Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 april 2022

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch geven voorsmaakje van film waarmee ze kans maken op Gouden Palm

HLN
Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch geven voorsmaakje van film waarmee ze kans maken op Gouden Palm
De film 'Le Otto Montagne' van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch is genomineerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Ze werden gekozen op basis van een voorlopige montage, want de film is nog niet volledig afgewerkt. Voor de opnames verhuisden ze een half jaar naar Italië. Eerder was ook al bekend dat de nieuwe film van Lukas Dhondt en die van de broers Dardennes ook meedingen naar een Gouden Palm.
Lees verder

Achttien Oekraïense vluchtelingen slachtoffer van huisjesmelkerij: pand verzegeld
De politie heeft vanmorgen in een pand aan de Korte Leemstraat een groep Oekraïense vluchtelingen aangetroffen. Sommigen leefden er in erbarmelijke omstandigheden. De politie startte een onderzoek naar huisjesmelkerij. De slachtoffers zijn overgebracht naar opvanglocatie De Tol in Deurne.
Lees verder

Macron tot man die hem uitjouwt: "Wees blij dat je in democratie leeft waar je dit kan"
In Frankrijk is de eindsprint ingezet naar de presidentsverkiezingen komende zondag. Tijdens zijn laatste toespraak in Figeac, op een typisch Frans dorpsplein in de Lot, begint Macron zijn laatste verkiezingsbijeenkomst met een valse noot. Vanop een balkon wordt hij uitgejouwd en uitgefloten, waarop hij in discussie gaat.
Lees verder

Vermiste kat na vijf jaar aangetroffen op Schots booreiland en herenigd met baasje
Een kat die al vijf jaar werd vermist, is alsnog herenigd met zijn baasje. Het dier werd aangetroffen op een booreiland voor de Schotse kust. Werknemers vertelden in de Britse media dat hij op het platform uit een container kwam gekropen die was ingescheept in Peterhead. Ze waarschuwden de lokale dierenbescherming. Deze haalde de verstekeling vrijdag per helikopter op.
Lees verder

Met ruim 400 km/u over snelweg, Duits parket ziet niks verkeerds
Een Tsjechische miljonair die met ruim 400 kilometer per uur over de Duitse autobaan reed, heeft geen strafbaar feit gepleegd. Tot die conclusie komt het Duitse Openbaar Ministerie (OM), dat een onderzoek had ingesteld naar het rijgedrag van de 58-jarige Radim Passer.
Lees verder

Football Talk. Emmen en Heerenveen azen op gewilde Bas Dost - 91.000 toeschouwers zien vrouwen Barcelona vijf keer scoren tegen Wolfsburg
De vrouwen van FC Barcelona hebben vrijdag een grote stap gezet richting kwalificatie voor de finale van de Champions League. In de heenwedstrijd van de halve finales klopten de Spaanse vrouwen het Duitse Wolfsburg met 5-1. De partij werd gespeeld voor liefst 91.648 toeschouwers. Nooit eerder waren er zoveel fans aanwezig bij een voetbalwedstrijd voor vrouwen.
Lees verder

Sodexo waarschuwt gebruikers van dienstencheques voor pogingen tot phishing
Sodexo waarschuwt gebruikers van dienstencheques vrijdagavond voor een "uitgebreide phishingpoging". Het bedrijf benadrukt dat zijn eigen IT-systemen niet zijn aangetast.
Lees verder

Spanje vaardigt aanhoudingsbevel uit tegen 'Tinder Swindler' Simon Leviev
Er is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen Simon Leviev, die bekend raakte dankzij de documentaire 'The Tinder Swindler' op Netflix. De reden daarvoor is het gebruik van een vals rijbewijs, schrijft 'The Daily Mail'.
Lees verder

België verleent asiel aan Ecuadoraans ex-president Correa
België heeft het statuut van vluchteling toegekend aan de Ecuadoraanse ex-president Rafael Correa. Dart heeft het voormalige staatshoofd vrijdag laten weten aan het Franse persbureau AFP. Correa bevestigde informatie van het Spaanse persbureau EFE.
Lees verder

Tranen bij Metejoor en een eerste jongen voor K3: het beste uit de laatste 'Blind Auditions' in 'The Voice Kids'
Volgende week schakelt 'The Voice Kids' een versnelling hoger. Maar voor de Battles van start gaan, moesten de teams van coaches Duncan Laurence, Laura Tesoro, K3 en Metejoor vervolledigd worden. De concurrentie tussen de coaches werd dus sterk opgedreven.
Lees verder

Ook Nederlandse zangeres Ellen ten Damme beschuldigt Ali B van seksueel ontoelaatbaar gedrag
In navolging van deelnemers aan 'The Voice' beschuldigt nu ook Ellen ten Damme coach/rapper Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De 54-jarige zangeres heeft daar recent een verklaring over afgelegd bij de politie.
Lees verder

PlayStation brengt 'Netflix voor games' op 22 juni uit in Europa
Sony onthult dat PlayStation Plus Essential, Extra en Premium op 22 juni naar Europa komen. De release van de gameabonnementen is in het grootste deel van Azië zelfs vervroegd naar 23 mei. Europa is de laatste regio waar de dienst wordt uitgerold.
Lees verder

Forse verliezen op aandelenbeurzen New York door rentezorgen
De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een fors verlies de handel uitgegaan, waarmee ze ook de hele week in de min afsluiten. Het is al de derde week op rij dat de belangrijkste graadmeters op Wall Street dalen. Daarbij speelt de vrees voor verdere renteverhogingen een grote rol. Ook stelden de kwartaalresultaten van enkele grote concerns vrijdag teleur.
Lees verder

Jambon stelt Joy Donné, zijn voormalige kabinetschef, aan als nieuwe CEO van Flanders Investement & Trade
N-VA-Kamerlid Joy Donné wordt de nieuwe ceo van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT). Dat heeft het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag aan persagentschap Belga verklaard.
Lees verder

Jambon stelt Joy Donné, zijn voormalige kabinetschef, aan als nieuwe CEO van Flanders Investment & Trade
N-VA-Kamerlid Joy Donné wordt de nieuwe ceo van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT). Dat heeft het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag aan persagentschap Belga verklaard.
Lees verder

Prins Harry geeft emotionele speech tijdens afscheidsceremonie Invictus Games: "Jullie zijn niet alleen"
Na zeven dagen komt er een einde aan de Invictus Games in Den Haag in Nederland. Dat is een sportevenement voor mentaal of fysiek gewond geraakte militairen. De Britse prins Harry, de bedenker van de Invictus Games, gaf vrijdagavond een emotionele speech. "Velen van jullie vertelden deze week, dat ze zonder dit sportevenement een einde zouden gemaakt hebben aan hun leven. Jullie hebben de keuze gemaakt om hier te zijn. Ik kan niet uitleggen hoeveel dat betekent. Dank jullie wel!" Volgend jaar vinden de Invictus Games plaats in het Duitse Düsseldorf.
Lees verder

Drie personen gewond na schietpartij in Amerikaanse hoofdstad Washington D.C.: schutter nog niet gevat
In de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. zijn vrijdag minstens drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt de politie. De vermoedelijke schutter is nog niet gevat.
Lees verder

Palestijnse militanten lanceren raketten richting Israël en Gaza
Palestijnse militanten hebben vrijdagavond vanuit de Gazastrook raketten afgevuurd op Israël. De hele dag waren er opnieuw botsingen tussen Palestijnen en Israëlische veiligheidstroepen op de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem.
Lees verder

LIVE. Rusland geeft voor het eerst slachtoffers toe na zinken oorlogsschip Moskva: "Eén dode en 27 bemanningsleden vermist"
Rusland zou een voorstel hebben verworpen om de wapens neer te leggen tijdens het orthodoxe paasfeest, dat vandaag begint en zondag eindigt. Dat zegt de Oekraïense president Zelensky. In de belegerde stad Marioepol zal mogelijk zaterdag wél een humanitaire corridor worden opgezet, aldus Kiev. De fysieke schade aan de gebouwen en infrastructuur van Oekraïne als gevolg van de Russische invasie bedraagt tot nu toe bijna 55,5 miljard euro, schat de Wereldbank. Dit bedrag zal oplopen omdat de oorlog nog voortduurt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Twitter weert advertenties die klimaatverandering betwisten
Twitter gaat advertenties die klimaatverandering in twijfel trekken voortaan weren. Dat maakte het bedrijf gisteren, op Earth Day, bekend.
Lees verder