Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 maart 2022

Eigenaars van resort Zanziblue gaan undercover in ‘Paradijs Zoekt Personeel’: “Hij is erg ongepast gekleed”

HLN
Eigenaars van resort Zanziblue gaan undercover in 'Paradijs Zoekt Personeel': "Hij is erg ongepast gekleed"
Tijdens de opleiding in 'Paradijs Zoekt Personeel' komen ook de eigenaars van het resort in Zanzibar eens langs. Incognito weliswaar. Elise en Ralph zijn verantwoordelijk voor 'food & beverages' dus ook voor het restaurant. Daar komen de eigenaars eten, zonder dat Elise en Ralph weten wie ze zijn. Dat zorgt ervoor dat ze wel wat fouten maken en de eigenaars serieuze opmerkingen hebben.
Lees verder

Komt er opnieuw een K3-show voor volwassenen? Petitie heeft al 7.600 likes
Niet alleen kinderen zijn grote fan van K3, ook heel wat volwassenen zijn heel enthousiast over de nieuwe dansjes en liedjes van de meidengroep. Er is nu zelfs een petitie op poten gezet om opnieuw een K3-show voor volwassenen te organiseren. Toch is Studio 100 niet van plan om nog een show toe te voegen. "De planning voor de volgende maanden zit al volledig vol en laat ons helaas niet toe om extra shows te organiseren."
Lees verder

LIVE. AA Gent vliegt vanuit Oostende naar Griekenland voor Conference League-match tegen PAOK
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Bekende uroloog Bo Coolsaet (82) meldt zich voor gevangenisstraf van twee jaar
De bekendste uroloog van het land, Bo Coolsaet (82), zit in de gevangenis van Brugge. Hij heeft zich gisteravond aangemeld in het arresthuis. Coolsaet moet een gevangenisstraf van twee jaar effectief uitzitten wegens verkrachting van een minderjarige. Wellicht wordt dat de 'geriatrische' gevangenis van Merksplas.
Lees verder

Gerenommeerde uroloog Bo Coolsaet (82) meldt zich voor gevangenisstraf van twee jaar
De bekendste uroloog van het land, Bo Coolsaet (82), zit in de gevangenis van Brugge. Hij heeft zich gisteravond aangemeld in het arresthuis. Coolsaet moet een gevangenisstraf van twee jaar effectief uitzitten wegens verkrachting van een minderjarige. Wellicht wordt dat de 'geriatrische' gevangenis van Merksplas.
Lees verder

Mazepin, die in alle talen zwijgt over Russische invasie, over F1-exit: "Droom waar ik 18 jaar aan gewerkt heb, is voorbij"
Nikita Mazepin (23) heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over zijn ontslag bij de Formule 1-renstal Haas. Mazepin zei "onvoldoende steun gekregen te hebben" en weigerde een standpunt in te nemen met betrekking tot de Russische invasie in Oekraïne. Intussen eist de aan de kant gezette titelsponsor Uralkali, het bedrijf waarvan vader Dmitri Mazepin hoofdaandeelhouder is, het volledige bedrag voor 2022 terug.
Lees verder

Pogacar overladen met superlatieven in 'Wuyts & Boonen': "Het parcours van de Ronde van Vlaanderen moet hem uitermate liggen"
In de derde aflevering van onze wielerpodcast 'Wuyts & Boonen' ging het uiteraard ook over Tadej Pogacar, die op indrukwekkende wijze de Strade Bianche won. Tom Boonen spaart de superlatieven niet wanneer hij het over de Sloveen heeft en houdt écht wel rekening met hem voor de Ronde van Vlaanderen.
Lees verder

Hoe benut je de stroom van je zonnepanelen optimaal?
Zonder een terugdraaiende teller is het interessanter dan ooit om de stroom die je zonnepanelen opwekken, zo veel mogelijk op het moment zelf te verbruiken. Zo hoef je geen stroom van het net af te nemen als de zon niet schijnt. Hoe je je eigenverbruik vergroot? Bouwsite Livios maakt je wegwijs.
Lees verder

Dit denken BV's over de beruchte scène in 'Twee zomers': "Ik walg van de manier waarop dit verkocht wordt"
Nu zondag wordt de finale van Eén-reeks 'Twee Zomers' uitgezonden, maar het zal toch vooral de beruchte scène uit aflevering vier zijn die zal blijven nazinderen. De harde en lange manier waarop de verkrachting in beeld werd gebracht, doet heel wat stof opwaaien. "Ik had deze discussie niet zien aankomen, en vind het naast de kwestie", liet actrice An Miller deze week nog optekenen. Maar wat denken andere acteurs en filmmakers ervan? Gaat deze scène echt te ver of mag dit in primetime? "Voor mij is dit een bedenkelijke evolutie."
Lees verder

"Met crypto kan je jouw investeringen zelf in de hand hebben, maar let op voor typische beginnersfouten": nieuwe HLN-podcast maakt je wegwijs in cryptoland
Kim Londers is communicatiementor én crypto-expert. Via toevallige contacten kwam de gewezen verzekeringsagent enkele jaren geleden in contact met de cryptowereld. Vandaag is het haar missie om mensen op een heldere manier in te wijden in crypto en hen de voordelen ervan te laten zien. Dat doet ze onder meer via de podcast 'Crypto in 1-2-3' met Peter Hoogland die vandaag op de HLN-app verschijnt. Wij kregen een exclusief voorproefje van Kims cryptoavonturen.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Tijdrijden geblazen: vierde keer, goede keer voor Van Aert, die om 15u43 aan zijn chronoproef start?
D-day voor de klassementsmannen in Parijs-Nice, want vandaag halen de renners de tijdritfiets van stal. Na drie podiumplaatsen zonder zege hoopt Wout van Aert deze keer wel de hoofdvogel af te schieten, terwijl ploegmaat Primoz Roglic vandaag al een hand kan uitsteken naar de eindzege. Volg de race tegen de klok hier op de voet.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Tijdrijden geblazen: vierde keer, goede keer voor Van Aert?
D-day voor de klassementsmannen in Parijs-Nice, want vandaag halen de renners de tijdritfiets van stal. Na drie podiumplaatsen zonder zege hoopt Wout van Aert deze keer wel de hoofdvogel af te schieten, terwijl ploegmaat Primoz Roglic vandaag al een hand kan uitsteken naar de eindzege. Volg de race tegen de klok hier op de voet.
Lees verder

LIVE TIRRENO. Merlier op zoek naar twee op twee in verraderlijke finale met laatste 200 meter over kasseien
Daags na de knappe zege van Tim Merlier zijn de sprinters opnieuw aan het woord in Tirreno-Adriatico. En de Italianen haalden de mosterd bij Nokere Koerse, want na een verraderlijke finale vol rondpunten ligt de finish na 200 meter licht oplopende kasseien. Boekt Merlier een twee op twee? Of komt Caleb Ewan er vandaag wél uit? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

'Steen des doods' uit Japan breekt in twee: gelovigen vrezen dat er een duistere kracht is vrijgekomen
Momenteel is Japan the place to be voor elke fan van mythes en legendes. Begin deze week brak de beroemde 'Sessho-seki'-steen er in twee. De steen wordt ook wel de "steen des doods" genoemd. Volgens de legende zit er al honderden jaren een kwade geest gevangen in de steen. Er wordt ook gezegd dat iemand die in aanraking komt met de steen kort erna zou sterven. Nu de steen gebroken is, wordt er op sociale media druk gespeculeerd over de mogelijk vrijgekomen duistere krachten.
Lees verder

Zuid-Korea lost waarschuwingsschoten tegen Noord-Koreaanse patrouilleboot
Het Zuid-Koreaanse leger heeft dinsdag waarschuwingsschoten gelost toen een Noord-Koreaanse patrouilleboot in Zuid-Koreaanse wateren kwam. Dat melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten.
Lees verder

Van wildcamera's tot omheiningen: samenleven met de wolf kostte ons al 212.050 euro
Het prijskaartje voor het samenleven met de wolf is vorig jaar in Vlaanderen opgelopen tot 212.050 euro. Dat meldt Vlaams parlementslid Steven Coenegrachts (Open Vld), die daarover verschillende cijfers verzamelde.
Lees verder

De 'nieuwe IVF'? VUB ontwikkelt een vruchtbaarheidsbehandeling die minder belastend is
Koppels die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden, nemen vaak hun toevlucht tot In Vitro Fertilisatie (IVF). Het nadeel: die techniek is heavy, met name door de hormonale bijwerkingen. Een team van Belgische wetenschappers heeft daarom een nieuwe methode ontwikkelt die veel milder is. "Dit opent perspectieven voor kankerpatiënten of vrouwen met PCOS."
Lees verder

Belgische wetenschappers ontwikkelen nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling die minder belastend is
Koppels die niet op natuurlijke wijze zwanger kunnen worden, nemen vaak hun toevlucht tot In Vitro Fertilisatie (IVF). Het nadeel: die techniek is heavy, met name door de hormonale bijwerkingen. Een team van Belgische wetenschappers heeft daarom een nieuwe methode ontwikkeld die veel milder is. "Dit opent perspectieven voor kankerpatiënten of vrouwen met PCOS."
Lees verder

Octopussen waren er al miljoenen jaren voor dinosaurussen, blijkt uit fossiele vondst
Uit een opgegraven fossiel van een voorouder van de octopus in de Amerikaanse staat Montana, blijkt dat octopussen al voor de tijd van de dinosaurussen bestonden. Dat meldt The Guardian dinsdag. Van het fossiel, dat al in de jaren tachtig werd opgegraven, werd recent pas ontdekt dat het ongeveer 330 miljoen jaar oud is.
Lees verder

Geen Russisch gas meer in Europa in 2030? "De nodige investeringen kunnen betaald worden met de overwinsten van energiebedrijven"
De stijgende gasprijzen maken pijnlijk duidelijk hoe afhankelijk Europa is van Russisch gas. Daarom kwam de Europese Commissie dinsdag op de proppen met het ambitieuze RepowerEU-plan. Het doel: tegen 2030 volledig gasonafhankelijk zijn van Rusland. Hoe realistisch is dat? "We kunnen de overwinsten van de energiebedrijven afromen."
Lees verder