Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 maart 2022

Gemeente Mol: Psychologische hulp ouderen op welzijnssite loopt af. Waar kan je nog terecht?

Psychologische hulp ouderen op welzijnssite loopt af. Waar kan je nog terecht?

Afgelopen twee jaar konden ouderen op welzijnssite Ten Hove terecht voor psychologische hulp van een psychologe van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. De psychologe ontving 220 aanmeldingen en hielp meer dan 190 ouderen verder. Het succesvolle maar tijdelijke project loopt nu af. Uiteraard laten we niemand in de kou staan. Met dit handige overzicht verwijzen we je door naar gepaste hulp in onze gemeente.

Lees verder

Medisch verslag 10 maart: "Stijgend besmettingscijfer geen reden tot paniek"

Het stijgend besmettingscijfer behoorde tot de verwachtingen en is zeker geen reden tot paniek. Dat was de belangrijkste conclusie van het medische coördinatieoverleg op donderdag 10 maart. Het virus blijft ook de komende maanden circuleren. In combinatie met de versoepelingen van de afgelopen weken leidt dit tot stabiliserende of licht stijgende besmettingscijfers.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt twee halftijdse poetsmedewerkers

Het gemeentebestuur is op zoek naar twee halftijdse poetsmedewerkers. Het gaat over een contract bepaalde duur voor minimum zes maanden (met kans op verlenging), niveau D, salarisschaal D1-D3. Heb je interesse? Solliciteer tot en met 20 maart via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je op www.gemeentemol.be>vacatures.

Lees verder

Grote rioleringswerken in Sluis van start op maandag 4 april

Maandag 4 april starten de werkzaamheden voor een omvangrijk rioleringsproject in de Diepestraat, Hooibergen en Sint-Bernardusstraat. Het project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de volledige vernieuwing van de weginfrastructuur in deze woonstraten. Als alles verloopt zoals gepland, zijn de werken eind dit jaar afgerond. Om de nieuwe riolering op het bestaande stelsel van Sluis aan te sluiten, blijft de rijbaan van Sluis voor een periode van zes weken noodgedwongen afgesloten voor doorgaand (vracht)verkeer. Handelaars, horeca en woningen in het afgesloten deel van de dorpskern blijven bereikbaar via een plaatselijke omleiding. De omleiding voor het doorgaand (vracht)verkeer verloopt in beide rijrichtingen via de Turnhoutsebaan, Kapellestraat, Ginderbuiten en Zuiderring (N71). Vooraleer de werken starten, organiseren we voor de betrokken bewoners een informatievergadering in Zaal 't Getouw. Deze vergadering richt zich op het praktische verloop van de werken.

Lees verder