Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 maart 2022

“Hackers zouden je kunnen laten betalen om je eigen auto te gebruiken”: experts leggen uit hoe je je best beschermt

HLN
"Hackers zouden je kunnen laten betalen om je eigen auto te gebruiken": experts leggen uit hoe je je best beschermt
Een amper 19-jarige Duitser slaagde erin om in 13 landen ruim 25 Tesla-wagens te hacken. Moet je je als eigenaar van een elektrische bolide nu zorgen maken? Technologie-experts Kenneth Dée en Lennert Wouters bespreken de belangrijkste hackingtrends bij wagens en leggen uit hoe je je auto uit de klauwen van hackers houdt. "Of je nu met een elektrische of brandstofwagen rijdt, elke auto loopt in principe gevaar om gehackt en gestolen te worden."
Lees verder

Musk waarschuwt Starlink-antennes in Oekraïne "ver weg van mensen" te gebruiken
Elon Musk waarschuwt gebruikers van Starlink in Oekraïne om de internetdienst alleen te gebruiken indien nodig en antennes dan zo ver als mogelijk uit de buurt van mensen te plaatsen. Het risico dat de dienst doelwit wordt is volgens hem groot, schrijft Tweakers.
Lees verder

"Jaarsalaris van 50 miljoen euro en bonus van 100 miljoen euro voor Mbappé als hij bij PSG blijft? Onzin"
Paris Saint-Germain zal er alles aan doen om Kylian Mbappé te behouden voor de club. Dat zei technisch directeur Leonardo in de Franse sportkrant L'Équipe. Maar de bedragen die circuleren, doet de Braziliaan af als onzin.
Lees verder

Opgelet: geen kaartbetalingen mogelijk in nacht van zondag op maandag
Sommige elektronische kaartbetalingen zullen maandagochtend tussen 0.30 en 3.30 uur mogelijk niet kunnen worden uitgevoerd. Dat zegt betalingsverwerker Worldline, dat dan een onderhoud van zijn netwerk heeft gepland.
Lees verder

Angst voor nieuwe lockdown in Hongkong: winkelketens rantsoeneren basisproducten om hamsteren te voorkomen
Het lijken beelden van twee jaar geleden, maar deze foto's werden wel degelijk vandaag gemaakt: lege winkelrekken in supermarkten in Hongkong. Twee van de grootste winkelketens leggen klanten sinds vandaag een limiet op van het aantal producten per klant, om paniekaankopen in te dammen. De laatste dagen wordt in de stad gevreesd voor een nieuwe complete lockdown, nu het aantal Covid-19-gevallen er opnieuw snel toeneemt.
Lees verder

Oekraïners maken joyride met Russische tank: "Glorie aan Oekraïne"
Op beelden is te zien hoe enkele Oekraïners een plezierritje maken met een Russische tank. Die werd volgens de mannen in de buurt van Kharkiv, de tweede grootste stad van Oekraïne, achtergelaten. De mannen rijden door een veld terwijl ze "glorie aan Oekraïne roepen".
Lees verder

Vietnamees krijgt zeven jaar cel voor houden van 14 tijgers in kelder
Een Vietnamees is tot zeven jaar cel veroordeeld nadat hij veertien tijgers gevangen hield in de kelder van zijn huis. Een rechtbank in Nghe An, in het noorden van het land, heeft de 39-jarige man schuldig bevonden aan het overtreden van de wet rond de bescherming van zeldzame, waardevolle en bedreigde dieren. Dat meldt een woordvoerster van de ngo 'Education for Nature Vietnam' die het proces gevolgd heeft.
Lees verder

Zelfmoordterroristen laten bommen ontploffen in Pakistaanse moskee: zeker 30 doden en 60 gewonden
Bij een bomaanslag op een moskee in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn minstens 30 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook goed 60 gewonden, die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Dat melden de politie en ziekenhuisbronnen. Mogelijk loopt de dodentol nog verder op aangezien een tiental gewonden in kritieke toestand verkeert.
Lees verder

Minstens 30 doden bij bomaanslag op moskee in Pakistan
Bij een bomaanslag op een moskee in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn minstens 30 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook zo'n 60 gewonden, die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Dat meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Lees verder

Zelfmoordterroristen laten bommen ontploffen in Pakistaanse moskee: zeker 30 doden, 60 gewonden
Bij een bomaanslag op een moskee in Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, zijn minstens 30 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook goed 60 gewonden, die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Dat melden de politie en ziekenhuisbronnen. Mogelijk loopt de dodentol nog verder op aangezien een tiental gewonden in kritieke toestand verkeert.
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Geen Strade Bianche voor Tom Dumoulin
Zaterdag is het zover, dan wordt in en rond Siena de Strade Bianche verreden. Wie wordt, na een tocht van 184 kilometer met onder meer elf grindstroken, de opvolger van Mathieu van der Poel? Volg alles hier live!
Lees verder

Netflix lanceert volgende maand eigen quizspel
Netflix start in april met een eigen quizspel: 'Trivia Quest'. Het spel wordt verwerkt in een dagelijkse animatieserie.
Lees verder

Sony en Honda willen samen elektrische wagens maken
Elektronicagigant Sony en autobouwer Honda werken aan een "strategische alliantie" om elektrische auto's te maken. Dat hebben de Japanse bedrijven bekendgemaakt. De twee bedrijven willen in 2025 een eerste model op de markt brengen.
Lees verder

Euro naar laagste niveau in jaren ten opzichte van dollar
De euro is verder weggezakt ten opzichte van de dollar. Rond 10 uur was een euro 1,1010 dollar waard en dat is het laagste niveau sinds mei 2020. De daling volgt op berichten over gevechten rond de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers zetten positieve trend voort
De coronacijfers zetten hun positieve trend voort. Het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames daalt nu met flink een kwart, zo blijkt uit voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Sporen van bedreigde haaien teruggevonden in katten- en hondenvoeding in Singapore
Een kat of hond in huis? Dan let je beter op wat je ze te eten geeft. Verschillende merken van katten- en hondenvoeding blijken immers sporen van bedreigde diersoorten te bevatten. Dat blijkt althans uit een onderzoek in Singapore dat verscheen in het vaktijdschrift Frontiers in Marine Science.
Lees verder

Je spouwmuur isoleren: snelle weg naar lagere energiefactuur
Tussen de jaren '60 en '90 werden de meeste huizen gebouwd mét spouwmuur maar zónder isolatie. Die spouw laten opvullen met isolatiemateriaal is dan ook een snelle weg naar meer comfort en een lagere energiefactuur. Bouwsite Livios legt uit hoe je kan checken of jij een spouw hebt, of die wel gevuld mag worden en welke premies er zijn voor spouwmuurisolatie.
Lees verder

Dina Tersago begint aan veertiende seizoen 'Boer zkt Vrouw': "Ik twijfel heel vaak aan mezelf"
Zondag gaat het veertiende seizoen van 'Boer zkt Vrouw' van start op VTM. Voor presentatrice Dina Tersago (43) voelt het als thuiskomen. "Dit programma is mijn kindje", klinkt het dan ook tevreden. In een uitgebreid gesprek vertelt ze over de soms moeilijke combinatie van werken en mama zijn en deelt ze haar angsten. En hoe reageerden de kandidaten van 'Boer zkt Vrouw' op de onherkenbare boeren? "Als Thor en Isak vragen waarom ik weer weg moet, breekt m'n hart."
Lees verder

Weldoeners reserveren Airbnb's in Oekraïne en steunen zo uitbaters die mensen in nood opvangen
Als deel van een nieuwe solidariteitsactie voor Oekraïne reserveren mensen van over de hele wereld een Airbnb in Kiev en andere Oekraïense steden. Dat doen ze niet om er zelf te verblijven, maar wel om de uitbaters van de verblijfplaatsen financieel te steunen. Zo openen heel wat uitbaters hun deuren momenteel voor inwoners in nood. Het accommodatieplatform liet eerder al weten dat het 100.000 Oekraïense vluchtelingen onderdak zou bieden, maar heel wat mensen willen nu ook een oplossing voor degenen die zijn achtergebleven.
Lees verder

LIVE STRADE BIANCHE. Balen voor Tom Pidcock: INEOS-kopman komt niet aan de start door maagvirus
Zaterdag is het zover, dan wordt in en rond Siena de Strade Bianche verreden. Wie wordt, na een tocht van 184 kilometer met onder meer elf grindstroken, de opvolger van Mathieu van der Poel? Volg alles hier live!
Lees verder