Doorgaan naar hoofdcontent

Bewakingscamera filmt hoe Russische soldaten twee ton goederen huiswaarts sturen

Bewakingscamera filmt hoe Russische soldaten twee ton goederen huiswaarts sturen

Zestien Russische militairen hebben twee ton aan goederen naar het thuisfront gestuurd vanuit Wit-Rusland. Dat blijkt uit bovenstaande beelden van een bewakingscamera in een postpunt niet ver van de grens met Oekraïne. Het zou grotendeels gaan om goederen die ze in beslag hebben genomen tijdens plunderingen in Oekraïne. 

Lees verder

Nog meer Kinder Surprise teruggeroepen

De lijst met producten van het merk Ferrero die wegens een mogelijke salmonellabesmetting worden teruggeroepen, wordt verder uitgebreid. In totaal worden zo'n 110 loten teruggeroepen. Het gaat over de Kinder-producten van het merk.

Lees verder

Deelnemers 'Het Molletje' duiken onder met Overmars en De Pauw

Ook op Lanzarote zijn de deelnemers van 'Het Molletje' bezig met de zaak-Fabre. In 'De ideale wereld' kregen de deelnemers opnieuw enkele opvallende opdrachten voorgeschoteld.

Lees verder

Oproep | Wanneer besliste u om uw kalende hoofd kaal te scheren?

Simon Nuytten, de gitarist van Bazart, heeft zijn kruin kaalgeschoren. Veel mannen zetten de stap wanneer de kaalheid spontaan toeslaat, zonder dat daar een onderliggende gezondheids­reden voor is. Hoe heeft u dat moment ervaren? Misschien was dat al lang geleden, toen dat sociaal minder evident was? Of deed u het recent en herinnert u zich nog als gisteren hoe dat ging? Of bent u het van plan, en is dat een kleine of grote stap? We luisteren graag naar uw verhaal: mail ons op binnenland@standaard.be, graag met vermelding van uw gsm-nummer, want we bellen u het liefst op. Denkt u ook al even na over de vraag of we u mogen portretteren?

Lees verder

Welke producten werden teruggeroepen van Kinder Surprise?

Een overzicht van alle producten die werden teruggeroepen van chocoladefabrikant Ferrero.

Lees verder

Shanghai schrapt omstreden quarantaineregel voor besmette kinderen

De Chinese miljoenenstad Shanghai kampt met een stevige coronaprik. De stad is in lockdown, en vele duizenden mensen worden in quarantaine geplaatst. Tot voor kort werden ook besmette kinderen gescheiden van hun niet-besmette ouders. Maar over die regel was veel ophef ontstaan, nadat bovenstaande beelden van de kinderen op het internet waren beginnen rondgaan. Shanghai heeft nu beslist om de regel te schrappen.

Lees verder

Dit was het DS Podcastfestival in Oostende afgelopen weekend

Afgelopen weekend verzamelden 3.500 podcastliefhebbers in Kursaal Oostende, om een breed aanbod van de meest interessante podcastmakers uit Vlaanderen en ver daarbuiten, aan het werk te zien. Samengevat: de eerste editie van het DS Podcastfestival was een memorabele ervaring, een tweedaags feest voor het oor. En daar blikken we graag op terug. Kijk je mee? 

Lees verder

Johnson haalt zijn beste Russisch boven in boodschap voor het Russische volk

Boris Johnson heeft in een toespraak het Russisch volk toegesproken in hun moedertaal. Zo hoopt hij hen rechtstreeks toe te spreken en op de hoogte te brengen van de verschillende oorlogsmisdaden die de voorbije weken in Poetins naam werden gepleegd. Hoe dat klonk en wat hij zei, ziet u in bovenstaande video.

Lees verder

Is er nog hoop voor 's werelds kleinste walvisachtige?

In de Golf van Californië zwemmen nog minder dan twintig vaquita's of Californische bruinvissen rond. Zelfs na een campagne lijkt de bedreigde diersoort gedoemd om uit te sterven door illegale visvangst.

Lees verder

Belgische toplieden PostNL mogen gevangenis verlaten

Rudy Van Rillaer en John de Bruin, de ceo en operations manager van PostNL in België, zijn vrijgelaten uit voorlopige hechtenis. Dat heeft de onderzoeksrechter in het dossier beslist. Ook de gesloten depots van Nederlandse postbedrijf mogen weer open.

Lees verder

Ed Sheeran wint rechtszaak over plagiaat bij wereldhit uit 2017

Ed Sheeran heeft geen plagiaat gepleegd toen hij zijn megahit 'Shape of You' maakte. Dat heeft het Hooggerechtshof in Londen woensdag geoordeeld.

Lees verder

Abortus bijna volledig verboden in Oklahoma door nieuwe wet

Het parlement van de Amerikaanse staat Oklahoma heeft dinsdag een wet aangenomen die het illegaal maakt om abortus uit te voeren, behalve in medische noodgevallen. De wet zal in werking treden vanaf de zomer.

Lees verder

Lorena Wiebes sprint naar tweede zege op rij in Scheldeprijs

Lorena Wiebes heeft voor het tweede jaar op rij de Scheldeprijs naar haar hand gezet. De Nederlandse van Team DSM toonde zich de sterkste na een massasprint. Chiara Consonni, de Italiaanse winnares van Dwars door Vlaanderen, werd tweede. Rachele Barbieri mocht als derde mee op het podium. Onze landgenote Julie De Wilde werd knap zevende.

Lees verder

Wout van Aert mag vanaf donderdag weer op de fiets

Wout van Aert (27) mag opnieuw beginnen trainen. De kopman van Jumbo-Visma doorstond gisteren een volledige medische controle en is verlost van de milde symptomen die hij aan zijn coronabesmetting overhield. Zijn team is alvast hoopvol voor Parijs-Roubaix.

Lees verder

Grote stroompanne in Evere en Schaarbeek

Een grote stroompanne woensdag sinds 12.15 uur in een vijftigtal straten in Evere en Schaarbeek is voor ruim de helft van de getroffen klanten van de baan. Dat meldt netbeheerder Sibelga.

Lees verder

De mooiste liefdeszin komt van Japin

'Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was.' Deze zin van schrijver Arthur Japin werd verkozen tot de mooiste zin uit de Nederlandse literatuur in een publiekspeiling door Stichting CPNB.

Lees verder

Extreem giftige adder gevonden bij bedrijf in Overpelt: 'Wie gebeten wordt, heeft grote problemen'

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum hebben dinsdagvoormiddag een Palestijnse adder opgehaald bij een logistiek bedrijf in Overpelt. De extreem giftige slang zat verstopt in een lading die uit Israël kwam.

Lees verder

Alexander Kristoff wint Scheldeprijs na waaierspektakel

Alexander Kristoff heeft de 110e Scheldeprijs op zijn naam geschreven. Kristoff won nadat hij in de laatste ronde op kousenvoeten is weggereden uit een elitegroepje. Voor de Noor van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux is het al zijn tweede zege in de Scheldeprijs. Van Poppel werd tweede, Welsford derde.

Lees verder

'Nieuwe getuigenis van slachtoffer gebombardeerde materniteit mogelijk vals'

Het beeld van de hoogzwangere blogster Mariana Vishegirskaya net na het bombardement op de materniteitskliniek in Marioepol gingen de wereld rond. Zaterdag bracht ze haar relaas over die dag, maar aan de echtheid daarvan wordt nu getwijfeld.

Lees verder

Lidstaten kregelig over 'sanctieprimeur' Von der Leyen

Hongarije zal niet wijken voor de druk om de sancties tegen Rusland uit te breiden tot olie en gas, zegt Viktor Orban. Ook over de boycot op steenkool zijn de 27 lidstaten er nog niet volledig uit.

Lees verder

Pello Bilbao snelste in Ronde van het Baskenland, voor Alaphilippe

Pello Bilbao (Bahrein - Victorious) heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven, en dat ondanks een nieuwe uitstekende lead-out van Remco Evenepoel in dienst van Julian Alaphilippe.

Lees verder

Guy Verhofstadt over Europese sancties: 'Verander de strategie!'

De Europese sancties tegen Rusland slaan de bal volledig mis. Dat vindt Europarlementslid en voormalig Belgisch premier Guy Verhofstadt (Open VLD). 212 Europarlementsleden roepen op tot een Europese top om de sanctiestrategie te hertekenen.

Lees verder

Nieuwe sancties van nemen dochters Poetin en meer banken in het vizier

Ook de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zijn toe aan hun vijfde pakket sancties. De horror uit Boetsja zet meer vertrouwelingen van Poetin en grote banken op de sanctielijst.

Lees verder

Regering schrapt btw-verlaging voor fietsen wegens 'te duur'

De btw op fietsen en elektrische fietsen wordt dan toch niet verlaagd naar 6 procent. De regering vindt de maatregel te duur. Vorige maand nog werden accijnzen op diesel en benzine wel sterk verlaagd.

Lees verder

Russische journaliste: 'Boetsja zal voor altijd aan ons, Russen, blijven kleven'

We zullen deze schuld voor generaties met ons meedragen, schrijft de Russische onderzoeksjournaliste Yevgenia ­Albats, die in Moskou woont en werkt, in een opiniestuk.

Lees verder

Tim Merlier fietst tegen de richting bij sprint Scheldeprijs: 'Ik dacht dat alle renners binnen waren'

Oud-Belgisch kampioen Tim Merlier reed na de finish van de Scheldeprijs terug naar de teambus in tegengestelde richting van het parcours. Net op dat moment sprintte een groep renners voor de veertiende plaats.

Lees verder

Griepepidemie nog altijd 'matig intens'

Het aantal mensen dat naar de huisarts gaat met griepachtige symptomen, is vorige week nog licht toegenomen. Maar nog steeds gaat het om een 'matig intense griepepidemie', zo staat woensdag in het wekelijkse bulletin van het gezondheidsinstituut Sciensano. 'De piek is mogelijk in zicht', voegt viroloog Steven Van Gucht toe.

Lees verder

Zeker twaalf vaarten uitgesteld na aanvaring in sluis Terneuzen

In Terneuzen heeft een schip een ander schip aangevaren waardoor die de sluisdeur raakte. Er vielen geen gewonden, maar er is wel hinder voor de Gentse haven.

Lees verder

Al 134 mensen ziek na eten Kinder-chocolade

In acht landen zijn sal­monellabesmettingen vastgesteld bij mensen die Ferrero-chocolade gegeten hadden. Sommigen belandden in het ziekenhuis met ernstige symptomen.

Lees verder

Actrice Reinhilde Decleir (73) overleden

De Vlaamse actrice Reinhilde Declair is overleden. 'Ze ging op 6 april 2022 volgens eigen wens heen, na een lange strijd tegen kanker', zo meldt haar familie aan Belga.

Lees verder

Champions League | Werk aan de winkel voor Bayern München - Benzema zorgt voor uitstekende uitgangspositie Real Madrid

Villareal boekte een winst van 1 tegen 0 bij Bayern München. Real Madrid toonde zich dan weer de beste tegen Chelsea. Daar werd het 3-1.

Lees verder

Met grandeur alleen gaat Macron het niet halen

Straks gaan de Fransen naar de stembus om een opvolger voor president Macron te kiezen. Veel moeite om niets want Macron gaat met de vingers in de neus winnen. Toch? Neen. Het wordt weer spannend de komende weken in Frankrijk. Heeft Emmanuel Macron te veel beloftes gebroken? En hebben de Fransen het gehad met zijn grandeur terwijl zij zelf moeten krabben om financieel het einde van de maand te halen?

Lees verder

Actieve regenzone en code geel voor wind

Een actieve regenzone trekt donderdag van noordwest naar zuidoost over het land. Vooral voor de middag is het grijs, met soms intense regen en lokaal is een donderslag niet uitgesloten.

Lees verder

Gent heeft meest te verliezen door havenverbod voor Russen

Vooral voor de Vlaams-Zeeuwse fusiehaven North Sea Port wordt het uitkijken welke impact de nieuwe sancties om Russische schepen uit havens in de EU te weren op de goederenoverslag hebben. Rusland is het belangrijkste land van herkomst voor goederen die via de fusiehaven worden ingevoerd.

Lees verder

Armenië en Azerbeidzjan starten nieuwe vredesgesprekken op over Nagorno-Karabach

De Kaukasus-landen Armenië en Azerbeidzjan zullen vredesonderhandelingen opstarten over het aanslepende conflict over de regio Nagorno-Karabach. Op een ontmoeting tussen de Armeense premier Nikol Pasjinjan en de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev, woensdag in Brussel, kwamen de twee overeen om nog voor eind april een commissie op te richten.

Lees verder

Oekraïense rockster ruilt wereldtournee in voor het front

De bekendste rockster van Oekraïne heeft zich aangesloten bij het leger, maar zijn opdracht is niet vechten, wel de soldaten en burgers van het land in oorlog inspireren met zijn muziek. De frontman van de groep 'Okean Elzy' Svjatoslav Vakartsjoek heeft sinds de invasie al op talloze uitzonderlijke plaatsen opgetreden: in schuilkelders en metrostations in het westen, in kinderziekenhuizen en in de verwoeste straten van Charkov en Odessa. Luister mee in bovenstaande video.

Lees verder