Doorgaan naar hoofdcontent

Fietsster (28) in levensgevaar nadat ze op rotonde gegrepen wordt door truck: “We waren volop aan het voorbereiden ...

HLN
Fietsster (28) in levensgevaar nadat ze op rotonde gegrepen wordt door truck: "We waren volop aan het voorbereiden op haar eerste wedstrijd..."
Een 28-jarige fietsster uit De Klinge die ook aangesloten is bij het Ladies Cycling Team Hoz uit Beveren is zaterdagmiddag in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht na een verkeersongeval op de Reinakkerweg in Sint-Gillis-Waas. De vrouw stak met haar koersfiets de rijbaan over toen ze werd gegrepen en overreden door een vrachtwagenchauffeur.
Lees verder

Theo (18) overleefde busramp in Egypte, maar verloor zijn grootmoeder Lucia (74): "Overal waar ik keek, zag ik mensen in brand staan"
"Iedereen in de bus was aan het schreeuwen, en overal waar ik keek zag ik mensen in brand staan. Tien seconden nadat ik eruit was, is de bus ontploft." Theo Mathy is weer thuis in Sint-Stevens-Woluwe, drie dagen nadat de toeristenbus waarin hij zat van de baan werd gereden in Egypte. Hij en vijf familieleden overleefden de ramp, zijn grootmoeder Lucia Devillé stierf. Hier doet hij voor het eerst zijn verhaal: "Op die weg vallen elk jaar 7.000 doden. Ze weten dus dat het er gevaarlijk is, waarom doén ze er dan niks aan?"
Lees verder

Gemiste kans voor ontgoochelde Lotte Kopecky, die in eerste plaats voor ploeggenotes reed: "Mocht niet vol doorrijden"
Een sterke ploeg met meerdere speerpunten, 't is een mes dat langs twee kanten snijdt. Dat ondervond ook Lotte Kopecky (26) vandaag aan den lijve in Parijs-Roubaix. Ze leek de sterkste renster van SD Worx, maar schikte zich in een dienende rol en strandde zo op de tweede plaats. "Het doet pijn." Kopecky werd na de finish getroost door haar vriend en trainer Kieran De Fauw.
Lees verder

15 'gespannen' minuten met Charles en beloftes aan de Queen: zo ging het bezoek van Harry en Meghan eraan toe
Ze waren al 2,5 jaar niet meer samen in het Verenigd Koninkrijk geweest, maar donderdag brachten de Britse prins Harry (37) en Meghan Markle (40) dan toch een gezamenlijk bezoekje aan koningin Elizabeth II (95). Al had die volgens de Britse krant 'The Daily Mail' één voorwaarde: dat Harry ook zijn vader, prins Charles (73) zou ontmoeten.
Lees verder

Emmanuel Macron belooft premier die "direct verantwoordelijk is voor ecologische planning"
Als Emmanuel Macron herkozen wordt als president van Frankrijk dan komt er een eerste minister die "direct verantwoordelijk is voor ecologische planning". Het is de bedoeling dat Frankrijk twee keer sneller de uitstoot van broeikasgassen zal verminderen. Dat heeft Macron zaterdag gezegd tijdens een verkiezingsmeeting in de Zuid-Franse stad Marseille.
Lees verder

De Bruyne kijkt lijdzaam toe: Liverpool knokt zich voorbij klungelend Manchester City naar FA Cup-finale
Liverpool speelt de finale van de FA Cup. De Reds wonnen op Wembley de topper tegen Manchester City, de tweede krachtmeting in een week tijd, met 2-3. Bij de Citizens zat Kevin De Bruyne de hele match op de bank. De Rode Duivel blesseerde zich eerder deze week aan de voet in het Champions League-duel tegen Atletico Madrid.
Lees verder

REPORTAGE. Voor bewoners van Kiev begint de nachtmerrie opnieuw nu hoofdstad weer onder vuur ligt: "Zo moe dat we niet meer naar de schuilkelders gaan"
Na enkele relatief rustige weken, ligt de Oekraïense hoofdstad Kiev dit weekend opnieuw onder vuur. "Onze luchtafweertroepen doen hun best om ons te beschermen, maar de Russische vijand is sluw en meedogenloos", aldus Vitali Klitsjko. Voor de inwoners van de hoofdstad herbegint de nachtmerrie van vooraf aan. Ze zijn doodmoe maar laten zich niet dicteren door de angst.
Lees verder

REPORTAGE. Voor bewoners van Kiev begint de nachtmer­rie opnieuw: "Zo moe dat we niet meer naar de schuilkelders gaan"
Na enkele relatief rustige weken, ligt de Oekraïense hoofdstad Kiev dit weekend opnieuw onder vuur. "Onze luchtafweertroepen doen hun best om ons te beschermen, maar de Russische vijand is sluw en meedogenloos", aldus Vitali Klitsjko. Voor de inwoners van de hoofdstad herbegint de nachtmerrie van vooraf aan. Ze zijn doodmoe maar laten zich niet dicteren door de angst.
Lees verder

VRAGEN AAN MICHEL. Wat wil jij weten over Parijs-Roubaix? Stel jouw vraag aan HLN-analist Michel Wuyts!
Michel Wuyts, dé koersstem van Vlaanderen, laat voor ons ook zijn licht schijnen op Parijs-Roubaix. Morgen beantwoordt Wuyts al jouw vragen vanaf 13u30 in HLN LIVE. Wil jij weten waar de koers volgens Wuyts zal ontploffen? Of naar wie het nu het meest moeten kijken, nu Wout van Aert terug is na zijn coronabesmetting die hem uit de Ronde van Vlaanderen hield? Stuur via onderstaand formulier al jouw vragen in. Afspraak morgen voor het antwoord!
Lees verder

Dode bij ontploffing op olietanker nabij Hongkong
Op een olietanker die zowat 300 kilometer ten oosten van Hongkong vaart, heeft zaterdag een ontploffing plaatsgevonden. Daarbij vielen één dode en zes gewonden, zo meldden de Hongkongse autoriteiten.
Lees verder

Protest tegen koranverbrandingen draait uit op geweld in Zweden
Bij een protest in de Zweedse stad Örebro zijn zaterdag een tiental politieagenten en een betoger gewond geraakt. Dat meldt de Zweedse omroep SVT. Het protest brak uit nadat de autoriteiten het licht op groen hadden gezet voor een koranverbranding.
Lees verder

"De meeste Britten vinden dit een gebrek aan respect": Harry en Meghan trappen Invictus Games af in Den Haag
Ruim twee jaar nadat ze afstand namen van de Britse koninklijke familie zijn Harry en Meghan terug samen in Europa. Het zijn de Invictus Games in Den Haag die de eer krijgen. Gemoedelijk praat het koppel met de atleten en maken ze een ritje met de kinderen van de militairen in kleine auto's. Al is er ook kritiek, klinkt het in VTM Nieuws.
Lees verder

'Les Yeux de Ma Mère' van Arno op 1 in de Radio 1 Classics 1000
Op Radio 1 werd voor de dertiende keer de Classics 1000 uitgezonden. Op de eerste plaats in de lijst stond dit jaar 'Les Yeux de Ma Mère' van Arno.
Lees verder

Guardiola krijgt vragen over vele wijzigingen, waaronder De Bruyne: "Je wil niet dat zijn hechtingen weer open gaan"
Liverpool speelt de finale van de FA Cup. De Reds wonnen op Wembley de topper tegen Manchester City, de tweede krachtmeting in een week tijd, met 2-3. Bij de Citizens zat Kevin De Bruyne de hele match op de bank, Pep Guardiola wilde geen risico's nemen met de Rode Duivel.
Lees verder

Guardiola krijgt na pijnlijke uitschakeling in FA Cup vragen over vele wijzigingen, waaronder De Bruyne: "Je wil niet dat zijn hechtingen weer open gaan"
Liverpool speelt de finale van de FA Cup. De Reds wonnen op Wembley de topper tegen Manchester City, de tweede krachtmeting in een week tijd, met 2-3. Bij de Citizens zat Kevin De Bruyne de hele match op de bank, Pep Guardiola wilde geen risico's nemen met de Rode Duivel.
Lees verder

"We vreesden dat dit kon gebeuren, maar die motorfiets was zijn uitlaatklep": vriendin en vijf kinderen blijven gebroken achter na dodelijke crash van Anthony
"Hij zou een ritje maken met de motor, en daarna nog helpen met dweilen zodra de kindjes in bed lagen." Het gezin van Anthony Salamone (34) uit Maasmechelen blijft gebroken achter nadat de vader van vijf vrijdagavond verongelukte. Zijn kinderen waren zijn grootste schatten, zijn motorfiets een uitlaatklep na enkele intense jaren. "We beseften dat, maar echt gerust zijn we er nooit in geweest. Ook al is hij altijd een verantwoordelijke bestuurder geweest."
Lees verder

Minister Demir: "Komende weken zullen knopen doorgehakt worden over nieuwe hoogspanningslijn"
De Vlaamse regering zal in de loop van de komende weken een beslissing moeten nemen over het Ventilus-project, dat nodig is om energie vanuit de windmolenparken op zee aan land te krijgen. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) na een ontmoeting met een delegatie van burgerbewegingen in het West-Vlaamse Izegem.
Lees verder

Marine Le Pen beschuldigd van verduistering EU-geld
De Franse extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen wordt er in een nieuw rapport van het Europese fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd tijdens haar periode als Europaparlementslid. Dat bericht de Franse nieuwssite Mediapart.
Lees verder

Football Talk. Trossard schenkt Brighton in extremis de zege - CR7 hattrick-held bij Man U - Juve moet titel vergeten
Cristiano Ronaldo heeft Manchester United met een hattrick aan een overwinning op Norwich City geholpen. De ploeg van trainer Ralf Rangnick verspeelde op het eigen Old Trafford een voorsprong van 2-0, maar een kwartier voor tijd maakte Ronaldo uit een vrije trap zijn derde doelpunt: 3-2. Manchester United blijft daardoor in de race voor een plek in de Champions League.
Lees verder

Duitse politie zoekt Belgische reisbus die doorreed na ongeval op snelweg
De Duitse politie is op zoek naar een reisbus met een Belgische nummerplaat die een ongeval zou hebben veroorzaakt op de snelweg. Dat blijkt uit een mededeling van de politie in de deelstaat Hessen.
Lees verder