Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Gemeente Mol: SCK CEN viert 70-jarig bestaan met bezoekdagen op zaterdag 11 en zondag 12 juni

SCK CEN viert 70-jarig bestaan met bezoekdagen op zaterdag 11 en zondag 12 juni

SCK CEN, het Belgisch nucleair onderzoekscentrum, bestaat 70 jaar! Voor het eerst in tien jaar openen de deuren van de nucleaire campus voor het grote publiek. Mis deze unieke kans niet en kom op zaterdag 11 of zondag 12 juni zeker langs! Zo kan je de controlezaal van een werkende reactor bezoeken, een virtuele kijk nemen in een reactorkuip en wandelen door de labo's voor kankeronderzoek. Ervaar hoe je veilig kan werken met straling en ontdek alles over radioactiviteit. Opgelet: inschrijven is verplicht. Dit kan tot 22 mei via www.sckcen.be/bezoekdagen. Reserveer snel, want de plaatsen zijn beperkt. Enkele weken voor het evenement ontvang je nog een praktische mail.

Lees verder

Pennenzakkenrock zoekt enthousiaste vrijwilligers. Stel jij je kandidaat?

Op donderdag 23 juni vindt de 28e editie plaats van Pennenzakkenrock. Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer verwacht na twee lange jaren opnieuw 23.000 jonge rockers van het vijfde en zesde leerjaar en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. Om al deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen, zoekt de organisatie vrijwilligers. Voel je je geroepen? Schrijf dan voor 13 mei in via www.pennenzakkenrock.be/crew.

Lees verder

225 deelnemers geboren in 1961 genoten van uitgesteld feest 60-jarigen

Op 23 april werden de 60-jarigen geboren in 1961 uitgebreid gevierd tijdens een uitgesteld feest. Door corona kon het feest voor de 60-jarigen vorig jaar niet doorgaan, maar nu was het dan toch zover. Het comité van de 60-jarigen zorgde, in samenwerking met het gemeentebestuur, voor een geweldige avond in feestzaal Ten Huize Foets in Millegem. De 225 deelnemers genoten van het gezellig samenzijn, de praatjes, het walkingdinner en de swingende dansavond.

Lees verder

Help mee aan de opwaardering van de 15 Kapellekens: welkom op 11 mei!

Inwoners van Achterbos, lokale verenigingen en alle overige geïnteresseerden zijn op woensdag 11 mei welkom om 19 uur in parochiecentrum 'Ten Aerenkorf', Achterbos 76. Het gemeentebestuur organiseert samen met Stichting Kempens Landschap een eerste workshop over de 15 Kapellekens. We slaan de handen in elkaar om zowel de beschermde historische kruisweg met de kapelletjes als de omliggende bospercelen op te waarderen. De komende maanden doet het gemeentebestuur tijdens drie workshops een beroep op jouw creatieve ideeën en andere inbreng. Schrijf je in voor de eerste workshop via deze link.

Lees verder