Doorgaan naar hoofdcontent

Stad Hamont-Achel: Laatste oproep voor wie nog een vaccinatie wenst

Laatste oproep voor wie nog een vaccinatie wenst

Op 30 maart draaien de vaccinatiecentra van Lommel en Peer (voorlopig) hun laatste dag. Ben jij nog niet (volledig) gevaccineerd? Dan kan je indien gewenst nog terecht in het vaccinatiecentrum van Peer tijdens de vrije inloopmomenten.

Heb jij je boosterprik gemist? Of heb je nog geen enkel vaccin ontvangen, maar wil je dit nu toch? Afhankelijk van je vaccinatieprofiel kan je terecht op één van de vrije inloopmomenten:

  • Ik ben tussen 5 en 11 jaar en ben nog NIET gevaccineerd:
    Woensdag 9 maart: 15.30 - 17.00 uur
  • Ik ben 12+ en ben nog NIET gevaccineerd:
    Woensdag 9 maart: 20.15 - 21.00 uur
    Je krijgt je tweede prik op woensdag 30 maart tussen 18.00 en 19.00 uur
  • Ik ben tussen 12 en 18 jaar en wil een eerste boosterprik:
    Woensdag 9 maart: 8.30 - 14.50 uur
  • Ik ben heb als eerste prik Johnson&Johnson gehad en wil een tweede boosterprik:
    Woensdag 9 maart: 8.30 -14.50 uur
  • Ik ben 18+ en wil een boosterprik:
    Donderdag 10 maart: 8.30 - 14.50 uur

Het volledige schema vind je ook terug op http://vaccinatie-noord-limburg.be

Code geel

Vanaf vandaag staat de coronabarometer op geel. Zo goed als alle regels, zoals de mondmaskerplicht, het scannen van het CST… vervallen. Dat wil niet zeggen dat bepaalde veiligheidsmaatregelen niet meer aanbevolen worden. Kom jij op drukke plaatsen? Dan blijft het dragen van een mondmasker sterk aanbevolen.

Maak jij gebruik van het openbaar vervoer of bezoek je een zorginstelling? Dan is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht. Opgelet: het vaccinatiecentrum wordt gezien als zorginstelling. Het dragen van een mondmasker is hier dus nog verplicht. 

Meer informatie over de huidige coronamaatregelen in code geel vind je op www.info-coronavirus.be.



Lees verder

Apparaat defect? Kledij beschadigd? Fiets stuk? Kom naar het Repair Café!

Samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert Stad Hamont-Achel op vrijdag 25 maart opnieuw een Repair Café. Tijdens dit event kan je terecht bij deskundigen om je defecte apparaten weer nieuw leven in te blazen, je kleding of juwelen op te frissen of je fiets klaar te stomen voor het volgende seizoen. Ook de Zadenbieb en Fietsbieb zijn van de partij.

Het Repair Café vindt plaats in het Michielshof op vrijdag 25 maart van 18.00 tot 21.00 uur. Het herstellen van jouw elektrische apparaten, kleding, parelkransen, fietsen… is volledig gratis. Enkel als je extra onderdelen nodig hebt, moet je deze te betalen.

Weggeefwinkel

Tijdens het Repair Cafe wordt er in samenwerking met de Weggeefwinkel een weggeefhoek ingericht. Hier kan je speelgoed, kledij, servies, keukengerei en andere zaken die je niet meer gebruikt overhandigen. Zo krijgen je spullen een tweede leven en kunnen ze door anderen opnieuw gebruikt worden.

Lees verder

Limburgse CLB's maken je wegwijs in het onderwijs

De overschakeling van het lager onderwijs naar het secundair onderwijs is voor vele jogneren een grote stap. Er komt heel wat bij kijken wanneer je de juiste school- en studiekeuze probeert te maken. Maar je staat er niet allen voor. De Limburgse CLB's helpen je graag een handje bij dit keuzemoment.

Op de website www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be vind je als leerling én als ouder alles wat je moet weten om een goede schoolkeuze te maken. Je vindt er informatie over hoe het secundair onderwijs er in Vlaanderen uit ziet, hoe je een studie- of schoolkeuze maakt, wie of wat je daarbij kan helpen en wat de verschillende secundaire scholen in Limburg je aanbieden. Kies je een school buiten Limburg? Dan kan je ook steeds terecht op www.wegwijsinhetonderwijs.be.  

Heb je specifieke vragen? Op maandag 28 maart en donderdag 12 mei kan je tussen 19.00 en 21.00 uur chatten met het CLB. Dit kan via www.wegwijsinhetsecundaironderwijs.be/home/nog-een-vraag/. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Maak een afspraak met je eigen CLB. Dit kan ook via bovenvermelde link.

Lees verder

Heb jij asbest in huis? Laat het veilig ophalen door Limburg.net

Wist jij dat Limburg.net een aanbod heeft om veilig asbest te verwijderen en af te voeren? Dankzij dit aanbod kan jij asbest aan huis laten ophalen. Zo'n asbestophaling kan je snel en eenvoudig online aanvragen.

Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt in de bouwsector. In de loop der jaren werd echter duidelijk dat asbestvezels inademen ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Daarom is het sinds 2001 verboden om asbest te gebruiken en asbesthoudend materiaal te verhandelen in België. Er is vandaag nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen. Om het verwijderen van asbest aan te moedigen organiseert Limburg.net een huis-aan-huisophaling van asbest.

Asbest zelf veilig verwijderen en afvoeren via Limburg.net

Asbest dat (hecht)gebonden en in goede staat is, kan je zelf verwijderen. Uiteraard moet je hierbij wel de nodige veiligheidsvoorschriften volgen. Mensen die zelf aan de slag gaan, kunnen voor het afvoeren van het asbest gebruik maken van de ophaling aan huis van Limburg.net. Het asbest kan je laten ophalen in een container, een platenzak of een bigbag. Via www.limburg.net/asbest kan je dit eenvoudig online aanvragen en betalen. Een container kost 160 euro, een platenzak of bigbag kost 20 euro.

Bij elke ophaling moet er verplicht een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen worden aangekocht om het asbest veilig af te breken. Het pakket bevat ook een instructiefolder met de nodige informatie om de werken veilig te kunnen uitvoeren en het asbest correct te kunnen aanbieden voor de ophaling.

Kies voor een professionele verwijdering via het aanbod van provincie Limburg

Twijfel je over welk soort asbest het gaat, of het nog in goede staat is of laat je het asbest liever afbreken door een professional? Dan kan je intekenen op het aanbod van provincie Limburg. Zij organiseren samen met De Huisdokter (Dubolimburg) twee begeleidingsformules voor een professionele asbestverwijdering van dakbedekking, gevelbekleding en isolatie rond oude verwarmingsleidingen bij particulieren. Meer info hierover op www.de-huisdokter.be

Met verpakt asbest naar het recyclagepark

Je kan asbest ook steeds zelf naar het recyclagepark brengen. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest wel verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro per stuk. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Lees verder