Doorgaan naar hoofdcontent

GETEST. Voor wie aan haarverlies lijdt, is er een remedie met eigen bloed. “Ik moet op mijn tanden bijten”

HLN
GETEST. Voor wie aan haarverlies lijdt, is er een remedie met eigen bloed. "Ik moet op mijn tanden bijten"
"Ik dacht: ik verlies gewoon wat haar. Het zal aan de stress liggen. Maar het werd erger. Voor ik het wist, checkte ik in elke spiegel of ik kale plekken kreeg." Veel mannen én vrouwen krijgen last van haaruitval, waaronder Bazart-gitarist Simon Nuytten (29) en onze redactrice Liesbeth (30). Een van de nieuwste behandelingen is PRP. Het geheim ervan: je eigen bloed. Drie artsen en specialisten leggen uit hoe de techniek werkt, en Liesbeth neemt de proef op de som. "Deugd doet het niet."
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Waaieralarm! Philipsen en Merlier zijn mee, Jakobsen en De Lie hebben slag gemist
Vandaag wordt met de Scheldeprijs de oudste klassieker van Vlaanderen gereden. In tegenstelling tot het zwaardere werk in onder meer Dwars door Vlaanderen en de Ronde, zijn hier de sprinters normaliter aan zet. Wie volgt Jasper Philipsen op als winnaar van wat ook wel eens het 'wereldkampioenschap voor sprinters' wordt genoemd? Iets na 17u kennen we het antwoord, maar via deze liveblog mis je niks van wat er zich afspeelt tussen Terneuzen en Schoten!
Lees verder

Vader van Miss België Chayenne Van Aarle reageert op kritiek: "M'n meisje heeft altijd keurig haar centen verdiend"
Ze heeft nog niet veel kunnen genieten van haar titel als Miss België, Chayenne Van Aarle (23). Tijdens haar eerste week kreeg ze meteen een hoop kritiek en beschuldigingen over zich heen. Iets wat jammer genoeg vaste prik is, de eerste dagen na de finale van de missverkiezing. Haar vader Jo reageert furieus op de verwijten. "Een vriendin van mij heeft één fles champagne gesponsord, daar moet je toch niets achter zoeken?"
Lees verder

De oudste zoon van Sarah (38) en Marco (39) lijdt aan een zware autismespectrumstoornis: "Kerst en Nieuwjaar vieren we niet meer"
"Wij zijn geen doorsneegezin, wij zijn anders", zegt mama Sarah. Nyo was nog een baby toen zij en Marco voelden dat er iets was met hun kind, maar pas wanneer broertje Mano geboren werd, waren ze echt zeker. Nyo bleek een zware autismespectrumstoornis en dyspraxie te hebben. Ondanks alle beperkingen die dat met zich meebrengt, proberen ze zoon Mano toch een zo normaal mogelijk leven te laten leiden.
Lees verder

Vladimir Zjirinovski, prominent figuur uit de Russische politiek, overleden op 75-jarige leeftijd
De ultranationalistische Vladimir Zjirinovski, veteraan uit de Russische politiek, is overleden op 75-jarige leeftijd na een aanslepende ziekte. Dat heeft voorzitter Vjatsjeslav Volodin van het Russische Lagerhuis woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Amstel Gold Race komt nog te vroeg, maar Wout van Aert mag wel weer trainen
Groen licht voor Wout van Aert. Onze landgenoot mag na zijn coronabesmetting in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen weer trainen. De Amstel Gold Race komt wel nog te vroeg, laat Jumbo-Visma weten.
Lees verder

BV 24/7. Kat Kerkhofs verkent Capri met zoontje Ciro en geeft Sarah Van Soelen een sneer naar haar ex André Hazes?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ketnetkijkers verkiezen Timon (19) tot TikTokker van het jaar: "Volgende stap? Programma's maken voor jongeren"
Met meer dan een half miljoen volgers heeft Lochristinaar Timon Verbeeck een grote fanbasis op de sociale media-app TikTok. Met de 'Gouden K' van jongerenzender Ketnet volgt nu ook een officiële erkenning voor zijn komische filmpjes. "De volgende stap is televisieprogramma's maken voor kinderen en jongeren", zegt de 19-jarige filmstudent.
Lees verder

Bijna 500.000 bedienden zien loon volgend jaar met ruim 8 procent stijgen
Als gevolg van de inflatie zullen de meeste bedienden in de privésector hun loon in januari met meer dan 8 procent zien stijgen. Dat blijkt uit berekeningen van hr-dienstverlener SD Worx op basis van de economische vooruitzichten.
Lees verder

Gerard Joling in ziekenhuis opgenomen met longontsteking
Gerard Joling (61) ligt sinds gisteren in het ziekenhuis met een longontsteking. Het is nog niet bekend wanneer de zanger weer naar huis mag.
Lees verder

Belgische bevolking laat zich onvoldoende screenen op kanker. "De kankerklok tikt genadeloos verder"
Uit een recente bevraging blijkt dat de Belgische bevolking zich onvoldoende geïnformeerd voelt over kankerpreventie en zich ook onvoldoende laat screenen. Dit terwijl de ziekte veel beter behandelbaar is bij een vroege diagnose en zo ook een hogere overlevingskans heeft. Professor Luc Colemont vindt dat daar dringend verandering in moet komen. "Preventie is geen toverwoord, maar het heeft wel een significante impact op de strijd tegen kanker."
Lees verder

LIVE. Kiev roept alle inwoners in oosten van Oekraïne op om meteen te evacueren - "Rusland gebruikt mobiele crematoria om bewijzen van oorlogsmisdaden uit te wissen"
De hoogste militaire functionaris in de VS, generaal Mark Milley, heeft zich uitgesproken voor het vestigen van permanente bases in NAVO-landen in Oost-Europa. Milley verwacht "sowieso voor enige tijd" een grotere aanwezigheid van de VS in de regio, nu volgens hem de duur van het conflict in Oekraïne "vermoedelijk in jaren zal moeten worden gemeten". Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

KOERS KORT. Peter Sagan blijft op de sukkel en geeft op in Circuit de la Sarthe, Kooij wint - Schachmann moet streep trekken door Ardennen
Peter Sagan blijft op de sukkel. De drievoudige wereldkampioen wielrennen stapte in de tweede rit van het Circuit de la Sarthe af. De Slovaak blijft moeilijkheden ondervinden met zijn gezondheid. Sagan miste vorige week de Ronde van Vlaanderen. In de eerste rit van het Circuit de la Sarthe werd hij anoniem 61ste. Ook het voorjaar is voorlopig iets om snel te vergeten. Wat er precies met Sagan aan de hand is, blijft onduidelijk. Wel is het zo dat de Slovaak net voor het voorjaar voor de tweede keer positief testte op het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Peloton zet achtervolging op kopgroep in, wie wint de derde rit in de Ronde van het Baskenland?
De renners krijgen vandaag een rit van 181,7 kilometer voor de kiezen. De aankomst in Amurrio is te vergelijken met de finish van gisteren. Trekt Julian Alaphilippe opnieuw aan het langste eind? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS. Philipsen en Merlier in kopgroep, achtervolgende groep met Jakobsen en De Lie blijft hangen
Vandaag wordt met de Scheldeprijs de oudste klassieker van Vlaanderen gereden. In tegenstelling tot het zwaardere werk in onder meer Dwars door Vlaanderen en de Ronde, zijn hier de sprinters normaliter aan zet. Wie volgt Jasper Philipsen op als winnaar van wat ook wel eens het 'wereldkampioenschap voor sprinters' wordt genoemd? Iets na 17u kennen we het antwoord, maar via deze liveblog mis je niks van wat er zich afspeelt tussen Terneuzen en Schoten!
Lees verder

Elke week één dode bij woningbrand in België
Vorig jaar hebben in ons land minstens vijftig personen het leven verloren door woningbranden. In Vlaanderen vielen minstens 21 dodelijke slachtoffers, in Wallonië 23 en in Brussel zes. 2022 is nog maar enkele maanden ver en momenteel staat de teller al op 21 slachtoffers, onder wie vijf jongeren onder de 18 jaar. Dat becijferde Oscare vzw, een nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden.
Lees verder

LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Courtois voor topaffiche tegen Chelsea: "Ik ben er zeker van dat Lukaku erdoor komt"
Chelsea-Real Madrid, een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen. Eden Hazard maakte toen geen al te beste beurt door na de uitschakeling met enkele spelers van zijn ex-ploeg te dollen. Ook Courtois keert terug naar zijn ex-club. Voor Lukaku lonkt allicht weer een plek op de bank bij de thuisploeg. Wie wint de heenmatch van dé topaffiche van de kwartfinales? Volg het LIVE op deze pagina en VTM2!
Lees verder

RECENSIE. 'Tony Hawk: Until the Wheels Fall off': "Een rampzalige microbe"
Op z'n veertiende kroonde Tony Hawk zich tot professioneel skater. Op z'n 53ste weigert hij het nog steeds om z'n bestaan op vier wielen in te leveren. De nieuwste HBO-docu, nu te bekijken op Streamz, over de hoogtes en laagtes uit de carrière van een sportlegende die niet van ophouden weet, is vooral een onthutsend relaas van een sportjunkie die vervaarlijk z'n limieten opzoekt. Of u deze obsessie voor de rollende plank dringend van naderbij moet inspecteren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: "Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker"
Jelle Beeckman of 'The Messy Chef' kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. "Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef", klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika.
Lees verder

Lezersoproep: Hoe zorg jij dat je winkelkar zo goedkoop mogelijk is? Vertel ons met welke tips jij bespaart
Niet alleen de prijzen voor energie en brandstof schieten de hoogte in, ook in de winkel betaal je een stuk meer voor je gewone boodschappen. Gelukkig zijn er wel wat manieren te vinden om je huishoudbudget onder controle te houden. Wij zijn benieuwd welke tips jij toepast en hoeveel je ermee kan besparen.
Lees verder