Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 5 maart 2022

Stad Poperinge: Tweede lokale dienstencentrum De BuurtBres vraagt definitieve erkenning

Stad Poperinge
Tweede lokale dienstencentrum De BuurtBres vraagt definitieve erkenning
Vorig jaar kreeg de stad een voorlopige vergunning voor een tweede dienstencentrum dat zich richt op de Poperingse dorpen. Nu vraagt het stadbestuur de definitieve erkenning voor De BuurtBres aan bij het agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Poperinge laat masterplan voor hopmuseum+ opmaken
Het stadsbestuur gaat op zoek naar een architecten- of studiebureau dat tegen oktober 2022 een masterplan opmaakt voor de site hopmuseum+. Met het plan moet het huidige landbouwmuseum stapsgewijs veranderen in een hedendaags, attractief Centrum voor Hop en Bier.
Lees verder

Duitse toren wordt uitkijkpunt
De Duitse toren langs de Westvleterseweg is een opmerkelijk baken in het Poperingse landschap. Het stadsbestuur maakte vorig jaar bekend dat het de toren wil verwerven en restaureren. De definitieve verwerving moet tegen de zomer rond zijn. De eigenlijke werken zijn gepland in 2023 en 2024.
Lees verder

Poperinge sluit overeenkomst met Boeschepe voor droomplein Abele
Het bewonersplatform van Abele zet zich al enkele jaren in om een ontmoetingsplaats in het dorp te creëren. Een publiek plein kadert ook binnen de visie van het stadsbestuur, zoals omschreven in het Dorpenplan 2021-2025. Poperinge sluit nu een samenwerkingsovereenkomst met Boeschepe.
Lees verder

Nieuws uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 februari 2022
Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Lees verder

Verkeershinder Vlamingstraat
De Vlamingstraat wordt afgesloten op maandag 7 maart vanaf 8.45 u.
Lees verder

Storm richtte schade aan op begraafplaatsen
Door de storm zijn op verschillende begraafplaatsen gedenkplaatjes en ornamenten van de columbariummuur gewaaid. Om nabestaanden de kans te geven om zelf hun spullen op te halen of te herstellen, start de Technische Dienst pas op 17 maart met opruimen.
Lees verder

Engageer je als vrijwilliger
Verschillende stadsdiensten zijn op zoek naar vrijwilligers. Kom je graag kaarten met bewoners van Huize Proventier of wil je kinderen helpen met hun huiswerk? Alle helpende handen zijn welkom.
Lees verder

Open Call voor Watou 2023
Na een eerste editie in 2021 lanceert Stad Poperinge opnieuw een open call voor Patchwork. Koen Vanmechelen nodigt verschillende kunstenaars uit om te verkennen hoe Watou als dorp en als gemeenschap kan connecteren met de kunstenaars en vice versa.
Lees verder

Engageer je als vrijwilliger
Verschillende stadsdiensten zijn op zoek naar vrijwilligers. Kom je graag kaarten met bewoners van Huize Proventier of wil je kinderen helpen met hun huiswerk? Alle helpende handen zijn welkom.
Lees verder

Solidair met Oekraïne
We merken dat heel wat Poperingenaars, net als wij, sterk meeleven met de inwoners van Oekraïne. Het stadsbestuur bekijkt wat we kunnen betekenen. Heb je zelf vragen of voorstellen? Neem contact op met de Sociale Dienst.
Lees verder

Samen bouwen aan sterke dorpen
De komende jaren staan er grote en kleine bouwprojecten op de agenda. Na een nieuw ontmoetingscentrum in Watou (2018) en buurtsalons in Roesbrugge (2020) en Krombeke (2021) zijn volgende sites aan de beurt: De Vroonhofsite en De Kring in het centrum en de OC's in Abele, Proven en Roesbrugge.
Lees verder