Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 april 2022

De Amiga 500 is terug, en dat werd verdorie tijd

HLN
De Amiga 500 is terug, en dat werd verdorie tijd
Met The A500 Mini lanceert de Britse fabrikant Retro Games een miniversie van een oude spelcomputer die destijds, in de late jaren 80, schromelijk en onterecht over het hoofd werd gezien door de brede massa. Waarom een comeback van de Amiga 500 hoogst nodig was. En waarom het toestel ook interessant kan zijn voor gamers die nog niet eens geboren waren toen de originele machine verscheen.
Lees verder

Overlegcomité van vrijdag uitgesteld: "Nog te vroeg om coronabarometer te laten uitdoven"
Het Overlegcomité zal komende vrijdag niet samenkomen om zich te buigen over de laatste coronamaatregelen. Bedoeling was om de barometer te laten uitdoven. Maar daar is de tijd nog niet rijp voor, klinkt het in de federale regering. Een nieuwe datum is nog niet bepaald.
Lees verder

Kan De Witte zijn succescoach overtuigen om te blijven? "We willen een huis bouwen en Hein wil mee aan de tekentafel zitten"
"Ik wil duidelijkheid over de vraag waar we met AA Gent naartoe gaan", zei Hein Vanhaezebrouck, toen kort na de bekerwinst zijn contract bij de Buffalo's ter sprake kwam. Dat vraagt zo kort na de eerste Gentse prijs in zeven jaar om enige duiding. Met ook een blik in de Gentse boekhouding, die voor vraagtekens bij Vanhaezebrouck zorgt.
Lees verder

CELEB 24/7. Romee Strijd ziet het leven door een roze bril en Rihanna heeft nood aan ontspanning
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Volg hier de getuigenis van Johnny Depp in smaadzaak van 50 miljoen: "Ik heb nog nooit een vrouw geslagen"
Er wordt op dinsdag een dramatische wending verwacht in het megaproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). De 'Pirates of the Caribbean'-acteur zal vandaag voor het eerst zelf getuigen in de rechtbank. Hij doet dat bovendien voor de ogen van zijn ex-vrouw. Volg zijn getuigenis op de voet via bovenstaande livestream.
Lees verder

LIVE. Volg hier de getuigenis van Johnny Depp in smaadzaak van 50 miljoen
Er wordt op dinsdag een dramatische wending verwacht in het megaproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). De 'Pirates of the Caribbean'-acteur zal vandaag voor het eerst zelf getuigen in de rechtbank. Hij doet dat bovendien voor de ogen van zijn ex-vrouw. Volg zijn getuigenis op de voet via bovenstaande livestream.
Lees verder

Grobbendonkse waarschuwt nadat ze in ziekenhuis belandt na hondenaanval: "Stel je voor dat ik een oude dame of weerloos kindje was"
Een avondwandelingetje met haar hondje Zaela verliep voor de Grobbendonkse Sabine Van Regenmortel (54) niet zoals ze gehoopt had. Toen ze haar hondje, een Spaans asielhondje van het ras Bodeguero, in bescherming nam nadat het werd aangevallen werd door een Duitse herder liep de dame flinke verwondingen op aan haar linkerarm. Een nachtje ziekenhuis en vijf hechtingen zijn het pijnlijke resultaat.
Lees verder

LIVE. Licht geblesseerde Firmino ontbreekt bij Liverpool, Rangnick vangt afwezigheid Ronaldo op met vijfmansverdediging
• Anfield • Premier League • Ref: Martin Atkinson • Aftrap: 21u
Lees verder

Laurens De Plus, de Belg bij ploeg van het moment Ineos Grenadiers: "Onze sfeer is zoals die van Quick.Step vijf jaar geleden"
Scoort Ineos Grenadiers na de Amstel, Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix in Hoei een vier op een rij? Laurens De Plus (26) ziet het graag gebeuren. Een interview met de Ninovieter over de 'winning mood' van zijn ploeg en de eigen relance. "Dylan van Baarle stuurde zondagochtend: 'Tot vanavond om mijn podium in Roubaix te vieren, maatje.'"
Lees verder

Franse politie verhindert Kanaaloversteek van 600 migranten
De Franse politie heeft afgelopen weekeinde voorkomen dat meer dan 600 migranten het Kanaal zouden oversteken naar Engeland. Een woordvoerder vertelde dinsdag in Calais dat elf mensensmokkelaars zijn gearresteerd. Hun boten zijn in beslag genomen evenals de uitrusting voor de overtocht.
Lees verder

Opening van Koninklijke Serres loopt als een trein: "We verwachten zo'n 100.000 bezoekers"
Al tienduizenden mensen hebben een reservering gemaakt om de Koninklijke Serres van Laken te bezoeken. In totaal hebben al 89.000 mensen een plekje gereserveerd, vertelt een woordvoerder van het Koninklijk paleis aan het ANP.
Lees verder

LIVE. Geen Firmino bij Liverpool, Rangnick vangt afwezigheid Ronaldo op met vijfmansverdediging - Bruno Fernandes crashte gisteren nog Porsche
• Anfield • Premier League • Ref: Martin Atkinson • Aftrap: 21u
Lees verder

Letland wil tegen januari 2023 van Russisch gas af
Letland wil uiterlijk begin januari 2023 van het Russische gas af. De regering van de Baltische staat, lid van zowel de EU als de NAVO, heeft dinsdag besloten de invoer van gas uit het grote buurland, dat Oekraïne is binnengevallen, op 1 januari te staken.
Lees verder

Broer van 'man met het hoedje' antwoordt ontwijkend op terreurproces: "Het kan dat ik gegevens op computer verwijderd heb"
Op het proces over het Belgische luik van het onderzoek naar de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is Ibrahim Abrini verhoord, de broer van Mohamed Abrini. Die laatste is beter bekend als de 'man met het hoedje'. Hij was betrokken bij de aanslag op de luchthaven Brussels Airport op 22 maart 2016, maar speelde ook een rol bij de voorbereiding van de aanslagen in Parijs. Net zoals de verdachte die eerder aan het woord was gekomen, bracht Abrini weinig opheldering over zijn eigen rol.
Lees verder

LIVE. 2-0! Wát een goal van Liverpool en Salah - Alle handen op elkaar op Anfield om Cristiano Ronaldo hart onder de riem te steken
• Anfield • Premier League • Ref: Martin Atkinson • Aftrap: 21u
Lees verder

GEZIEN? 'Junior op zoek naar de liefde': "Zelfs de protagonist leek er geen goesting in te hebben"
Junior Planckaert is aan een kersvers avontuur op Eén begonnen: een zoektocht naar een nieuwe vriendin. Onder begeleiding van z'n familie en psychologe Sarah Van Pelt probeert hij z'n hart opnieuw open te stellen in de hoop de ware tegen het lijf te lopen. Een beetje zoals 'De Bachelor' dus, maar dan zonder luxevilla's, rode rozen en cocktailparty's. Heeft 'Junior op zoek naar de liefde' meer om het lijf dan een doorsnee date van Fabrizio Tzinaridis? "Op het einde volgde de meest stuntelige verwelkoming ooit in een datingshow."
Lees verder

Moederbedrijf Facebook in beroep tegen Russisch verbod
Meta Platforms, het moederbedrijf van de sociale media Facebook en Instagram, heeft in Rusland beroep aangetekend tegen een door de rechter opgelegd verbod. De diensten zouden namelijk "extremistische activiteiten" hebben ontplooid. Dat meldt het Russische persbureau Interfax.
Lees verder

Kremlin-criticus Navalny: "Beulen van Poetin hebben man vermoord omdat hij zelfde familienaam had als ik"
Alexei Navalny heeft zijn beklag gedaan over het doodschieten van een Oekraïense naamgenoot. De Russische invasietroepen hebben volgens hem in Boetsja een 60-jarige man om het leven gebracht omdat die toevallig ook Navalny heette. De Kremlin-criticus zit een jarenlange gevangenisstraf uit in Rusland.
Lees verder

LIVE. Mané (3-0) met de doodsteek voor Man United - Alle handen op elkaar op Anfield om Cristiano Ronaldo hart onder de riem te steken
• Anfield • Premier League • Ref: Martin Atkinson • Aftrap: 21u
Lees verder

Dimitri Van den Bergh stapt in het huwelijksbootje
Alweer heuglijk nieuws ten huize Dimitri Van den Bergh (27). Zo'n vier maanden na de geboorte van zijn eerste dochter is de darter verloofd met zijn vriendin Evi Loyaerts (26). Het koppel maakte het nieuws zelf bekend via Facebook. "Hij stelde me de vraag en uiteraard heb ik ja gezegd", aldus Loyaerts.
Lees verder