Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 april 2022

De Crem wil na 25 jaar af van ‘Cremlin’ als bijnaam gemeentehuis: “Gevoelig in de huidige internationale situat...

HLN
De Crem wil na 25 jaar af van 'Cremlin' als bijnaam gemeentehuis: "Gevoelig in de huidige internationale situatie"
Pieter De Crem (CD&V) wil na 25 jaar af van de bijnaam van het gemeentehuis in Aalter, in de volksmond het Cremlin.
Lees verder

Assistentiehond 'Zenn' van Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden: "Het is hard, maar nu zijn ze tenminste weer samen"
De assistentiehond van de betreurde rolstoelatlete Marieke Vervoort is donderdagavond overleden. «Zenn was het laatste tastbare van Marieke dat we konden koesteren», vertellen de ouders van de geliefde sportvrouw met een krop in de keel.
Lees verder

Lotto-Soudal-CEO John Lelangue schrok van de uitspraken van Gilbert: "Hij vroeg zélf om in Roubaix te starten"
Bij Lotto-Soudal zijn ze niet bepaald gelukkig met de uitspraken van Philippe Gilbert dat hij moét starten in Parijs-Roubaix en dat renners onder druk worden gezet om punten te sprokkelen. CEO John Lelangue: "We rekenen op Philippe voor zijn ervaring en visie, niet om punten te scoren."
Lees verder

Onze columnist Michel Wuyts gelooft Jumbo-Visma en Wout van Aert wél: "Een knechtende Van Aert een fabeltje? Onzin!"
Goed nieuws, donderdagochtend: Wout van Aert (27) staat zondag aan de start van Parijs-Roubaix. Dat dat in een dienende rol zal zijn, werd hier en daar met ongeloof weggewuifd. Maar niet door onze columnist Michel Wuyts. "Dat heeft niets met gespeelde onderschatting vandoen. Wel met het besef dat met de voorwacht Carrefour de l'Arbre halen al een wonder zou zijn. En winnen een mirakel."
Lees verder

IN BEELD. Prins Harry en Meghan Markle aangekomen in Nederland voor Invictus Games
Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) zijn aangekomen in Nederland. Dat is te zien op verschillende foto's. De hertog en hertogin van Sussex brengen een bezoekje aan ons buurland voor de Invictus Games, een evenement voor oorlogsveteranen dat de prins uit de grond heeft gestampt.
Lees verder

Opgepakte huurmoordenaar van Albanese maffia verdacht van liquidaties in ons land
Speurders uit ons land zijn deze week in Albanië gaan graven in het verleden van één van de gevaarlijkste huurmoordenaars van de Albanese maffia. Dat schrijven Albanese media. Topcrimineel Nuredin D. zou ook in ons land in beeld komen bij liquidaties.
Lees verder

Gevaarlijkste huurmoordenaar van Albanese maffia verdacht van liquidaties in ons land
Speurders uit ons land zijn deze week in Albanië gaan graven in het verleden van één van de gevaarlijkste huurmoordenaars van de Albanese maffia. Dat schrijven Albanese media. Topcrimineel Nuredin D. zou ook in ons land in beeld komen bij liquidaties.
Lees verder

Darina (33) uit Marioepol alleen aangekomen in ons land: "Of de Russen Marioepol veroveren of niet, ik wil er nooit nog naartoe"
Het belegerde Marioepol staat op het punt om te vallen. Dat stellen militaire analisten wereldwijd nadat Russische troepen ook de Azovstal-staalfabriek veroverd hebben. De fabriek was een belangrijk bastion van de Oekraïense strijdkrachten. Rusland claimt de haven volledig in handen te hebben, volgens Oekraïne wordt er nog gevochten. Onze reporter sprak met Darina Fedgunina (33) uit Marioepol die moederziel alleen in België is aangekomen nadat ze de horror wist te ontsnappen.
Lees verder

Union traint onder Spaanse zon: "Natuurlijk zou het heel zuur zijn als we die eerste plek nog afgeven"
Union is deze ochtend in alle vroegte naar het Spaanse Alicante gevlogen voor een ministage om de Champions' play-offs voor te bereiden. De Brusselse competitieleiders slaan hun tenten vijf dagen op in het kustdorpje Algorfa. Op de planning staan zes trainingen en enkele fitness-sessies. Maandag oefent Union tegen de Spaanse tweedeklasser FC Cartagena.
Lees verder

Beelden tonen opvallend conflict in Shanghai: politie sleurt inwoners weg omdat ze woning niet willen afstaan
In Shanghai heeft de politie hardhandig opgetreden tegen coronabetogers. De inwoners protesteerden omdat ze hun appartementsgebouw moesten afstaan. Hun gebouw zou een quarantainecentrum worden. Op beelden is te zien hoe het tot een hevig conflict komt.
Lees verder

Politie sleurt coronabetogers in Shanghai weg
In Shanghai heeft de politie hardhandig opgetreden tegen coronabetogers. De inwoners protesteerden omdat ze hun appartementsgebouw moesten afstaan. Hun gebouw zou een quarantainecentrum worden. Op beelden is te zien hoe het tot een hevig conflict komt.
Lees verder

CELEB 24/7. Familie Beckham kreeg de paashaas op bezoek en Lizzo brengt een nieuw album uit
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Yves Lampaert hoopt op gepaste beloning na drie weken uithuizigheid: "Een duif in weduwschap vliegt ook snel"
Twee Dwars door Vlaanderens inruilen voor één Parijs-Roubaix? Ja, dat ziet Yves Lampaert (31) wel zitten. Drie weken verplichte uithuizigheid verdienen een gepaste beloning. "Ik wil Astrid en Aloiske zondag op de piste een keer 'dichte pakken'."
Lees verder

Russische gasexport zakt naar laagste niveau in maanden
De hoeveelheid gas die Rusland dagelijks uitvoert naar het buitenland is gedaald tot het laagste niveau in drie maanden. Dat lijkt deels een gevolg van het warmere weer, waardoor er minder vraag is naar gas. Door de import van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) uit andere landen heeft Europa de laatste dagen daarnaast ook meer alternatieven voor Russisch gas.
Lees verder

"Ik was er kapot van en heb gehuild": Katrien De Becker verdwijnt zeer tegen haar zin als Tania uit 'Thuis'
Wat een verrassende plottwist in 'Thuis'. Tania wilde klinken op een dikke zakendeal die haar instant rijk had gemaakt, maar vrijdag zakte ze plots levenloos in elkaar. Haar drankje bevatte per vergissing een overdosis meth en zorgde voor een fatale hartstilstand. Actrice Katrien De Becker (50) verdwijnt zo na bijna vier jaar definitief uit de soap. Zeer tegen haar zin. "Ja, deze exit deed pijn."
Lees verder

Football Talk. Antwerp verdringt Standard als G5-club - Club haalt twee jonge Denen - Genk U21-kampioen
Standard hoort niet langer bij de G5-clubs binnen de Jupiler Pro League. Dit statuut wordt bepaald op basis van de resultaten van de jongste vijf seizoenen, en daarin presteerden de Luikenaars vooral de jongste seizoenen ondermaats met een 6de plaats in 2020-21 en een 14de plaats in 2021-22.
Lees verder

Open Vld: "Zet Vlaamse inkomsten Loterij in tegen gokverslaving"
Vlaams Parlementslid Maurits Vande Reyde (Open Vld) wil dat de Vlaamse inkomsten uit de Nationale Loterij worden ingezet voor de strijd tegen gokverslaving. Vlaanderen kreeg in 2021 een recordbedrag van 34,8 miljoen euro van de Nationale Loterij, blijkt uit cijfers die hij opvroeg. In totaal keerde de Loterij aan alle overheden in ons land ruim 50 miljoen euro uit.
Lees verder

Theo Francken geen kandidaat-ondervoorzitter voor N-VA
Voormalig staatssecretaris Theo Francken is geen kandidaat om Lorin Parys op te volgen als ondervoorzitter van N-VA. Dat zegt hij in een interview met 'Humo'. "De oppositierol ligt me misschien beter dan het ondervoorzitterschap", aldus de politicus.
Lees verder

Dit is het bescheiden loon dat Poetin volgens het Kremlin verdient
De Russische president Vladimir Poetin heeft vorig jaar 10,2 miljoen roebel verdiend, ofwel 114.000 euro. Behalve dat bescheiden inkomen heeft de 69-jarige machthebber ook nog de beschikking over een appartement van 77 vierkante meter, drie auto's en een aanhangwagen. Op internet zorgt de onthulling voor hilariteit.
Lees verder

Khloé Kardashian hoorde van zus Kim dat ex weer vreemdging
Khloé Kardashian vond het moeilijk om er tijdens het filmen van de nieuwe realityshow 'The Kardashians' achter te komen dat Tristan Thompson, de vader van haar dochter True, opnieuw vreemdging. Aan USA Today vertelt de 37-jarige realityster dat het als een déjà vu voelde om erachter te komen dat haar ex opnieuw vreemd was gegaan.
Lees verder