Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Medisch coördinatieverslag 31 maart: “Ziekenhuis kijkt uit naar de paasvakantie”

Medisch coördinatieverslag 31 maart: "Ziekenhuis kijkt uit naar de paasvakantie"

Het ziekenhuis kijkt uit naar de paasvakantie, een periode waarin het traditiegetrouw wat minder druk is in het beddenhuis. In vergelijking met vorige week bleef de situatie stabiel: 22 coronapatiënten op de verschillende afdelingen én twee coronapatiënten op intensieve zorgen. Daarnaast is maar liefst 10% van de eigen medewerkers getroffen door ziekte, vooral corona. Het ziekenhuis heeft geen reguliere zorg moeten afschakelen. Wanneer de komende vakantieperiode verlichting brengt, daalt dit risico.

Lees verder

Nieuwe uitbaters horecazaak zwembad Vita Den Uyt: welkom bij Sportbeat Time!

Vanaf 1 april heten Stephanie en Ives je welkom in Sportbeat Time, de nieuwe horecazaak bij zwembad Vita Den Uyt. Ze kijken ernaar uit om je samen met hun team in de watten te leggen. Naast de knabbels en babbels in de bistro, focussen zij meer en meer op take away, zodat je in de zomer aan het buitenzwembad op je handdoek kan genieten van een snack en een drankje. Je kan binnenkort ook regionale sportwedstrijden volgen in de bistro. Op weekdagen openen zij de deuren van 11 tot 23 uur, in het weekend van 9 tot 21 uur.

Lees verder

Wekelijkse ontmoetingsmomenten voor Oekraïners en gastgezinnen in bibliotheek

Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen uit onze gemeente zijn elke donderdagvoormiddag welkom op een laagdrempelig ontmoetingsmoment. Tussen 10 en 13 uur staat de leeszaal van de bibliotheek open om elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Verschillende gemeentelijke diensten lichten tijdens deze momenten ook hun werking toe. De eerste editie op donderdag 31 maart was alvast een mooie start met negen deelnemers.

Lees verder

Neem deel aan vormingsmomenten rond levenseindezorg vanaf donderdag 7 april

Je bent welkom op vier vormingsmomenten rond levenseindezorg in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28. De eerste vorming over vroegtijdige zorgplanning vindt plaats op donderdag 7 april. Tijdens de volgende momenten kom je meer te weten over wilsverklaringen, rouw en verlies en palliatieve zorg bij personen met dementie. De vormingsmomenten gaan door in zaal 1 en 2 in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove van 14 tot 16 uur. Deelnemen is gratis. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Schrijf dan in via 014 33 16 00, 2400@gemeentemol.be of aan de informatie- en onthaalbalie van welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 24.

Lees verder