Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

Dave Wauwermans uit ‘The Sky is the Limit’ is terug uit Oekraïne: “Ze hebben ons gezin zelfs beschoten”

HLN
Dave Wauwermans uit 'The Sky is the Limit' is terug uit Oekraïne: "Ze hebben ons gezin zelfs beschoten"
Anderhalve maand zat Dave Wauwermans (53), bekend van het tv-programma 'The Sky is the Limit', met zijn Oekraïense vrouw Kristina (40) en hun dochtertje Arnella (5) vast in oorlogsgebied. Een familiebezoekje in Oekraïne ontaardde zo in een ware nachtmerrie. Met de hulp van Michel Van den Brande - ook van 'The Sky is the Limit' - is het gezin intussen weer veilig in België. "Maar de schrijnende taferelen staan voor altijd op ons netvlies gebrand", vertelt Dave.
Lees verder

INTERVIEW. Mads Mikkelsen vervangt Johnny Depp in 'Fantastic Beasts': "Ik begrijp de controverse, maar het is nu eenmaal zo"
Personeelswijziging bij 'Fantastic Beasts': the secrets of Dumbledore'. Gellert Grindelwald wordt in het derde deel van de franchise niet langer vertolkt door Johnny Depp. Mads Mikkelsen vervangt de in ongenade gevallen acteur als booswicht. "Ik wilde Johnny's vertolking eer aandoen", vertelt Mikkelsen in een exclusief gesprek. "Ik wou dat ik er met hem over had kunnen praten."
Lees verder

'Familie'-acteur Jo Hens steekt Bazart-gitarist Simon Nuytten hart onder de riem: "Gewoon accepteren en keihard rocken"
Op dinsdag deelde Simon Nuytten (29) een openhartig bericht op sociale media. De Bazart-gitarist deelde op Instagram een reeks foto's waarop hij te zien is met een 'broske'. In het onderschrift dat bij de post hoort, vertelt Nuytten dat hij al jaren worstelt met het feit dat hij kalende is. "Je haar verliezen is kut, zeker op jonge leeftijd", klinkt het onder meer. Wij vroegen 'Familie'-acteur Jo Hens (33), die al acht jaar kaal is, om een reactie.
Lees verder

Zelensky's entourage schrijft historische speeches alsof ze voor een comedyfilm zouden zijn
Oekraïens president Volodomyr Zelensky verovert harten met zijn charismatische speeches. Voor die toespraken heeft hij geen ervaren spin-doctor in huis moeten nemen: volgens de Oekraïense media rekent Zelensky op zijn kameraden uit de comedyclub die hij als 19-jarige oprichtte. Meer zelfs: het schrijfproces van zijn speeches is hetzelfde als dat van zijn comedysketches.
Lees verder

Jason Momoa ontkent nieuwe relatie: "Kate Beckinsale en ik daten absoluut niet"
Jason Momoa noemt de geruchten dat hij met Kate Beckinsale aan het daten is 'waanzin'. Doordat de 'Aquaman'-acteur zijn jas deelde met Beckinsale op een Oscars-feest ontstond het gerucht dat de twee met elkaar aan het daten waren.
Lees verder

Nederland, Spanje én zelfs Australië: docu over prinses Delphine aan meerdere landen verkocht
De driedelige documentairereeks 'Delphine: mijn verhaal', die begin dit jaar op Eén te zien was, valt ook in het buitenland in de smaak. De serie is aan meerdere landen verkocht. Dat maakte Warner Bros op dinsdag bekend. In mei zal de docu bijvoorbeeld al bij onze noorderburen te zien zijn.
Lees verder

Al 110 producten van Kinder teruggeroepen na salmonella-uitbraken in Europa: bekijk hier de volledige lijst
Er zijn in heel Europa zo'n 125 salmonella-infecties vastgesteld die gelinkt zijn aan besmette chocoladeproducten van het merk Ferrero. Meer specifiek gaat het om besmette Kinder Surprise. Toch heeft Ferrero beslist om in totaal 110 loten van Kinder-producten terug te roepen tot de bron van besmetting gevonden is. Raadpleeg hier de volledige lijst.
Lees verder

LIVE SCHELDEPRIJS (12u45). Wie volgt Philipsen op als winnaar van oudste klassieker van Vlaanderen?
Vandaag wordt met de Scheldeprijs de oudste klassieker van Vlaanderen gereden. In tegenstelling tot het zwaardere werk in onder meer Dwars door Vlaanderen en de Ronde, zijn hier de sprinters normaliter aan zet. Wie volgt Jasper Philipsen op als winnaar van wat ook wel eens het 'wereldkampioenschap voor sprinters' wordt genoemd? Iets na 17u kennen we het antwoord, maar via deze liveblog mis je niks van wat er zich afspeelt tussen Terneuzen en Schoten!
Lees verder

Vacatures voor bouwberoepen verviervoudigd: in welke jobs verdien je het meest?
Ben je op zoek naar een job waar je als (startende) arbeider goed kan verdienen? Eén op de vijf knelpuntberoepen kan toegewezen worden aan de bouwsector. Zo staan er op Jobat nu vier keer meer jobs in de ruwbouw en wegenbouw dan een jaar geleden. Aan welke profielen is er nood? En wat betekent de grote vraag voor de lonen? We vroegen het aan William Visterin, hoofdredacteur van Jobat.
Lees verder

Eén op de vijf knelpuntberoepen komt uit de bouwsector: in welke jobs krijg je het hoogste (starters)loon?
Ben je op zoek naar een job waar je als (startende) arbeider goed kan verdienen? Eén op de vijf knelpuntberoepen kan toegewezen worden aan de bouwsector. Zo staan er op Jobat nu vier keer meer jobs in de ruwbouw en wegenbouw dan een jaar geleden. Aan welke profielen is er nood? En wat betekent de grote vraag voor de lonen? We vroegen het aan William Visterin, hoofdredacteur van Jobat.
Lees verder

Sasha (4), het Oekraïense jongetje dat vermist raakte tijdens vlucht, is dood teruggevonden: "Onze kleine engel is al in de hemel"
Het vermiste Oekraïense jongetje Sasha Zdanovych (4) is dood teruggevonden. Dat meldt zijn moeder Anna Yakhno. De jongen was al vermist sinds begin maart en heel Europa was naar hem op zoek. Ook ons land bracht de verdwijning onder de aandacht. Wat er precies met het jongetje is gebeurd, is nog onduidelijk.
Lees verder

Sasha (4), de Oekraïense jongen die vermist raakte tijdens vlucht, is dood teruggevonden: "Onze kleine engel is al in de hemel"
Het vermiste Oekraïense jongetje Sasha Zdanovych (4) is dood teruggevonden. Dat meldt zijn moeder Anna Yakhno. De jongen was al vermist sinds begin maart en heel Europa was naar hem op zoek. Ook ons land brengt de verdwijning onder de aandacht.
Lees verder

Recordaantal van meer dan 20.000 nieuwe besmettingen in China
China heeft op 24 uur tijd 20.472 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat is een recordaantal voor het land. Er zijn wel geen nieuwe sterfgevallen, meldt het ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Alaphilippe en Evenepoel willen straks ook gensters slaan in Waalse klassiekers: "Wij zijn een superduo"
Jawel, ça marche. Wat Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe gisteren voor elkaar kregen in de Ronde van Baskenland moet straks, in variaties op het thema, ook lukken in de Ardennen. Een gouden tandem dient zich aan.
Lees verder

Kadyrov, de 'babydraak van het Kremlin', draagt Prada
Inwoners van het Oekraïense stadje Boetsja wijzen naar de troepen van Kadyrov. Die zouden veel doden op hun geweten hebben. De Tsjetsjeense leider koestert de reputatie van brute dictator.
Lees verder

Waarom daalt de benzineprijs en worden diesel en stookolie duurder?
Morgen daalt de maximale benzineprijs, terwijl die van de diesel en stookolie stijgt. Allemaal zijn het aardolieproducten en dus wordt de prijs toch bepaald door de prijs van de ruwe olie? Hoe kan het dan dat de ene prijs daalt en de andere stijgt? Directeur Johan Mattart van Brafco legt uit hoe het zit.
Lees verder

Tsjechië stuurt als eerste NAVO-land tanks naar Oekraïne
Tsjechië heeft als eerste land sinds de Russische inval in Oekraïne tanks naar Oekraïne gestuurd. Het gaat om een niet nader genoemd aantal tanks van het type T-72 uit het Sovjettijdperk en een reeks gevechtsvoertuigen van het type BPM-1 dat sterk op een tank lijkt. De BPM-1 stamt ook uit de tijd van de Sovjet-Unie.
Lees verder

Israëlische regering verliest meerderheid nadat parlementslid ontslag neemt
Politiek drama in Israël: volgens mediaberichten heeft een parlementslid van regeringspartij Jamina plots haar ontslag ingediend. Dat betekent dat de coalitie van premier Naftali Bennett haar nipte meerderheid in het parlement kwijt is.
Lees verder

Pentagon geeft 'X-files' over ufo's vrij: sprake van "stralingsbrandwonden" en "onverklaarde zwangerschappen" bij waarnemers
De Amerikaanse overheid heeft 1.574 pagina's ufo-onderzoek vrijgegeven aan de Britse tabloid 'The Sun', die spreekt van "X-files in het echte leven". Blijkt dat ontmoetingen van burgers met ufo's zouden hebben geleid tot stralingsbrandwonden, schade aan de hersenen en aan het zenuwstelsel, en zelfs "onverklaarbare zwangerschappen".
Lees verder

Regelrechte blamage voor LA Lakers: kampioen van 2020 mist play-offs
De Los Angeles Lakers zijn nog voor de play-offs uitgeschakeld in de NBA. De nederlaag tegen Phoenix Suns (121-110) was de bevestiging van een al maanden geleen aangekondigde uitschakeling. Het sterrenensemble rond (de geblesseerde) LeBron James, Anthony Davies en Russell Westbrook, liefkozend de 'Big 3' genoemd, is een regelrechte blamage.
Lees verder