Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed provincie Oost-Vlaanderen

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Vaststelling inventaris bouwkundig erfgoed provincie Oost-Vlaanderen
Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert een openbaar onderzoek over de vast te stellen inventaris van het bouwkundig erfgoed van de provincie Oost-Vlaanderen.
Lees verder

Op maandag 4 april uitzonderlijk géén markt
Maar kom zeker eens af op 11, 18 en 25 april. Bij elke aankoop ontvang je van de marktkramer een lotje. Met elk lotje maak je kans op de prijzenpot van 300 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 25 april om 10 uur op de markt.
Lees verder

Gemeente ondersteunt erkende verenigingen met kleine standpijp
Heb je als erkende vereniging water nodig bij de organisatie van een evenement/tijdelijke activiteit? Maar beschik je niet over gewone waterkranen? Dan kan je als erkende vereniging sinds 1 april opnieuw een kleine standpijp huren via de gemeente.
Lees verder

Paspoort nodig voor het Verenigd Koninkrijk
Sinds 1 oktober 2021 heb je als Belg een (internationaal) paspoort nodig om naar het Verenigd Koninkrijk (VK) te reizen. Een identiteitskaart volstaat niet meer. Je kan zonder visum naar het VK reizen voor een maximumperiode van 6 maanden.
Lees verder

Hoe bied je het hoofd aan de stijgende kosten van je energiefactuur?
De hoge energiefacturen zijn alomtegenwoordig. Het is vaak een belangrijk onderwerp in het nieuws.
Lees verder

Wegenis- en rioleringswerken Houtvoortstraat en Molenhoekstraat
Naast de werken in de Sint-Niklaasstraat, startten we ook met de voorbereidingen van de rioleringswerken in de Houtvoortstraat en Molenhoekstraat.
Lees verder

Wees alert voor nepkopers!
Wil je iets verkopen via een tweedehandsplatform zoals 2dehands.be of Marketplace? Wees dan op je hoede voor oplichters. Ga niet zomaar in op een interessant aanbod. Een koper die je een hoger bedrag biedt dan je vraagt, is altijd verdacht.
Lees verder

Bestrijd bacterievuur en help onze lokale fruittelers!
Onze gemeente heeft een groot aantal fruitboomgaarden. Daar zijn we als gemeente heel trots op. De fruitboomgaarden geven een uniek karakter aan onze gemeente. Maar wist je dat deze fruitboomgaarden kwetsbaar zijn? Bacterievuur is een plantenziekte.
Lees verder

Schrijf je in voor de Wase survivalrun op zondag 22 mei
We verwelkomen jou en je familie en vrienden graag op zondag 22 mei in het Sportpark van Beveren voor een avontuurlijk en uitdagend loopevenement. Het parcours is ongeveer 4 km lang en bevat een 25-tal hindernissen voor jong en oud.
Lees verder

Haal gratis bijvriendelijk bloemenzaad af vanaf 20 april
Dit jaar verdelen we opnieuw bijvriendelijk bloemenzaad. Onze keuze viel op 'het Honey Bee' bloemenmengsel. Vanaf woensdag 20 april kan je als inwoner max. 2 zakjes afhalen. Hiervoor maak je eerst een afspraak.
Lees verder

Verbeteringswerken fietspad Zandstraat
In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer worden er in de periode van 25 april t.e.m. 25 mei verbeteringswerken uitgevoerd aan het fietspad in de Zandstraat.
Lees verder