Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Makelaars en bankiers ruiken geld: Zwitserse miljardair beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen

HLN
Makelaars en bankiers ruiken geld: Zwitserse miljardair beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen
Na de stap opzij ook de verkoop? Hansjorg Wyss, een 86-jarige Zwitserse miljardair, beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen. De vraagprijs ligt (momenteel) te hoog. Of Roman Abramovich echt wil verkopen, is nog onduidelijk. Vooral bankiers en makelaars lijken een miljardendeal te hebben geroken.
Lees verder

KU Leuven ontdekt dat meest nabije sterrenstelsel met een zwart gat toch geen zwart gat blijkt te bevatten
Het meest nabije sterrenstelsel waar tot nu toe van werd aangenomen dat het zwart gat bevat, blijkt er toch geen te hebben. Dat heeft nieuw onderzoek van een team van de KU Leuven aangetoond, dat gepubliceerd is in het tijdschrift 'Astronomy & Astrophysics'.
Lees verder

Jan Danckaert volgt als interimrector Caroline Pauwels op aan de VUB
Jan Danckaert is door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) aangesteld als rector ad interim tot de start van het komend academiejaar. Danckaert was binnen het rectoraat al aan de slag als vicerector onderwijs- en studentenbeleid.
Lees verder

Jan Danckaert volgt als interim-rector Caroline Pauwels op aan de VUB
Jan Danckaert is door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) aangesteld als rector ad interim tot de start van het komend academiejaar. Danckaert was binnen het rectoraat al aan de slag als vicerector onderwijs- en studentenbeleid.
Lees verder

Jan Danckaert volgt als ad-interim rector Caroline Pauwels op aan de VUB
Jan Danckaert is door de Vrije Universiteit Brussel (VUB) aangesteld als rector ad-interim tot de start van het komend academiejaar. Danckaert was binnen het rectoraat al aan de slag als vicerector onderwijs- en studentenbeleid.
Lees verder

Belgisch bedrijf bouwt lng-terminal in Duitsland
De Belgische onderneming Tree Energy Solution (TES) gaat in de Duitse kuststad Wilhelmshaven "zo snel mogelijk" een terminal voor lng (of vloeibaar aardgas) bouwen. Die moet bijdragen aan de Duitse plannen om minder afhankelijk te worden van Russisch gas. Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt woensdag.
Lees verder

Europese gasprijs schiet 60 procent omhoog naar nieuw record
De Europese gasprijs is naar een nieuwe recordstand gestegen. Op de toonaangevende beurs van Amsterdam schoot de prijs vanochtend tot 60 procent omhoog naar 194 euro per megawattuur.
Lees verder

Begin april valt doek over coronacommissariaat: "Tijd is rijp om onze opdrachten terug te geven"
Coronacommissaris Pedro Facon zwaait op 8 april af en ook over expertengroep Gems valt dan het doek. Dat schrijven de Mediahuiskranten en bevestigt woordvoerster Gudrun Briat aan Belga.
Lees verder

Opnieuw 15 procent minder werklozen in Vlaanderen
Het blijft de goede kant opgaan met de werkloosheid in Vlaanderen. Er waren in februari 184.210 werkzoekenden zonder werk, 15 procent minder dan in februari vorig jaar. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) vandaag.
Lees verder

Meest gezochte Britse vrouw in Spanje aangehouden voor fraude met gsm's voor meer dan 1,2 miljard euro
De 47-jarige Sarah Panitzke, de meest gezochte vrouw van het Verenigd Koninkrijk, is in het Spaanse dorp Santa Barbara opgepakt terwijl ze haar honden aan het uitlaten was. Panitzke wordt verdacht van belastingfraude met mobiele telefoons, die de bende waarvan ze lid was meer dan 1,2 miljard euro zou hebben opgebracht.
Lees verder

Sexy date tussen de olijfbomen in 'De Bachelor': "Op haar kan ik verliefd worden"
Margaux bereidt een sexy date voor met Fabrizio in 'De Bachelor': een passionele massage tussen de olijfbomen. Er ontstaan verliefde spanningen en het lijkt erop alsof er nog een kus zal worden uitgedeeld...
Lees verder

Opnieuw gênante blunder van Joe Biden: Poetin zal nooit hart en ziel van "Iraanse volk" winnen
Tijdens zijn eerste State of the Union heeft de Amerikaanse president een grote misser begaan. Joe Biden noemde de Oekraïners "het Iraanse volk", wat opnieuw vragen doet rijzen over zijn mentale scherpte.
Lees verder

Doncic smeert Lakers derde verlies op rij aan, ook Warriors in vieze papieren
Opnieuw geen winst voor de LA Lakers en Golden State Warriors. Beide topploegen vinden met moeite hun ritme na het All-Star weekend. Zowel LeBron James als Stephen Curry leidden hun teams in gescoorde punten, maar kwamen te kort voor de overwinning. De wedstrijd tussen de Boston Celtics en Atlanta Hawks werd getekend door blessures: Jaylen Brown ging neer bij de Celtics en Trae Young bij de Hawks.
Lees verder

Seksuologe Kaat Bollen blikt terug op een vreselijk jaar: "Die zure appel is bijna verteerd"
Kaat Bollen (36) droeg trots de titel psychologe-seksuologe, tot ze ruim een jaar geleden in woelig water terechtkwam. Een collega diende een klacht tegen haar in vanwege sexy foto's op Instagram, en na een procedure bij de tuchtrechtbank van de Psychologencommissie kreeg ze te horen dat haar gedrag haar collega-psychologen schaadde. Verontwaardigd leverde ze daarop haar titel van psychologe in. Hoe gaat het intussen met haar? Heeft ze de storm doorstaan? En wil ze nog in de media komen? "Het is heel pittig geweest."
Lees verder

Tissoudali dribbelt nog steeds, maar wordt nu ook efficiënt: "In Afrika heeft hij een klik gemaakt"
Bij AA Gent genoten ze al langer van de acties van Tarik Tissoudali (28), maar soms was er ook weleens een beetje ergernis wanneer hij zich weer eens vastdribbelde. De Amsterdamse straatvoetballer heeft in korte tijd een flinke stap gezet. De dribbels zijn gebleven, de efficiëntie gaat omhoog.
Lees verder

Prijzen voor appartementen zijn gemiddeld 5,2 procent gestegen, met grote regionale verschillen. Kijk hier hoeveel je betaalt in jouw stad of gemeente
Met een gemiddelde van 547.133 euro was Knokke-Heist vorig jaar alweer de duurste gemeente van het land om een appartement te kopen. In Deinze stegen de prijzen in Deinze dan weer met meer dan 65 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van notaris.be. We verwerkten ze in onze HLN-Woonwijzer, zodat je zelf kunt bekijken hoeveel een flat in jouw gemeente kostte.
Lees verder

Dit is duurste gemeente van het land om appartement te kopen: check hier prijzen in jouw regio
Met een gemiddelde van 547.133 euro was Knokke-Heist vorig jaar alweer de duurste gemeente van het land om een appartement te kopen. In Deinze stegen de prijzen dan weer met meer dan 65 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van notaris.be. We verwerkten ze in onze HLN-Woonwijzer, zodat je zelf kunt bekijken hoeveel een flat in jouw gemeente kostte.
Lees verder

Verbluffende villa van 125 miljoen euro heeft ook Belgisch tintje
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Bel-Air, Los Angeles.
Lees verder

First lady Olena Zelenska brengt aangrijpend eerbetoon aan de Oekraïense vrouwen
In Oekraïne zijn er twee miljoen meer vrouwen dan mannen. En dat betekent volgens de Oekraïense first lady Olena Zelenska (44) dat de huidige weerstand ook een bijzonder vrouwelijk gezicht heeft. Op Instagram deelde ze gisteren een pakkend eerbetoon aan de vrouwen van haar land.
Lees verder

LIVE. Vredesboodschap Andriy Shevchenko bij aanvang Milanese derby - Julie Vanloo verlaat Rusland, andere Belgian Cats wachten af
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder