Doorgaan naar hoofdcontent

Amerikaanse politie geeft beelden van filmset ‘Rust’ vrij

HLN
Amerikaanse politie geeft beelden van filmset 'Rust' vrij
De politie van Santa Fe in de Amerikaanse staat New Mexico heeft delen van het onderzoek naar de fatale schietpartij op de set van de film 'Rust' vrijgegeven. Onder de vrijgegeven beelden is videomateriaal van acteur Alec Baldwin die zijn wapen op de camera richt. De beelden werden op dezelfde dag gemaakt als het dodelijke incident.
Lees verder

Amerikaanse (52) overleeft zes dagen in de wildernis op rantsoen van yoghurt en sneeuw
Een Amerikaanse vrouw die tijdens een autorit door een afgelegen bosgebied in het noorden van Californië vast kwam te zitten in de sneeuw, is na zes dagen levend teruggevonden. De 52-jarige Sheena Gullett hield zich in leven met 6 kuipjes yoghurt en sneeuw, zo maakte de politie bekend.
Lees verder

LIVE. VS bespreken bewapening Oekraïne met internationale partners
De Verenigde Staten organiseren vandaag op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland gesprekken met meer dan veertig landen over de verdediging en bewapening van Oekraïne, met het oog op een mogelijk beslissende Russische aanval op het oosten van het land. De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov heeft tegen Russische staatsmedia gezegd dat er een "reëel" gevaar is dat er een derde wereldoorlog komt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Texaans hof van beroep stelt executie van moeder van 14 kinderen op de valreep uit
Het hof van beroep in de Amerikaanse staat Texas heeft maandag op de valreep de executie van Melissa Lucio uitgesteld. Er zijn ernstige twijfels gerezen of de moeder van veertien kinderen wel verantwoordelijk is voor de dood van haar 2-jarige dochter in 2007. Woensdag zou haar doodstraf worden voltrokken.
Lees verder

ONZE OPINIE. U mag het eens zeggen, aldus de regering-De Croo. Maar gaat men u ook volgen? Kleine kans
U mag het nu eens zeggen. Zo belooft de regering-De Croo. Over waar het met ons land heen moet. "De wereld zit niet te wachten op fundamentele discussies over de organisatie van ons land", zei Alexander De Croo (Open Vld) op zijn partijcongres zaterdag. Om ons op maandag te waarschuwen dat "als wij ons niet bemoeien met politiek, de politiek zich met ons bemoeit".
Lees verder

Van spilfiguur in Kasteelmoord naar vrijwilliger in vogelopvangcentrum: Pierre Serry (71) verzorgt op zondag gewonde vogels
Eén van de protagonisten in de zogenaamde Kasteelmoord houdt er tegenwoordig een behoorlijk opvallende tijdsbesteding op na. Pierre Serry (71) werkt namelijk al even als vrijwilliger in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren. Daar helpt hij op zondag de dieren verzorgen.
Lees verder

Spaanse koning maakt zijn vermogen bekend
De Spaanse koning Felipe VI bezit 2,6 miljoen euro. Dat maakt het het koninklijk paleis bekend, nu de socialistische regering werkt aan maatregelen die de "transparantie" van het koningshuis moeten versterken. De Spaanse monarchie staat zwaar onder druk na een smeergeldaffaire van de voormalige koning Juan Carlos, de vader van Felipe VI.
Lees verder

Van der Straeten vraagt Nationale Bank om voorstel uit te werken voor crisisbijdrage energiesector
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft de Nationale Bank gevraagd een voorstel uit te werken voor een crisisbijdrage van de energiesector. Daarmee doelt ze vooral op de "buitensporige winsten" die Engie Electrabel boekt door de hoge energieprijzen. "Het is niet te verantwoorden dat er recordwinsten worden gemaakt terwijl een recordaantal mensen hun facturen niet kunnen betalen", zegt de minister.
Lees verder

'Wolkmobiel' trekt door Vlaanderen om zwangere of kersverse mama's bij te staan: "Plots kreeg ik 's nachts paniekaanvallen dat ik geen goede mama zou zijn"
Eén op de twee zwangere of kersverse mama's voelt zich angstig of depressief. Dat blijkt uit onderzoek van de KU Leuven. Daarom kan je voortaan de 'van roze tot broze wolkmobiel' zien passeren, een initiatief van Kinderwens Vlaanderen. Samen met een gespecialiseerde arts trekt de 'wolkmobiel' naar bedrijven om werkgevers te sensibiliseren over perinataal welzijn na corona. Mama Els (35) getuigt over hoe ze een broze wolk beleefde tijdens haar zwangerschap: "Ik kon niet blij zijn."
Lees verder

Autobestuurders die geen voorrang verlenen grootste oorzaak van Vlaamse fietsdoden
In Vlaanderen kwamen vorig jaar zeventig fietsers om in het verkeer. Ook zorgwekkend: het aandeel fietsers op een e-bike is met bijna de helft hoger dan ooit. De voornaamste oorzaak ligt bij automobilisten die geen voorrang verlenen.
Lees verder

ANALYSE. Eerlijk duurt normaal het langst... maar niet bij Reuzegom
"Uw zoon was eerlijk. Dat is hem fataal geworden." Kan een inschatting van je kind hartverscheurender zijn? Ousmane Dia kreeg de zinnen te horen van twee medeschachten. Papa Dia wou weten waarom ze allebei verklaarden 'hard te zijn aangepakt', maar het uiteindelijk zijn zoon Sanda was die stierf.
Lees verder

Buien mogelijk in het oosten en zuidoosten, temperaturen tot 16 graden
Deze ochtend is het vooral over het oosten en zuidoosten van het land zwaarbewolkt met buien en lage wolken. Elders is het vaak droog met opklaringen vanaf de kust. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 16 graden in het centrum van het land.
Lees verder

Supportersgeweld loopt de spuigaten uit, en dat zal nog enkele maanden duren: "Alle agressie die door corona opgekropt werd, komt nu naar buiten"
Het houdt niet op. Kletterende broeksriemen van Antwerp-hooligans tegen het hek van de familietribune van Club Brugge vormen het voorlopige trieste sluitstuk van een lange lijst voetbalgeweld dit seizoen. Eerder waren er al vuurpijlen op het veld, een tijdelijk dove doelman en een vrouwelijke steward met dijbeenbreuk. De politiek belooft beterschap. De klok tikt.
Lees verder

Nieuw reisbureau biedt enkel treinreizen aan: "Wie traag reist, beleeft meer"
Vijftien jaar werkte Veerle Lamoen (41) in de IT, maar dan ging ze toerisme studeren en nu heeft ze haar eigen, unieke reisbureau: bij Ergens Onderweg kun je uitsluitend terecht voor treinreizen. "Met de trein naar Sydney: waarom niet? Ik zal het reisschema wel uitdokteren."
Lees verder

Federale regering zkt. uw mening over een staatshervorming: "Maar de vragen vul je niet even in nadat je 5 pinten hebt gedronken"
Altijd al uw zegje willen doen over hoe de Belgische staat er uit moet zien? Dan is de federale regering op zoek naar u. De federale regering gaf gisteren het startschot voor een 'nationale brainstormsessie' over een volgende staatshervorming. "Dit zàl tot iets leiden", belooft premier Alexander De Croo (Open Vld).
Lees verder

Harry en Olga uit 'The Sky is the Limit' verwachten hun eerste kind op hun zestigste en veertigste: "Toen het maar niet wilde lukken, maakte me dat ongelukkig"
Heuglijk babynieuws voor Harry Schurmans (59) en Olga Zelenko (bijna 40): het bekende koppel uit 'The Sky is the Limit' verwacht deze zomer hun eerste kind, een meisje. "Te oud? Hugh Hefner van Playboy was nog ouder!"
Lees verder

Reuzegommers riskeren tot vijf jaar cel: "Ze vertellen hún waarheid, niet dé waarheid"
"Je liegt al van bij het begin", schreeuwt Sanda's vader naar een Reuzegommer. De tweede dag van het proces over de dood van Sanda Dia werd er één vol onduidelijkheden, frustraties en emoties. De zeven resterende Reuzegommers werden verhoord, en de 18 beklaagden kregen te horen wat ze riskeren: celstraffen van 1,5 tot 5 jaar.
Lees verder

"Zo slecht had niemand het verwacht": ferme buis voor Gilbert in ons voorjaarsrapport, Kopecky de primus van de klas
Het is voorbij. De mooiste tijd van het wielerjaar zit erop. Maar wie was top en wie was flop? Het rapport van de belangrijkste en opvallendste spelers in het klassieke voorjaar.
Lees verder

Kürt Rogiers verdwijnt (tijdelijk) uit 'Familie': "Om programma over pottenbakken met Pascale Naessens te presenteren"
Verrassend nieuws vanop de set van 'Familie'. Kürt Rogiers (51), als Lars De Wulf één van de absolute spitsen van de tv-reeks, zit bij aanvang van het nieuwe seizoen in september niet meer in de VTM-soap. Rogiers verdwijnt een tijd omdat hij een programma gaat maken met Pascale Naessens.
Lees verder

'Blind gekocht'-koppel gaat juridische strijd aan met online reviewers: "Brengen bedrijf economische schade toe"
Filip en Caroline, sinds enkele weken bekend als 'het miljonairskoppel uit Blind gekocht', gaan de strijd aan met schrijvers van online reviews. Na hun deelname aan het programma, krijgt hun binnenspeeltuin namelijk te maken te maken met 'valse beoordelingen', klinkt het.
Lees verder