdere personen bij betrokken waren. Eén gewonde moest overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

Ecuador neemt 2,5 ton cocaïne bestemd voor België in beslag
De Ecuadoraanse politie heeft 2,46 ton cocaïne bestemd voor België in beslag genomen. Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken in Quito bekend.
Lees verder

Juweliers hebben het moeilijk door duurdere leven: "Verkoop meer dan gehalveerd"
Johan Cazier beleeft als juwelier zijn "moeilijkste periode ooit", zegt hij aan VTM NIEUWS. Luxeproducten worden volgens Cazier tegenwoordig nog nauwelijks verkocht omdat de mensen de crisis zwaar in hun portemonnee voelen.
Lees verder

IN BEELD. Dylan van Baarle viert Parijs-Roubaix-triomf met ploegmaats in Sint-Martens-Latem
Je eerste zege in een Monument en dan nog in Parijs-Roubaix, daar hoort natuurlijk een feestje bij. Dylan van Baarle zette na zijn triomf op de piste van Roubaix koers richting ons land, waar hij vanavond in hotel Auberge du Pécheur in Sint-Martens-Latem een feestje bouwt met zijn ploegmaats, staf- en familieleden. Bekijk hieronder de leukste beelden.
Lees verder

LIVE. 2-1! Daar is de aansluitingstreffer, Rodrygo brengt Real weer in de wedstrijd
Twaalf punten voorsprong telt Real Madrid op achtervolgers Barcelona, Sevilla en Atlético. Met nog zeven wedstrijden op het programma is de titel voor Courtois & co binnen handbereik. Bovendien is het vertrouwen bij de Madrilenen groot. Afgelopen dinsdag kwalificeerden de troepen van Ancelotti zich voor de halve finales van de Champions League. Kan Real Madrid die lijn doortrekken in Sevilla? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 21:00!
Lees verder

Brand verwoest Russisch-orthodox kerkje in Parijs
Een kleine Russisch-orthodoxe kerk in Parijs is in vlammen opgegaan. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.
Lees verder

Arabische partij schort steun voor Israëlische regering op
In Israël heeft de kleine coalitiepartner Verenigde Arabische Lijst - ook wel Ra'am - zondagavond zijn steun voor de regering van premier Naftali Bennett "opgeschort" in verband met de rellen op de Tempelberg in Jeruzalem.
Lees verder

Van 2-0 naar 2-3 in Sevilla: Real in kampioenenmodus na goals Rodrygo, Nacho en onvermijdbare Benzema
Real Madrid, kat met negen levens. Bij de pauze en twee goals in het krijt leken ze uitgeteld tegen het nummer drie Sevilla, na 98 minuten stonden er 2-3-cijfers op het bord. In de tweede helft een heel ander Real, dat toesloeg via goals van Rodrygo, de ingevallen Nacho en een erg late winner van de onvermijdbare Benzema. De vieringen bij Real en Courtois logen er niet om na de nieuwe comebackzege. Het laatste sprankeltje titelhoop bij Sevilla weg. Niemand die er nog aan twijfelt wie straks La Liga wint.
Lees verder

Football Talk. Carrasco schiet Atlético in 100ste minuut naar overwinning - PSG wint topper tegen Marseille
Paris Saint-Germain heeft de afsluitende topper van de 32e speeldag in de Ligue 1 naar zijn hand gezet. De Parijzenaars versloegen Olympique Marseille in het eigen Parc des Princes met 2-1. In de tussenstand neemt PSG als koploper een voorsprong van liefst 15 punten op eerste achtervolger Marseille. Voor de Zuid-Fransen komt er een einde aan acht zeges op een rij.
Lees verder

Football Talk. Carrasco schiet Atlético in 100ste minuut naar overwinning - Assist Vertonghen - PSG wint topper tegen Marseille
Benfica heeft zich op de dertigste speeldag van de Portugese Primeira Liga een 0-2 overwinning geboekt bij stadsrivaal Sporting. Jan Vertonghen toonde zich met een knappe assist. Darwin Nunez scoorde na veertien minuten de openingstreffer na een weergaloze lange bal van Vertonghen. De Rode Duivel trapte de bal van aan de eigen zestien meter in de loop van Nunez. De Uruguayaan nam goed aan en wipte de bal over Sporting-doelman Adan, goed voor zijn 33ste treffer van het seizoen. Benfica consolideerde de partij en Dias zorgde in blessuretijd met een rake knal voor de beslissende 0-2. In de tussenstand blijft Sporting tweede met 73 punten, Benfica is derde met 67 punten. Koploper Porto telt 82 punten.
Lees verder

IS wil dood leider wreken en roept op tot aanslagen in Europa
Het terreurnetwerk Islamitische Staat (IS) heeft gezegd dat het zijn vorige leider, die in februari om het leven kwam, zou "wreken" en riep zijn aanhangers in één adem op van de oorlog in Oekraïne gebruik te maken om weer aanslagen in Europa te plegen.
Lees verder

Uitzendingen RTL even onderbroken wegens elektriciteitspanne
Als gevolg van een elektriciteitspanne in Schaarbeek werden zondagavond de televisie- en radioprogramma's van RTL Belgium korte tijd onderbroken. Dat heeft de mediagroep zelf laten weten.
Lees verder

LIVE. Oekraïne meldt nieuwe raketaanvallen op Marioepol
Volgens het Oekraïense leger is de zuidoostelijke Oekraïense havenstad Marioepol zondagavond opnieuw gebombardeerd door Russische raketten en bommen. Dat is vooral in de buurt van de haven en de staalfabriek Azovstal het geval. Op het terrein van die fabriek zouden de laatste Oekraïense strijdkrachten in Marioepol zich schuilhouden, het ultimatum dat Rusland hen gegeven had is inmiddels verstreken. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Patel daagt critici Rwanda-plan uit om met beter idee te komen om mensensmokkel te stoppen
De Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft de tegenstanders van haar plan om migranten naar Rwanda te sturen, uitgedaagd om met een beter idee op te proppen te komen teneinde de mensensmokkel via het Kanaal te stoppen.
Lees verder

"Te gek voor woorden. Moeten wij dan ook beginnen roepen en tieren?": Alpecin-Fenix stelt zich vragen bij verstoppertje met Van Aert
Hij had de benen niet om beter te doen, zei Mathieu van der Poel (27). En dus was negende het hoogst haalbare. Renner en ploeg hadden daar vrede mee. En toch maakte sportief manager Christoph Roodhooft zich plots boos. Dat Jumbo-Visma verstoppertje had proberen spelen met Van Aert ging er bij hem niet in. "Dat is toch te gek voor woorden?"
Lees verder

Al meer dan 25 arrestaties bij rellen in Zweden
Meer dan 25 mensen zijn gearresteerd bij de gewelddadige rellen die zondag in de Zweedse stad Norrköping uitbraken. De relschoppers vielen agenten aan, bevestigt de politie. Eerder op de avond werd al bekend dat bij de rellen drie mensen werden geraakt door afgeketste politiekogels. Volgens de politie waren die kogels afgevuurd als waarschuwingsschoten.
Lees verder

Grote voorjaarsvergadering IMF en Wereldbank van start met Nobelprijswinnares Malala Yousafzai
Topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat maandag in gesprek met de Pakistaanse activiste en Nobelprijswinnares Malala Yousafzai. Ze bespreken waarom het verbeteren van het onderwijs voor meisjes niet alleen een morele maar ook een economische noodzaak is. Het gaat om een van de eerste bijeenkomsten van de grote voorjaarsvergaderingen van het IMF en de Wereldbank die deze week worden gehouden.
Lees verder

Eerste coronadoden in Shanghai sinds start van lockdown
Drie mensen in Shanghai die besmet waren met Covid-19 zijn zondag overleden. Ze zijn de eerste coronadoden die de Chinese miljoenenstad telt sinds zij in maart weer in lockdown ging. De slachtoffers waren tussen 89 en 91 jaar oud en hadden alle drie een zwakke gezondheid. Dat meldt het stadsbestuur op sociale media.
Lees verder

Eerste coronadoden in Shanghai sinds start lockdown
Drie mensen in Shanghai die besmet waren met Covid-19 zijn zondag overleden. Ze zijn de eerste coronadoden die de Chinese miljoenenstad telt sinds zij in maart weer in lockdown ging. De slachtoffers waren tussen 89 en 91 jaar oud en hadden alle drie een zwakke gezondheid. Dat meldt het stadsbestuur op sociale media.
Lees verder

Ex-wielrenner Nico Mattan verloor 15 kilo, deze voormalige topsporters begrijpen hem: "Intussen sta ik na een kwartier voetballen te hijgen"
Ex-wielrenner Nico Mattan (50) - "beu dat iedereen zei dat ik dik was" - schrapte alle koolhydraten en zo ook 15 kilogram van de weegschaal. Na de topsport steekt een cijfertje meer of minder zo nauw niet, en toch: "Opnieuw het lichaam willen dat ooit in topvorm was: ik kan dat begrijpen", concluderen deze voormalige atleten.
Lees verder