Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 april 2022

Enkel eten tussen 12 en 20 uur om af te vallen? Nieuwe studie toont de grote valkuil van intermittent fasting aan

HLN
Enkel eten tussen 12 en 20 uur om af te vallen? Nieuwe studie toont de grote valkuil van intermittent fasting aan
Geen hap door je keel tot klokslag 12 uur, en al op tijd de keuken induiken zodat je zeker voor 20 uur je avondmaal verorbert hebt. Veel mensen zijn fervente aanhangers van tijdsgebonden eetgewoontes, zoals intermittent fasting. Mensen zijn vol lof omdat je zo makkelijker kilo's kwijtspeelt, maar werkt het ook echt? Een nieuwe uitgebreide studie bracht het in kaart.
Lees verder

Mauro Gianetti, CEO van UAE en grote baas van Pogacar: "We moeten Tadej soms afremmen. Maar geloof me, er zit nog rek op"
In 1995 won hij Luik-Bastenaken-Luik. Een paar maanden later werd hij door Johan Museeuw verslagen op het WK in Lugano. Vandaag is Mauro Gianetti (58) CEO van UAE Team Emirates en dus de baas van Tadej Pogacar. "Reed Tadej in mijn periode, hij zou nog meer koersen winnen."
Lees verder

Opnieuw jong meisje overleden na dodehoekongeval: 18-jarige op bromfiets aangereden door vrachtwagen
Bij een ongeval tussen een bromfiets en een vrachtwagen in Zandvoorde (Oostende) is donderdagnamiddag een 18-jarig meisje om het leven gekomen. Ze zat als passagier op de bromfiets. Wellicht gaat het opnieuw om een dodehoekongeval.
Lees verder

Opnieuw jong meisje overleden na dodehoekongeval: 18-jarig meisje op bromfiets aangereden door vrachtwagen
Bij een ongeval tussen een bromfiets en een vrachtwagen in Zandvoorde (Oostende) is donderdagnamiddag een 18-jarig meisje om het leven gekomen. Ze zat als passagier op de bromfiets. Wellicht gaat het opnieuw om een dodehoekongeval.
Lees verder

Paris, de 'Gypsy Queen' van Tyson 'Gypsy King' Fury, met wie hij zes kinderen heeft en die geweldige boodschap uitdraagt
Zwaargewichten in de ring, maar niet erbuiten. Zowel Tyson Fury als Dillian Whyte, die zaterdag om de WBC-wereldtitel in een volgepakt Wembley vechten, houden er een erg sober liefdesleven op na. Net als Mike Tyson heeft Fury (33) zes kinderen, maar daar houdt de familiale vergelijking tussen de twee ook op. Terwijl 'Iron Mike' vooral bekend stond omwille van zijn onstuimig liefdesleven ("Brad Pitt smeekte me hem niet te slaan toen ik hem op heterdaad betrapte"), zweert Fury trouw bij zijn 'Gypsy Queen', Paris (32). Al samen sinds hun vijftiende, trouw ook aan de regels van de zigeunergemeenschap. En dat betekende ook niet samen slapen voor het huwelijk.
Lees verder

Paris, de 'Gypsy Queen' van Tyson 'Gypsy King' Fury, met wie hij zes kinderen heeft en die geweldige boodschap uitdraagt
Zwaargewichten in de ring, maar niet erbuiten. Zowel Tyson Fury als Dillian Whyte, die zaterdag om de WBC-wereldtitel in een volgepakt Wembley vechten, houden er een erg sober liefdesleven op na. Net als Mike Tyson heeft Fury (33) zes kinderen, maar daar houdt de familiale vergelijking tussen de twee ook op. Terwijl 'Iron Mike' vooral bekend stond omwille van zijn onstuimig liefdesleven ("Brad Pitt smeekte me hem niet te slaan toen ik hem op heterdaad betrapte"), zweert Fury trouw bij zijn 'Gypsy Queen', Paris (32). Al samen sinds hun vijftiende, trouw aan de regels van de zigeunergemeenschap. En dat betekende ook niet samen slapen voor het huwelijk.
Lees verder

Engie verwacht zich aan maandenlange discussies met regering over langer openhouden kerncentrales
De voorzitter van Engie, Jean-Pierre Clamadieu, waarschuwt in een interview met de Franse krant 'Le Figaro' dat de onderhandelingen met de Belgische regering over een verlenging van de levensduur van de kerncentrales "zeer complex" zijn en weleens maanden kunnen duren. De CEO van Engie, Catherine MacGregor, laat dan weer verstaan dat het erg moeilijk wordt om de werken voor hun levensduurverlenging in minder dan vijf jaar tijd rond te krijgen. Dat zei ze donderdag op de algemene vergadering in Parijs.
Lees verder

'The Roef' is na 6 jaar weer 'on fire', papa Luc: "Er staat een ander mens tussen de palen nu"
Vallen, opstaan en de Croky Cup winnen. Davy Roef (28) heeft de afgelopen jaren een metamorfose doorgemaakt. Van verlegen ballenvanger bij Anderlecht tot fundering van de Gentse muur. "Zijn verleden blijft hem achtervolgen, maar wie maakt geen fouten?", vraagt fiere vader Luc Roef zich af.
Lees verder

Amerikaanse site onthult hoe de dochter van Nick Jonas en Priyanka Chopra heet
Nick Jonas (29) en Priyanka Chopra (39) verwelkomden in januari hun eerste kind, een dochter die via een surrogaatmoeder ter wereld kwam. Uit de geboortecertificaten is nu duidelijk geworden dat de trotse ouders hun baby Malti Marie hebben genoemd. Dat meldt TMZ.
Lees verder

"Ik werd zot van verdriet": Rocco Granata (83) over nieuwe single, drie jaar na zijn afscheid
Rocco Granata (83) heeft met 'Musica retro' een nieuwe single uit. Dat is verrassend, want drie jaar geleden zette de zanger van wereldhit 'Marina' heel bewust een punt achter zijn carrière. Dat hij nu weerkeert uit zijn pensioen, heeft alles te maken met zijn groot verdriet. "Muziek maken is mijn manier om de dood van mijn Rosie te verwerken."
Lees verder

Netflix-rivaal HBO boekt wél sterke groei
Terwijl Netflix moeite heeft om zijn klanten te houden, boekte concurrent HBO, dat onder meer 'Game of Thrones' uitzendt, wel een stevige groei van het aantal abonnees. Dat maakte de betaalzender en streamingdienst donderdag bekend.
Lees verder

Football Talk. Bommelding bij Maguire thuis - Kompany opgenomen in Premier League Hall of Fame - Standard wil Storm
Manchester United-aanvoerder Harry Maguire heeft een bommelding ontvangen. De politie heeft inmiddels onderzoek gedaan bij het huis van de Engelse verdediger.
Lees verder

Studente maakt dodelijke val van Citadel Namen
Een eerstejaars rechtenstudente van de Universiteit van Namen is gisteravond om het leven gekomen na een dodelijke val van de Naamse Citadel. Dat heeft het parket vandaag gemeld. Het meisje had er afgesproken met enkele vrienden, maar viel plots tientallen meters naar beneden.
Lees verder

Videobeelden tonen fatale dag en studentendoop van Sanda Dia bij Reuzegom
De onderzoeksredactie van VTM NIEUWS en 'Het Laatste Nieuws' kreeg nooit eerder geziene beelden in handen van de fatale studentendoop van Sanda Dia (20). Van de bewakingsbeelden aan het kot van Sanda in Leuven tot de oproep naar de noodcentrale 122 's avonds. Wat duidelijk is: Sanda was op de tweede dag van zijn doop al niet meer in staat om proeven te ondergaan. Maar er werd pas ingegrepen toen het al te laat was.
Lees verder

Racing Genk mikt op drie à vier inkomende transfers voor volgend seizoen: "Spelers moeten willen vlammen"
Racing Genk begint zondag in Gent aan de zware opdracht om via de Europe Play-offs een Europees ticket te bemachtigen. Tegelijk is men achter de schermen al druk bezig aan volgend seizoen. De meeste knopen moeten nog worden doorgehakt – bijvoorbeeld die van Bernd Storck –, maar duidelijk is dat de Limburgse club wil gaan doorselecteren. "Bepaalde individuen zijn niet meer welkom", zegt Head of Football Dimitri de Condé.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Nieuwe beelden tonen hoe de Reuzegomdoop van Sanda eraan toeging: "Die beweegt niet meer"
Sanda Dia (20) was op de tweede dag van zijn doop al niet meer in staat om proeven te ondergaan. Toch werd hij nog onderworpen aan onmenselijke opdrachten. Er werd pas ingegrepen toen het al te laat was. Dat blijkt uit bewakingsbeelden en WhatsAppfilmpjes die de onderzoeksredactie van VTM NIEUWS en 'Het Laatste Nieuws' in handen kreeg. De filmpjes werden door de Reuzegomleden zelf gefilmd, en ze probeerden die nog voor de dood van Sanda te wissen. Een reconstructie van de fatale dag.
Lees verder

Audiofragmenten onthullen telefoongesprek van Reuzegommer met noodcentrale na fatale doop Sanda Dia: "Eén van onze mensen is flauwgevallen"
5 december 2018. 20.57 uur. De 21-jarige Reuzegommer 'Zaadje' zit in de wagen als er ze beslissen om Sanda Dia naar het ziekenhuis te brengen. Zaadje, de preses, belt onderweg naar de noodcentrale. Hij zegt dat Sanda is flauwgevallen maar vertelt er niet bij dat de jongeman urenlang in een ijskoude put heeft gezeten en grote hoeveelheden zoute visolie heeft gedronken. Onze redactie van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kon de volledige oproep beluisteren.
Lees verder

Janker, Strontvlieg, Protput en co staan vrijdag voor de rechter: deze rol speelden de 18 Reuzegommers tijdens fatale studentendoop van Sanda Dia
Meer dan drie jaar verscholen ze zich achter hun alias, maar straks in de rechtbank vallen de maskers van Zaadje, Janker, Strontvlieg, Protput en co af. Ze brachten de fine fleur van de Belgische strafpleiters in stelling om hen te verdedigen. Wie zijn de achttien Reuzegommers die vrijdag voor de rechter staan voor de fatale doop van Sanda Dia?
Lees verder

Tientallen kinderen uit Boetsja geland in Melsbroek, Vlaanderen zorgt voor opvang
Vanmiddag zijn om en bij de 70 Oekraïense kinderen geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat kondigen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi en Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (beiden CD&V) aan. De kinderen worden in Vlaanderen opgevangen.
Lees verder

Weyts: "Resultaten in beroepsonderwijs zijn barslecht"
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts noemt de resultaten van de proef Project Algemene Vakken (PAV) in het beroepsonderwijs barslecht. Dat zei hij in het parlement na vragen van Elisabeth Meuleman (Groen), Koen Daniëls (N-VA) en Jan Laeremans (Vlaams Belang). Weyts vermoedt een link met de thuistaal.
Lees verder