Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Laurent Koscielny hangt schoenen aan de haak na beschuldiging van racisme - Svilar tekent voor 5 jaar ...

HLN
Football Talk. Laurent Koscielny hangt schoenen aan de haak na beschuldiging van racisme - Svilar tekent voor 5 jaar bij Roma
Ex-Arsenal verdediger Laurent Koscielny hangt zijn schoenen aan de haak. De Fransman zat al sinds januari bij de reserven van Bordeaux door zijn hoog salaris en mindere prestaties. Enkele dagen geleden verscheen er een artikel in een Franse krant waarin de ultra's van Bordeaux hem een racist noemen. Onacceptabel en onrespectvol volgens Koscielny. De hele entourage, de club en hijzelf ontkennen dan ook de beschuldigingen. Het nieuws van de laatste dagen hebben een diepe indruk nagelaten op de Fransman en zijn familie. Hij zag dan ook geen andere optie dan te stoppen met het voetbal.
Lees verder

Daarom werkte de bel nooit: de geheimen uit 32 jaar 'Samson en Gert'
Samson moet verder zonder Gertje. Bijna dan. Vorige week begon de afscheidstournee waarin de hond na 32 jaar nog één keer met Gert Verhulst (54) het podium deelt. Maar hoe begon het? En hoe liep Koen Crucke precies die tijger tegen het lijf? Een duik in de tv-geschiedenis van een iconisch duo.
Lees verder

Steeds meer valse sms'en en mails in omloop: zo herken je phishing
Mails die zogezegd van bpost, Telenet, Proximus, ... komen. Valse sms'en van Itsme of pakjesdiensten. Met de regelmaat van de klok moet Safeonweb, de overheidsinstelling voor cyberveiligheid, waarschuwen voor creatieve pogingen tot phishing. In onze techtip van de week leggen we je uit hoe je phishing kan herkennen, maar ook wat je moet doen als online oplichters toch met je gegevens aan de haal gaan.
Lees verder

Dieven stelen 7 elektrische fietsen uit garage van Michel Van den Brande: "Gouden tip levert 500 euro op"
Stellingbouwer Michel Van den Brande is het slachtoffer geworden van een fietsendiefstal. Dieven gingen recent aan de haal met liefst zeven elektrische fietsen uit de garage van het appartementsgebouw in Blankenberge, waar de "Sky is the limit"-ster woont. "Ik loof een bedrag van 500 euro uit voor de gouden tip die naar mijn fietsen leidt", zegt Van den Brande.
Lees verder

Scheepvaartverkeer in Bosporus urenlang onderbroken door zeemijn
Het scheepvaartverkeer in de Bosporus is bijna vier uur lang opgeschort na de ontdekking van een verdwaalde zeemijn. Het verkeer kon hervat worden nadat de Turkse diensten de mijn onschadelijk hadden gemaakt.
Lees verder

KOERS KORT. Cerny wint slotrit Coppi e Bartali, Dunbar is eindwinnaar - Van Wilder en Valverde stappen uit Ronde van Catalonië
Na Ethan Vernon gisteren in de Ronde van Catalonië, is het vandaag opnieuw prijs voor Quick.Step-Alpha Vinyl. Josef Cerny heeft de laatste etappe in de Coppi e Bartali gewonnen. De 28-jarige Tsjech glipte op 18 kilometer van de streep weg uit een kopgroep met zijn ploegmaat Rémi Cavagna en Omer Goldstein. In het slot reed Cavagna Goldstein nog uit het wiel. Cerny wachtte de Fransman op en Jumbo-Visma-gewijs reden beide renners over de streep. Cavagna gunde zijn Tsjechische ploegmaat natuurlijk de zege.
Lees verder

LIVE GENT-WEVELGEM. Verrassing: Tom Pidcock maakt rentree en komt aan de start in Ieper
Weinig koersen die de voorbije jaren spectaculairder waren dan Gent-Wevelgem. Waait het opnieuw in De Moeren? Klettert het op de Plugstreets? Maakt Wout van Aert weer indruk op de Kemmelberg? En wie wint aan het eind van het verhaal op de Vanackerestraat? U ontdekt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Een outfit die perfect past bij je interieur? Modekenner Hilde Geudens toont hoe je aan 'decodressing' doet
Ooit al aan 'decodressing' gedaan? Wel, het is vrij simpel. Je outfit is dan gewoon een verlengde van je interieur, of andersom natuurlijk. Straalt je huis romantiek uit, is het minimalistisch of heel kleurrijk? Elke stijl kan je perfect doortrekken in je outfit. Onze modekenner Hilde Geudens toont hoe jij op drie manieren aan 'decodressing' doet.
Lees verder

CELEB 24/7. Reese Witherspoon heeft iets te vieren en Britney Spears krijgt bezoek van een mode-icoon
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Martínez brengt Theate en drie Club-spelers aan de aftrap, Belgische fans maken sfeer in Dublin
De Rode Duivels zijn in Ierland. Roberto Martínez en zijn spelers arriveerden gistermiddag in Dublin, waar ze vanavond een oefeninterland spelen (vanaf 17u30 live bij VTM en aansluitend bij VTM 2). Nadien sprak de bondscoach met Gilles De Bilde (zie video hierboven) en volgde een training. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de Rode Duivels in Ierland.
Lees verder

Vliegtuigcrash in China: alle inzittenden omgekomen, 120 van de 132 lichamen geïdentificeerd
Alle 132 inzittenden van de Boeing 737-800 van de Chinese luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines die maandag neerstortte, zijn om het leven gekomen. Dat heeft de Chinese luchtvaartautoriteit officieel bevestigd. Het gaat om 123 passagiers en 9 bemanningsleden. Eerder op de dag raakte bekend dat 120 slachtoffers geïdentificeerd zijn.
Lees verder

LIVE F1. Race gaat ondanks raketaanval door - Leclerc ook de snelste in derde oefensessie, kwalificatie start om 18u00
De Grand Prix in Saoedi-Arabië gaat ondanks een raketaanval op zo'n 10 kilometer van het circuit gewoon door. Kunnen Max Verstappen en Red Bull zich herpakken na een openingsmanche om snel te vergeten? En kan Ferrari bevestigen? De antwoorden op die vragen krijgt u op deze pagina.
Lees verder

Joe Biden drukt Poolse president op het hart: "Amerikaanse betrokkenheid bij NAVO is heilig"
De betrokkenheid van de Verenigde Staten bij de gemeenschappelijke defensietaak van de NAVO is "heilig". Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tegen zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda.
Lees verder

KOERS KORT. Cerny wint Jumbo-Visma-gewijs in Coppi e Bartali - Carapaz de beste in Catalonië, Higuita verovert leiderstrui
Wat een rit! Op meer dan 100 kilometer van de finish vielen Richard Carapaz (INEOS Grenadiers) en Sergio Higuita (BORA-Hansgrohe) aan. Het peloton zag de twee vluchters niet meer terug. In de straten van Cambrils vochten de olympische kampioen, Carapaz, en de Colombiaanse kampioen, Higuita, om de dagzege. In een prangende sprint trok Carapaz aan het langste eind.
Lees verder

"Open de deuren van de meisjesscholen!": Afghaanse vrouwen op straat voor recht op onderwijs
In de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben vanmorgen een dertigtal mensen, voornamelijk vrouwen, geprotesteerd aan het Ministerie van Onderwijs van de taliban. De reden hiervoor is de plotse beslissing van de groepering om onderwijs voor meisjes ouder dan twaalf jaar in het land te verbieden, ondanks de eerdere beloftes dit niet te doen. Het feit dat de beslissing viel tijdens de eerste schooldag na zeven maanden, maakte het voor veel Afghaanse scholieres extra pijnlijk.
Lees verder

LIVE. Theate en drie Club-spelers aan de aftrap, Martínez: "Benieuwd hoe dit team zal presteren zonder onze bekende leiders"
De Rode Duivels spelen vanavond een oefeninterland tegen Ierland. Gilles De Bilde sprak voor de match met bondscoach Roberto Martínez (zie video bovenaan). Het duel is vanaf 17.30 uur live te bekijken op VTM en aansluitend op VTM 2. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de Rode Duivels in Ierland.
Lees verder

De Bruyne krijgt aanzoek in Parijs, Courtois geniet van zijn Mishel, Mertens telt dagen af: zo brengen onze sterren hun vrije dagen door
Enkel Rode Duivels met minder dan 50 caps voor het vriendschappelijke tweeluik Ierland-Burkina Faso, dat wil dus zeggen dat onze gevestigde waarden enkele vrije dagen krijgen. En die weten ze maar al te goed te benutten ook. Thibaut Courtois trok met zijn Mishel naar het strand, Kevin De Bruyne zag zijn beste vriend een aanzoek doen in Parijs, Lukaku pikte een NBA-wedstrijd mee en Axel Witsel past op de kindjes nu... vrouw Rafaella aan het rallyrijden is. Een bloemlezing.
Lees verder

Nafi Thiam wint haar achtste Gouden Spike: "Ik heb nog plaats om die te zetten, want al mijn spikes werden gestolen bij inbraak"
Nafi Thiam is nog maar eens de beste atlete van het land. Ze wint haar achtste Gouden Spike op rij en heeft er nu twee meer dan Kim Gevaert. Met olympisch goud op de Spelen in de zevenkamp was er eigenlijk geen twijfel mogelijk over wie de prijs in ontvangst zou nemen. Sinds de invoering in 1954 heeft geen enkele atleet of atlete meer Gouden Spikes veroverd dan Thiam. "Dat het de achtste is, is toch iets speciaals voor mij. Dat bewijst toch dat ik er ieder jaar sta", vertelt Thiam. Bij de mannen ging de prijs naar Bashir Abdi.
Lees verder

Maria (27) overleefde bombardement op theater Marioepol: "Man duwde me tegen muur en beschermde me met zijn lichaam"
Maria Radionova (27) geeft een erg aangrijpende getuigenis over het bombardement van 16 maart op het theater in het Oekraïense Marioepol. Daar kwamen naar schatting 300 van de 1300 burgers om die er zaten te schuilen. Ook Maria zat binnen, maar niet in de schuilkelder.
Lees verder

LIVE F1. Race gaat ondanks raketaanval door - kwalificatiesessie aan de gang
De Grand Prix in Saoedi-Arabië gaat ondanks een raketaanval op zo'n 10 kilometer van het circuit gewoon door. Kunnen Max Verstappen en Red Bull zich herpakken na een openingsmanche om snel te vergeten? En kan Ferrari bevestigen? De antwoorden op die vragen krijgt u op deze pagina.
Lees verder