Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Gemeente Mol: Maximale onderwijskansen voor elk kind dankzij extra vorming rond taal

Maximale onderwijskansen voor elk kind dankzij extra vorming rond taal

Op vrijdag 29 april volgen onze schooldirecties, zorgcoördinatoren, medewerkers van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding en het ondersteuningsnetwerk de vorming 'Bouwstenen voor effectieve taaltrajecten'. Ook hun collega's van Balen en Dessel zijn aanwezig. De vorming maakt deel uit van het MAX-traject dat maximale onderwijskansen voor elke kind stimuleert.

Lees verder

Gezocht: leerkrachten Nederlands NT2 voor ondersteuning Oekraïense leerlingen

Verschillende onderwijsnetten in onze gemeente zijn op zoek naar versterking voor de ondersteuning van Oekraïense leerlingen. GO! Campus Het Spoor en KOM vzw zoeken een leerkracht Nederlands NT2. Voor Campus Het Spoor gaat het om een leerkracht secundair, voor KOM vzw om een leerkracht basisonderwijs of logopedist / ergotherapeut… om Oekraïense leerlingen (op de vestiging de Toren) uit het basisonderwijs te ondersteunen. Interesse? Solliciteer snel!

Lees verder

Toneelstuk 'Oeps Boebs' groot succes: valpreventie op ludieke wijze in de kijker

Op maandag 25 april genoten een honderdtal deelnemers van het humoristische toneelstuk 'Oeps Boebs'. Gelegenheidstoneelgroep 'Ginderbos' speelde levensechte situaties na waarin het valrisico centraal stond. De aanwezigen kregen in een klein uurtje tips en hulpmiddelen om vallen te voorkomen. Achteraf bood de seniorenraad iedereen koffie en een koekje aan. Het werd een leuke namiddag die absoluut in de smaak 'viel'.

Lees verder

Snelheidsdrempels parking Vita Den Uyt voor meer verkeersveiligheid

Op de parking van Vita Den Uyt werden zopas nieuwe verkeersdrempels aangebracht. De drempels moeten automobilisten en motorrijders aanmanen hun snelheid te matigen. Zeker ter hoogte van het voetgangersgedeelte zorgt te hoge snelheid voor gevaarlijke situaties. De Rode-Kruislaan, De Biststraat en Kleinendijk liggen in een zone 30, maar pas je snelheid op de parking aan!

Lees verder