Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 maart 2022

LIVE UK OPEN. Kenny Neyens wint ook z'n tweede partij, De Vos en De Decker moeten meteen inpakken

HLN
LIVE UK OPEN. Kenny Neyens wint ook z'n tweede partij, De Vos en De Decker moeten meteen inpakken
Zet u schrap voor een weekend vol darts. In het Engelse Minehead kunnen we de komende dagen genieten van de UK Open, waar op acht podia tegelijk wordt gestreden. Extra interessant: er staan maar liefst zeven (of toch acht, met Tony Martinez?) aan de start. U krijgt de voornaamste uitslagen mee in deze liveblog!
Lees verder

Twintigtal kogelinslagen aan woning in Hoboken: politie voert onderzoek
Vrijdagvoormiddag werd vastgesteld dat een twintigtal kogels werden afgevuurd op een woning in de Weerstandlaan in Hoboken. Dat bevestigt Wouter Bruyns van politiezone Antwerpen. De politie is momenteel ter plaatse voor een onderzoek.
Lees verder

LIVE. Covid Safe Ticket (CST) en Passenger Locator Form (PLF) vanaf maandag afgeschaft, mondmaskers mogen zo goed als overal af
Om 16.00 uur houdt het Overlegcomité een persconferentie over de beslissingen rond de coronamaatregelen in ons land. Wat al vast staat, is dat we vanaf maandag overgaan van code oranje naar code geel op de coronabarometer. Ook de coronapas is vanaf dan niet meer verplicht. Volg de persconferentie na het Overlegcomité hier live vanaf 16:00 uur.
Lees verder

Gezocht: identiteit van mannelijk skelet uit 2018
Het parket van Luik heeft een oproep gelanceerd naar getuigen die moeten helpen om de identiteit te achterhalen van een dode man. In oktober 2018 werd een mannelijk skelet aangetroffen in een privébos in Saint-Georges-sur-Meuse, in de buurt van een afrit van de E42. De identiteit van die persoon is nog altijd niet gekend, maar de speurders zijn er wel in geslaagd om een beschrijving te geven.
Lees verder

Jon Bon Jovi werd deze week 60: "Oud worden maakt me niet bang"
Eerder deze week mocht de Amerikaanse rocker Jon Bon Jovi 60 kaarsjes uitblazen. Daarmee nadert hij de pensioengerechtigde leeftijd, maar dat wil niet zeggen dat de rockster op z'n lauweren gaat rusten. De Amerikaan trekt binnenkort weer op tournee met Bon Jovi. En dan hebben we het nog niet over zijn wijnbedrijf en inzet voor goede doelen gehad. Al blijft één iets met stip bovenaan z'n prioriteitenlijstje staan: zijn familie. "Bij de start van corona is het hele gezin weer onder het ouderlijke dak komen wonen."
Lees verder

"Gemiddeld betaal je er zo'n 1.000 euro voor, maar de grootste kost is de wijn zelf": beste sommelier van België tipt hoe je een wijnkelder aanlegt
Heb je thuis een uitgebreide wijncollectie staan en wil je die graag op zijn best bewaren, dan is het aanleggen van een wijnkelder misschien wel een goed idee. Maar hoe begin je daaraan, hoeveel kost je dat en vooral: wat als je geen kelder ter beschikking hebt? Twee Vlamingen geven een exlusieve inkijk in hun wijnkelder om te tonen hoe zij het aanpakken en sommelier Dries Corneillie tipt 9 basisregels om er een succes van te maken: "bewaar flessen met een kurk altijd horizontaal, anders komt er zuurstof aan je wijn."
Lees verder

Hoe opmerkelijk waren de hevige stormen van deze winter? Het KMI geeft antwoord
Afgelopen winter kregen we op korte tijd te maken met vier hevige stormen. Zo was storm Eunice één van de krachtigste stormen in bijna 20 jaar, met een windsnelheid tot 133 km/u. Maar hoe uitzonderlijk is zoiets? Het KMI geeft verduidelijking.
Lees verder

Tip uit Eeklo leidt tot arrestatie van Amerikaan (34) wegens zedenfeiten: "Hij misbruikte zijn 4-jarige dochter"
Een 34-jarige Amerikaan werd begin dit jaar gearresteerd wegens kindermisbruik. De ultieme tip die tot een doorbraak in het onderzoek leidde kwam uit Eeklo. Een vrouw trok aan de alarmbel nadat ze vreemde berichten had opgevangen van de man.
Lees verder

Van Langenhove (Vlaams Belang) dient wetsvoorstellen in om mensenhandel strenger te bestraffen
De Kamer van Volksvertegenwoordigers krijgt binnenkort een bijzondere commissie Mensenhandel. Kamerlid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) dient nu twee wetsvoorstellen in om de strafmaat gevoelig op te drijven.
Lees verder

Oorlog in Oekraïne duwt Europese beurzen opnieuw diep in het rood
De Europese beurzen gaan opnieuw diep in het rood. De belangrijkste indexen van Parijs en Frankfurt koersen al meer dan 3 procent lager, de Bel20 in Brussel verliest 2,3 procent.
Lees verder

NAVO verwerpt instelling van 'no-fly zone' boven Oekraïne: "De NAVO zoekt geen oorlog met Rusland"
De NAVO-lidstaten willen niet weten van de instelling van een "no-fly zone" boven Oekraïne. Het bondgenootschap wil op die manier vermijden dat het meegesleurd wordt in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Dat heeft secretaris-generaal Jens Stoltenberg vrijdag gezegd na een buitengewone vergadering van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Aantal jonge slachtoffers in Oekraïne loopt op: na overleden Oekraïens meisje Polina (10) sterft ook haar vijfjarige broertje
Na het 10-jarige Oekraïense meisje Polina, het eerste kind dat gedood werd tijdens de Russische invasie in Oekraïne, is nu ook haar 5-jarige broertje gestorven. Polina werd samen met haar ouders op straat doodgeschoten door een Russische sabotage- en verkenningsgroep in het noordwesten van Kiev. Haar broer en zus raakten zwaargewond en werden naar het ziekenhuis gebracht, maar ook de vijfjarige Semyon is nu overleden aan zijn verwondingen.
Lees verder

Drone dropt pak drinkyoghurt met telefoons en opladers in Nederlandse gevangenis
Bij de Penitentiaire Inrichting (PI) van Alphen aan den Rijn in Nederland heeft een drone vandaag een pak 'Optimel' drinkyoghurt gedropt op een luchtkooi. Door oplettende medewerkers is het pak met daarin smokkelwaar meteen onderschept.
Lees verder

IN BEELD. Oekraïense vluchtelingen komen aan in Brussels onthaalcentrum
Aan het voormalige Jules Bordet-ziekenhuis in Brussel worden vanaf vandaag Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het gebouw doet de komende periode dienst als onthaalcentrum.
Lees verder

LIVE. Malinovskyi: "Anatoily Tymoshchuk is geen Oekraïnse legende meer" - Russische INEOS-renner Pavel Sivakov rijdt voortaan onder Franse vlag
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Zwaarden, ooglapjes en gehesen zeilen: dit zijn onze vijf favoriete piratenfilms en -series
Met het avontuurlijke 'Our Flag Means Death' waait er een frisse wind op Streamz. Sabels, ooglapjes, angstaanjagende vlaggen en gehesen zeilen: deze week gingen we voor onze Kijkgids op zoek naar de strafste piratenseries en -films uit streamingland. Van vrijbuitershaven New Providence Island in 'Black Sails' (Starzplay) en Somalische piraten in 'Captain Phillips' (Netflix) tot de legendarische Zwartbaard ('Crossbones', Streamz) en het fantasierijke 'Pirates of the Caribbean'-universum (Disney+): niemand is veilig.
Lees verder

Met de extensie Tor help je burgers uit Oekraïne en Rusland aan ongecensureerd nieuws: hoe werkt het en is het veilig?
Rusland blokkeert verschillende internetsites voor Oekraïense én Russische burgers. Op sociale media wordt er daarom aan iedereen ter wereld gevraagd om een bepaalde extensie te installeren, die deel uitmaakt van het Tor-project. Op die manier kunnen burgers toch aan ongecensureerd nieuws raken. Maar wat is Tor precies en is het wel veilig? Computerwetenschapper Jeroen Baert legt het uit.
Lees verder

Belgische kasteelvrouw in Schotland weigert al 25 jaar klusfactuur van 278 euro te betalen en is nu kasteel van 3,6 miljoen euro kwijt
Nadat ze 25 jaar geleden een factuur van 278 euro weigerde te betalen, is de Belgische eigenares van het imposante Schotse kasteel Knockderry Castle daar nu manu militari buitengegooid. Hoewel het openstaande bedrag door allerlei interesten intussen was opgelopen tot 36.302 euro én er 1,2 miljoen euro aan gerechtsschulden bijkwam, bleef Marian Van Overwaele (71) al die tijd vasthouden aan haar grote gelijk. Op vraag van de schuldeisers werd het kasteel ter waarde van 3,6 miljoen euro nu in beslag genomen. Samen met haar broer spreekt Lady Marian van "samenzwering", "schending van mensenrechten" en zelfs "racisme."
Lees verder

Absoluut record: Europese aardgasprijs stijgt tot boven 200 euro
De aardgasprijs in Europa is door de grens van 200 euro per megawattuur gebroken: een absoluut record. Handelaars zijn bezorgd over de impact van de oorlog in Oekraïne op de aanvoer van gas.
Lees verder

Van Nederland tot de VS: Stromae haalt internationale krantenkoppen met nieuwe plaat
Stromae heeft het als Belgische artiest al ver geschopt. Zijn nieuwe album, 'Multitude', is niet alleen in ons land groot nieuws, maar ook ver daarbuiten. Zo wordt zijn muziek besproken in prestigieuze kranten als de New York Times, The Guardian en de Volkskrant.
Lees verder