Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 maart 2022

Primeur voor Vlaamse kijkers van ‘Midsomer Murders’: nieuwe aflevering eerst in ons land te zien

HLN
Primeur voor Vlaamse kijkers van 'Midsomer Murders': nieuwe aflevering eerst in ons land te zien
Fans van 'Midsomer Murders' kunnen hun hart weer ophalen, want Eén zendt vanaf vrijdagavond nieuwe afleveringen uit. Opvallend: 'The Scarecrow Murders' wordt eerst bij ons uitgezonden, en pas later in Groot-Brittannië.
Lees verder

Verschillende huizen verwoest na explosies in Charkiv: "Plots viel het plafond naar beneden"
Donderdag zijn de inwoners van Charkiv opgeschrikt door explosies. Zeker één huis is verwoest, verschillende woningen staan in brand. "Er stond hier een huis met twee verdiepingen, het is nu verwoest", reageert een inwoner. Volgens een journalist van het persagentschap Associated Press (AP) zouden er vier doden gevallen zijn.
Lees verder

Bidens laatste dag in Brussel: Air Force One zet omstreeks 12 uur koers naar Polen
Vandaag brengt de Amerikaanse president Joe Biden (79) zijn laatste uren door in ons land. De president landde woensdagavond omstreeks 21.00 uur in Melsbroek en woonde gisteren een top van de NAVO, de Europese Unie én de G7 bij. Vandaag vervoert de Air Force One Biden rond 12.00 uur vanop Melsbroek naar Polen, zijn volgende bestemming.
Lees verder

Biden verlaat vandaag Brussel en zet straks koers naar Poolse luchthaven dichtbij Oekraïense grens
Vandaag brengt de Amerikaanse president Joe Biden (79) zijn laatste uren door in ons land. De president landde woensdagavond omstreeks 21.00 uur in Melsbroek en woonde gisteren een top van de NAVO, de Europese Unie én de G7 bij. Vandaag vervoert de Air Force One Biden rond 12.00 uur vanop Melsbroek naar Polen, zijn volgende bestemming.
Lees verder

Tigray-rebellen in Ethiopië engageren zich op hun beurt voor staakt-het-vuren
De rebellen in Tigray, in het noorden van Ethiopië, hebben zich vrijdag op hun beurt geëngageerd om een staakt-het-vuren te respecteren, enkele uren nadat de Ethiopische overheid een "onbeperkt humanitair staakt-het-vuren" had afgekondigd.
Lees verder

Ex-topper Katrien Pauwels over unieke WK-medaillekans Loena Hendrickx: "Stalen zenuwen nodig"
De laatste loodjes wegen het zwaarst: kunstschaatster Loena Hendrickx strijdt vandaag in de vrije kür voor een historische WK-medaille. Volgt een climax of anticlimax? Ex-topper en -olympiër Katrien Pauwels wikt haar kansen: "Loena is medaillewaardig."
Lees verder

Zware tegenslag voor Johnny Depp in proces tegen Amber Heard
Over minder dan een maand begint in de Verenigde Staten het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen ex-vrouw Amber Heard (35) voor laster en eerroof. In de aanloop naar dat proces heeft de acteur intussen wel een eerste nederlaag geleden. Dat meldt 'Deadline'.
Lees verder

Telenet verkoopt zijn zendmasten voor 745 miljoen euro aan Amerikaanse groep
Telenet heeft een akkoord gesloten met het Amerikaanse DigitalBridge over de verkoop van zijn zendinfrastructuur voor mobiele telefonie. De 3.322 sites leveren het telecombedrijf 745 miljoen euro op.
Lees verder

Stalker van David Beckham duikt op bij school van dochter Harper
Sharon Bell (58), een vrouw die ervan wordt beschuldigd David Beckham (46) en zijn gezin te hebben gestalkt, moet volgende week voor de rechter verschijnen. Bell zou vorig jaar tussen juli en oktober regelmatig de school van Harper Beckham (10) hebben bezocht, in de hoop om papa David te ontmoeten.
Lees verder

Great Barrier Reef in Australië getroffen door "grootschalige verbleking"
Het Great Barrier Reef in Australië, het grootste koraalrif ter wereld, is getroffen door een "grootschalige verbleking", de vierde al sinds 2016, ten gevolge van bovengemiddelde oceaantemperaturen. Dat maakte de Autoriteit van het Mariene Park van het Groot Barrièrerif vrijdag bekend, de instantie die verantwoordelijk is voor het rif.
Lees verder

Betaal jij ieder jaar trouw de premie van je autoverzekeraar? Zo zoek je uit of overstappen voordelig is
Velen onder ons blijven jarenlang trouw aan hun autoverzekeraar. Elk jaar ontvang je een premieafrekening, je betaalt en je bent weer een jaar verzekerd. Maar is dat wel goed voor je portemonnee? Wanneer kan je best overstappen naar een andere autoverzekering? Independer.be zocht het voor je uit.
Lees verder

Kinderopvang Baloe drie maanden dicht na 'ernstige klacht': "Het is een voorzorgsmaatregel, maar tijdelijke sluiting is enige gepaste reactie"
Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet drie maanden dicht. Het agentschap Opgroeien, dat Kind & Gezin overkoepelt, neemt die beslissing nadat het eerder deze week een klacht binnenkreeg. "Gezien de ernst van die klacht kunnen we niet anders dan zo'n drastische beslissing nemen", zegt woordvoerster Nele Wouters. "Maar ik benadruk wel dat de klacht nog in onderzoek is, en het een voorzorgsmaatregel is."
Lees verder

Opnieuw Orpea-rusthuizen toegevoegd aan zwarte lijst
Woonzorggroep Orpea ziet opnieuw twee van haar woonzorgcentra onder verhoogd toezicht geplaatst. Dat bericht 'De Standaard' vrijdag.
Lees verder

Kamal Kharmach papa geworden van een zoontje: "Echt een supertof bazeke"
Kamal Kharmach (30) bracht vrijdagochtend bij Maarten en Dorothee van Q-Music het heugelijke nieuws dat hij papa is geworden van een zoontje.
Lees verder

OVERZICHT. Besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, wel minder mensen op intensieve
Het aantal coronabesmettingen en hospitalisaties blijft stijgen in ons land. Er liggen momenteel ruim 2.632 coronapatiënten in het ziekenhuis, een stijging met 16 procent tegenover een week geleden. Op intensieve zorg daalt het aantal patiënten nog licht. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

"Geen seks, geen solo": proces tegen Jan Fabre start vandaag, dit is alles wat u moet weten
Vandaag start in Antwerpen het proces tegen Jan Fabre (62). De kunstenaar kwam in 2018 in volle #metoo-debat in opspraak. (Ex-)medewerkers van Fabre beschuldigden hem van pesterijen, intimidatie, machtsmisbruik, psychologische spelletjes en seksueel overschrijdend gedrag. Wat wordt hem in Antwerpen precies ten laste gelegd? Welke straf riskeert hij daarvoor? En wie zijn de vrouwen die zich tegen Fabre keren?
Lees verder

Italiaanse kranten zien Squadra "in de hel" belanden: "Misschien wel de ergste vernedering uit onze roemrijke geschiedenis"
De Europese kampioen zal niet van de partij zijn op het komende WK voetbal. Italië haalde zelfs de barragefinale niet na een ontluisterende nederlaag tegen Noord-Macedonië gisteravond. De Italiaanse kranten zijn scherp voor de ploeg van Roberto Mancini. "We zijn de weg kwijt. Addio, Mondiale." Een overzicht.
Lees verder

Loont het om een fietslening af te sluiten?
Bij de aankoop van een stadsfiets, racefiets of elektrische fiets sluit je best geen compromissen op het vlak van kwaliteit en comfort. Daar kleeft uiteraard ook een prijskaartje aan vast. Banken pakken daarom uit met aangepaste fietsleningen om de aankoop van je stalen ros te financieren. Wie biedt ze aan en tegen welke tarieven? Spaargids.be geeft een overzicht.
Lees verder

Longarts waarschuwt voor de gevolgen van te veel stikstofdioxide in de lucht: "Kinderen die opgroeien in vervuiling, hebben minder goed ontwikkelde longen"
Door de snelheidsbeperking vanwege het smogalarm moet naast het fijn stof ook de stikstofdioxide in de lucht dalen. En dat is een goede zaak, want die chemische verbinding is een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid. "Als de Europese landen zich aan de normen voor NO2 houden (40 microgram per kubieke meter) kunnen ze per jaar 2.400 astmapatiëntjes voorkomen", zegt longarts Guy Joos (UZ Gent). Hij geeft mee wie het meest risico loopt en wat de – al dan niet blijvende – gevolgen zijn.
Lees verder

Smogactie kan helpen om levens te redden: "In Europa stierven in 2018 liefst 55.000 mensen vroegtijdig door stikstofdioxide"
Door de snelheidsbeperking omwille van het smogalarm moet naast het fijn stof ook de stikstofdioxide in de lucht dalen. En dat is een goede zaak, want die chemische verbinding is een van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid. "Als de Europese landen zich aan de Europese normen voor NO2 houden (40 microgram per kubieke meter) kunnen ze per jaar 2.400 astmapatiëntjes voorkomen", zegt longarts Guy Joos. Hij geeft mee wie het meest risico loopt en wat de – al dan niet blijvende – gevolgen zijn.
Lees verder