Doorgaan naar hoofdcontent

Biden legt verkoop van kits om wapens te bouwen aan banden

Biden legt verkoop van kits om wapens te bouwen aan banden

De Amerikaanse president Joe Biden kondigt een verbod aan op de verkoop van zogenoemde 'ghost guns', wapens zonder serienummer die particulieren zelf bouwen. Die worden steeds vaker aangetroffen bij misdrijven.

Lees verder

Een andere vonk dan vorige keer
Gisterochtend werd ik wakker met het droevige nieuws dat de legendarische discotheek La Rocca is afgebrand. Ik vertelde het mijn vriendin, en we keerden samen terug in de tijd.
Lees verder

Chris Rock lacht Oscar-klap weg: 'Ik heb mijn gehoor weer terug'

Terwijl Will Smith de komende tien jaar nog de gevolgen ondervindt van de klap die hij verkocht tijdens de uitreikingen van de Oscars, plukt Chris Rock er juist de vruchten van. Hoewel de komiek al meerdere keren heeft aangegeven zich voorlopig niet uit te laten over het incident, kan hij er in elk geval al wel om lachen.

Lees verder

Populaire 'Tiktok-seksjuf' Mel kan geen vragen meer beantwoorden na rapporteringen

Wat moet je doen als je pijn hebt bij het vrijen? Hoe reageer je best als iemand iets doet waar je geen toestemming voor gaf? Of kan je sterven van Chlamydia? Sekswerker Mel beantwoordt vragen van jongeren over seks en sekswerk. Althans, dat deed ze. Sinds zaterdag kan ze niets meer posten op haar kanaal na een aantal rapporteringen.

Lees verder

'Kijkers zeggen altijd dat ze de mol zouden willen zijn, maar het is zó moeilijk'

Zondagavond schreef Philippe Minguet tv-geschiedenis. Hij werd de eerste mol die zijn identiteit vrijwillig bekendmaakte. Hij twijfelde voort­durend aan zichzelf en dacht dat hij de slechtste mol aller tijden was. Herkenbare gevoelens, zeggen ex-mollen.

Lees verder

Dronebeelden bewijzen: theater Marioepol volledig vernield

De aanval op het theater in Marioepol blijft, bijna één maand later, nog altijd een dieptepunt in de oorlog in Oekraïne. Zo'n driehonderd mensen, vooral schuilende burgers, kwamen hierbij om het leven. Afgelopen weekend maakte een drone bovenstaande beelden van de ravage na de aanval.  

Lees verder

Buschauffeur van dodelijk ongeval op E19 aangehouden

De Franse buschauffeur die zondag betrokken was bij het dodelijke ongeval in Schoten is aangehouden door de onderzoeksrechter, dat bevestigt zijn advocaat Boris Reynaerts aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

Nepcampagne viseert TotalEnergies

In vier Belgische steden duiken kritische boodschappen op die van de Franse energiereus TotalEnergies lijken te komen. Het gaat om een guerrilla-actie van onder meer Vredes-actie.

Lees verder

Vrouw van Oekraïense president Zelenski praat met 'Vogue': 'Poetin wil onze bevolking verdelen, maar dat is onmogelijk'

Olena Zelenska, de vrouw van president Volodomir Zelenski, heeft een interview gegeven aan Vogue. Daarin vertelt de Oekraïense first lady dat ze haar man sinds de start van de oorlog enkel nog via de telefoon sprak.

Lees verder

Welke wapens stuurt het Westen naar Oekraïne?

Na de gruwelijke beelden uit Boetsja levert het Westen het zware wapentuig waar de Oekraïense president Zelenski al sinds het begin van de oorlog om vraagt.

Lees verder

Oxfam: 'Meer dan 260 miljoen mensen dreigen in extreme armoede te belanden'

Volgens Oxfam dreigen wereldwijd 263 miljoen mensen dit jaar in extreme armoede te belanden, bovenop de 600 miljoen mensen die al extreem arm zijn. Dat is het gevolg van de coronapandemie, de toenemende ongelijkheid en de stijgende voedselprijzen.

Lees verder

Voormalige boerderij gaat in vlammen op: vrouw omgekomen

Een voormalige boerderij in de Everslaarstraat in Lokeren is afgebrand. De oudere bewoonster kwam om het leven. Haar man werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lees verder

15-jarige Rus onder vuur na nazigroet op podium

De 15-jarige Artem Severiukhin ligt onder vuur nadat hij het voorbije weekend een nazigroet had uitbracht op het podium van het EK Karting in Portugal. Door de oorlog worden de Russen uitgesloten van deelname, maar omdat de Russische karter uitzonderlijk onder de Italiaanse vlag reed, kon hij toch nog deelnemen.  

Lees verder

Jasper Philipsen wint derde rit Ronde van Turkije

Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix) heeft dinsdag de derde rit in de Ronde van Turkije (2.Pro) op zijn naam geschreven. Philipsen neemt ook de leiding over in het algemene klassement.

Lees verder

Extreemrechts mag regionaal mee regeren in Spanje

In Spanje zal de uiterst rechtse partij Vox voor het eerst mee besturen, meer bepaald in de regering van de centraal gelegen regio Castilië en León, samen met de conservatieven. Het regionale parlement zette daarvoor eerder deze week het licht op groen.

Lees verder

Oproep | Wat leerde u over reizen met kleine kinderen?

Kun je met kleine kinderen een reis maken die net iets meer nieuwe horizonten biedt dan een all-invakantie in een bungalowpark? Journalist Maaike Van Melckebeke zoekt het uit voor een reportage in De Standaard Magazine. Hebt u goede ervaringen met (mild) avontuurlijke gezinsvakanties, leuke anekdotes of tips voor andere ouders? Dan zijn die zeer welkom bij maaikevanmelckebeke@gmail.com.

Lees verder

'Bestraf Russisch gas en olie met een importheffing'

Europa bekijkt volop de mogelijkheden om Poetin extra sancties op te leggen. Simone Tagliapietra, de energie-expert van de Brusselse denktank Bruegel, pleit voor een importheffing op Russische olie en gas.

Lees verder

Boris Johnson krijgt coronaboete

De Britse premier Boris Johnson krijgt een boete voor het overtreden van de coronaregels. Ook zijn minister van Financiën Sishi Sunak wordt bestraft.

Lees verder

Kim Clijsters stopt definitief met tennissen

Kim Clijsters heeft op Instagram bekendgemaakt dat ze geen officiële tennistoernooien meer zal spelen. 'Ik wil iedereen bedanken die me de voorbije twee jaar gesteund heeft', aldus de 38-jarige Breese.

Lees verder

Meerdere mensen neergeschoten in metrostation New York City, mogelijk explosieven gevonden

In een metrostation in New York zijn dinsdagochtend (lokale tijd) bij verschillende schietincidenten meerdere mensen neergeschoten. Dat melden lokale media. Er zouden ook explosieven gevonden zijn.

Lees verder

'Bruggeling' Danjuma wil met Villarreal Bayern uitschakelen

Villarreal dat vanavond (21.00 u.) Bayern elimineert in de kwartfinales van de Champions League, het zou zeer sterk zijn. Dankzij een oude bekende is de kans niet onbestaande: Arnaut Danjuma (25), 'made in Brugge'.

Lees verder

Aantal salmonellagevallen neemt nog toe in Ferrero-fabriek

Er zijn nog meer salmonella-besmettingen opgedoken ten gevolge van de salmonella-besmetting in de fabriek van Ferrero in Aarlen. Dat meldt het Europese gezondheidsinstituut ECDC. Er wordt nu ook onderzocht of besmette grondstoffen in andere fabrieken terechtkwamen.

Lees verder

Wanhopige inwoners van Shanghai schreeuwen het uit door lockdown

China's grootste stad zit sinds eind maart in een strenge lockdown. De 25 miljoen inwoners van Shanghai moeten dag en nacht binnenblijven en kunnen alleen naar buiten bij dringende medische hulp of om een PCR-test te laten afnemen. De mentale tol is zo zwaar dat de burgers uit protest naar elkaar schreeuwen vanuit hun appartementen.

Lees verder

Dodentol door tropische storm op Filipijnen loopt op tot 42

In de Filipijnen blijft het aantal doden en vermisten door de tropische storm Megi en de aardverschuivingen stijgen. Ondertussen zou de storm al zeker aan 42 mensen het leven hebben gekost.

Lees verder

De beste fotografen van 2022 (volgens Sony)

Sony World Photography Awards 2022 zijn uitgereikt. Een selectie van de winnaars.

Lees verder

Djokovic onderuit bij comeback

Novak Djokovic heeft zijn eerste wedstrijd op gravel verloren. Hij verloor bij zijn comeback met 3-6, 7-6, 1-6 van de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.

Lees verder

Cyberaanval treft hogeschool Vives: 'Duidelijk geen amateurs'

Omdat hackers data proberen in handen te krijgen, werden de systemen tijdelijk stilgelegd. Mails en de online platformen van de West-Vlaamse hogeschool functioneren momenteel niet. Dat bevestigt de algemeen directeur van Vives, Joris Hinryckx dinsdag, aldus het persagentschap Belga.

Lees verder

Amper helft van de horecazaken krijgt positief resultaat bij voedselinspectie, in Brussel nauwelijks een kwart

Van de jaarlijks zowat 10.000 controles die het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen uitvoert bij horeca-uitbaters, krijgt amper de helft een gunstig resultaat. 'Vooral in Brussel zijn de resultaten van de hygiëne inspecties bedroevend'.

Lees verder

Transmigrant die 250.000 euro won met kraslot meldt zich toch

De transmigrant die anderhalve week geleden 250.000 euro won is opgedoken. De winnaar was lange tijd spoorloos, maar de uitbetaling wordt een uitdaging.

Lees verder

Vierklapper van Tessa Wullaert bezorgt Red Flames vlotte zege in WK-kwalificatie tegen zwak Kosovo

De Red Flames hebben net als vorige week een ruime zege geboekt in de WK-kwalificaties. Dit keer ging Kosovo voor de bijl met 1-6. Tessa Wullaert was met vier goals en een assist nog maar eens de belangrijkste speelster bij de Flames.

Lees verder

Club Brugge heeft akkoord voor 6 miljoen euro over Nederlandse linksback Bjorn Meijer

Club Brugge heeft zijn eerste zomertransfer beet. De Nederlandse linksback Bjorn Meijer komt voor zes miljoen euro over van Groningen. De Nederlandse club haalt zijn slag dus thuis na twee afgewezen aanbiedingen (3 en 4,5 miljoen) van de Belgische landskampioen.

Lees verder

Reuzendoder velt nu ook Rekordmeister: Villarreal schakelt Bayern uit

Het sprookje van het kleine Villarreal in de Champions League gaat verder. Na Juventus in de achtste finale schakelde de Spaanse subtopper dinsdag ook het grote Bayern München uit.

Lees verder

Benzema verlost Real Madrid na verlengingen

Wat een spektakel in het Estadio Bernabeu! Titelverdediger in de Champions League Chelsea speelde weergaloos en kon lange tijd de halve finale ruiken. Real Madrid boog, maar kraken deed de Koninklijke uiteindelijk niet.

Lees verder

Anouk was 5 jaar correspondent in ons land: kan Nederland iets leren van België?

Vijf jaar geleden werd Anouk van Kampen bij de hoofdredacteur van haar Nederlandse krant NRC geroepen. Of ze niet naar België wou verhuizen om voor de krant verslag uit te brengen over de buren. Over ons dus. Na vijf jaar heeft ze net dat correspondentschap beëindigd, maar niet omdat ze België beu is.

Lees verder

'Bestraf Russisch gas en olie met een importheffing'

Europa bekijkt volop de mogelijkheden om Poetin extra sancties op te leggen. Simone Tagliapietra, de energie-expert van de Brusselse denktank Bruegel, pleit voor een importheffing op Russische olie en gas.

Lees verder

Opnieuw wil Russische 'zandworm' elektriciteit saboteren

Een beruchte afdeling van de Russische militaire inlichtingendienst heeft geprobeerd een Oekraïens energie­bedrijf uit de lucht te halen.

Lees verder

Bewolkte dag met lichte regen, opklaringen in de namiddag

Woensdag wordt een bewolkte dag, met lichte regen die verschuift van west naar oost. Na de middag komen er wel opklaringen, zo meldt het KMI woensdagochtend.

Lees verder

Amerikaanse komiek Gilbert Gottfried overleden

De Amerikaanse acteur en komiek Gilbert Gottfried is op 67-jarige leeftijd overleden aan een slepende spier- en hartziekte. Dat heeft zijn familie dinsdag meegedeeld op sociale media.

Lees verder

Voortvluchtige Poetin-bondgenoot gearresteerd, Oekraïne wil gevangenen ruilen

Oekraïne zegt dat het de voortvluchtige pro-Russische oppositieleider Viktor Medvedtsjoek heeft gearresteerd. Die wordt gezien als de trouwste bondgenoot van president Vladimir Poetin in Oekraïne.

Lees verder

Poetin: 'Economische blitzkrieg tegen Moskou is mislukt'

Ter gelegenheid van de 61ste verjaardag van Joeri Gagarins eerste bemande ruimtevlucht bracht Vladimir Poetin een bezoek aan de Vostochny-lanceerbasis. Vanop deze iconische plek verklaarde hij dat de situatie in Oekraïne 'een tragedie' is, maar dat Rusland de plicht heeft om de Russischsprekende ­Oekraïners te beschermen.

Lees verder

Kevin De Bruyne is man van de grote momenten bij Man City

Alle ogen zijn vanavond op Kevin De Bruyne gericht. In de knock-outs van de Champions League is hij steevast de beslissende factor voor Manchester City. Moet Atlético Madrid er straks aan geloven?

Lees verder