Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Gewapende overvallers illegaal pokertornooi nooit geïdentificeerd, maar ‘slachtoffers' kunnen het wel aan de recht...

HLN
Gewapende overvallers illegaal pokertornooi nooit geïdentificeerd, maar 'slachtoffers' kunnen het wel aan de rechter komen uitleggen
Overvallen worden, maar toch zwaarder bestraft worden dan de inbrekers zelf. Dat is het lot van enkele organisatoren van een illegaal pokertoernooi in Aarschot. De Leuvense rechter verklaarde de beklaagden namelijk schuldig aan inbreuken op de kansspelwet. En de vijf overvallers? Die verdwenen met de noorderzon en werden nooit meer teruggezien.
Lees verder

Veel meer dan 'Bridgerton' en 'The Crown': dit zijn de beste kostuumdrama's van het moment
Heb je een zwak voor historische fictie? Speciaal voor jou duiken we met onze Kijkgids terug in de tijd en zetten de strafste historische dramaseries op het menu. Mijmer weg bij een stoet smetteloze kostuums en realistische decors met een scherp oog voor detail, met onder meer: het reilen en zeilen van de aristocratische familie Crawley in 'Downton Abbey' (Netflix), de geschiedenis van het Britse koningshuis in 'Victoria' (Disney+) en een hilarische huisvrouw in 'The Marvelous Mrs. Maisel' (Prime Video).
Lees verder

Na één van de grootste wielerploegen straks ook één van de grootste voetbalploegen in z'n portefeuille? INEOS-eigenaar doet stevig bod op Chelsea
De groep met Lewis Hamilton en Serena Williams krijgt concurrentie van INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe in de strijd om voetbalclub Chelsea. De Britse miljardair heeft een bod van 2,5 miljard pond (bijna drie miljard euro) gedaan mét de belofte om nog eens 1,75 miljard pond (ruim 2 miljard euro) te investeren in de komende tien jaar.
Lees verder

Slachtoffers opgelucht na veroordeling Jan Fabre: "Eindelijk is er die erkenning"
De 11 vrouwen die zich burgerlijke partij hebben gesteld tegen kunstenaar Jan Fabre, reageren opgelucht en gesterkt met het vonnis. "Fabres gedrag was destructief, respectloos en schadelijk", zeggen ze. "Dat de rechtbank het ook erkent als strafbaar is een enorm gewicht van onze schouders."
Lees verder

Duncan Laurence krijgt het moeilijk tijdens eerste Knockouts in 'The Voice Kids'
Na vijf weken van Blind Auditions is het vrijdagavond tijd voor de eerste Knockouts in 'The Voice Kids'. Iedere coach mag slechts vier kandidaten meenemen naar de halve finale en daar heeft de Nederlandse coach Duncan Laurence het alvast behoorlijk moeilijk mee.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Zelensky de oorlog persoonlijk beleeft: "Ik kreeg het beeld van die onthoofde vrouw niet meer uit mijn hoofd"
Het weekblad 'Time' heeft Volodymyr Zelensky twee weken lang geschaduwd in zijn belegerde paleis. Dat leverde het meest onthullende portret tot hiertoe op. En een antwoord op de vraag hoe een middelmatige en niet altijd even sympathieke leider zo bewonderenswaardig werd.
Lees verder

27 EU-lidstaten onder de loep: nergens is elektriciteitsfactuur zo hard gestegen als in België
Van alle 27 EU-lidstaten zijn de Belgische gezinnen op een jaar tijd geconfronteerd met de grootste stijging van hun elektriciteitsfactuur. Dat blijkt uit een rapport dat het Europese agentschap ACER heeft gepubliceerd.
Lees verder

Wat een prestatie: Zuid-Afrikaanse met beenprothese loopt 102 marathons in 102 dagen en breekt wereldrecord
Ultramarathonloopster Jacky Hunt-Broersma (46) heeft een nieuw wereldrecord bij de vrouwen gevestigd door 102 marathons te lopen in 102 dagen. Opvallend: de Zuid-Afrikaanse deed dat met een prothese. Op 26-jarige leeftijd werd haar linkerbeen geamputeerd nadat het Ewing-sarcoom, een zeldzame vorm van kanker, bij haar werd vastgesteld.
Lees verder

Feestje vanavond of dit weekend? Dé hairhack voor meer volume is supersimpel
Wil je meer volume in je haar, en dat zonder wekelijks een bezoekje aan de kapper te moeten brengen? Enter de 'hot 'n' cold hair'-hack. De truc is poepsimpel, neemt maar enkele seconden tijd in beslag en zou je een verbazingwekkend volumineus kapsel opleveren. Redactrice Kato testte het uit.
Lees verder

Ex-tennisser Boris Becker veroordeeld tot 2,5 jaar cel in zaak rond frauduleus faillissement
De Duitse ex-tennisser Boris Becker is door een Londense rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar wegens fraude. De 54-jarige Becker werd eerder al schuldig bevonden aan het verbergen van zijn vermogen voor de curator bij zijn faillissement.
Lees verder

Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Oostende in stijl: "Heb me hier altijd goed gevoeld"
De vrouwenploeg van KV Mechelen heeft haar licentie gekregen voor de Super League, de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal in ons land, meldde de club vrijdag op zijn website. Mechelen komt dit seizoen uit in eerste nationale (de tweede afdeling in het vrouwenvoetbal) en is momenteel verwikkeld in een titelstrijd met Gent B. De promotie naar de hoogste reeks is wel al een zekerheid. "Dat onze vrouwenploeg deze stap kan zetten, is een belangrijke mijlpaal voor de hele club", glunderde Frank Lagast, algemeen directeur bij KV Mechelen. "We zetten als geel-rode familie onze schouders onder dit project en willen de vrouwenploeg verder laten groeien", ging Lagast verder. "Zo kunnen we hopelijk nog meer meisjes de kans bieden om bij KV Mechelen te komen voetballen. Dit kadert perfect binnen ons verhaal van inclusie waar we al een tijdje aan schrijven", klonk het nog.
Lees verder

Knotsgek plan met een lijk zette de nazi's in hun hemd: het waargebeurde verhaal achter 'Operation Mincemeat'
Dankzij een ingenieuze list zetten de geallieerden Adolf Hitler in 1943 serieus voor schut. Met hulp van een lijk, een duikboot en een premier met ballen konden de troepen Sicilië heroveren op de nazi's. Over dat belangrijke moment in de Tweede Wereldoorlog is op dit moment de film 'Operation Mincemeat' in de cinemazalen te bewonderen, met onder meer Colin Firth (61) in de hoofdrol. Tv-maker Arnout Hauben (46), die een bijzondere link heeft met de gebeurtenissen, doet het waargebeurde verhaal achter de Hollywood-prent uit de doeken. "Zelfs James Bond-schrijver Ian Fleming zat er voor iets tussen."
Lees verder

Margriet Hermans en dochter Celien raken Camille met breekbare duet van 'Vechter' in 'Liefde voor muziek'
In de vijfde aflevering van 'Liefde voor muziek' krijgen de songs van Camille een compleet nieuw jasje. Margriet Hermans zorgt voor een verrassing van formaat wanneer dochter Celien plots het podium komt opgewandeld. "Ik heb mijn vechtertje meegebracht, mijn dochter Celien. Haar naam komt van Marcelien en dat betekent vechter. En het is ook van toepassing op Camille want zij is ook een vechtertje", vertelt Margriet. Samen zorgen de ladies voor een kippenvelmoment met hun duet van de hit 'Vechter', dat Camille diep raakt.
Lees verder

RECENSIE. 'Nonkels': "Maak kennis met een van de kluchtigste koppels die u ooit op uw scherm zag"
Wat doe je als er plots een vluchteling voor de deur staat? Da's de premisse van 'Nonkels', de nieuwe fictiereeks uit de kokers van Rik Veheye en 'Neveneffecten' Jelle De Beule en Koen De Poorter. De serie - nu al te zien op Streamz, binnenkort ook op Play4 - volgt de drie broers Pol (Wim Willaert), Luc (De Beule) en Willy (Verheye), die op hetzelfde perceel wonen. Hun relatieve rust wordt echter grondig verstoord wanneer de Kameroense Innocent (Blaise Afonso) onaangekondigd opduikt. Moet u deze komische worp met open armen verwelkomen of zijn de moppen even vervelend als die van uw eigen olijke nonkel? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Dit is waarom je die zak chips altijd in één keer leeg eet
Als je jezelf ook elke keer voorneemt om één klein kommetje chips te vullen, om dan toch met een lege zak te eindigen, ben je zeker niet alleen. De gedachte "nog een chipje en dan stop ik" resulteert meestal in hetzelfde resultaat. Hoe komt het dat die zoute aardappelschijfjes zo onweerstaanbaar lekker zijn en dat je elke keer tot op de bodem van de zak geraakt zonder dat je het zelf doorhebt?
Lees verder

Vrees voor veel doden na explosie in moskee Kaboel
Na een explosie in een soennitische moskee in de Afghaanse hoofdstad Kaboel wordt gevreesd voor heel wat slachtoffers. Volgens een woordvoerder van het taliban-ministerie van Binnenlandse zaken zijn zeker twintig mensen gedood of gewond geraakt. Een andere woordvoerder sprak van zeker tien doden en vijftien gewonden.
Lees verder

PORTRET. Einde verhaal voor 'Vandaag Inside'. Van analyserend voetbalprogramma naar provocerende praatbarak: "Voor al zijn sneren kreeg Johan Derksen 800.000 euro per seizoen"
"Een kat met negen levens", noemt men in Nederland 'Vandaag Inside'. Er volgt geen tiende, want de Nederlandse talkshow waarin Johan Derksen eerder deze week de 'kaarsverkrachting' opbiechtte, stopt direct en definitief. Zo meldde het Nederlandse tv-bedrijf Talpa daarnet. Portret van een analyserend voetbalprogramma dat uitgroeide tot Nederlands meest controversiële, maar tegelijk populairste praatbarak, waarvoor Derksen 800.000 euro per seizoen ving.
Lees verder

Panama wil gebruik en handel cryptomunten legaliseren
Politici in de Centraal-Amerikaanse Republiek Panama, door de Europese Unie beschouwd als belastingparadijs, hebben een wetsvoorstel goedgekeurd dat de handel en het gebruik van cryptomunten regelt. President Laurentino Cortizo moet het wel nog ondertekenen.
Lees verder

Wat weten we over de nieuwe vorm van hepatitis? Waarom treft het vooral kinderen? Prof. Steven Van Gucht beantwoordt de belangrijkste vragen
In ons land zijn er tot nu toe twee gevallen ontdekt van een nieuwe vorm van acute hepatitis, ofwel leverontsteking. Het gaat in beide gevallen om tieners, jonger dan 16 jaar. Overal ter wereld duikt die nieuwe leverziekte op. Maar wat is het precies? Waarom zijn de patiënten vaak jong? En heeft het iets te maken met de lockdowns van de voorbije jaren? Professor Steven Van Gucht stelt ons alleszins gerust. Bekijk hieronder zijn antwoorden op de belangrijkste vragen rond de nieuwe vorm van hepatitis.
Lees verder

Paus roept op tot "nieuwe start" in strijd tegen kindermisbruik in de kerk
Paus Franciscus heeft aan de pontificale commissie voor de bescherming van minderjarigen gevraagd om hem jaarlijks een verslag te schrijven over de strijd tegen kindermisbruik in de kerk. Hij roept op tot een "nieuw begin".
Lees verder