Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Ex-Mol Elisabet begrijpt dat Philippe zelf opstapte: “Mensen geloofden van mij ook niet dat ik niet voorbereid was”

HLN
Ex-Mol Elisabet begrijpt dat Philippe zelf opstapte: "Mensen geloofden van mij ook niet dat ik niet voorbereid was"
Ongezien in het populaire Play4-programma: de Mol stapte zélf uit het spel. Philippe had het er naar eigen zeggen veel te moeilijk mee om de saboteur van de groep te zijn, en gaf er de brui aan. Ex-Mol Elisabeth snapt dat als geen ander.
Lees verder

De exit van Philippe en lachen met de dragqueens: dit zijn de grappigste memes van 'De mol'
Het tiende seizoen van 'De mol' zorgt op Twitter voor een stroom aan grappige quotes en memes. Wij zetten elke week de leukste op een rij.
Lees verder

BV 24/7. James Cooke kampt met stress en Anouk Matton trekt met haar zoontje naar de dierentuin
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vredesmissie van Oostenrijkse bondskanselier bij Poetin was "moeilijk"
De vredesmissie van de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer, die op bezoek ging bij de Russische president Vladimir Poetin, was "moeilijk" en verliep zeker niet vriendschappelijk. De discussie was zeer direct, open maar ook zwaar, aldus de regeringsleider uit de Alpenrepubliek na afloop van het gesprek dat ongeveer een uur duurde.
Lees verder

Vredesmissie van Oostenrijkse bondskanselier bij Poetin was moeilijk, maar "confrontatie is nodg"
De vredesmissie van de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer, die op bezoek ging bij de Russische president Vladimir Poetin, was "moeilijk" en verliep zeker niet vriendschappelijk. Nehammer heeft "geen optimistische indruk" na zijn ontmoeting die een uur duurde.
Lees verder

Amsterdam zet door met coffeeshopverbod voor toeristen
Amsterdam wil doorzetten met het plan om buitenlandse toeristen te weren uit coffeeshops. Dat is volgens burgemeester Femke Halsema, de officier van justitie en de politie de beste remedie om drugsoverlast in de binnenstad tegen te gaan. Ze blijven bij dat standpunt na een aantal aanvullende onderzoeken en gesprekken met de coffeeshopsector.
Lees verder

Club Brugge-Anderlecht op laatste speeldag Champions' Play-offs, meteen Gent-Genk in Europe play-offs: bekijk hier de volledige kalenders
De Pro League heeft de volledige kalender voor de play-offs bekendgemaakt. Club Brugge opent de Champions' Play-offs met een thuismatch tegen Antwerp, leider Union krijgt Anderlecht over de vloer. In de Europe Play-offs ontvangt KV Mechelen op speeldag 1 Charleroi en Racing Genk gaat een dag later op bezoek bij AA Gent. De volledige speelschema's:
Lees verder

Wat was tot nu toe de ideale Gouden Formule 1-ploeg?
Het Laatste Nieuws lanceerde aan het begin van het Formule 1-seizoen, de Gouden Formule 1. Na de Grand Prix van Bahrein, Saudi-Arabië en Australië kun je nog geen conclusies trekken, maar met welke formatie kon je aan de leiding staan in de Gouden Formule 1?
Lees verder

Parket van Antwerpen: "Brand in La Rocca niet aangestoken, maar te wijten aan technisch defect"
De verwoestende brand in de Lierse discotheek La Rocca blijkt niet aangestoken. Volgens de branddeskundige is een elektriciteitsprobleem in de stuurkast de oorzaak van de brand. Dat meldt het Antwerps parket aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Parket: "Brand in La Rocca niet aangestoken"
De verwoestende brand in de Lierse discotheek La Rocca blijkt niet aangestoken. Volgens de branddeskundige is een elektriciteitsprobleem in de stuurkast de oorzaak van de brand. Dat meldt het Antwerps parket.
Lees verder

Voorstander directe aansluiting bij Rusland verliest eerste ronde Zuid-Ossetische verkiezing
De president van de conflictregio Zuid-Ossetië in de Kaukasus, Anatoli Bibilov, heeft de eerste ronde van de niet-erkende presidentsverkiezingen verloren. Bibilov, die onlangs nog een referendum over onmiddellijke aansluiting bij Rusland aankondigde, kreeg 33,5 procent van de stemmen achter zich, uitdager Alan Gaglojev 36,9 procent.
Lees verder

Beerschot vergadert vanavond over actieplan na rellen: "Dit ondermijnt de toekomst van de club, ook prins Abdullah stelt zich vragen"
Beerschot is bezig de relschoppers op Union te identificeren om de schade op te verhalen en ze een levenslang stadionverbod op te leggen. Ook partners en investeerders van de club willen zich niet identificeren met dat wangedrag. "Ons bestuur zal er alles aan moeten doen om hen te overtuigen dat we hier krachtig tegen zullen optreden", zegt voorzitter Francis Vrancken.
Lees verder

Italië legt beslag op villa van 100 miljoen euro gelinkt aan Russische autocoureur Mazepin
De Italiaanse autoriteiten hebben een villa van meer dan 100 miljoen euro in beslag genomen. De villa is gelinkt aan de Russische autocoureur Nikita Mazepin. De inbeslagname kadert in de economische sancties die Rusland zijn opgelegd na de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

Tony Hawk, talent voor de harde landing: HBO-docu woelt diep in de drijfveren van de skatelegende
De 53-jarige skateboardlegende Tony Hawk weet letterlijk hoe het voelt om op zijn bakkes te gaan. Op die manier word je natuurlijk quasi vanzelf een Amerikaanse held. Maar een indringende HBO-documentaire laat zien dat er onder dat romantische failing forward-ideaal ook sluipende persoonlijke offers zitten. "Iemand moest het doen. Iemand moest die grens doorbreken."
Lees verder

Geen haar veranderd: zo ziet de acteur uit 'The Karate Kid' er vandaag uit
Ralph Macchio (60) zal voor altijd bekend zijn als 'The Karate Kid'. Hij speelde Daniel LaRusso in de eerste film uit 1984 en de vervolgfilms. Maar fans zijn vandaag vooral verbaasd door zijn jeugdig voorkomen. De acteur zegt dat hij zijn goede genen heeft gekregen van zijn ouders. Macchio heeft er altijd jonger uitgezien dan zijn leeftijd. Tijdens de opnames van de eerst 'The Karate Kid' was hij 22 jaar oud en vertolkte hij een leerling van de middelbare school.
Lees verder

Guy Vanhengel (Open Vld) is in 2024 geen kandidaat meer: "Het is nu aan de jonge generatie"
Brussels Open Vld-politicus Guy Vanhengel (63) is in 2024 geen kandidaat meer bij de Brusselse verkiezingen. Hij was net geen 20 jaar minister en is tot nu toe de enige politicus die zowel deel uitmaakte van zowel de Brusselse, Vlaamse als de federale regering, meestal met Begroting als bevoegdheid. "Het is nu aan de jonge generatie om het heft in handen te nemen," zegt hij aan Bruzz, waar hij zijn afscheid aankondigt.
Lees verder

Van Quickenborne: "Politie krijgt dit jaar 100.000 speekseltesten"
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne herhaalt dat de politie dit jaar 100.000 speekseltesten krijgt in de strijd tegen druggebruik in het verkeer. Dat is een verdubbeling tegenover 2021. Volgens de Open Vld-minister moeten de extra tests helpen om de pakkans te vergroten.
Lees verder

Football Talk. Raakt Sergio Gómez fit voor bekerfinale? - Schmidt wordt in juli coach van Benfica - Amat verlaat Eupen voor avontuur in Indonesië
Trainer Roger Schmidt gaat de komende seizoenen aan de slag bij Benfica. De huidige coach van het Nederlandse PSV wil zelf niks bevestigen omdat hij zich volledig op PSV wil concentreren, maar inmiddels is duidelijk dat een nieuw contract bij de nummer drie van Portugal, de ploeg ook van Jan Vertonghen, een formaliteit is. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad.
Lees verder

Internationaal onderzoek: Russen ontsnappen aan sancties via schermconstructies
Russische oligarchen en politici ontsnappen aan de westerse sancties via een massa schimmige schermvennootschappen, onder andere op de Britse Maagdeneilanden. Dat blijkt uit een nieuw internationaal onderzoek, Pandora Papers Russia, waarover De Tijd en Knack vandaag berichten.
Lees verder

Europol lanceert Operatie Oscar naar omzeilen van Europese sancties
Politieorganisatie Europol lanceert maandag Operatie Oscar. Daarmee staat het de lidstaten van de Europese Unie bij die onderzoek voeren naar het omzeilen van de handels- en economische sancties vanwege de Russische invasie van Oekraïne. Ook neemt de operatie criminele activa in het vizier van individuen en rechtspersonen tegen wie sancties zijn uitgevaardigd.
Lees verder