Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 maart 2022

OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt verder

HLN
OVERZICHT. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt verder
Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft verder stijgen. Ook het aantal ziekenhuisopnames kende de voorbije zeven dagen een verdere toename. Dat blijkt zaterdag uit het online dashboard van Sciensano.
Lees verder

Humble Bundle haalt bijna 19 miljoen euro op voor Oekraïne
Na het succes van de 'Bundle for Ukraine' op webshop Itch.io rijft de 'Stand With Ukraine'-gamecollectie van Humble Bundle 18.843.531 euro binnen. De opbrengst gaat volledig naar goede doelen die Oekraïense slachtoffers en vluchtelingen helpen.
Lees verder

Niels Albert stapt deze zomer in het huwelijksbootje: "Maar helaas zonder mijn vrienden van 'De Verraders'"
Ze zijn al twee jaar verloofd, maar op 20 juli is het eindelijk zover: dan stapt Niels Albert (36) in het huwelijksbootje met z'n vriendin, Valeska Van Den Broecke. "Ik heb tijd genoeg gehad om aan het idee te wennen", zegt hij. Hij vertelt hoe het feest er gaat uitzien, praat over z'n band met dochtertje Alexine en legt uit welke tactiek hij hanteerde in 'De verraders'. "Ik was zelf heel graag een verrader geweest."
Lees verder

In drie jaar van de allerslechtste naar de allerbeste in de NBA: hoe de Phoenix Suns als een feniks uit hun assen herrezen
De Phoenix Suns wonnen als allereerste 60 wedstrijden dit seizoen. Dat maakt hen nu al zeker van de eerste plaats in het Westen. Amper drie seizoenen geleden zag het er nochtans veel minder zonnig uit in Phoenix. Met amper 19 zeges eindigden ze op de allerlaatste plaats in de Western Conference. Drie jaar later hebben ze die situatie volledig omgedraaid. In recordtijd evolueerden de Phoenix Suns van de allerslechtste ploeg in de NBA naar de allerbeste.
Lees verder

Ieder jaar zetten we de klok een keer voor- en achteruit: onze wetenschapsexpert legt uit waarom we het al dan niet moeten afschaffen
Het is weer zover. Vannacht zetten we met zijn allen de klok een uur vooruit. De wintertijd transformeert naar zomertijd. Ongetwijfeld zal naar jaarlijkse gewoonte de discussie opnieuw oplaaien of dit nog wel nodig is. Schaffen we het zomer- of winteruur niet gewoon beter af? En zo ja, welke tijd laten we dan best in het verleden? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters geeft ook drie adviezen mee om de uurwisseling vlot te laten verlopen.
Lees verder

Advocaat Omar Souidi, de man die Marc Overmars naar Antwerp bracht: "Bart De Pauw toonde niet meteen schuldbesef, Marc wél"
U kent hem als strafpleiter en de Slimste Mens. Een soldaat in toga in de Antwerpse war on drugs. Nu is Omar Souidi ook de man die Marc Overmars naar Antwerp bracht. Terwijl sponsors massaal afhaken op de dickpics, vindt Souidi dat de slinger is doorgeslagen: "Er is géén klacht. Marc heeft zich geëxcuseerd. Moet hij dan voor de rest van zijn leven depressief thuis blijven zitten?"
Lees verder

Vlaamse sociale partners sluiten akkoord om krapte op arbeidsmarkt aan te pakken
Om de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt dit en de komende jaren aan te pakken, hebben de sociale partners binnen de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) een werkgelegenheidsakkoord gesloten. Dat meldt de SERV zaterdag.
Lees verder

Betaalbare kunst shoppen of relaxen in een donut: 5 tips voor een weekend vol plezier
Wat een heerlijk weekend is (en wordt) het weer. Er staat immers heel wat leuks gepland in ons land. Bezoek de expo van de Antwerpse designer Koen Van Guijze of struin gezellig rond op de Affordable Art Fair in Brussel. Liever relaxen? Dat kan in een designdonut, met een opruimboek of met het tweede en langverwachte seizoen van 'Bridgerton'.
Lees verder

Salvatore Adamo brengt op 78ste nieuw album uit: "Mijn zogenaamde verhouding met Paola ging plots de wereld over"
De Vlaamse lente kleurt Siciliaans. En Salvatore Adamo (78) staat te popelen. In april wacht Antwerpen, in mei volgt Gent. Het voorbije jaar schipperde onze landgenoot tussen een glimlach om Paola en tranen om Arno, maar in aanloop naar zijn concerten is er — zelfs na 100 miljoen verkochte albums — vooral stress. "Voor het slapengaan neem ik in bed met mijn vrouw altijd mijn teksten door. Maar 's ochtends word ik nog altijd wakker met de angst dat de zaal leeg zal zijn."
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Bol.com strooit met enorme kortingen: "960 rollen toiletpapier voor 80 euro"
Het is weer Bol 7-daagse en dat betekent dat je superkortingen kan scoren op een enorm gamma aan producten, van wasmiddel, verzorgingsproducten, parfum en toiletpapier tot speelgoed, smartphones en zelfs drones. Beheerder Gunther Devisch van Promojagers België maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder

LIVE. Bondscoach Martínez wil bijna hele selectie gebruiken in twee oefenmatchen - Zonder debutanten en met Club-trio tegen Ierland?
De Rode Duivels zijn in Ierland. Roberto Martínez en zijn spelers arriveerden gistermiddag in Dublin, waar ze vanavond een oefeninterland spelen (vanaf 17u30 live bij VTM en aansluitend bij VTM 2). Nadien sprak de bondscoach met Gilles De Bilde (zie video hierboven) en volgde een training. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de Rode Duivels in Ierland.
Lees verder

Muziekwereld en fans in shock na overlijden Taylor Hawkins: "Één van de grootsten uit de rockmuziek verloren"
Fans, artiesten en muzikanten hebben geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50). Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant. In Bogotá, de hoofdstad van Colombia waar Hawkins overleed, kwamen verschillende fans de straat op om de drummer te herdenken.
Lees verder

Muziekwereld en fans in shock na overlijden Taylor Hawkins: "Één van grootsten uit de rockmuziek verloren"
Fans, artiesten en muzikanten hebben geschokt en bedroefd gereageerd op het onverwachte overlijden van Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins (50). Op sociale media regent het reacties en eerbetonen aan de muzikant. In Bogotá, de hoofdstad van Colombia waar Hawkins overleed, kwamen talloze fans de straat op om de drummer te herdenken.
Lees verder

Uw gids voor Gent-Wevelgem: hoe ziet het parcours eruit? Naar welke toppers moeten we uitkijken?
Exact één week voor de Ronde van Vlaanderen staat Gent-Wevelgem op het programma. Klassieke renners gaan de strijd aan met de spurters. Bovendien is er heel wat om naar uit te kijken. Van mogelijke waaiers in De Moeren, over de onverharde Plugstreets in Henegouwen tot drie passages over de Kemmelberg. Ontdek er hier alles over!
Lees verder

Deze week in 2010: IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull barst uit, gigantische aswolk legt luchtverkeer lam
Een vulkaan die uitbarst, kan het internationale luchtverkeer ernstig in de war sturen. Dat kon de wereld vaststellen in 2010. Op 20 maart van dat jaar - afgelopen zondag 12 jaar geleden - liet de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull van zich horen. Eerst bleef de uitstoot van de vulkaan nog bescheiden, maar een paar weken later zaten tienduizenden mensen vast omdat het Europese luchtruim grotendeels moest worden gesloten door de kilometershoge aswolk.
Lees verder

40 en al met pensioen? "Zodra je 1.000 of 5.000 euro voor jou aan het werk kan zetten, creëer je al vrijheid voor jezelf"
FIRE is misschien wel het populairste letterwoord van het moment. Wie naar 'Financial Independence, Retire Early' streeft, wil door slim met geld om te gaan zijn eigen financiële boontjes kunnen doppen en sneller met pensioen kunnen gaan. En dat is lang niet zo beperkend als het klinkt, want er zijn talloze manieren om aan FIRE te doen.
Lees verder

Messi scoort voor Argentinië en doet geheimzinnig over toekomst
Lionel Messi heeft met een doelpunt bijgedragen aan een zege van Argentinië tegen rode lantaarn Venezuela (3-0) in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK van eind dit jaar. Na het duel deed hij een beetje geheimzinnig over zijn toekomst bij de nationale ploeg. "Na het WK in Qatar zal ik de balans moeten opmaken. Over wat goed of slecht gaat. Laten we hopen op het beste", zei de 34-jarige aanvaller.
Lees verder

Met nieuw album toont Selah Sue (32) zich zoals we haar nooit zagen: "Liefde, lust, seks, ... Ook dat is een deeltje van mij"
"Vijf jaar heb ik vooral thuisgezeten, elke dag droeg ik hetzelfde." Na vijf jaar moederen en veertien jaar antidepressiva slikken is Selah Sue (32) klaar om de spotlights opnieuw op te eisen. Met nieuw album 'Persona' laat de Leuvense meerdere kanten van zichzelf zien. Ze vertelt ons over het (plus)moederschap, haar relatie en de psychedelica die haar goed doen voelen. "Antidepressiva hebben mijn leven gered, maar emotioneel heb ik veel gemist."
Lees verder

Tweede campagne van CurieuzeNeuzen in de Tuin van start gegaan
In 3.000 Vlaamse tuinen is zaterdag de tweede campagne van het burgeronderzoek CurieuzeNeuzen in de Tuin van start gegaan. Bedoeling is zo de hitte en droogte in kaart te brengen. Vorig jaar was er al een eerste meting, en wetenschappers van de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) gaan na afloop van deze campagne in oktober de twee meetjaren met elkaar vergelijken. Dat meldt de universiteit zaterdag.
Lees verder

J.K. Rowling reageert scherp op uitspraken van Poetin en doneert tot 1,2 miljoen euro aan Oekraïne
Schrijfster J.K. Rowling (56) vindt dat de Russische president Poetin niet mag klagen over de 'Westerse cancelcultuur'. Dat stelde de schrijfster van de 'Harry Potter'-boekenserie in scherpe reactie op een toespraak die Poetin vrijdag op televisie hield, waarin hij de behandeling van Russische culturele figuren vergeleek met die van Rowling.
Lees verder