Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 maart 2022

Vanaf morgen kans op smeltende sneeuw: “Een late winterprik in de lente”

HLN
Vanaf morgen kans op smeltende sneeuw: "Een late winterprik in de lente"
Er is vandaag vrij veel bewolking en het is overwegend droog. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 of lokaal 13 graden in het centrum van het land, meldt het KMI. Morgen wordt het veel frisser met temperaturen rond 3 graden. "Er wordt morgen zelfs smeltende sneeuw verwacht. Ook vrijdag kan er sneeuw vallen", vertelt onze weerman Frank Duboccage.
Lees verder

Oosten van Australië opnieuw getroffen door zware overstromingen
Het Australische vakantieoord Byron Bay, populair bij beroemdheden wegens de idyllische stranden, is vandaag getroffen door zware overstromingen als gevolg van zware stormen die de oostkust van het land teisteren.
Lees verder

"Het is niet dat we zaterdagavond in de discotheek staan te draaien": Yves Lampaert over malaise bij Quick.Step
Komt het dit voorjaar nog goed met Quick.Step-Alphy Vinyl? Op de dag van Dwars door Vlaanderen wordt er dan snel gekeken naar Yves Lampaert. Hij won de semiklassieker, die door zijn achtertuin passeert, al twee keer. Lampaert is benieuwd naar het deels nieuwe en "atypisch parcours", maar ziet natuurlijk ook dat Pogacar en Van der Poel de favorieten zijn. Of Patrick Lefevere niet stilaan ongeduldig wordt? 17 zeges weliswaar, maar in het Vlaamse voorjaar blijft succes uit. Lampaert, in onze podcast 'Wuyts & Boonen': "Dit is toch vooral overmacht. We hebben pech, telden al veel zieken en raken makkelijk betrokken bij valpartijen. 't Is niet dat we niet getraind hebben, of zaterdagavond in de discotheek stonden te draaien. Dit is niet tof natuurlijk. Maar Quick.Step zijnde en kennende gaan we terugvechten. En terugkomen."
Lees verder

Russisch superjacht ter waarde van 45 miljoen euro in beslag genomen in Londen
Er is opnieuw een superjacht van een Russische zakenman in beslag genomen. Jacht Phi is in Nederland gebouwd en heeft een waarde van zo'n 45 miljoen euro. Voor Russische zakenmannen die nauwe banden hebben met president Poetin gelden er nog steeds sancties.
Lees verder

Virale foto van Nicole Kidman op Oscars had helemaal niks met Will Smith te maken, zo blijkt
Er is meer bekend over de foto van Nicole Kidman (54) op de Oscars. De foto ging meteen viraal omdat de actrice met haar mond open toekeek hoe Will Smith een rake mep gaf aan Chris Rock, wat van het plaatje onmiddellijk een meme maakte. Maar nu blijkt dat de foto helemaal niet op dat bewuste moment werd gemaakt en dat de uitdrukking van Kidman helemaal anders moet worden geïnterpreteerd.
Lees verder

LIVE DWARS DOOR VLAANDEREN. Wie tankt vertrouwen voor Ronde? - Tim Declercq maakt rentree: "Vraagteken waar ik conditioneel sta"
Met Dwars door Vlaanderen staat vandaag de laatste test voor de Ronde van Vlaanderen (zondag) op het menu. Zonder Wout van Aert, maar wel met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Voor de tweevoudige Tourwinnaar is het zijn eerste kasseiklassieker. Zal hij er meteen staan? Op deze pagina mist u niets van de aanloop, interviews en uiteraard de koers zelf.
Lees verder

"Ouders hebben niet altijd recht op een verlofdag voor een communie of lentefeest": onze werkexpert licht de regels toe
Binnenkort breekt de tijd van de communie- en lentefeesten weer aan. Tijd voor feest dus, maar heb je als werknemer dan ook recht op een verlofdag wegens 'klein verlet'? Onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) zocht het voor je uit en legt uit waarom het ene feest het andere niet is.
Lees verder

"Ouders krijgen wél een verlofdag na een plechtige communie, niet na het lentefeest": onze werkexpert licht de regels toe
Binnenkort breekt de tijd van de communie- en lentefeesten weer aan. Tijd voor feest dus, maar heb je als werknemer dan ook recht op een verlofdag wegens 'klein verlet? Onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) zocht het voor je uit en legt uit waarom het ene feest het andere niet is.
Lees verder

"Ik help je wel": hartverwarmend moment tussen Lady Gaga en Liza Minnelli tijdens Oscars gaat de wereld rond
Dit hartverwarmende moment tussen Lady Gaga en Liza Minnelli gaat de wereld rond. Door de gezondheidsproblemen waar Minnelli mee kampt, struikelt ze over haar woorden in haar speech. Lady Gaga snelt haar te hulp en verzekert haar dat ze goed bezig is. "Ik ben heel erg vereerd om te mogen presenteren met deze enige echte showbizzheld", zegt ze tegen Liza. Het zorgt voor een grappig maar tegelijkertijd ook heel mooi moment, met een staande ovatie tot gevolg.
Lees verder

Dit is de reden waarom 'Tien om te Zien' van Middelkerke naar Westende verhuist
De Zeedijk van Westende wordt deze zomer de uitvalsbasis voor 'Tien om te zien', de moeder der muziekprogramma's. Vorige zomer presenteerden Anne De Baetzelier en Willy Sommers de show nog vanuit Middelkerke. De show is moeten verhuizen omdat er op de site van het podium een casino wordt gebouwd.
Lees verder

Russische spionnen moeten België verlaten, ambassade reageert: "Onvriendelijke maatregelen blijven niet onbeantwoord"
"Deze onvriendelijke maatregelen zullen niet onbeantwoord blijven." Dat zegt de Russische ambassade in Brussel in reactie op de beslissing van de regering om 21 Russische diplomaten het land uit te zetten, omdat ze verdacht worden van spionageactiviteiten in ons land.
Lees verder

Hartverwarmend duet: Metejoor zingt samen met zijn mama
Metejoor (31) zong woensdagochtend live bij Qmusic zijn hit 'Dit is wat mijn mama zei'. Primeur, hij deed dat met zijn mama, die hem het levensadvies gaf waar het nummer over gaat.
Lees verder

De Lijn wil terug harder controleren op zwartrijden: "Betalen moet opnieuw vanzelfsprekend worden"
De Lijn gaat vanaf april opnieuw controleren op zwartrijden zoals voor de coronacrisis. Dat heeft de openbaarvervoermaatschappij woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

Vrouw van Rob de Nijs trof hem bewusteloos aan: "Ik schrok me kapot"
Bange momenten voor Henriëtte, de echtgenote van de Nederlandse volkszanger Rob de Nijs (79). Hij werd vorige week met spoed opgenomen in het ziekenhuis, nadat zijn vrouw hem bewusteloos aantrof.
Lees verder

Nog meer gegeerd dan een vipticket: beste camper-parkeerplaatsen voor Ronde van Vlaanderen nu al ingenomen
De Ronde van Vlaanderen wordt pas zondag verreden, maar kamperende supporters zijn nu al neergestreken langs hotspots aan de Oude Kwaremont en Patersberg. Wie nu nog een stek zoekt, is er aan voor de moeite. Terreinen voor campers zijn in de Ronde exclusiever dan het duurste viparrangement. Wij namen een kijkje in Kluisbergen.
Lees verder

"Dat ik er nog ben is een mirakel": dit is Jada Pinkett Smith, de vrouw voor wie Will Smith op de vuist ging
Ze was beste vrienden met rapper Tupac en kampte zelf met meerdere verslavingen, maar tegenwoordig is Jada Pinkett Smith vooral gekend als de vrouw die willens nillens voor een relletje zorgde op de Oscars. Een grap van Chris Rock over het kapsel van z'n echtgenote dreef Will Smith er immers toe om de komiek een klap te verkopen. Een triest dieptepunt of een mooie blijk van hun liefde: de meningen zijn verdeeld. Maar dat Will voor z'n grote liefde door het vuur gaat, mag wel blijken. Portret van een vrouw die naar eigen zeggen al meerdere malen dood had kunnen zijn. "Ik moest rock bottom bereiken, voor ik de beste versie van mezelf kon worden."
Lees verder

Helpt Lorin Parys het taboe rond homoseksualiteit in profvoetbal doorbreken? "Alleen de rotte appels maken het moeilijk om zich te outen"
Kersvers Pro League-CEO Lorin Parys verhult zijn homoseksuele geaardheid niet. Al is dat in het (top)voetbal nog een taboe. Volgens LGBTQ+-vereniging 'Wel Jong Niet Hetero' helpt zijn aanstelling een opener voetbalklimaat: "Al zal het niet per se profs triggeren om zich te outen."
Lees verder

Steelstofzuiger of traditionele stofzuiger met snoer: hoe maak je de juiste keuze?
Een kwalitatieve stofzuiger is een onmisbare bondgenoot in ieder huishouden. Steelstofzuigers zijn booming business en lijken de traditionele stofzuiger van zijn troon te stoten. Wat zijn de voor- en nadelen? HLN Shop helpt je kiezen.
Lees verder

Klopt het dat de menopauze kan zorgen voor haarverlies?
De uithaal van Will Smith naar aanleiding van de grap over het haaruitval bij zijn vrouw Jada Pinkett Smith, maakt duidelijk dat het verlies van hun haar voor vele vrouwen erg pijnlijk is. Maar kan ook de menopauze aanleiding zijn voor haaruitval? En waardoor zou dat dan komen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters duikt in de wetenschappelijke studies.
Lees verder

'G.I. Jane'-haarstylist begrijpt reactie van Jada Pinkett Smith na opmerking van Chris Rock op Oscars niet
De wereld is nog in shock na de mep die Will Smith aan Chris Rock gaf nadat die laatste een grap maakte over Jada Pinkett Smith's kale hoofd door een 'G.I. Jane'- referentie. Jada rolde met haar ogen toen de mop werd verteld en daarop besloot Will actie te nemen om zijn vrouw te verdedigen. De haarstylist van 'G.I. Jane', Enzo Angileri, begrijpt niet waarom de actrice aanstoot neemt aan de opmerking.
Lees verder