Doorgaan naar hoofdcontent

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz getrouwd

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz getrouwd

Brooklyn Beckham (23) is ­zaterdagavond getrouwd met actrice en miljardairsdochter Nicola Peltz (27). De trouw werd een groots feest in Florida. Kostprijs: 3 miljoen euro.

Lees verder

Uitslaande brand in dancing La Rocca

Er woedt maandagochtend een brand in de Lierse dancing La Rocca. De brandweer is massaal ter plaatse en de Antwerpsesteenweg is afgesloten. Komend weekend zou voor de allerlaatste keer gefeest worden in de legendarische discotheek, net voor die na 34 jaar definitief de deuren sluit.

Lees verder

Scottie Scheffler wint eerste Masters en is bijna 2,5 miljoen rijker, Tiger Woods 47e bij comeback

De Amerikaanse golfer Scottie Scheffler heeft voor het eerst de Masters gewonnen. De nummer 1 van de wereld sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club af met 71 slagen en kwam op een totaal van 278 slagen, tien onder het baangemiddelde. Daarmee bleef hij de Noord-Ier Rory McIlroy drie slagen voor en won zijn eerste majortoernooi.

Lees verder

Europese Commissarissen doelwit van Israëlische spyware, onder wie Didier Reynders

Volgens documenten die persagentschap Reuters kon inkijken, werden verschillende leden van de Europese Commissie het doelwit van de Israëlische spionagesoftware Pegasus. Onder hen ook Europees Commissaris Didier Reynders (MR).

Lees verder

Nu de mol zelf is opgestapt: is het seizoen afgelopen of kan 'De mol' doorgaan?

In het begin van de aflevering was al even een korte quote van mol 2019 Elisabeth in beeld over hoe het is om onvoorbereid te starten. We krijgen nu opnieuw dat scenario. Deze keer ongepland.

Lees verder

Twee jongemannen doodgeschoten door Israëlische soldaten op Westelijke Jordaanoever

Op de Westelijke Jordaanoever zijn twee jongemannen om het leven gekomen nadat ze werden beschoten door Israëlische soldaten. Dat melden Palestijnse bronnen maandag.

Lees verder

Times Square opgeschrikt door explosie in ondergrondse leiding

Mensen die zondag rond zeven uur 's avonds op Times Square liepen, werden opgeschrikt door een luide knal. Die was het gevolg van een kabelbreuk. In paniek zetten velen het op een lopen, maar er zou geen sprake zijn van gewonden.  

Lees verder

Parket opent gerechtelijk onderzoek naar Ferrero

Het parket van de provincie Luxemburg opent een onderzoek naar de Ferrero-fabriek in Aarlen. Dat meldt De Tijd en wordt bevestigd aan onze redactie. Een besmetting iN Aarlen leidde intussen tot meer dan honderd salmonellabesmettingen.

Lees verder

Opnieuw vrouw aangevallen met mes in Dudenpark Vorst, verdachte opgepakt

Afgelopen weekend is in het Dudenpark in Vorst zowel op zaterdag als op zondag een vrouw aangevallen met een mes om een gsm te stelen. Zaterdagavond werd daarbij een vrouw geraakt in haar linkerlong. Zondag kon het slachtoffer ontsnappen. De politiezone Brussel Zuid heeft een verdachte opgepakt.

Lees verder

Play-offs beginnen met Club Brugge-Antwerp en Brusselse derby

Koploper Union begint op zondag 24 april (18u30) de Champions' play-offs in de Jupiler Pro League met een Brusselse derby in eigen huis tegen RSC Anderlecht. Runner-up Club Brugge en Antwerp openen enkele uren voordien (13u30) in het Jan Breydelstadion de Champions' play-offs.

Lees verder

Everzwijnen laten zich voederen en aaien in Genk

Enkele everzwijnen die rondlopen in de Staatstuinwijk in Genk eten gewillig brood uit de handen van buurtbewoners. Ze schrikken ook niet terug als iemand hen probeert te strelen. De filmpjes die gemaakt werden van het gebeuren doen heel wat wenkbrauwen fronsen. Sil Janssen van Natuurhulpcentrum Opglabbeek denkt alvast niet dat het om wilde zwijnen gaat.

Lees verder

95-jarige man vliegt rechtopstaand mee met vliegtuig

Vastberaden vloog de 95-jarige Brit Ivor Button zaterdag mee met een vliegtuig. Alleen deed hij dat niet vanuit het passagierszitje, maar rechtopstaand boven op het toestel. Met zijn 'wing walking' wilde Button geld inzamelen voor de spierziekte ataxie, die je evenwicht, coördinatie en spraak aantast. Een paar van Buttons familieleden lijden aan de ziekte. 

Lees verder

Queen Elizabeth was 'heel moe en uitgeput' na besmetting met Covid-19

De Britse Queen Elizabeth (95) heeft tijdens een virtueel bezoek aan een ziekenhuis verteld hoe ze zich voelde na haar besmetting met het coronavirus. 'Ik was heel moe en uitgeput', zei ze.

Lees verder

Russische journaliste die tegen oorlog protesteerde gaat aan de slag bij 'Welt'

Marina Ovsjannikova, de journaliste die live op de Russische staatszender protesteerde tegen de invasie in Oekraïne, gaat aan de slag voor het Duitse mediamerk 'Welt'.

Lees verder

Franse presidentsverkiezingen: Hoe gaat het verder?

Volgens de jongste peilingen zal de Franse president Emmanuel Macron in de tweede ronde Marine Le Pen verslaan, al wordt het dan veel nipter. Of Macron zichzelf mag opvolgen, zal op 24 april duidelijk worden.

Lees verder

Pro League legt Beerschot boete op na rellen tegen Union

De Pro League legt Beerschot na het wangedrag van zijn fans zondag in het Joseph Marien Stadion van Union een boete van 50.000 euro op. Dat heeft de belangenvereniging van de Belgische profclubs gemeld.

Lees verder

Jasper Philipsen wordt in extremis geremonteerd door snelle Australiër in tweede etappe Ronde van Turkije

Kaden Groves heeft de tweede etappe in de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. De 23-jarige Australiër was de beste in een massasprint in de stad Alaçati. Groves bleef Jasper Philipsen en Sam Bennett voor. Hij neemt ook de leiderstrui over van Caleb Ewan, die vrede moest nemen met de vijfde stek na pech.

Lees verder

Pakistaans parlement kiest Shehbaz Sharif tot nieuwe premier

Het Pakistaanse parlement heeft oppositieleider Shehbaz Sharif aangeduid als eerste minister. Hij was de enige kandidaat voor de functie.

Lees verder

Belgische vrouw om het leven gekomen bij detoxkuur in Nederland

Het Openbaar Ministerie in Nederland voert een onderzoek naar het overlijden van een Belgische vrouw (35) na een detoxkuur in het Nederlandse Heesselt. Dat bevestigt een woordvoerster van het OM, nadat de krant Het Laatste Nieuws maandag over het overlijden had bericht.

Lees verder

Componist Philippe Boesmans overleden

De componist Philippe Boesmans is zondag overleden na een korte ziekte. Dat meldt operahuis De Munt maandag. Boesmans was er al sinds 1985 huiscomponist. 'Zijn artistieke inbreng voor de hedendaagse opera is van onschatbare waarde', zegt intendant Peter de Caluwe.

Lees verder

Parket vraagt aanhouding buschauffeur voor onopzettelijke doodslag na ongeval op E19

Het parket van Antwerpen zal morgen de aanhouding vragen van de 35-jarige chauffeur met Franse nationaliteit die zondagmiddag betrokken was bij het dodelijke busongeval op de E19 in Schoten. De feiten zijn gekwalificeerd als onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen, drugs in het verkeer en het niet in de hand houden van zijn voertuig. Dat meldt het parket.

Lees verder

Guy Vanhengel (Open VLD) is in 2024 geen kandidaat meer

Brussels Open VLD-politicus Guy Vanhengel (63) is in 2024 geen kandidaat meer bij de Brusselse verkiezingen. Hij was net geen 20 jaar minister en is tot nu toe de enige politicus die zowel deel uitmaakte van zowel de Brusselse, Vlaamse als de federale regering, meestal met Begroting als bevoegdheid.

Lees verder

Detoxen kan de gezondheid schaden

Quatsch, zo doen medici ontgiften af. Maar dure kuren en producten vinden toch een gretig publiek. 'Je riskeert meer troep binnen te krijgen dan kwijt te raken.'

Lees verder

'Poetin niet voor het Internationaal Strafhof? Dat zei men van Milosevic ook'

Aan de oostgrens van Europa botst Alexander De Croo (Open VLD) op de breuklijn tussen zij die Rusland economisch willen verpletteren, en zij die dat op dit moment gewoon niet aankunnen. Polen vraagt intussen financiële steun voor de vluchtelingenopvang.

Lees verder

KAA Gent eerste Belgische club met 'Supportersraad'

In de Ghelamco Arena is maandag de Supportersraad van KAA Gent boven de doopvont gehouden. Het nieuwe initiatief moet de band tussen club en fans verbeteren. De Buffalo's zijn de eerste Belgische club met een gestructureerd model: 'We lieten ons inspireren door het overlegmodel dat al bestaat bij Feyenoord Rotterdam.'

Lees verder

Britney Spears (40) opnieuw zwanger

Britney Spears (40) is in verwachting van haar derde kind. Dat heeft de popster maandag aangekondigd op haar Instagramprofiel.

Lees verder

Kan Ferrero imago nog redden na stilte over salmonella-uitbraak?

Een salmonella-uitbraak is voor een chocoladeproducent nooit goed nieuws, maar met Pasen voor de deur kan de timing haast niet slechter zijn. Het overkomt Ferrero, de fabrikant van Kinder-chocolade.

Lees verder

Temperatuur klimt tot 21 graden

Het wordt dinsdag zonnig met temperaturen die opklimmen tot 21 graden, zo voorspelt het KMI.

Lees verder

Russen omzeilen sancties via schermconstructies

Russische oligarchen en politici kunnen de westerse sancties omzeilen via schermvennootschappen, onder andere op de Britse Maagdeneilanden. Dat blijkt uit onderzoek van het journalistenconsortium ICIJ. In België maken onder andere De Tijd en Knack daar deel van uit. ICIJ linkt meer dan 11.000 postbusvennootschappen en andere schermconstructies aan Rusland. Het doet dat op basis van vijf vroegere gegevenslekken.

Lees verder

Huizenprijs sterker bepaald door energiescore

De voorbije tien jaar speelde de energieperformantie van een huis een steeds grotere rol bij de verkoopprijs van nieuwe woningen en appartementen. Zo werd in de periode 2020-2021 een huis met een EPC-waarde van 150 kilowattuur per vierkante meter (score B) ongeveer 12 procent duurder ingeschat dan een soortgelijk huis met een EPC-waarde van 350 kWh/m² (Score D).

Lees verder

Half Hollywood getuigt in Depp vs. Heard

De Amerikaanse acteur Johnny Depp keert terug naar de rechtszaal in een nieuwe poging om zijn naam te zuiveren.

Lees verder

Oud-politieagent schuldig bevonden aan bestorming Capitool

Een oud-politieagent die op 6 januari 2021 het Capitool in Washington DC bestormde, is maandag door een jury schuldig bevonden aan alle zes aanklachten, zo berichten verschillende Amerikaanse media.

Lees verder