Doorgaan naar hoofdcontent

Wie grijpt zijn kans? Nog slechts drie tot vijf vrije plaatsen in WK-selectie Rode Duivels

Wie grijpt zijn kans? Nog slechts drie tot vijf vrije plaatsen in WK-selectie Rode Duivels

Geen Rode Duivels met meer dan 50 interlands. "Om te zien met wie ik behalve de vaste waarden naar het WK in Qatar kan", luidt de redenering van bondscoach Roberto Martinez. Vanavond tegen Ierland en dinsdag tegen Burkina Faso moeten enkelen van deze experimentele Duivels hun kans grijpen.

Lees verder

Giants ontvangen Groningen, Kangoeroes gastheer voor Den Bosch

Telenet Giants Antwerp ontvangt zondag Groningen. Na een 1 op 2 in de Elite Gold is het ­money time. "Vanaf nu moet het beter", zegt de Amerikaanse forward Markel Brown.

Lees verder

Viptickets tijdens wielerwedstrijden, typisch Vlaams fenomeen is populairder dan ooit: "Eerlijk, de koers kan niet meer zonder vips"

Na twee coronajaren is ook hij terug: de koersvip. Badge om de nek, pint uit een écht glas en supporterend vanop de beste plek. Nooit eerder vlogen de tickets voor de viptenten zo snel de deur uit. Bij de koersorganisaties klinkt dan ook een luide "oef", want alleen al in de Ronde zorgt de vip voor twee miljoen euro omzet. "Zonder vips geen koers", klinkt het hier en daar. Maar is dat zo? En waarom is het een Vlaams fenomeen?

Lees verder

Herman Frison na gedwongen afscheid bij Lotto-Soudal: "Er zijn ergere zaken dan ik die aan de kant word geschoven"

Het is vroegzomer in de Kempen. En dus heeft Herman Frison (60) in de voormiddag negen holes afgewerkt op golfclub Nuclea in Mol en schuift hij even later aan op het zonovergoten terras van Sas 6, langs het kanaal Herentals-Bocholt. Om met een blonde Chimay terug te blikken op zijn winst in Gent-Wevelgem, toen de dieren nog spraken. En op zijn gedwongen afscheid bij Lotto-Soudal. "Schrijf niet dat ik rancuneus ben", zal hij meermaals benadrukken.

Lees verder

Wout van Aert en heel Jumbo-Visma zijn klaar voor de Ronde van Vlaanderen: "Toch houd ik de voetjes op de grond"

"Het zag er op tv misschien gemakkelijk uit, maar dat was het niet. De manier waarop we wonnen, was speciaal." Wout van Aert mag dan een veelwinnaar zijn geworden, deze E3 Saxo Bank Classic met een koppeltijdrit van door de veertig kilometer was apart. "Het was kippenvel op het podium."

Lees verder

Lotte Kopecky klaar voor Vlaamse topkoersen: "Wie zes uur op de brommer zit, moet mij heel graag zien"

Strade Bianche heeft ze al op zak, maar nu komt het Vlaamse klassieke werk er aan voor Lotte Kopecky (26). Te beginnen zondag met Gent-Wevelgem. Ze hoopt hersteld te zijn van twee zware trainingsweken, waar ze zelfs eens zes uur achter de brommer reed van vriend Kieran De Fauw. "De ideale duurtraining."

Lees verder

De boeman is back: assistent Thierry Henry staat weer tegenover Ierland, dat hij van WK hield met bedrieglijk handspel

De Ierse Voetbalbond is 100 jaar en dat wordt gevierd. Ierland nodigde België uit voor een galamatch, maar net nu worden sterren als Lukaku en De Bruyne thuisgelaten. Wel van de partij bij de Duivels: assistent Thierry Henry (44). Dat steekt, want Henry werd hier in 2009 staatsvijand nummer 1 nadat hij Ierland met een handsbal had uitgeschakeld voor het WK 2010. Reconstructie van de dag dat de fair play (een beetje) stierf.

Lees verder

Perfectie op het groene laken: Stuart Bingham pot zijn negende 147 maximum weg tijdens Gibraltar Open snooker

Stuart Bingham (WS-13) heeft vrijdag voor de negende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak gescoord. De 45-jarige Engelsman potte in het laatste frame van zijn 4-1 zege in de derde ronde van het Gibraltar Open tegen Gerard Greene (WS-104) vijftien keer rood en zwart en alle kleuren weg.

Lees verder

Poolse Iga Swiatek wordt nieuwe nummer één van de wereld: "Maar voorlopig is het ik en mijn ribjes"

Iga Swiatek (WTA-2) zal na het toernooi van Miami (8.584.055 dollar) op de eerste plaats van de WTA-ranking prijken.

Lees verder

Formule 1-weekend gaat na urenlang overleg 'gewoon' door, ondanks twijfels bij diverse piloten na raketaanval vlakbij circuit

Ondanks de raketaanval op een oliedepot niet ver van het circuit, gaat het Formule 1-weekend in Jeddah 'gewoon' door zoals gepland. Dat heeft F1-CEO Stefano Domenicali vrijdagavond opnieuw bevestigd na een tweede vergadering. Hiermee gingen alle teams akkoord, nadat de Formule 1-leiding stelde te vertrouwen op de autoriteiten.

Lees verder

Lionel Messi scoort voor Argentinië en doet geheimzinnig over toekomst

Lionel Messi heeft met een doelpunt bijgedragen aan een zege van Argentinië tegen rode lantaarn Venezuela (3-0) in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK van eind dit jaar. Na het duel deed hij een beetje geheimzinnig over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Na het WK in Qatar zal ik de balans moeten opmaken. Over wat goed of slecht gaat. Laten we hopen op het beste", zei de 34-jarige aanvaller.

Lees verder

Coach en broer van zilveren Loena Hendrickx: "In België hebben we maar één wereldtopper, we moeten spaarzaam met haar omgaan"

Loena Hendrickx veroverde in het Franse Montpellier als eerste Belgische zilver op een WK kunstschaatsen. Met 142,70 punten voor haar vrije kür bracht ze haar totaal op 217,70 punten, slechts 1,35 punten onder haar persoonlijk record (219,05). Alleen de Japanse Kaori Sakamoto deed met 236,09 punten nog beter.

Lees verder

Glory haalt Poolse kickbokser Wrzosek van wereldranglijst na rellen in Hasselt

De Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek zal voorlopig geen wedstrijden vechten voor Glory. De kickboksorganisatie heeft hem van de wereldranglijst gehaald.

Lees verder

NBA. Miami ziet Philadelphia naderen na nieuwe nederlaag

Miami, de leider in de Eastern Conference van de NBA, heeft vrijdag een derde nederlaag op rij geleden. De Heat verloor met 103-111 van New York. Philadelphia, de nummer twee, knabbelt verder aan de achterstand na een 97-122 zege tegen de LA Clippers.

Lees verder

Elise Mertens laat zich in Miami ringeloren door amper 16-jarige wildcard: "Het is dom dat ik deze match heb verloren"

Elise Mertens (WTA 24) was vrijdag gefrustreerd na haar uitschakeling in de tweede ronde van het WTA 1000-toernooi in Miami. Het 20e reekshoofd liet zich verrassen door de 16-jarige wildcardspeelster Linda Fruhvirtova (WTA 279). De Tsjechische haalde het met 7-5, 2-6 en 6-1.

Lees verder

Sacha Koulberg stapt op als coach van volleybalclub Borgworm

Sacha Koulberg is niet langer de T1 van Borgworm. Dat heeft de club uit de EuroMillions Volley League bekendgemaakt op Facebook.

Lees verder

Rode Duivels verloren geen enkele oefenmatch meer sinds… allereerste interland onder Roberto Martinez in 2016

Hoe dan ook komen de Rode Duivels zaterdagavond met een onuitgegeven elftal aan de aftrap in Ierland. Sterk genoeg om de Ieren te kloppen? Normaal wel. Verliezen de Belgen niet tegen Ierland? Dan zijn ze zestien oefenwedstrijden op rij ongeslagen. Niet van groot belang, maar hoe dan ook is dat een straffe reeks en het is ook mede dankzij die zeges dat ons land al sinds september 2018 op nummer één van de FIFA-ranking staat.

Lees verder

Een dag in de viptent, waar ons kent ons vaak belangrijker is dan de koers zelf: "Dit is een werkdag, natuurlijk"

Met 2.300 waren ze op Danilith Nokere Koerse: de vips. Maar wie zijn die mensen? Wie is dé gemiddelde vip? En waarom is die – of de persoon die hem uitnodigt – bereid om best wel wat geld te betalen voor een sport die je ook gratis kan bekijken, en vaak nog beter ook?

Lees verder

Ook Joeri Poelmans verlengt zijn contract bij Lierse, met opvallende aankondiging

Joeri Poelmans blijft bij Lierse. De 26-jarige linksachter, die in 2017 als jeugdproduct debuteerde voor de hoofdmacht, verlengde zijn contract op het Lisp met twee seizoenen. Na Pieter De Schrijver en Guillaume De Schryver is hij al de derde speler op korte tijd om bij te tekenen.

Lees verder

Ierse cultspits Tony Cascarino over de Rode Duivels: "Als De Bruyne zoals Maradona in 1986 presteert, kan WK-winst. Anders..."

Ierland versus België, dan denken wij aan Tony Cascarino (59). De voormalige cultspits, die nog steeds nachtmerries heeft over Mike Verstraeten, is nu een analist. Een gesprek over de Rode Duivels: "Ik herken Hazard niet meer."

Lees verder

Eentje die hij niet zag aankomen: Dimitri Van den Bergh verliest van nummer 88 van de wereld in eerste ronde

Geen tweede ronde op Players Championship 7 voor Dimitri Van den Bergh. 'The Dreammaker' ging in zijn eerste partij verrassend onderuit in het Duitse Niedernhausen.

Lees verder

Trainer van Rode Duivel Arthur Theate hervalt: "Jammer genoeg is deze ziekte achterbaks"

Bologna-coach Sinisa Mihajlovic, die sinds 2019 strijdt tegen leukemie, heeft zaterdag op een persconferentie aangekondigd dat hij opnieuw in het ziekenhuis moet opgenomen worden aangezien er een risico bestaat op hervallen.

Lees verder

Alejandro Valverde start niet in zesde rit Ronde van Catalonië

Alejandro Valverde (41) gaat zaterdag niet van start in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië. Hij heeft nog last van zijn val in de Strade Bianche en sukkelde de afgelopen dagen met de luchtwegen vanwege allergie. Dat heeft zijn team Movistar op Twitter aangekondigd.

Lees verder

Wat een comeback: Jonge Duivels pakken na twee late goals punt tegen Duitsland

De Belgische nationale U19-ploeg heeft zaterdag in het Finse Vantaa 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland in de eliteronde van de kwalificaties voor het EK in Slovakije, dat dit jaar van 18 juni tot en met 1 juli plaatsvindt.

Lees verder

Ricky Walden knikkert titelverdediger Judd Trump met 4-0 uit Gibraltar Open snooker

Judd Trump (WS-3) zal het Gibraltar Open geen derde keer op rij winnen. De 32-jarige Engelsman werd zaterdag in de achtste finales met 4-0 uit het toernooi geknikkerd door zijn landgenoot Ricky Walden (WS-18).

Lees verder

Prachtig: bekijk hier de indrukwekkende vrije kür die Loena Hendrickx WK-zilver opleverde

"Ik ben sprakeloos, kan niet geloven dat ik hier met een zilveren medaille zit", zei Loena Hendrickx vrijdagavond nadat ze zich in Montpellier tot vicewereldkampioene gekroond had. "Ik ben trots op mezelf en ben fier voor België".

Lees verder

Zilveren Hendrickx dankt veel aan nieuwe trainingspartner: "Loena is te goed voor andere meisjes. Dat leidde tot jaloezie"

Loena Hendrickx beleefde vrijdag een avond om nooit te vergeten. Niet dat alles goed ging. Ze wist dat haar vrije kür op het wereldkampioenschap in Montpellier vol met kleine foutjes zat. Dat was de jury zeker niet ontgaan. Maar de tweede plaats achter de Japanse Kaori Sakamoto was het schitterende resultaat van hard werken en improvisatievermogen.

Lees verder

Ilan Van Wilder stapt uit Ronde van Catalonië

Ilan Van Wilder is na zijn val in de vijfde rit uit de Ronde van Catalonië gestapt. Dat heeft zijn team Quick Step-Alpha Vinyl zaterdag bekendgemaakt.

Lees verder

Georges van Aert is de vele camera's al helemaal gewoon, tot grote fierheid van mama en papa: "Het schattigste patserke"

Wout van Aert leverde vrijdag een groots nummer af op weg naar de zege in de E3 Saxo Bank Classic. Maar het was achteraf toch vooral zoontje Georges die de show stal.

Lees verder

Verrassing bij INEOS Grenadiers: Tom Pidcock zondag aan de start van Gent-Wevelgem

Tom Pidcock zal dan toch starten in Gent-Wevelgem zondag. De 22-jarige Brit van INEOS Grenadiers zou enkel Dwars door Vlaanderen (volgende woensdag) rijden in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, maar dat plan is nu dus gewijzigd.

Lees verder

LIVE. Rode Duivels in Dublin: De Ketelaere en Theate mogen zich bewijzen

De Rode Duivels treden vanavond aan voor een oefenduel in en tegen Ierland. Met een onuitgegeven ploeg, want enkel spelers met minder dan vijftig interlands zijn geselecteerd. Zo wil bondscoach Martinez zien welk vlees hij nog in de kuip heeft voor het WK in Qatar. Wie kan zich vanavond tonen? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 18u!

Lees verder

Zege nummer zestien voor Quick-Step Alpha Vinyl, Cerny en Cavagna 'Jumbo Visma-gewijs' samen over de finish in Coppi e Bartali

Josef Cerny (28) heeft de slotrit van de Settimana Internationale Coppi e Bartali op zijn naam geschreven. Ploegmaat Rémi Cavagna, die tweede werd, gunde hem de overwinning. De zestiende zege al voor Quick-Step Alpha Vinyl dit seizoen. Niet zó slecht toch, Patrick Lefevere? De klassementsmannen hielden het vrij rustig tijdens de slotrit en dus verzekerde de Ier Eddie Dunbar (INEOS Grenadiers) zich van eindwinst.

Lees verder

Deze elf Rode Duivels starten tegen Ierland: Tielemans kapitein, De Ketelaere en Theate mogen zich bewijzen

Zoals verwacht komen de Rode Duivels zaterdagavond (18u) tegen Ierland met een onuitgegeven elftal aan de aftrap. Alleen spelers met minder dan 50 caps kwamen in aanmerking voor deze interlandperiode, maar echt grote verrassingen bracht Roberto Martinez niet in zijn basiself.

Lees verder

Straf nummer: Richard Carapaz wint in Catalonië na dag in de aanval, metgezel Higuita pakt de leiderstrui

Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) heeft de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Colombiaan trok al vroeg in de aanval met Sergio Higuita en zijn Colombiaanse metgezel in de sprint. Higuita neemt meteen ook de leiderstrui over van Joao Almeida.

Lees verder

Domper voor Dante Vanzeir: Union-aanvaller moet ook interland tegen Ierland vanuit tribune volgen

Geen Dante Vanzeir op het wedstrijdblad voor het duel tussen Ierland en de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez moest drie spelers teleurstellen en koos voor aanvaller Vanzeir, verdediger Wout Faes en doelman Davy Roef.

Lees verder

Achtste Gouden Spike voor Nafi Thiam en deze krijgt een speciale plaats want… haar vorige werden gestolen

Nafi Thiam en Bashir Abdi hebben zaterdag in Mechelen hun favorietenrol ingelost op het Gala van de Gouden Spike in Mechelen. Voor Thiam was het al de achtste (!) keer op rij dat ze met de prijs voor de beste Belgische atlete aan de haal ging. Abdi won de trofee voor de tweede keer op rij.

Lees verder

Jonge Duivels kunnen zich met maximum van de punten kwalificeren voor EK: "Dit zou historisch zijn"

Dinsdag nemen de Jonge Duivels het op tegen Denemarken in een levensbelangrijke EK-kwalifciatie-interland. De U21 van Jacky Mathijssen hebben aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Zaterdag, halfweg de stage in Genk, stonden Matisse Samoise en Michel-Ange Balikwisha de pers te woord.

Lees verder

Sterkhouders Rode Duivels genieten van vakantie: Thibaut Courtois op het strand, Kevin De Bruyne in Parijs

Bondscoach Roberto Martinez wilde zijn ervaren spelers tijdens deze interlandperiode rust gunnen. De mannen met meer dan 50 caps zijn er niet bij en genieten van enkele vrije dagen. Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku genieten daar met volle teugen van.

Lees verder

Elke 80 minuten een doelpunt: Michy Batshuayi blijft verbluffende statistieken voorleggen bij Rode Duivels

Wanneer Michy Batshuayi (28) mag spelen bij de Rode Duivels, maakt hij doelpunten. Zo ook weer de geweldige openingstreffer tegen Ierland zaterdagavond. Zijn 23ste treffer voor België.

Lees verder

Ontzettend zware crash voor Mick Schumacher tijdens eerste kwalificatie in Saoedi-Arabië, Lewis Hamilton uitgeschakeld

Mick Schumacher is met zijn Formule 1-bolide enorm zwaar gecrasht tijdens de kwalificaties voor de GP in Saoedi-Arabië. De zoon van Michael Schumacher is bij bewustzijn, maar werd wel naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees verder

Belgische darters gooien geen hoge ogen, Gerwyn Price wint zevende toernooi Players Championship

Het zevende toernooi in het Players Championship, zaterdag in het Duitse Niedrenhausen, is voor de Belgische darters geen hoogvlieger geworden. Alleen Kim Huybrechts (PDC-36) kon zich voor de derde ronde plaatsen.

Lees verder

Het hart van Sonny Colbrelli wordt verder onderzocht in Padua: "Meer tijd nodig voor genetische testen"

Sonny Colbrelli werd zaterdag van het universiteitsziekenhuis van Gerona overgevlogen naar een ziekenhuis in het Italiaanse Padua. Daar ondergaat de Europese kampioen van Bahrain Victorious een nieuwe serie testen om te weten waar die hartritmestoornissen vandaan komen die maandag in de openingsrit van de Ronde van Catalonië tot een hartfalen leidde. Dankzij een defibrillator werd hij snel gereanimeerd.

Lees verder

Dries Mertens en Kat Kerkhofs verwelkomen eerste kindje: Ciro Romeo Mertens is geboren

Dries Mertens (34) en Kat Kerkhofs (35) hebben zaterdag hun eerste kindje verwelkomd. De prachtige naam van hun zoontje: Ciro Romeo.

Lees verder

ONS OORDEEL. Eén gebuisde bij gezapige Duivels, slechts twee boven het gemiddelde

De B-ploeg van de Rode Duivels won in Ierland maar er staken slechts twee spelers (een beetje) bovenuit. Op de rechterkant bleef Saelemaekers in de 45 minuten die hij speelde ver onder het gemiddelde.

Lees verder

Sergio Perez verovert eerste F1-polepositie in Saoedi-Arabië, zware crash Mick Schumacher

De kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië werd gekenmerkt door een bijzonder zware crash van Mick Schumacher. De Duitser werd uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. De polepositie ging naar Sergio Perez, de allereerste polepositie in de Formule 1 voor de Mexicaan.

Lees verder

Het moest er ooit van komen: Rode Duivels zijn eerste plaats op FIFA-ranking na 1.283 dagen kwijt

De Rode Duivels zijn hun eerste plaats op de FIFA-wereldranglijst kwijt na hun gelijkspel (2-2) in de oefeninterland tegen Ierland. Het zat er al even aan te komen, maar Brazilië, dat donderdag nog met 4-0 won van Chili, springt nu ook officieel over de Belgische nationale ploeg.

Lees verder

REACTIES. Rode Duivels zoeken geen excuses: "Het is aan ons om de afwezigheid van sleutelspelers op te vangen"

Leander Dendoncker speelde een degelijke wedstrijd tegen Ierland, maar kon net als collega's Hans Vanaken en Arthur Theate niet voorkomen dat de Rode Duivels alsnog de overwinning uit handen gaven.

Lees verder

Bondscoach Martinez wil natuurlijk liever winnen, maar klaagt niet: "De spelers en ik hebben toch veel bijgeleerd"

Weinig verrassend. Roberto Martinez weigerde na de matige wedstrijd zijn team af te vallen. De bondscoach had veel lichtpunten gezien?

Lees verder

Mooier kan niet: Christian Eriksen keert 287 dagen na hartstilstand terug bij Denemarken... en scoort na twee minuten prachtig doelpunt

Prachtig moment in de Johan Cruijff Arena zaterdagavond. Christian Eriksen (30) mocht aan de rust invallen bij Denemarken tegen Nederland en scoorde amper twee minuten later al een prachtige goal. Het Nederlandse publiek gaf hem bij zijn invalbeurt én bij zijn doelpunt een staande ovatie. Mooier wordt voetbal niet. Dat Nederland de oefeninterland met 4-2 won, was bijzaak.

Lees verder

Drie op drie voor Kangoeroes Mechelen in Elite Gold

In de BetFirst BNXT League realiseerde Kangoeroes Mechelen na 84-66 winst tegen Heroes Den Bosch een derde opeenvolgende zege. Leuven Bears nam dan weer de maat van Landstede Hammers Zwolle: 87-71. In de Elite Silver was er winst voor Okapi Aalst versus Aris Leeuwarden (87-75) en voor Limburg United dat met 91-75 zegevierde versus Apollo Amsterdam.

Lees verder

Aad de Mos wordt 75: "Het DNA van Ajax staat bijna haaks op dat van Antwerp. Het wordt moeilijk voor Overmars"

Zondag viert Aad de Mos zijn 75ste verjaardag. Voor die gelegenheid trok jouw krant met een fles champagne naar Eindhoven op audiëntie bij de man die KV Mechelen in 1988 aan de Europacup hielp. Ad rem en - zoals altijd - scherp van tong spreekt De Mos over zijn band met Malinwa en laat hij zijn licht schijnen over de toekomst van Wouter Vrancken, de nood aan een prijs bij Anderlecht, de titelstrijd en de zaak-Overmars. "Zoiets kan alleen maar bij Antwerp gebeuren."

Lees verder