Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Afvaller ‘De mol’ na zes maanden nog steeds niet hersteld van blessure: “Langzaam en moeilijk herstel”

HLN
Afvaller 'De mol' na zes maanden nog steeds niet hersteld van blessure: "Langzaam en moeilijk herstel"
Het noodlot tart de jubileumeditie van 'De Mol'. Na de eerdere gedwongen opgaves van Nele en mol Philippe moest nu rechercheur Anke Van Os met een dubbele elleboogbreuk opgeven. "De pijn maakte meteen duidelijk dat verder spelen geen optie was", getuigt de teleurgestelde kandidate. En presentator Gilles De Coster, die zag het met lede ogen aan. "Als Anke de Mol was geweest, dan was het zonder twijfel game over. Dan hadden we de camera's uitgezet en een einde gemaakt aan de opnames."
Lees verder

Wat als een aandeel ineens stijgt of daalt? Beursexpert Pascal Paepen vertelt wanneer je best kunt kopen of verkopen
Wie Netflix-aandelen heeft, zal zich danig verslikt hebben bij het nieuws dat de beurswaarde ineens een fikse duik heeft gemaakt. Maar wat kan je dan best doen als belegger? Je aandelen houden of verkopen? En wat doe je met een aandeel dat plots sterk stijgt? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies.
Lees verder

Wat als een aandeel zoals Netflix ineens fors daalt? Beursexpert Pascal Paepen vertelt wanneer je best kunt kopen of verkopen
Wie te horen krijgt dat zijn aandelen ineens een flinke duik hebben gemaakt, kan zich danig verslikken. Maar wat kan je dan best doen als belegger? Je aandelen houden of verkopen? En wat doe je met een aandeel dat plots sterk stijgt? Onze beursexpert Pascal Paepen geeft advies.
Lees verder

LIVE PROCES SANDA DIA. Voorlopig geen uitsluitsel over herkwalificatie van aanklachten tegen Reuzegom, zaak even geschorst
De eerste elf Reuzegommers kwamen afgelopen vrijdag aan het woord tijdens de eerste procesdag tegen de leden van de Leuvense studentenclub. In totaal moeten achttien leden zich verantwoorden na de fatale studentendoop van Sanda Dia (20) in december 2018. Vandaag, op de tweede dag van het proces, is het de beurt aan de overige Reuzegommers om verhoord te worden. Daarbij neemt het Openbaar Ministerie het woord en zal het een standpunt innemen over een mogelijke herkwalificatie van de aanklachten.
Lees verder

Van filterkoffie tot espresso: welke koffie geeft je de grootste cafeïneboost?
Een koffietje bij het ontbijt is perfect om wakker te worden, maar is er één specifieke koffie die daarbij meer helpt dan een andere? Of is elk kopje koffie even straf? We vroegen aan barista Joke De Coninck welke soort koffie je 's ochtends het liefst drinkt voor een meer dan welgekomen energieboost. "Het effect van koffie is soms psychologisch."
Lees verder

Een woning huren? Deze verzekeringen zijn verplicht
Huur je een appartement of een woning? Zorg ervoor dat je dan zeker in orde bent met de brandverzekering. Ook al ben je gedeeltelijk gedekt door de verzekering van de verhuurder, als huurder is het evenzeer verplicht om een verzekering afsluiten. Independer.be schept duidelijkheid.
Lees verder

Peking houdt adem in voor Shanghai-scenario en mogelijke lockdown
In de Chinese hoofdstad Peking is sinds vandaag waakzaamheid geboden door de toename van het aantal positieve coronagevallen en reageert met een algemene screeningcampagne. De inwoners slaan proviand in voor het geval er een lockdown afgekondigd wordt.
Lees verder

Influencers moeten voortaan verduidelijken dat ze online reclame maken
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) en het Communicatie Centrum kondigen concrete richtlijnen aan voor influencers om te verduidelijken dat ze online reclame maken. Wie op sociale media een commerciële post doet, moet daar vanaf nu in vooraf vastgelegde termen over communiceren naar volgers.
Lees verder

Hamilton likt wonden na pijnlijk moment met Verstappen: "Ik doe niet mee om de titel. Dat is nu al zeker"
Een (nieuwe) desastreuze dag voor Lewis Hamilton. Dertiende eindigde hij in de GP van Emilia-Romagna. Het meest pijnlijke: de veertigste ronde, toen hij werd gedubbeld door Max Verstappen. "Ik was gewoon niet snel genoeg en ik weet niet waarom."
Lees verder

Vermeende geheime vriendin van president Poetin plots opgedoken in Moskou
Alina Kabajeva (38), de voormalige Russische topturnster die al jarenlang een geheime relatie zou hebben met de Russische president Vladimir Poetin en hem verscheidene kinderen zou hebben geschonken, is opgedoken in Moskou. De 'first lady in de schaduw', zoals ze genoemd wordt in Russische media, verscheen op een patriottisch festival in de VTB Arena.
Lees verder

Phoenix Suns loopt in play-offs NBA tegen tweede nederlaag aan tegen Pelicans
Phoenix Suns is tegen zijn tweede nederlaag aangelopen in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.
Lees verder

LIVE. "Russisch leger voert nieuwe aanvalspogingen uit richting Kramatorsk" - Brand in Russische brandstofdepots
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en defensieminister Lloyd Austin hebben hebben tijdens een bezoek aan Kiev aangekondigd dat de Amerikaanse diplomaten geleidelijk aan zullen terugkeren naar Oekraïne. Eerst zullen ze in de Oekraïense stad Lviv aan de slag gaan, maar uiteindelijk dienen ze terug te keren naar de ambassade in Kiev. Ook beloofden de ministers meer dan 700 miljoen dollar aan extra directe en indirecte hulp aan Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

HOROSCOOP. Hevige passie voor Leeuw en weinig energie voor Boogschutter: astrologe Esther voorspelt je week
De NINA-horoscoop kreeg een grondige update. Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Planeet Mars ligt dwars, Tweelingen: je libido daalt naar een fiks dieptepunt."
Lees verder

1 op 7 werknemers krijgt te maken met pestgedrag: "Met elkaar in gesprek gaan, moet altijd de eerste stap blijven"
De coronacrisis en het bijhorende thuiswerk hebben pestgedrag op de werkvloer geen halt toegeroepen. Integendeel. Volgens onderzoek van hr-dienstverlener Liantis werd 1 op de 7 werknemers in 2021 geconfronteerd met pestgedrag. Ook IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, ziet amper een vermindering in het aantal pestdossiers. Jobat.be sprak met Peter Decavele, preventieadviseur psychosociale aspecten bij IDEWE, over manieren om met pesterijen om te gaan.
Lees verder

1 op de 7 werknemers krijgt te maken met pestgedrag: "Met elkaar in gesprek gaan moet altijd de eerste stap blijven"
De coronacrisis en het bijhorende thuiswerk hebben pestgedrag op de werkvloer geen halt toegeroepen. Integendeel. Volgens onderzoek van hr-dienstverlener Liantis werd 1 op de 7 werknemers in 2021 geconfronteerd met pestgedrag. Ook IDEWE, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, ziet amper een vermindering in het aantal pestdossiers. Jobat.be sprak met Peter Decavele, preventieadviseur psychosociale aspecten bij IDEWE, over manieren om met pesterijen om te gaan.
Lees verder

"Twitter niet meer zo afwijzend tegenover overnamebod Elon Musk"
Twitter staat volgens Amerikaanse media niet meer zo afwijzend tegenover het overnamebod van miljardair en Tesla-topman Elon Musk als in het begin. De beide partijen hebben elkaar gisteren ontmoet, schrijven onder meer de 'Wall Street Journal' en het financiële agentschap Bloomberg.
Lees verder

Football Talk. Hendry nu zelfs gepasseerd door 19-jarige Sylla - Dom krijgt voorstel van Westerlo
Beerschotverdediger Joren Dom (32) heeft een voorstel op zak van promovendus Westerlo. De routinier kan na de degradatie van Beerschot gratis weg en bekijkt nu zijn opties. Dom was in het afgelopen seizoen één van de schaarse lichtpunten op het Kiel. (KDC/OSD)
Lees verder

Marc Coucke zwaar ontgoocheld: "Hoe op één week een gans seizoen om zeep te helpen - Kompany: "Union was slimmer"
Start gemist. In de Brusselse derby en bijgevolg ook in de hele Champions' play-offs. Union troefde Anderlecht nog maar eens af in een Brusselse derby. Niet op talent, wel op passie en voetbalintellect. "We verloren de match in de match", zei een gefrustreerde Kompany. Ook bij eigenaar Marc Coucke ontgoocheling troef. Aan de overkant wil Felice Mazzu van een tweestrijd met Club Brugge nog niet weten.
Lees verder

Protesten in meerdere Franse steden na verkiezingsuitslagen: "Nood aan een revolutie"
Na de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen, waarbij de huidige president Emmanuel Macron als winnaar uit de bus kwam, kwamen in verschillende steden in het land mensen op straat om te demonstreren. Onder meer in Parijs, Lyon en Rennes werd actie gevoerd. "Nood aan een revolutie", zo scanderen de demonstranten onder meer.
Lees verder

Waar voor je geld: de afscheidstournee van Noa Lang is ingezet
Nog vijf shows heeft hij ingepland. Up next: in Anderlecht, komende zondag. Ga dat zien — nu het nog kan — want Noa Lang (22) is weer op zijn best. En klaar voor 'the next step'.
Lees verder