Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

Daar is lente opnieuw: kwik klimt tot 21 graden vandaag

HLN
Daar is lente opnieuw: kwik klimt tot 21 graden vandaag
De zon is weer van de partij vandaag en het kwik klimt tot 21 graden. Geleidelijk komen er wel meer (stapel)wolken, waaruit op het einde van de namiddag in het westen mogelijk enkele buien kunnen vallen, zo voorspelt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen duikt onder 9.000 per dag, ziekenhuisopnames nemen toe
Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus is in ons land onder de 9.000 gedoken. De ziekenhuisopnames blijven wel nog toenemen. Dat blijkt uit de jongste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Oekraïense strijders: "Russen dropten met drone giftige stof in Marioepol"
In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodimir Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky.
Lees verder

Wellicht de duurste fiets uit het peloton: dit is het vehikel waar Kwiatkowski de Amstel mee won
Een BMC of een Pinarello, het scheelde maar een haar in de Amstel Gold Race. De jury riep eerst Benoit Cosnefroy uit tot winnaar, maar op de finishfoto bleek Michal Kwiatkowski met zijn Pinarello Dogma F aan het langste eind te trekken. Alweer een triomf voor het Italiaanse merk dat misschien wel de meest exclusieve fiets van het peloton levert.
Lees verder

Al 28 doden na doortocht tropische storm op Filipijnen
Het aantal doden en vermisten op de Filipijnen door de tropische storm Megi stijgt. Tegen dinsdag hadden de autoriteiten al 28 doden bevestigd. De meeste slachtoffers vielen in Baybay City, in de provincie Leyte, bijna 600 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Manilla. Dat heeft een woordvoerder van de stad gezegd.
Lees verder

15-jarige Russische karter verontschuldigt zich voor vermeende nazigroet op podium: "Ik heb dat regime nooit gesteund"
De autosportfederatie FIA heeft een onderzoek gestart naar een controversiële podiumviering in het karten. De 15-jarige Artem Severiukhin klopte zich tweemaal op de borst om vervolgens de rechterarm uit te strekken. Nadien barstte de Rus - die onder Italiaanse vlag reed - in lachen uit. De groet wordt veelal geassocieerd met het nazisme, maar kan ook verwijzen naar het fascisme. Achteraf ontkende Severiukhin dat het om een nazigroet ging.
Lees verder

Britney Spears gaf al een tijdje hints dat ze zwanger was
Maandagavond maakte Britney Spears (40) bekend dat ze zwanger is van haar derde kind, maar volgens haar fans dropte de zangeres de afgelopen maanden al enkele hints dat ze aan gezinsuitbreiding zou doen. Ook Sam Asghari (28), de verloofde van Spears, heeft het nieuws intussen bevestigd. "Het vaderschap is de belangrijkste taak die ik ooit ga vervullen", schrijft de personal trainer op Instagram.
Lees verder

Ex-wielrenner Nico Mattan is 15 kilo kwijt met ketodieet: "Beu dat iedereen me zei dat ik dik was"
Het was enkele fans al een tijdje opgevallen. Nico Mattan (50) mag dan nog niet op zijn competitiegewicht van weleer staan, er zijn wel heel wat kilo's af. Een gevolg van een ketodieet, zo blijkt.
Lees verder

De gedaantes van Karim Benzema, de topspits van Real Madrid: "Ik word zot van ploegmaats die mekkeren op de scheids"
Op de zoölogische schaal is Karim Benzema (34) al aan verscheidene dieren gekoppeld, maar die vergelijkingen staan hem zo niet aan. Wij doken in de psyche van een topspits die zijn ego uit kan schakelen. Maar noem de Franse doelpuntenmaker van Real Madrid vooral geen kat of konijn.
Lees verder

Overleden patiënt ligt vier dagen onopgemerkt op spoedafdeling in Brits ziekenhuis
In het Verenigd Koninkrijk is een onderzoek opgestart nadat het personeel van het 'Diana, Princess of Wales'-ziekenhuis in het stadje Grimsby pas na vier dagen doorhad dat een patiënt die op de spoedafdeling lag overleden was. Het ziekenhuis heeft de fout toegegeven en heeft zich ook verontschuldigd bij de nabestaanden.
Lees verder

"Je kan een deel van een ontvangen erfenis zonder schenkbelasting aan anderen schenken": de voorwaarden en voordelen van een doorgeefschenking
Omdat de erfbelasting hoog kan oplopen – tot zelfs 80 procent in bepaalde gevallen en regio's – zoeken veel mensen een manier om deze belasting te ontwijken. Eén van deze technieken die steeds meer aan populariteit wint is de 'doorgeefschenking'. Onze geldexpert Michel Maus legt uit wat de techniek inhoudt en hoe jij er je voordeel mee kunt doen.
Lees verder

Doorgeefschenking wint aan populariteit: "Je kan een deel van een ontvangen erfenis zonder schenkbelasting aan anderen schenken"
Omdat de erfbelasting hoog kan oplopen – tot zelfs 80 procent in bepaalde gevallen en regio's – zoeken veel mensen een manier om deze belasting te ontwijken. Eén van deze technieken die steeds meer aan populariteit wint is de 'doorgeefschenking'. Onze geldexpert Michel Maus legt uit wat de techniek inhoudt en hoe jij er je voordeel mee kunt doen.
Lees verder

Oekraïense president Zelensky geeft rondleiding in sterk beveiligd kantoor in Kiev
De Oekraïense president Zelensky heeft aan Scott Perry van CBS News een rondleiding gegeven in zijn sterk beveiligd kantoor in Kiev. Het fort, waar Zelensky en zijn troepen al 46 dagen verblijven, ligt vol machinegeweren, mijnen en explosieven. De president voelt er zich veilig en was nooit van plan om zijn land te ontvluchten: "Ik ben misschien niet de sterkste krijger, maar ik ben niet bereid om iemand te verraden", klinkt het.
Lees verder

Bijverdienen: hier kan je terecht en dit loon mag je verwachten
De inflatie is torenhoog: in maart bereikte ze maar liefst 8,31 procent, aldus Belgisch statistiekbureau Statbel. Enkel in maart 1983 kwam de inflatie met 8,92 procent nog hoger uit in ons land. Heb je nood aan een extra financiële injectie om de eindjes aan elkaar te knopen? Dan biedt een bijverdienste mogelijk een uitweg. Jobat.be geeft een overzicht van de opties.
Lees verder

Billy Ray en Tish, de ouders van Miley Cyrus, gaan scheiden
Tish Cyrus (54) en Billy Ray Cyrus (60), de ouders van Miley Cyrus (29), hebben de scheiding aangevraagd. Het paar was dertig jaar getrouwd en heeft naast Miley nog vier andere kinderen. "We zullen altijd familie blijven en kijken uit naar een voortdurende en liefdevolle gedeelde ervaring als vrienden en ouders." Omdat alle kinderen meerderjarig zijn, hoeft er geen zaak over voogdijschap te komen.
Lees verder

"Met wat spaargeld van mijn vader hebben we toch al een winstmarge van 50 procent gehaald": Nyasha (22) belegt in crypto
Nyasha Samyn (22) uit Oudenaarde richt zich naast zijn studies International Business Management aan de Artevelde Hogeschool Gent volop op de handel in cryptomunten. Bovendien zette hij met succes al zijn eerste stappen in de ondernemingswereld, en ook daar is crypto nooit ver weg. Een blik in Nyasha's agenda én beleggingsstrategie.
Lees verder

Israëlische politieagent schiet Palestijnse messentrekker dood
De Israëlische politie heeft dinsdagochtend een Palestijnse man doodgeschoten die een agent had neergestoken in de zuidelijke badplaats Asjkelon. Dat hebben de Israëlische ordediensten bekendgemaakt.
Lees verder

Moordaanklacht tegen Texaanse vrouw die abortus uitvoerde ingetrokken
De Texaanse autoriteiten hebben de aanklacht tegen de 26-jarige Lizelle Herrera, de vrouw die beschuldigd werd van moord na een zelf-opgewekte abortus, ingetrokken. Herrera werd vorige week donderdag gearresteerd en moest drie dagen doorbrengen in een gevangenis in Rio Grande City, aan de Amerikaans-Mexicaanse grens. De zaak deed heel wat stof opwaaien onder activisten.
Lees verder

Er werd volgens Museeuw in het Baskenland een coalitie gevormd tegen Evenepoel: "Als ex-renner zie je dat"
In de nieuwste aflevering van onze podcast 'Wuyts & Boonen' ging het ook over de Ronde van het Baskenland. Remco Evenepoel verweerde zich daar kranig, maar kon de eindzege nét niet over de streep trekken. Volgens Johan Museeuw werd er een coalitie gevormd tegen onze landgenoot.
Lees verder

Dankzij slimme pleister kunnen kankerpatiënten straks van thuis uit opgevolgd worden
In de toekomst zullen kankerpatiënten met een slimme pleister thuis opgevolgd kunnen worden. Het monitoringsysteem met de naam OncoCare@Home registreert en communiceert de medische gegevens van de patiënt vanuit de vertrouwde thuisomgeving. De innovatie zou het aantal ziekenhuisopnames met 10 procent kunnen doen verminderen, zo zegt het consortium achter het thuismonitoringsysteem.
Lees verder