Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Grootouders Sydney Sweeney hadden erg aparte reactie op haar naaktscènes in ‘Euphoria’

HLN
Grootouders Sydney Sweeney hadden erg aparte reactie op haar naaktscènes in 'Euphoria'
Sydney Sweeney (24), de actrice die schittert als Cassie Howard in 'Euphoria', was te gast bij 'The Ellen DeGeneres Show'. Daar vertelde ze hoe haar grootouders in januari de prèmiere hadden bijgewoond van de pikante hitserie. Ze beweerde dat ze even was vergeten hoeveel naaktscènes erin zitten. Gelukkig hadden haar grootouders er geen probleem mee.
Lees verder

Nooit meer de vraag 'wat eten we vandaag': deze 5 gerechten zet je graag op het weekmenu
De vraag 'wat eten we vandaag' is ongetwijfeld één van de meest gestelde vragen in elk huishouden. Even geen inspiratie meer voor op het boodschappenlijstje dit weekend? Met deze 4 recepten in je weekmenu schrijft dat lijstje zichzelf. Van vis tot taart en taco's: aan alles werd gedacht. Aan tafel!
Lees verder

"Mijn vriendin en ik willen een kindje, maar dat kan niet via natuurlijke weg": Bjorn (27) vecht al heel zijn leven tegen zeldzame ziekte
Hij moet om de haverklap operatief gezwelletjes laten verwijderen op zijn zenuwen en is bijzonder kwetsbaar aan zijn hersenen. Bjorn Collet (27) uit Veurne kreeg als kind de diagnose van neurofibromatose: een zeldzame erfelijke ziekte. Zijn aandoening heeft nu ook gevolgen voor zijn toekomstplannen met zijn vriendin Tatjana Laurens (20). "We zijn bang dat we nooit een kindje zullen kunnen krijgen", vertelt Bjorn.
Lees verder

Oproep nadat brandweer te voet door versperde tunnel moet: "Vorm altijd een reddingsstrook na ongeval"
De hulpdiensten van Brandweer Zone Antwerpen roepen alle weggebruikers op om in een file na een ongeval altijd een reddingsstrook vrij te houden. "Ook wanneer je nog geen hulpdiensten ziet in je achteruitkijkspiegel", zegt woordvoerder Kristof Geens.
Lees verder

Kompany ruimt zelf sneeuw - Anderlecht kan zich tegen Charleroi geen puntenverlies veroorloven
• Paars-wit moet voor 6 op 6 gaan • Anderlecht won heenmatch met 1-3 • Charleroi zo goed als zeker van PO2 • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

Fien was verslaafd aan pijnstillers. "Sommige pillen zijn 50 keer krachtiger dan heroïne"
"Ik leefde van pil tot pil. De medicatie was mijn veiligheid, mijn beste vriend, mijn mentale houvast. Ik was ontzettend bang om zonder te leven." Door een pijnlijke rugaandoening start Fien (39) met zware pijnmedicatie, zoals fentanyl en morfine. In een wip nemen de pillen en pleisters haar leven over, en moet ze zelfs stoppen met werken. Prof Wouter Vanderplasschen legt uit waarom opiaten zo gevaarlijk zijn. "Zelfs gevaarlijker dan heroïne."
Lees verder

Oekraïens leger neemt steeds meer gebieden uit handen van Russen: "Elf dorpen in Cherson heroverd"
Het sterke verzet van Oekraïne tegen Rusland lijkt na vijf weken zijn vruchten af te werpen. Zo zouden de Russen steeds meer veroverde gebieden in het land verliezen. Oekraïense militairen kondigden eerder vandaag aan dat ze de afgelopen dagen elf dorpen in de zuidelijke regio Cherson hebben heroverd. Hoewel het Russische leger beweert de volledige regio nog in handen te hebben, wordt er steeds meer bericht over de inschattingsfouten en strategische blunders waarmee de Russen te kampen hebben.
Lees verder

Vlaams Patiëntenplatform trekt aan alarmbel over zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden
Het Vlaams Patiëntenplatform (VPP) trekt aan de alarmbel over de problemen met het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden. Sinds de invoering van de BelRAI-screener, het nieuwe instrument waarmee Vlaanderen sinds 1 juni zorgbehoevendheid bepaalt, "regent het klachten". Volgens de patiëntenorganisatie had Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) een beslissing beloofd, maar blijft die uit. "Ondanks verschillende pogingen om contact op te nemen krijgen we geen gehoor bij het kabinet. Zwaar zorgbehoevende personen staan nu in de kou", klinkt het.
Lees verder

Koppel krijgt factuur van 500 euro na annulering in een restaurant: kan dat zomaar? Advocaat vertelt wat jouw rechten zijn
Stel: je hebt met je partner gereserveerd in een hip restaurant, maar moet door omstandigheden annuleren. Balen. En alsof dat niet genoeg is, krijg je even later een factuur van 500 euro in de bus! Het overkwam onlangs een koppel, dat compleet uit de lucht viel toen het restaurant de schadevergoeding eiste. Moeten ze die betalen? En kunnen restaurants ook een tegemoetkoming vragen als je gewoon niet komt opdagen? Advocaat Sander Van Loock van kantoor Simont Braun zet rechten en plichten van uitbater en consument op een rij.
Lees verder

Wordt lucratieve carrière overschaduwd door schandaal? Dit zijn de meest spraakmakende rollen van Will Smith
De meest bekeken video van Will Smith afgelopen week, is ongetwijfeld die waarin hij een slag uitdeelt aan Chris Rock op de Oscars. Maar naast zijn rol in de omstreden beelden speelt de acteur ook nog in heel wat topfilms mee. Zal zijn mooie carrière in de filmwereld binnenkort worden overschaduwd door het schandaal rond geweldpleging? Wij zetten zijn meest iconische rollen nog een keertje op een rij.
Lees verder

Regering ziet af van bijkomende gascentrales voor 2026
De kern van de federale regering heeft deze week beslist om af te zien van de bouw van een derde of vierde gascentrale. Dat melden 'Le Soir' en 'L'Echo'. De regering meent dus dat de jongste twee kernreactoren tegen de winter van 2026 weer operationeel zullen zijn. Uitbater Engie stelt dat dit slechts tegen 2027 kan.
Lees verder

Zonnigste en droogste maart sinds begin metingen
De zon maakte flink overuren in maart. De afgelopen maand scheen de zon in Ukkel 227 uren en 14 minuten, tegenover normaal 125 uren en 45 minuten. Het gaat om een record sinds de start van de metingen in 1887. Het vorige record dateerde van 1931. Toen werd in Ukkel 213 uren en 49 minuten zon gemeten, zo blijkt uit het klimatologisch maandoverzicht van het KMI.
Lees verder

Absoluut record: in maart scheen de zon 227 uren en 14 minuten in Ukkel
De afgelopen maand scheen de zon in Ukkel 227 uren en 14 minuten, tegenover normaal 125 uren en 45 minuten. Het gaat om een record sinds de start van de metingen in 1887. Het vorige record dateerde van 1931. Toen werd in Ukkel 213 uren en 49 minuten zon gemeten, zo blijkt uit het klimatologisch maandoverzicht van het KMI.
Lees verder

Autobestuurders manoeuvreren zich door landmijnen in Oekraïne
Op beelden is te zien hoe bestuurders hun wagen voorzichtig door een mijnenveld manoeuvreren. De geblokkeerde weg zou gelegen zijn vlakbij Kiev en lijdt naar de stad Borodyanka. De Russen zouden met deze mijnen iedereen willen weghouden uit de stad. Een Britse militaire expert bevestigt dat het om Russische antitankmijnen gaat. Wanneer de beelden juist gemaakt zijn en of ze daadwerkelijk op die plek zijn opgenomen, is moeilijk te verifiëren.
Lees verder

Gigantisch stort in voortuin wordt dan toch opgeruimd: gemeente stelt externe firma aan
Het gigantische stort dat al maanden in een voortuin van een woning in het Tiendeschuurveld in Sint-Stevens-Woluwe ligt, wordt binnen enkele dagen dan toch opgeruimd. Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) stelde een externe firma aan, die aangemaand wordt om het afval volgende week op te ruimen. "De kosten zullen verhaald worden op de eigenaar van de woning en de aannemer."
Lees verder

Harry en Meghan sturen hun kat naar herdenkingsdienst: "Ultieme kaakslag voor de Queen"
Prins Harry (37) en hertogin Meghan (40) zijn niet uit Californië overgekomen voor de herdenking van zijn grootvader prins Philip, terwijl hij binnen twee weken wel naar het Nederlandse Den Haag reist. Het is de ultieme klap voor de Queen, die haar gezondheid weken opspaarde in de hoop haar man na zijn povere uitvaart alsnog op een gepaste manier te eren.
Lees verder

Apérotijd: Originele hapjes om mee uit te pakken tijdens het aperitief
Of er altijd wel een reden is voor een apéro? Absoluut. En dat aperitief is natuurlijk niet compleet zonder hapjes erbij. Eens geen zin in de klassieke bloemkool met cocktailsaus of chips uit een kommetje? Dan scoor je bij je gezelschap ongetwijfeld goed met deze 3 originele hapjes van foodstyliste Sonja Peeters.
Lees verder

Inflatie Turkije stijgt tot boven 60 procent na verhoging gasprijzen
De prijzen van aardgas gaan ook in Turkije fors omhoog als gevolg van de wereldwijde energiecrisis. De Turkse staatsimporteur van energie BOTAS ziet zich daarom genoodzaakt de hogere energieprijzen door te berekenen. De prijsstijgingen zullen de toch al hoge inflatie in het land verder laten oplopen. De verwachting van kenners is dat de geldontwaarding in maart voorbij de 60 procent gaat.
Lees verder

Gentse havenarbeider verstopt cocaïne in schoenen en kledij van collega's: "Ik heb schrik voor represailles uit het drugsmilieu"
Een Gentse havenarbeider, die betrapt werd met één kilogram cocaïne in zijn wagen, riskeert een celstraf van 40 maanden. Hij liep tegen de lamp nadat hij aan het bumperkleven was bij een anonieme wagen van de politie. Achteraf bleek hij onder invloed te zijn van drugs. In de rechtbank verklaarde hij de lippen stijf te zullen houden uit schrik voor represailles vanuit het drugsmilieu.
Lees verder

LIVE LOTING WK 2022. Toby Alderweireld blikt in Qatar vooruit naar loting: "Liever niet meteen tegen Duitsland"
Vanavond weten de Rode Duivels tegen wie ze zullen spelen in hun poule op het WK voetbal in Qatar. België gaat in het Doha Exhibition and Convention Center als reekshoofd in de trommel - de loting begint om 18 uur Belgische tijd. Treft België in de poules al een sterk land als Nederland of Duitsland? En voorbij welke opponenten moeten de andere WK-favorieten? Het antwoord krijgt u op deze pagina.
Lees verder