Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

Gemeente Mol: Medisch overleg 14 april: “Vaccinatie- en testcentrum verdwijnen binnenkort"

Medisch overleg 14 april: "Vaccinatie- en testcentrum verdwijnen binnenkort"

Eind deze maand verdwijnt de tent van het vaccinatiecentrum in De Zwaan en stopt het testen in ecocentrum De Goren. Zowel voor het vaccineren als het testen zijn beide tijdelijke infrastructuuroplossingen niet langer nodig. Het vaccineren wordt onder de coördinatie van eerstelijnszone Baldemore verder opgenomen door de huisartsen(praktijken). Voor het testen verwachten we binnenkort een bijgestuurde teststrategie van de hogere overheid. Ook de druk op het Heilig Hartziekenhuis is in dalende lijn, vooral dankzij de kalmere paasvakantie en het lagere aantal besmettingen onder de medewerkers. Onze algemene wekelijkse besmettingscijfers bleven stabiel in vergelijking met een week eerder.  

Lees verder

18.500 euro infrastructuursubsidie voor gemeenschapshuis Spellenburg

Gemeenschapshuis Spellenburg krijgt van het gemeentebestuur een infrastructuursubsidie van 18.500 euro. Op basis van het subsidiereglement 'infrastructuurfonds gemeenschapshuizen' diende het Dekenaat Zuiderkempen afdeling Spellenburg een subsidieaanvraag in voor het energiezuiniger en brandveiliger maken van zaal Spellenburg. Met deze subsidie erkent het gemeentebestuur het belang van dit gemeenschapshuis voor het lokale dorpsleven in het gehucht.

Lees verder

Koop uniek kunstwerk van Academie voor Beeldende Kunsten en steun Oekraïne

De Academie voor Beeldende Kunsten organiseert een steunactie ten voordele van de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. Via een verkoop van originele kunstwerken gemaakt door onder andere leerlingen en leerkrachten, hopen zij een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. De minimumprijs per kunstwerk bedraagt 10 euro, maar een hoger bedrag is uiteraard meer dan welkom! De werken zijn te bezichtigen van 19 april tot en met 19 mei tijdens de tentoonstelling in de exporuimte van de academie, Markt 28. De opbrengst gaat integraal naar het Consortium 1212.

Lees verder

Kransstraat enkele dagen niet bereikbaar via Brandstraat tussen 21 en 29 april

In de periode van donderdag 21 tot en met vrijdag 29 april is de Kransstraat één of twee dagen niet bereikbaar via de Brandstraat. Fietsers kunnen wel door. Bewoners kunnen hun woning tijdens de werken enkel bereiken via de Dennenstraat en Konijnenbos. De maatregelen zijn nodig omdat de firma REGA in opdracht van Pidpa werken uitvoert aan de nutsleidingen.

Lees verder