Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Hond wekt man in brandende woning door te blaffen: “Toen hij daarna niet meer naar buiten durfde, liep ik terug het...

HLN
Hond wekt man in brandende woning door te blaffen: "Toen hij daarna niet meer naar buiten durfde, liep ik terug het huis in om hem te redden"
Een dag na de hevige brand in een woning in de Steenstraat in Wijnendale (Torhout) is pas helemaal duidelijk hoe groot de schade precies is. "Alles is weg", zucht bewoner Marc De Buyser (55). "Maar als mijn honden me niet gewekt hadden, dan was ik er misschien niet meer."
Lees verder

LIVE. Biniam Girmay praat voor afreis naar Eritrea nog één keer met de pers: "Kreeg duizenden berichtjes"
Alle ogen van de wielerwereld zijn sinds gisteren op Biniam Girmay gericht. De 21-jarige renner uit Eritrea won met Gent-Wevelgem als eerste Afrikaanse coureur een grote wielerklassieker, vandaag praat hij nog één keer met de pers alvorens weer naar zijn thuisland af te reizen. Volg hier wat hij te vertellen heeft.
Lees verder

Biniam Girmay voor afreis naar Eritrea: "Ik ben onder de indruk van alles wat nu gebeurt"
Alle ogen van de wielerwereld zijn sinds gisteren op Biniam Girmay gericht. De 21-jarige renner uit Eritrea won met Gent-Wevelgem als eerste Afrikaanse coureur een grote wielerklassieker, vandaag sprak hij nog één keer met de pers alvorens weer naar zijn thuisland af te reizen. "Ik kreeg duizenden berichtjes, maar gebruikte mijn gsm alleen maar om te bellen met mijn vrouw."
Lees verder

LIVE. Biniam Girmay praat voor afreis naar Eritrea nog één keer met de pers
Alle ogen van de wielerwereld zijn sinds gisteren op Biniam Girmay gericht. De 21-jarige renner uit Eritrea won met Gent-Wevelgem als eerste Afrikaanse coureur een grote wielerklassieker, vandaag praat hij nog één keer met de pers alvorens weer naar zijn thuisland af te reizen. Volg hier wat hij te vertellen heeft.
Lees verder

"Renners van de Franse Delko-ploeg overtuigden hun bazen om hem een contract te geven": hoe al heel snel duidelijk werd dat Girmay een toptalent is
Hij gaat naar huis nu. Naar zijn vrouw en naar zijn dochertje Leila. Binjamin Girmay (21), de eerste Afrikaanse winnaar van Gent-Wevelgem, is sinds 3 januari hier en heeft zijn familie nog niet gezien. Behalve dan via een internetverbinding. En dan nog vaak een slechte. Toen hij zilver won bij de beloften op het WK in Leuven werd hij als en held ontvangen in Asmara. Had het gekund, ze hadden 2 maanden met hem rondgetoerd langs alle Afrikaanse wielerbonden. Wat gaat dat dan nu geven? Een klassieke zege bij de profs. "Dit kan veel veranderen voor mij". Portret van de winnaar.
Lees verder

Je verdient goed maar toch staat het water je aan de lippen? Voor deze zaken kan ook jij bij het OCMW terecht
Het bleek al uit onze grote peiling: Met de huidige energiecrisis en de hoge inflatie komt bijna de helft van de Belgen moeilijk rond op het einde van de maand. Maar wat kan je doen als je geldzorgen hebt? Kan je ook bij het OCMW terecht als je een tweeverdiener bent en waar kunnen zij je dan mee helpen? Pablo Annys, schepen van sociale zaken van de stad Brugge, licht toe.
Lees verder

INTERVIEW. Hannelore Simoens (31): "Ik word nog liever belogen en bedrogen dan zelf te moeten liegen en bedriegen"
Ze houdt van speuren, spioneren en mensen analyseren. VTM-journaliste Hannelore Simoens (31) zoekt in 'De Verraders' naar de waarheid, maar wordt er zelf voortdurend van verdacht verrader te zijn. "Ook in de politiek zitten verraders. Ik wist op voorhand dus een beetje hoe het spelletje werkte."
Lees verder

Creg wil opzeggingsvergoeding voor vaste energiecontracten tijdelijk herinvoeren
De federale energieregulator Creg bepleit de tijdelijke herinvoering van een opzeggingsvergoeding bij het vroegtijdig stopzetten van vaste energiecontracten. De waakhond wil zo het aanbod van vaste contracten stimuleren.
Lees verder

Man (60) doodt 22 vinken van buurman omdat hij geen vogels mag houden van vriendin: "Toen hij 's morgens wakker werd, herinnerde hij zich niets meer"
"Ik geen vinken, dan niemand geen vinken", dacht D.V. (60) toen hij op 19 juni 2019 in Houthulst 26 vogels pikte bij een buurvrouw. Daarvan wrong hij er 22 vakkundig de nek om. De dader handelde uit frustratie omdat hij van zijn toenmalige vriendin geen vinken mocht kweken. "Je wenst dit niemand toe", zucht slachtoffer en eigenaar van de vinken Kris Verslype (45) uit Houthulst.
Lees verder

Spookachtige foto's vrijgegeven uit schip dat 165 jaar geleden zonk met tonnen goud aan boord: "De Mona Lisa van de diepten"
De stoomboot SS Central America zonk in 1857 voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina. Het schip had tussen de 14 en 20 ton goud aan boord, vandaar de bijnaam 'gouden schip'. 425 opvarenden lieten het leven. In 2014 werden er ook foto's die de passagiers bij zich hadden uit het wrak opgediept. Pas dit jaar zijn die portretten vanop de zeebodem vrijgegeven.
Lees verder

Ingrid uit 'Restaurant Misverstand' overleden: "Blij dat we dit avontuur met haar mochten beleven"
Ingrid uit 'Restaurant Misverstand' is overleden. De laborante uit Diest, die in 2017 de diagnose jongdementie kreeg, werd 58 jaar oud.
Lees verder

Sinisa Mihajlovic moet werk opnieuw stilleggen wegens kanker, maar Bologna wil contract verlengen
Sinisa Mihajlovic had zaterdag op een persconferentie droevig nieuws te vertellen. De 53-jarige trainer van Bologna FC in de Serie A moet het werk opnieuw tijdelijk stilleggen vanwege kanker. Toch wil Bologna het contract van Mihajlovic met een jaar verlengen, tot de zomer van 2024.
Lees verder

Nieuwe eendaags festival van Pukkelpop-organisatoren heet Hear Hear! en strikt Pixies, Liam Gallagher en Editors
Dat Pukkelpop er een eendaags broertje of zusje bij zou krijgen, werd een tijdje geleden al aangekondigd. Nu zijn ook meer details over de nieuwe spruit bekendgemaakt. Zo kreeg het festival de naam 'Hear Hear!' en komen onder meer Pixies, Whispering Sons en Liam Gallagher er optreden.
Lees verder

Hoe Roman Abramovitsj als boodschappenjongen fungeert tussen Poetin en Zelensky
De Russische miljardair Roman Abramovitsj (55) speelt een opmerkelijke rol in het vredesproces tussen Rusland en Oekraïne. Als 'boodschappenjongen' zou Abramovitsj persoonlijk een handgeschreven notitie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aan zijn Russische collega Vladimir Poetin hebben bezorgd.
Lees verder

Walvissen spotten met een kater is geen aanrader zo blijkt in 'Villa Zuid-Afrika'
In een nieuwe aflevering van 'Villa Zuid-Afrika' proberen Kathleen Aerts en haar gezin de verbouwzorgen even te vergeten. Ze stappen daarom op een boot om walvissen te spotten. Dat blijkt allesbehalve een goede remedie tegen de kater van Steven, die de avond ervoor wat te diep in het glas heeft gegeken. Zoontjes Jay en Lewis daarentegen zijn heel enthousiast, vooral wanneer ze een walvis van maar liefst "een kilometer lang" spotten.
Lees verder

Recordwinst voor Huawei in 2021, ondanks Amerikaanse sancties
De Chinese telecomreus Huawei heeft in 2021 een recordwinst in de boeken gezet, ondanks de Amerikaanse sancties tegen het bedrijf. De winst lag 76 procent hoger dan het jaar ervoor. Het gaat om de beste prestatie ooit van het bedrijf.
Lees verder

Echte klap of in scène gezet? Hevige ruzie tussen Will Smith en Chris Rock lijkt geen opgezet spel te zijn
Drama op de 94ste editie van de Oscars. De awarduitreiking werd volledig overschaduwd door een hevige ruzie tussen Will Smith (53) en Chris Rock (57). Smith verkocht Rock een rake klap en schold hem uit nadat de presentator een mop maakte over Jada Smith, de echtgenote van de acteur. Dé vraag die op ieders lippen rust: gaat het om een echte klap of is het hele voorval in scène gezet?
Lees verder

"Een verkeerde houding is vaak de oorzaak": Lieven Maesschalck geeft oefeningen om blessures te vermijden
Ons lichaam is onze tempel, maar zelfs het stevigste bouwwerk vertoont al eens een barst en een scheur. Wat zijn onze meest blessuregevoelige plekken en wat kan je doen om problemen te voorkomen? Topkinesist Lieven Maesschalck zet het op een rij.
Lees verder

Geef blessures geen kans: kinesist Lieven Maesschalck toont de belangrijkste oefeningen om je lichaam te versterken
Ons lichaam is onze tempel, maar zelfs het stevigste bouwwerk vertoont al eens een barst en een scheur. Wat zijn onze meest blessuregevoelige plekken en wat kan je doen om problemen te voorkomen? Topkinesist Lieven Maesschalck zet het op een rij.
Lees verder

Geweldige beelden: Bayern-speler Davies gaat helemaal uit zijn dak na kwalificatie Canada voor WK in Qatar
Canada heeft zich gisterenavond dankzij een 4-0-zege tegen Jamaica verzekerd van een eerste WK-deelname sinds 1986, ofwel 36 jaar geleden. Dat zorgde natuurlijk voor een enorme ontlading - ook bij Alphonso Davies thuis. De 21-jarige linksback van Bayern is nog steeds herstellende van een ontstoken hartspier na een coronabesmetting en moest de wedstrijd vanop z'n kamer volgen. De Canadees streamde dat via Twitch, wat geweldige beelden opleverde. "Je kan niet begrijpen hoelang dit geleden is", aldus een uitzinnige Davies, zelfs tot tranen toe bewogen. "Je moest eens weten hoe vaak ik heb gehoord: 'Je gaat het niet halen.'"
Lees verder