Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 maart 2022

Gemeente Mol: Formulier beschikbaar om woning open te stellen voor Oekraïense vluchtelingen

Formulier beschikbaar om woning open te stellen voor Oekraïense vluchtelingen

Vanaf nu vind je op www.gemeentemol.be/plekvrij een e-formulier om je woning/verblijf open te stellen voor eventuele Oekraïense vluchtelingen. Het gemeentebestuur ontving de voorbije dagen al meerdere berichten van inwoners, die hiermee reageren op de oproep van het Staatssecretariaat voor Asiel en Migratie om solidair te zijn. Met het e-formulier kan je doorgeven welke plaats jij vrij hebt. Opgelet: op dit moment is er nog geen concrete vraag of nood. We verzamelen enkel informatie die we nadien doorgeven aan het Staatssecretariaat. Zij staan in voor de overkoepelende coördinatie.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt tijdelijke medewerkers voor de groendienst

Het gemeentebestuur zoekt drie voltijdse medewerkers groen, niveau D. Het gaat om een contract voor bepaalde duur van 1 april tot en met 31 oktober. Interesse? Solliciteer dan ten laatste 14 maart via het online sollicitatieformulier. Meer info vind je op www.gemeentemol.be > vacatures.

Lees verder

Schrijf in voor Kermis en Handicap en beleef de Grote Jaarmarkt op jouw ritme

Op maandagnamiddag 28 maart organiseert Kermis en Handicap een gratis bezoek aan de Grote Jaarmarkt. Jongeren en jongvolwassenen met een sterk verminderde zelfredzaamheid die in onze gemeente wonen, mogen hier samen met hun begeleiding aan deelnemen. Interesse? Schrijf dan voor 13 maart in via www.gemeentemol.be/kermisenhandicap. Inschrijven kan ook aan de informatie- en onthaalbalie van welzijnssite Ten Hove, door te bellen naar 014 33 16 00 of te mailen naar 2400@gemeentemol.be.

Lees verder

Herinnering aanmeldingsperiode scholen niet-voorrangsgroep: start op 9 maart

De tweede aanmeldingsperiode voor het aanmeldingssysteem van de kleuter- en lagere scholen start op woensdag 9 maart (9 uur) en loopt nog tot en met vrijdag 1 april (12 uur). Alle ouders met een kind geboren in 2020 én ouders die een andere school kiezen voor hun kind, melden zich aan via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Lees verder