Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 maart 2022

Kippenvelmoment in Ghelamco Arena: uitgerekend Roman Bezus bezorgt AA Gent diep in blessuretijd kostbare zege

HLN
Kippenvelmoment in Ghelamco Arena: uitgerekend Roman Bezus bezorgt AA Gent diep in blessuretijd kostbare zege
Bezus! Bezus!. De naam van de Oekraïner galmde door de Ghelamco Arena, nadat uitgerekend hij in blessuretijd de drie punten over de streep trok voor de Buffalo's. AA Gent blijft zo in de running voor een ticket voor de Champions' play-offs.
Lees verder

Nederlandse politieagent die huis financierde met crimineel geld, mag zijn job houden
Een politieagent (48) van de Nederlandse Landelijke Eenheid die zijn huis financierde met crimineel geld uit het bedrijf van zijn broer, mocht niet worden ontslagen. Dat heeft de hoogste ambtenarenrechter bepaald.
Lees verder

LIVE. Internationale judobond zet Poetin uit alle functies
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder

Danny Noppert klopt 'vervloekte' Michael Smith in finale UK Open en wint eerste majortitel
Michael Smith heeft opnieuw een majorfinale verloren! Danny Noppert klopt de Engelsman in de finale van de UK Open met 10-9 en wint de prijzenpot van 100.000 pond. Noppert wint zo z'n eerste major en wordt meteen de nieuwe nummer 12 van de wereld.
Lees verder

Vijftiental soldaten omgekomen bij IS-aanval in Syrië
Bij een aanval van terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn zondag ongeveer vijftien Syrische soldaten omgekomen. Dat zeggen het staatspersbureau Sana en het Syrische observatorium voor de mensenrechten.
Lees verder

Van de fantastische winner van Undav tot de spectaculaire Antwerpse derby: bekijk hier de hoogtepunten van speeldag 30
Ook speeldag 30 in de Jupiler Pro League had weer heel wat te bieden. Heerlijke goals, knappe acties en ruime zeges. Hieronder kunt u de hoogtepunten van alle matchen nog eens bekijken.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Rusland rekruteert Syriërs voor strijd in Oekraïense steden" - Zelensky bekritiseert "westerse stilte"
Rusland heeft volgens een adviseur van de Oekraïense president Zelensky de nachtelijke beschietingen opgevoerd en bestookt steden verspreid over het midden, noorden en zuiden van het land met raketten. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie "catastrofaal" is, moeten volgens Kiev "dringend" geëvacueerd worden. Vandaag vindt hoogstwaarschijnlijk een derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Kiev: honderdduizenden mensen moeten dringend geëvacueerd worden - VK geeft 91,5 miljoen euro extra aan Oekraïne
Russische troepen naderen Kiev, waar ze op hevige weerstand botsen. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie "catastrofaal" is, moeten volgens Kiev "dringend" geëvacueerd worden. Vandaag vindt hoogstwaarschijnlijk een derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: honderdduizenden mensen moeten dringend geëvacueerd worden - "Rusland rekruteert Syriërs"
Russische troepen naderen Kiev, waar ze op hevige weerstand botsen. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie "catastrofaal" is, moeten volgens Kiev "dringend" geëvacueerd worden. Vandaag vindt hoogstwaarschijnlijk een derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. "Rusland bereidt bestorming Kiev voor" - Zelensky bekritiseert "westerse stilte"
Het Oekraïense leger meldt dat Rusland is begonnen met het bijeenbrengen van middelen voor de bestorming van Kiev. "De slag om Kiev wordt de belangrijkste slag van de komende dagen", zegt de adviseur van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken. Honderdduizenden mensen in tientallen steden waar de humanitaire situatie "catastrofaal" is, moeten volgens Kiev geëvacueerd worden. Vandaag vindt de derde onderhandelingsronde plaats tussen Rusland en Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

"Waar is de liefde?": onze Club-watcher vraagt zich af waar het verkeerd liep tussen Schreuder en Lang
"Jammer en onnodig dat zoiets gebeurt", zuchtte Alfred Schreuder zaterdagavond na de klinkende zege van Club Brugge op Seraing. Hij had het dan natuurlijk over de reactie van Noa Lang, toen die iets voorbij het uur naar de kant werd gehaald. Onze Clubwatcher Niels Poissonnier vraagt zich af waar het verkeerd is gelopen tussen de twee Nederlanders. En hij stelt: "Op deze manier heeft niemand er wat aan."
Lees verder

Pril koppeltje belandt met auto in kanaal in Nieuwpoort: "Ik zag hun mistlampen in mijn achteruitkijkspiegel. En plots waren ze weg"
Officieel waren ze nog geen koppeltje, hoewel iedereen in hun omgeving al wel door had dat er iets moois bloeide tussen Davy (28) en Sara (34). De twee waren vrijdagavond samen een hapje gaan eten in Nieuwpoort, maar werden op de terugweg wellicht verrast door de hevige mist. In een bocht gingen ze rechtdoor en belandden ze met hun auto in de IJzer, waar ze pas een dag later teruggevonden werden. "Een drama", zegt de familie. "Toen we hen zaterdagavond nog steeds niet konden bereiken, wisten we dat het écht niet goed was."
Lees verder

OVERZICHT. Dit moet je weten over wat er afgelopen nacht in Oekraïne gebeurde
Kiev zet zich schrap voor een Russische bestorming in de komende dagen. Voor hulp bij de inname van de hoofdstad en andere Oekraïense steden, rekruteert Rusland volgens Amerikaanse overheidsfunctionarissen Syriërs. Het Internationaal Gerechtshof, het hoogste juridische orgaan van de VN, buigt zich vandaag over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De twee landen houden vandaag zelf een derde ronde vredesonderhandelingen, terwijl het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een verbod op de invoer van Russische olie onderzoekt. President Zelensky bekritiseert in een toespraak de "stilte" van zijn westerse bondgenoten en zweert dat iedereen die in deze oorlog wreedheden jegens de Oekraïense bevolking begaat, gestraft zal worden. "Er zal nergens op aarde een rustige plek voor je zijn. Behalve in het graf."
Lees verder

Hoge energieprijzen zorgen voor ongeziene piek kachelverkoop: "Voorbije 2 maanden al 50% meer pelletkachels verkocht"
De winter loopt normaal dan wel op zijn laatste benen, samen met de energieprijzen piekt ook de verkoop van hout- en pelletkachels op ongeziene hoogte. Verkopers worden nu al maandenlang overstelpt, en de vraag neemt alleen maar toe. "Mensen willen niet langer afhankelijk zijn van oplopende gas- en mazoutprijzen." Hoeveel kost een goede (pelletàkachel, en hoe snel kan ze worden terugverdiend?
Lees verder

REPORTAGE. Correspondent Jan Hunin verkent Kiev en ontmoet vrijwilliger Aleksej (35): "Vluchten? Dat kan je niet maken in land met leuze 'Glorie aan Oekraïne"
Correspondent Jan Hunin is naar Kiev gereisd. In de hoofdstad onder vuur gaat hij op zoek naar verhalen van gewone mensen. Geleid door wat hij onderweg ziet. Dit is het relaas van zijn eerste verkenning gisteren en zijn ontmoeting met Aleksej (35) een socioloog die de gewapende militie wou vervoegen, maar niet eens legerdienst heeft gedaan. "We will win."
Lees verder

10% meer vrouwen aan de slag als zelfstandige: "De meesten starten in bijberoep, die drempel is lager"
Er begonnen nooit zoveel vrouwen een zelfstandige activiteit in bijberoep als vorig jaar. Vergeleken met vóór corona gingen 10% meer vrouwen aan de slag als zelfstandige. Het overgrote deel van die nieuwe onderneemsters blijft daarnaast wel actief bij hun vaste werkgever.
Lees verder

"Wij hebben ook oorlog meegemaakt, die mensen zijn heel welkom": woonzorgcentra zetten de deuren open voor Oekraïense vluchtelingen
In de zoektocht naar voldoende opvangplaatsen voor Oekraïense vluchtelingen die onderweg zijn naar ons land, willen ook de woonzorgcentra hun steentje bijdragen. In de private zorgvoorzieningen zullen ruim 200 leegstaande assistentiewoningen ter beschikking gesteld worden aan Oekraïense gezinnen. Inclusief, als het kan, zorgbehoevende ouderen. "Ze zijn hier heel welkom", reageren bewoners.
Lees verder

Zorgen om linkerknie en voorjaar van Tiesj Benoot: "Wonde zodanig groot dat het niet meteen kan gehecht worden"
Voor Tiesj Benoot was de Strade Bianche al na 84 kilometer voorbij. Toen Stefano Oldani viel door een windvlaag, kon de Belg van Jumbo-Visma geen kant uit: zware val. Gelukkig geen breuken, maar de diepe wonde op de linkerknie baart zorgen, want in 2018 en 2019 had Benoot een gelijkaardige blessure. De Tirreno-Adriatico wordt geschrapt. En wat met de rest van zijn voorjaar?
Lees verder

Verhulstjes vieren verjaardag van Gert met skivakantie: "Pure luxe, maar het is ooit anders geweest"
In de slipstream van de familie trekken we met 'De Verhulstjes' mee op skivakantie naar Tirol. Dat gebeurt — zoals we dat van Gert gewoon zijn — in stijl. De familie verblijft in Sankt Anton in een luxueuze chalet, waar een weekje all-in zo'n 34.000 euro kost. "Pure luxe inderdaad. En zeker niet evident en vanzelfsprekend. Het is thuis ooit heel anders geweest", maakt Gert duidelijk.
Lees verder

Code geel gaat vandaag in: dit zijn alle versoepelingen
Nog niet alle coronacijfers zitten onder de vooropgestelde drempels, maar ze blijven wel dalen. En dus heeft het Overlegcomité beslist om vanaf vandaag al over te schakelen naar code geel. Maar wat houdt code geel precies in? Een overzicht van alle regels.
Lees verder