Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 april 2022

Gezocht: nieuw podcastplatform voor de Obama’s

Gezocht: nieuw podcastplatform voor de Obama's

Voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn vrouw Michelle zijn op zoek naar een nieuw platform voor hun podcasts. Higher Ground, het productiebedrijf van het echtpaar, had in 2019 een exclusiviteitsdeal afgesloten met Spotify. Dat contract loopt dit jaar af.

Lees verder

Lukaku gaat met Chelsea ten onder tegen Arsenal, De Bruyne leidt City weer naar koppositie Premier League

Romelu Lukaku stond woensdagavond voor het eerst in twee maanden nog eens in de basis voor een Premier League-wedstrijd bij Chelsea. Zijn optreden tegen Arsenal werd echter geen succes. Kevin De Bruyne verging het met Manchester City een pak beter.

Lees verder

Vincent Kompany in Premier League Hall of Fame

Vincent Kompany (36) wordt opgenomen in de Premier League Hall of Fame. Dat heeft de Premier League donderdag bekendgemaakt.

Lees verder

Sophie Wilmès legt ministertaken voorlopig neer na kankerdiagnose van echtgenoot

Sophie Wilmès (MR) stopt zeker tot aan de zomer als minister van Buitenlandse Zaken en als vice-eersteminister om er te zijn voor haar gezin. Bij haar echtgenoot werd een agressieve vorm van hersenkanker vastgesteld. Dat schrijft ze in een persbericht en op sociale media.

Lees verder

Bekende drugscriminelen opgepakt voor cocaïnesmokkel via haven van Antwerpen

De federale gerechtelijke politie heeft woensdag vijf personen opgepakt in en rond Antwerpen. Ze worden verdacht van internationale cocaïnesmokkel. De opdrachtgevers van de organisatie verblijven volgens het Antwerps parket wellicht in Dubai. Ook in Duitsland en Nederland werden mensen opgepakt.

Lees verder

Jurylid stapt op na onthulling Rudy Giuliani in The masked singer: 'Ik ben er klaar mee'

In de Verenigde Staten is woensdagavond de aflevering uitgezonden van The masked singer, waarbij onthuld werd dat Rudy Giuliani verborgen zat in het pak van 'Jack in the box'. Op beelden is te zien hoe jurylid en komiek Ken Jeong verbijsterd opstapt.

Lees verder

Queen Elizabeth is 96, wij blikken terug op haar leven

De Britse koningin Elizabeth II is donderdag 96 jaar geworden. Dat wordt onder meer gevierd met saluutschoten en een nieuwe foto van de koningin met haar twee witte fellpony's. Ze zal haar verjaardag doorbrengen in haar buitenverblijf in Sandringham, Norfolk. In de video hierboven blikken we terug op haar leven.  

Lees verder

Antwerpse refterrevolutie zet door: 'Wie gezond eet op school, leert ook beter'

Zo'n 90 van de 240 basisscholen in Antwerpen krijgen al zeker financiële middelen om gezonde voeding aan hun leerlingen aan te bieden. De stad maakt in totaal veertig miljoen euro vrij voor het project 'Smakelijke scholen'.

Lees verder

Maximumboete in zaak van fatale schot op set van 'Rust'

Het productiehuis achter de film Rust kreeg de hoogst mogelijke boete voor de gebrekkige veiligheidsvoorzieningen op de set van die film. Tijdens de opnames van de western had acteur en producent Alec Baldwin de chef fotografie ­Halyna Hutchins doodgeschoten met een pistool dat bedoeld was als rekwisiet.

Lees verder

Djokovic toont geen begrip voor maatregel Wimbledon: 'Als de politiek zich met sport bemoeit, is dat nooit goed'

Dat de organisatie van tennistoernooi Wimbledon Russische en Wit-Russische spelers weert door de oorlog in Oekraïne, wordt door nummer 1 van de wereld Novak Djokovic op weinig begrip onthaald. 'Ik denk dat die maatregel te gek voor woorden is.'

Lees verder

Korting op de gasfactuur van ... 3 euro

Vanaf juli verlagen de tarieven die gasinfrastructuurbeheerder Fluxys aanrekent. Voor de kleine verbruiker komt dat neer op een korting van 3 euro op de gasfactuur. Per jaar.

Lees verder

Roep om versnelde voorzittersverkiezingen bij CD&V

Een nacht van de lange messen wordt de partijraad van CD&V vanavond normaal niet. Maar een verkorting van de lijdensweg, en dus snellere voorzittersverkiezingen, zullen wel op tafel komen.

Lees verder

Poetin wil niet dat Azovstal-fabriek in Marioepol bestormd wordt, maar beveelt belegering: 'Geen vlieg mag passeren'

'De bevrijding van' de Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol is 'een succes'. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin donderdag tegen zijn minister van Defensie Sergej Sjojgoe gezegd. De ontmoeting werd uitgezonden op de Russische staatstelevisie. 

Lees verder

Ajax-coach Erik ten Hag officieel voorgesteld bij Manchester United

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: Erik ten Hag –?tot op heden trainer bij het Nederlandse Ajax – gaat volgend seizoen bij Manchester United aan de slag. De Nederlander tekent er een contract tot 2025, met de optie op nog een jaar extra.

Lees verder

Johnny Depp herneemt getuigenis over gewelddadige ruzies met ex-vrouw: 'Er werden veel grenzen overschreden'

Acteur Johnny Depp heeft woensdag zijn getuigenis hernomen tijdens de rechtszaak die hij aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard.

Lees verder

Sky ECC doet drugsimperium van Othman B. wankelen

Het ziet ernaar uit dat Antwerpse gerecht de vermoedelijke Antwerpse drugskoning Othman E.B (34) in het nauw heeft gedrongen. Bij een internationale politieactie werden in ons land vijf mensen opgepakt, onder wie familie van E.B.

Lees verder

Macron wint debat op punten, maar wint hij ook kiezers?

Op cruciale thema's bewees Macron tijdens het presidentsdebat dat hij een meer competente kandidaat is dan Le Pen. Maar: zijn zelfzekerheid neigde naar arrogantie en de vraag is hoeveel ontevreden Fransen hij daarmee heeft aangetrokken.

Lees verder

Ontslagronde bij VRT door transformatieplan

De VRT-directie heeft vandaag haar transformatieplan voorgesteld, en dat bevat enkele grote ingrepen. Zo worden 116 werknemers ontslagen, 50 vertrekkers worden niet vervangen en de productie van de populaire soap Thuis zal worden uitbesteed.

Lees verder

Lijnbus rijdt peuter en grootmoeder op zebrapad aan: meisje zwaargewond

Een Lijnbus heeft in Tielt een meisje van anderhalf jaar en haar oma aangereden op een zebrapad. Dat meldt het parket. Het meisje is zwaargewond.

Lees verder

Oekraïense strijders delen beelden van platgebombardeerd dorp nabij Kiev

Mosjtsjoen ligt dicht bij Kiev en werd op 21 maart bevrijd door het Oekraïense leger. Het drop werd het decor voor een van de zwaarste veldslagen tussen de Russen en de Oekraïners. De voorbije weken werden de Russische lijken weggehaald en nu keert de lokale bevolking stilaan terug.

Lees verder

43 nieuwe trajectcontroles langs gewestwegen

Er komen 43 nieuwe trajectcontroles langs gewestwegen in Vlaanderen, zo heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters aangekondigd. De installaties komen er in samenspraak met de lokale besturen die hiervoor een aanvraag indienden.

Lees verder

4 op 10 ritten De Lijn rijden morgen niet door vakbondsactie

De Lijn waarschuwt voor hinder op vrijdag 22 april door de nationale vakbondsactie. Volgens de openbaarvervoersmaatschappij zullen dan in Vlaanderen zes op de tien ritten rijden. Op provinciaal vlak zijn er wel enkele verschillen.

Lees verder

Musk heeft financiering bod op Twitter rond

Elon Musk zou de finan­ciering voor een bod op Twitter rond hebben. Slechts een kleine helft van de 46 miljard dollar hoest hij zelf op.

Lees verder

CD&V bepleit alternatieve oplossing voor strijd tegen kinderarbeid

Het parlement voert de druk op minister Petra De Sutter (Groen) op om de mistoestanden in de pakjesmarkt aan te pakken. Opvallend was dat De Sutter niet kon rekenen op de steun van CD&V.

Lees verder

18-jarig meisje omgekomen na aanrijding met vrachtwagen

Een tienermeisje is in Oudenburg omgekomen bij een zwaar verkeersongeval. Het slachtoffer zat achterop een brommer die werd aangereden door een vrachtwagen.

Lees verder

Waarom is een hersentumor zo vaak slecht nieuws?

Ze zitten veilig opgeborgen in een stevige hersenpan, afgeschermd van schadelijke stoffen in ons bloed. Maar die sterkte verandert in een zwakte als in onze hersenen een tumor begint te groeien.

Lees verder

Trump-interview Piers Morgan leidt tot conflict

Journalist Piers Morgan onderwerpt Donald Trump aan een hard interview, waarna die boos opstapt. Of is het opgezet spel om de nieuwe rechtse zender TalkTV met een knal te lanceren?

Lees verder

Vrouwen kunnen in Nederland met 'abortusbuddy' naar abortuskliniek

Vrouwen die in Nederland een abortuskliniek willen binnenstappen, worden soms lastiggevallen of geïntimideerd door antiabortusdemonstranten. Via de Stichting Samen naar de Kliniek kunnen ze een 'abortusbuddy' inschakelen, iemand met wie ze samen naar de kliniek kunnen gaan. Utrecht is de derde stad die meedoet aan het initiatief.

Lees verder

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch gaan voor Gouden Palm met jongste film

Na Close is met Le otto montagne van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch op de valreep een tweede film van Vlaamse makelij opgenomen in de Officiële Competitie van het filmfestival van Cannes.

Lees verder

'Sanda heeft de vissaus enkel door zijn eigen toedoen ingenomen'

Geen van de achttien Reuzegommers geeft toe dat hij Sanda Dia de vissaus toediende die tot zijn dood zou leiden. Dat blijkt uit de conclusies die ze overmaakten aan alle procespartijen.

Lees verder

Roep om versnelde voorzitters­verkiezingen bij CD&V zwelt aan

De partijraad van CD&V donderdag kondigde zich niet aan als een nacht van de lange messen. Maar een verkorting van de lijdensweg van voorzitter Joachim Coens, en dus een snellere verkiezing van zijn opvolger, lagen wel op tafel.

Lees verder

Thuis heeft zijn thuis niet langer aan de Reyerslaan

De VRT zal Thuis buitenshuis laten maken. 'Maar de ambities blijven groot', stelt ceo Frederik Delaplace. Ook al vallen er 116 naakte ontslagen.

Lees verder

Nooit stond uiterst rechts zo dicht bij het Élysée met Marine Le Pen

Marine Le Pen is komende zondag de uitdager van president Emmanuel Macron bij de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Hoe liggen de kaarten voor haar uiterst rechtse Rassemblement National?

Lees verder

Eerste bezoek van buiten ons zonnestelsel langer geleden dan gedacht

De digimeter peilt elk jaar naar het mediagebruik van de Vlaming. Een opvallende vaststelling: er zijn steeds meer cable cutters. Het eerste bezoek van buiten ons zonnestelsel is al iets langer geleden dan we dachten, Meta wordt nóg rijker van de Metaverse dan we eerder dachten en de impact van Shakespeare op de wereld is toch kleiner dan gedacht.

Lees verder

Heeft de winnaar op punten ook kiezers gewonnen?

Macron bewees tijdens het presidentsdebat dat hij een meer competente kandidaat is dan Le Pen. Maar hij bevestigde ook het beeld van de arrogante betweter die elke voeling met de ­gewone Fransman is verloren.

Lees verder

Sky ECC doet drugsimperium van Othman B. wankelen

Het ziet ernaar uit dat het gerecht de vermoedelijke Antwerpse drugskoning Othman E.B (34) in het nauw heeft gedreven. Bij een inter­nationale politieactie werden in ons land vijf mensen opgepakt, onder wie een familielid van E.B.

Lees verder

Franz Ferdinand speelt voor plezante jukebox

Franz Ferdinand toert met een 'Best of'-set, en dat garandeert tegelijk een nostalgietrip als een energiek concert.

Lees verder

Weerbericht | Zacht en droog, maar wolken komen opzetten

Het blijft ook vrijdag droog en zacht, maar in de namiddag komt er meer bewolking opzetten. De maxima schommelen tussen 12 en 18 graden bij een matige tot vrij krachtige wind, meldt het KMI.

Lees verder

Live proces-Reuzegom | De eerste procesdag

Achttien leden van de studentenclub Reuzegom staan in Hasselt terecht voor de studentendoop die in december 2018 Sanda Dia (20) het leven heeft gekost. Volg de eerste procesdag hier live. Download de app DS Nieuws en krijg een melding bij belangrijke updates.

Lees verder

Nationale staking verstoort openbaar vervoer grondig

Door de nationale vakbondsactie zullen vrijdag in Vlaanderen zes op de tien ritten rijden. Vooral in Antwerpen en Oost-Vlaanderen is de dienstverlening zwaar verstoord. In Brussel rijdt slechts één metrolijn. Ook heel wat bussen rijden niet uit. Dat meldt MIVB.

Lees verder