Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 april 2022

Gemeente Mol: Proefproject Put van Rauw: neem een kartonnen zakje voor je zwerfvuil!

Proefproject Put van Rauw: neem een kartonnen zakje voor je zwerfvuil!

Vanaf donderdag 28 april heb je als wandelaar geen excuus meer om zwerfvuil achter te laten in de omgeving van de Put van Rauw. Als proefproject plaatst het gemeentebestuur vier 'papieren zakjesverdelers' op strategische plaatsen die toegang geven tot het gebied. Deze papieren zakjes kan je tijdens je wandeling gebruiken om zwerfvuil even bij te houden. Je neemt je zwerfvuil zo eenvoudig mee naar huis of gebruikt één van de vuilnisbakken in het gebied.

Lees verder

Aankoop mobiele podiumwagen om uit te lenen, wat denk jij?

Om onze verenigingen maximaal te ondersteunen, investeren we in een mobiele podiumwagen. Die kan je als Molse vereniging of (horeca)ondernemer bij onze uitleendienst reserveren. Zo krijgen onze Molse talenten hun verdiende podium! Maar hoe moet dat podium eruit zien? Waarvoor zou jij het gebruiken? Laat je horen op www.gemeentemol.be/podium en maak mee de beste keuze!

Lees verder

Alle bouw- en energiepremies onder één dak: volg webinar 'MijnVerbouwpremie'

Op donderdag 12 mei om 19.30 uur kan je een webinar volgen over de nieuwe Mijn VerbouwPremie. Mijn VerbouwPremie integreert de bestaande energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie in één eengemaakte premie. De premie gaat in vanaf 1 juli 2022 en kan je aanvragen vanaf 1 oktober 2022. Heb je verbouwplannen en wil je meer informatie over de Mijn VerbouwPremie? Schrijf dan in voor het webinar via www.iok.be/mijnverbouwpremie.

Lees verder

Mol werkt mee aan uitbouw Grote Netewoud: zuilen zetten aanbod in de kijker

Sinds begin dit jaar vind je aan sportsite Den Uyt, de kerk van Gompel en begraafplaats Kruisven grote cortenstaal zuilen. Op de zuilen staat meer informatie over de omgeving. Je krijgt bovendien mooie wandelsuggesties in de buurt: aan de Molse Nete, in het Molderbroek en door Heidehuizen. Deze drie gebieden maken deel uit van het Grote Netewoud, een natuurgebied tussen Balen, Mol, Meerhout en Geel. Onze gemeente wil actief meewerken aan het verbeteren en uitbouwen van het toeristisch aanbod in dit natuurgebied. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het Grote Netewoud!

Lees verder