Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Kompany opgenomen in Premier League Hall of Fame - Standard lonkt naar Storm - Johan Walem stopt als c...

HLN
Football Talk. Kompany opgenomen in Premier League Hall of Fame - Standard lonkt naar Storm - Johan Walem stopt als coach van RSCA Women
De RSCA Women staan op een zucht van een vijfde titel op rij en spelen ook nog de bekerfinale, maar coach Johan Walem heeft besloten om na het seizoen te stoppen. Walem was als gewezen speler van Anderlecht en de Rode Duivels sinds vorig jaar in dienst. "Ik heb een mooie tijd beleefd als coach van de vrouwenploeg", zegt Walem. "Het was een nieuwe ervaring voor mij, ik heb er dan ook veel van geleerd en ik ben mijn groep daarvoor erg dankbaar. Ik wil er eerst nog alles aan doen om het seizoen af te sluiten met de titel en de beker. Daarna zit mijn rol er op, maar ik ben 100 procent overtuigd van het potentieel van deze ploeg en van de visie die de club heeft op de toekomst."
Lees verder

Van ouderdomsvlekjes tot striae: zo los je deze 7 huidproblemen op. "Recente striemen behandel je met vitamine A"
In Hollywood lijkt er van huidkwaaltjes geen sprake, maar wij staren meer dan eens beteuterd naar ons spiegelbeeld. Goed nieuws: je hoeft er niet mee te blijven lopen. Esthetisch arts Elisabet Haesevoets en dermatoloog Ingrid Van Riet tippen gerichte behandelingen om je van de meest hardnekkige problemen te verlossen. "Sinaasappelhuid kan verschillende oorzaken hebben. In één bepaald geval doen een crème op basis van cafeïne en massagetechnieken al wonderen."
Lees verder

Rapper A$AP Rocky weer vrij na borgsom van half miljoen
Rapper A$AP Rocky is weer op vrije voeten. Op foto's in Amerikaanse media is te zien dat hij het politiebureau verlaat. De rapper zou een borgsom van 550.000 dollar (504.000 euro) hebben betaald.
Lees verder

Facebookberichten die gruweldaden van Russisch leger in Boetsja onkrachten gaan rond als een lopend vuurtje: 208.000 'shares' op een week tijd
Vrijwel de hele wereld heeft inmiddels de horrorbeelden van Boetsja, een buitenwijk van de Oekraïense hoofdstad Kiev, gezien. Ook de gruwelverhalen hebben ons via allerhande kanalen bereikt. Al blijken er op Facebook vooral verhalen viraal te gaan die de oorlogsmisdaden in Boetsja ontkrachten. Dat blijkt uit een uitgebreide analyse van het Institute for Strategic Dialogue (ISD).
Lees verder

Facebookberichten die gruweldaden van Russisch leger in Boetsja ontkrachten gaan rond als een lopend vuurtje: 208.000 'shares' op een week tijd
Vrijwel de hele wereld heeft inmiddels de horrorbeelden van Boetsja, een buitenwijk van de Oekraïense hoofdstad Kiev, gezien. Ook de gruwelverhalen hebben ons via allerhande kanalen bereikt. Al blijken er op Facebook vooral verhalen viraal te gaan die de oorlogsmisdaden in Boetsja ontkrachten. Dat blijkt uit een uitgebreide analyse van het Institute for Strategic Dialogue (ISD).
Lees verder

Vlaanderen wil tegen de zomer iedere burger persoonlijke datakluis geven
Deze zomer zal elke Vlaming een persoonlijke datakluis krijgen. Dat meldt de Vlaamse overheid in een persbericht.
Lees verder

Biovoeding vs. 'gewone' voeding: diëtiste vergelijkt 11 producten binnen die 2 categorieën. Wat is nu écht het gezondst?
Denk je bij 'biologisch' automatisch aan gezonder? Dan ben je zeker niet alleen. Consumenten zien voeding met biolabel vaak als gezonder, blijkt uit onderzoek van de UGent. Maar klopt die perceptie wel? Diëtiste Sanne Mouha licht de verschillen toe en neemt twee versies van 11 producten — één met en één zonder biolabel — onder de loep en helpt enkele misverstanden de wereld uit. "Een koek blijft een koek, of die nu biologisch is of niet."
Lees verder

Johnny Depp vertelt over de dag dat hij zijn vinger verloor: "Ik voelde de pijn eerst niet"
Johnny Depp heeft tijdens zijn proces getuigd over de dag waarop hij het topje van zijn vinger kwijtraakte. Dat zou gebeurd zijn nadat zijn ex-vrouw, Amber Heard, een glazen fles naar hem gooide.
Lees verder

Amber Heard bevestigt dat ze fysiek geweld gebruikte tegen Johnny Depp: "Ik heb je geslagen met de vlakke hand"
Tijdens het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard zijn geluidsfragmenten afgespeeld waarop te horen is hoe Amber tegen Johnny schreeuwt. Daarin bevestigt ze dat ze fysiek geweld tegen hem gebruikte.
Lees verder

Amper 450 gram bij zijn geboorte, op zijn elfde gestopt met school en zelfmoordpoging na wereldtitel: inkijk in het woelige leven van de "gevaarlijkste man van de planeet"
Tyson Fury (33) verdedigt zaterdag zijn WBC-zwaargewicht titel tegen Dillian Whyte, een kamp die live te volgen is op VTM4. Maar dat hij vandaag de ongenaakbare koning van de zwaargewichten is, is een klein mirakel. Na zijn eerste wereldtitel belandde de Brit immers in een zware depressie, ei zo na maakte hij er zelfs een einde aan door zich te pletter te rijden met zijn Ferrari. Hij herpakte zich, maar blijft wel op zoek naar geluk. "Al het geld in de wereld, roem en glorie, betekent niets als je niet gelukkig bent."
Lees verder

Insiders Kremlin verontrust over grote tol van Poetins oorlog: "Invasie is catastrofale fout"
Bijna acht weken na het begin van de Russische invasie twijfelt een klein maar groeiend aantal hooggeplaatste Kremlin-insiders aan Poetins besluit om ten strijde te trekken in Oekraïne. Ze vrezen dat de invasie een "catastrofale fout" is die het land jarenlang zal doen wankelen. Persbureau 'Bloomberg' kon met tien ingewijden spreken over hun bekommernissen. Dat deden ze anoniem, angstig als ze zijn voor vergelding.
Lees verder

Cryptobeurs Binance legt beperkingen op aan Russische klanten
Cryptobeurs Binance gaat Russische gebruikers limieten opleggen. Daarmee voldoet het bedrijf met hoofdkantoor op de Kaaimaneilanden aan een nieuwe ronde sancties die door de Europese Unie tegen Rusland werden ingesteld. Die sancties moeten voorkomen dat rijke Russen via het gebruik van cryptomunten eerdere sancties ontwijken.
Lees verder

Meisje van anderhalf kritiek na aanrijding door lijnbus op zebrapad: ook oma (58) gewond
Een oma en haar kleindochter uit Ardooie zijn donderdag in het centrum van Tielt het slachtoffer geworden van een zwaar ongeval. Volgens het parket vecht het meisje van anderhalf in het ziekenhuis voor haar leven.
Lees verder

Russische staatsmedia delen beelden van tank die "Marioepol Drift" uitvoert
Het Russische staatspersbureau RIA Novosti heeft beelden gedeeld van een Russische tank die een "Marioepol Drift" uitvoert in de verwoeste straten van de gelijknamige Oekraïense havenstad. In de clip van 29 seconden is te zien hoe de tank komt aangereden, al glijdend volledig rond zijn as draait en daarna verder scheurt, terwijl hij niets ontziet.
Lees verder

Pterosaurus had echt veren, blijkt uit nieuwe studie
Paleontologen hebben jarenlang gedacht dat alle dinosaurussen bedekt waren met schubben, zoals de hagedissen nu. In de afgelopen decennia bleek echter uit een studie dat sommige soorten ook bedekt waren met veren, net zoals vogels vandaag. Over de pterosaurussen, de soort die de lucht regeerde in het dino-tijdperk, hadden wetenschappers nooit een helder antwoord klaar, tot nu.
Lees verder

Marsrobot van NASA maakt beelden van zonsverduistering op de rode planeet
Perseverance, de marsrobot van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap (NASA), is erin geslaagd om een zonsverduistering op de rode planeet op beeld vast te leggen. Daarop is te zien hoe Phobos, een van de manen van Mars, voor de zon schuift.
Lees verder

Superjacht Russische miljardair vlucht voor sancties naar andere kant oceaan, maar Fiji laat het niet meer vertrekken
De Amadea is een luxejacht ter waarde van zo'n 300 miljoen euro. Het zou toebehoren aan de Russische oligarch Soeleiman Kerimov. Om aan de sancties van de VS te ontsnappen zette het jacht eind vorige maand vanuit Mexico koers naar Australië. Na 18 dagen varen op volle snelheid legde het aan op Fiji, dat het megajacht niet meer wil laten vertrekken.
Lees verder

Officieel: Erik ten Hag volgend seizoen coach van Manchester United
Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: huidig Ajax-coachErik ten Hag (52) wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Manchester United. Dat maakten beide clubs zopas bekend. Ten Hag heeft voor drie seizoenen getekend op Old Trafford, met een optie voor nog een jaar.
Lees verder

Ook het aantal Russische vluchtelingen in België is sterk gestegen
Het aantal Russen die een asielaanvraag indienen in België is sterk gestegen in vergelijking met vorig jaar, dat blijkt uit een navraag bij de dienst Vreemdelingenzaken. Op dit moment zijn er al een kleine 200 Russische asielaanvragen. Als die trend zich verderzet, zullen er dit jaar meer dan dubbel zo veel aanvragen zijn als vorig jaar.
Lees verder

Mooie beelden: Ineos-ploegleider Servais Knaven kan tranen niet bedwingen tijdens Roubaix-triomf Van Baarle
Een zege in Parijs-Roubaix, dat brengt natuurlijk de nodige emoties teweeg. Niet alleen bij de winnaar, maar ook bij de mensen in de volgwagen. Ineos Grenadiers heeft op sociale media beelden gedeeld waarop te zien is hoe ploegleider Servais Knaven zijn emoties niet meer kan bedwingen tijdens de zege van Ineos-renner Dylan van Baarle. Knaven weet overigens wat het is om Parijs-Roubaix te winnen, want hij deed het zelf als renner in 2001. Sinds 2010 probeerde de Nederlander bij Team Sky en later Ineos het Monument ook als ploegleider te winnen. Nu mét succes.
Lees verder