Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 maart 2022

Gemeente Mol: Oxfam Wereldwinkel breidt uit met sfeervolle ontmoetingsruimte

Oxfam Wereldwinkel breidt uit met sfeervolle ontmoetingsruimte

Oxfam Wereldwinkel op het Santo Tomasplein breidt uit met een sfeervolle ontmoetingsruimte waar iedereen welkom is voor een koffie of pintje. Uiteraard steeds Fairtrade en met een dagvers krantje erbij. Het gemeentebestuur leverde recent de omgevingsvergunning af voor de uitbreiding, perfect passend bij de authentieke sfeer en uitstraling van deze voormalige schoolmeesterwoning van meer dan 100 jaar oud. De vrijwilligers van de Wereldwinkel kunnen bij hun project rekenen op de volle steun van het gemeentebestuur. Zo vervangt het gemeentebestuur de daken van het bestaande gebouw en vervangen we de gaskachels in elke ruimte door centrale verwarming.

Lees verder

Vrijwilligers Digiknop schenken zeven computers aan kwetsbare kinderen

Op zaterdag 5 maart schonken vrijwilligers van Digiknop zeven computers aan de sociale dienst. De vrijwilligers hadden eerder de computers volledig gewist, de toestellen volledig nagekeken en op punt gesteld. De computers waren weer tip top in orde dus, en klaar om via de sociale dienst aan een tweede leven te beginnen bij kwetsbare leerlingen van onze lagere scholen. Outreachend maatschappelijk werker van onze sociale dienst en aanspreekpunt op onze scholen, Tessa Verwimp, straalde bij het ontvangen van deze schenking. Vrijwilligers tevreden, Tessa tevreden, en de kinderen vast en zeker ook! Bedankt voor dit mooie initiatief!

Lees verder

Materiaal voor Oekraïne? Breng het nog tot zaterdag 12 maart naar M.I.N. Mol

Nog tot en met zaterdag 12 maart kan je elke voormiddag tussen 9 en 12 uur goederen brengen naar de kerk van Achterbos om mensen in Oekraïne te helpen. Vzw M.I.N Mol zamelt materiaal in en zorgt ervoor dat het in Oekraïne geraakt. Opgelet: de organisatie is specifiek op zoek naar bepaalde spullen. Neem hieronder een kijkje voor de volledige lijst.

Lees verder

Kinderopvang nodig tijdens paasvakantie? Online reserveren vanaf 12 maart

Heb jij tijdens de paasvakantie, van 4 tot 15 april, kinderopvang nodig? Vanaf zaterdag 12 maart, 9 uur, kan je online reserveren tot en met de werkdag voor het opvangmoment (11 uur). Inschrijven voor de buitenschoolse kinderopvang in de paasvakantie verloopt via de online reservatiesoftware.

Lees verder