Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Hoe een gewelddadige overval op een goudtransport in Amsterdam leidt naar een flat in Borgerhout: “Dit zijn crimine...

HLN
Hoe een gewelddadige overval op een goudtransport in Amsterdam leidt naar een flat in Borgerhout: "Dit zijn criminelen uit de bovenkant van het misdaadmilieu"
Het lijkt een Hollywoodfilm: overvallers met bivakmutsen en machinegeweren die een Amsterdams bedrijf openbeuken met een Porsche Cayenne. Waarna ze goudstaven en andere edelmetalen in hun luxeauto's laden om met hoge snelheid weg te vluchten. Tijdens een wilde achtervolging met de politie worden talloze schoten gelost, meerdere daders worden opgepakt. Maar de zaak blijft een mysterie: vier verdachten, een buit van 4 miljoen euro en een vluchtauto blijven spoorloos. En wat blijkt: ons land speelde een cruciale rol in dit verhaal. Voor het eerst worden in het VTM-programma 'Faroek' exclusieve beelden getoond van de overval en de vier verdachten, onder wie zeker één Belg.
Lees verder

Massaal uitsterven dieren en planten zorgt ook voor problemen bij ons: "Als soorten één voor één verdwijnen, ontregelt dat alles"
Zelfs als de aarde maar anderhalve graad opwarmt, dreigt tot veertien procent van alle dier- en plantensoorten te verdwijnen. Die weinig opbeurende conclusie schoof het VN-klimaatpanel begin deze week onder onze neus. Dat is niet alleen een ferme tegenvaller voor de dieren zelf, maar het kan ook ons behoorlijk in de problemen brengen, zegt klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain). "Als soorten een voor een verdwijnen, ontregelt dat alles."
Lees verder

Krokusvakantie: mijn baas wil dat ik het werk van een collega erbij neem. Kan dat zomaar?
De een zijn verlof is de ander zijn werkdruk. Met de krokusvakantie in het verschiet moeten heel wat werknemers opnieuw taken overnemen van collega's die een skireisje hebben geboekt. Jobat.be schetst wat je baas dan van je mag eisen (en wat niet). Wordt het je in die periode te veel? In drie stappen maak je dat op een professionele manier duidelijk.
Lees verder

Het huis van Luc (52) is een perfecte starterswoning: "met 20.000 euro kun je daarna al veel renovaties doen"
Benieuwd hoeveel je woning waard is? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Tom Laloo van Nordvest Vastgoed een bungalow in Kortemark. Die kan volgens hem met een klein budget nog een mooie upgrade krijgen. Iets wat de eigenaar zelf deels van plan is. "Door de beperkte vraagprijs is de bungalow van Stijn geschikt voor een lening met een niet al te hoge maandelijkse aflossing."
Lees verder

Krokusverlof: kan je baas je verplichten het werk van een collega erbij te nemen?
De een zijn verlof is de ander zijn werkdruk. Met de krokusvakantie in het verschiet moeten heel wat werknemers opnieuw taken overnemen van collega's die een skireisje hebben geboekt. Jobat.be schetst wat je baas dan van je mag eisen (en wat niet). Wordt het je in die periode te veel? In drie stappen maak je dat op een professionele manier duidelijk.
Lees verder

Belgische onderzoekster toont dat papa's écht meezwangeren. "En ze raken moeilijk af van de zwangerschapskilo's"
"Wij zijn zwanger." Het is een uitspraak die je weleens hoort in de volksmond. De één vindt het schattig, de ander gruwelijk, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Dat toont een nieuwe studie van onderzoekster en diëtiste Vickà Versele (VUB/KU Leuven): zowel mama's als papa's komen tijdens de zwangerschap kilo's bij die ze niet zo makkelijk kwijtraken.
Lees verder

Ook papa worstelt met zwangerschapskilo's, blijkt uit nieuwe studie
"Wij zijn zwanger." Het is een uitspraak die je weleens hoort in de volksmond. De een vindt het schattig, de ander gruwelijk, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid achter. Dat toont een nieuwe studie van onderzoekster en diëtiste Vickà Versele (VUB/KU Leuven): zowel mama's als papa's komen tijdens de zwangerschap kilo's bij die ze niet zo makkelijk kwijtgeraken.
Lees verder

Lefevere kijkt uit naar Strade Bianche, maar stoort zich aan kopieergedrag: "Organiseer dan een mountainbikekoers"
Nu het Vlaamse openingsweekend voorbij is, kijkt Patrick Lefevere vooruit. Te beginnen met de Strade Bianche, komende zaterdag. Een unieke koers waar Quick.Step-Alpha Vinyl maar al te graag wil schitteren. Lefevere spreekt ook over Remco Evenepoel en de blijvende vrees voor corona.
Lees verder

Wichelen in de ban van mysterieuze liefdesverklaringen aan Anneleen
"Anneleen, I love you" en "Baby, ik mis u". Beide boodschappen staan sinds enkele dagen op een kartonnen bord in de Lange Haagstraat in Wichelen. Wie Anneleen is en wie de boodschappen schreef, het blijft voorlopig een raadsel.
Lees verder

Geen Russische ploegen meer, maar wat met Vlasov en Sivakov?
Geen voetbal, geen tennis en nu ook geen koers meer. De UCI besliste gisteravond dat Russische en Wit-Russische teams niet langer welkom zijn in competitie. Renners die uitkomen voor een buitenlands team kunnen wel blijven koersen. Dan gaat het onder meer over Aleksandr Vlasov.
Lees verder

Levert jouw energieleverancier Russisch aardgas en wat wanneer Poetin de gaskraan dichtdraait?
De Russische inval in Oekraïne heeft ook een grote impact op de aardgasprijzen. Kan je weten of jouw energieleverancier Russisch gas verdeelt? En dreig je dan zonder te vallen wanneer president Poetin de gastoevoer naar Europa afsluit? Mijnenergie.be legt uit.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe gigantische bom inslaat nabij Charkiv
Bovenstaande video toont hoe een enorme bom inslaat in de buurt van Charkiv, de tweede grootste stad in Oekraïne. De bom wordt gevolgd met een luide knal die kilometers ver nog te horen is. Wat volgt is een lichtflits die de hele hemel oplicht. In de laatste 24 uur zouden 21 mensen overleden zijn bij de aanvallen op Charkiv. 112 anderen raakten gewond.
Lees verder

Brusselse politiezone Montgomery bestookt met molotovcocktails
Er zijn woensdagochtend rond 5.30 uur molotovcocktails gegooid naar de hondenbrigade van de politiezone Montgomery in de Andromedalaan in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat heeft korpschef Michaël Jonniaux van de zone bevestigd na een bericht van Sudinfo. Verschillende voertuigen en gebouwen liepen schade op. Er vielen geen gewonden, ook niet bij de dieren.
Lees verder

Brusselse politiezone Montgomery bestookt met molotovcocktails: "Gebouw zal even onbruikbaar zijn, ook schade aan drie voertuigen"
Er zijn vanochtend rond 5.30 uur molotovcocktails gegooid naar de hondenbrigade van de politiezone Montgomery in de Andromedalaan in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat heeft korpschef Michaël Jonniaux van de zone bevestigd na een bericht van Sudinfo. Verschillende voertuigen en gebouwen liepen schade op. Er vielen geen gewonden, ook niet bij de dieren.
Lees verder

Lindsay Lohan speelt mee in 2 nieuwe Netflix-films
Lindsay Lohan (35) is aan een ware comeback bezig. De Amerikaanse actrice speelt sowieso al mee in de Netflix-film 'Falling for Christmas', maar La Lohan is ook in de toekomst nog van plan om samen te werken met het platform. Zo zal ze in de komende jaren nog in twee andere Netflix-films te zien zijn.
Lees verder

Wat met Abramovich? Zwitserse miljardair beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen
Na de stap opzij ook de verkoop? Hansjorg Wyss, een 86-jarige Zwitserse miljardair, beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen. De vraagprijs ligt (momenteel) te hoog. Of Roman Abramovich echt wil verkopen is nog onduidelijk. Vooral makelaars ruiken op dit moment geld.
Lees verder

Makelaars ruiken geld: Zwitserse miljardair beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen
Na de stap opzij ook de verkoop? Hansjorg Wyss, een 86-jarige Zwitserse miljardair, beweert benaderd te zijn geweest om Chelsea te kopen. De vraagprijs ligt (momenteel) te hoog. Of Roman Abramovich echt wil verkopen, is nog onduidelijk. Vooral makelaars ruiken op dit moment geld.
Lees verder

Stookolieprijs stijgt morgen voor het eerst boven 1 euro per liter
De maximumprijs voor een liter huisbrandolie (50S) stijgt vanaf donderdag tot boven de kaap van 1 euro per liter voor bestellingen van meer dan 2.000 liter. Dat meldt de FOD Economie.
Lees verder

KU Leuven ontdekt dat meest nabije sterstelsel met een zwart gat toch geen zwart gat blijkt te bevatten
Het meest nabije sterrenstelsel waar tot nu toe van werd aangenomen dat het zwart gat bevat, blijkt er toch geen te hebben. Dat heeft nieuw onderzoek van een team van de KU Leuven aangetoond, dat vandaag gepubliceerd is in het tijdschrift Astronomy & Astrophysics.
Lees verder

LIVE. Julie Vanloo verlaat Rusland, andere Belgian Cats wachten af - Vredesboodschap Andriy Shevchenko bij aanvang Milanese derby
De inval van Rusland in Oekraïne blijft ook op sportief vlak niet zonder gevolgen. De FIFA en de UEFA beslisten al om Rusland uit internationale voetbalcompetities te bannen en daar blijft het ongetwijfeld niet bij. Op deze pagina bundelen we al het sportgerelateerde nieuws omtrent de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.
Lees verder