Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 maart 2022

Covid Safe Ticket (CST) en Passenger Locator Form (PLF) vanaf maandag afgeschaft, mondmaskers mogen zo goed als overa...

HLN
Covid Safe Ticket (CST) en Passenger Locator Form (PLF) vanaf maandag afgeschaft, mondmaskers mogen zo goed als overal af
Om 16.00 uur houdt het Overlegcomité een persconferentie over de beslissingen rond de coronamaatregelen in ons land. Wat al vast staat, is dat we vanaf maandag overgaan van code oranje naar code geel op de coronabarometer. Ook de coronapas is vanaf dan niet meer verplicht. Volg de persconferentie hier live vanaf 16:00 uur.
Lees verder

Oorlog in Oekraïne duwt Europese beurzen en Wall Street opnieuw diep in het rood
De Europese beurzen gaan opnieuw diep in het rood. De belangrijkste indexen van Parijs en Frankfurt koersen al meer dan 3 procent lager, de Bel20 in Brussel verliest 2,3 procent. Wall Street ging eveneens verder omlaag na de verliesbeurt een dag eerder.
Lees verder

Europese gasprijs gaat weer flink omhoog door Oekraïne-oorlog
De Europese gasprijzen zijn opnieuw naar een recordstand gestegen. Rond 15.30 uur tikte de prijs voor gas dat volgende maand geleverd wordt op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs de 213,90 euro per megawattuur aan, om daarna weer wat terug te zakken. Een dag eerder stond de gasprijs al kortstondig rond de 200 euro.
Lees verder

"De Turkse vlag zal binnenkort boven Londen wapperen": naast Zwitsers-Amerikaans consortium meldt ook Turkse koper zich voor Chelsea
Ook de Turkse zakenman Muhsin Bayrak heeft interesse om Chelsea te kopen. Het team rond Roman Abramovich bestudeert alle opties.
Lees verder

Naast Zwitsers-Amerikaans consortium meldt ook Turkse koper zich: "We zijn in gesprek met Abramovich en zijn advocaten"
Ook de Turkse zakenman Muhsin Bayrak heeft interesse om Chelsea te kopen. Het team rond Roman Abramovich bestudeert alle opties.
Lees verder

Acteur Sid Van Oerle stopt definitief met 'Thuis'
Acteur Sid Van Oerle zal de rol van Kobe Baert in 'Thuis' niet hernemen. De acteur heeft beslist definitief te stoppen.
Lees verder

Voorwaardelijk groen licht voor Duitse Tesla-fabriek
De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft van de Duitse autoriteiten een voorwaardelijke goedkeuring gekregen voor zijn eerste fabriek in Europa. Dat meldt de deelstaat Brandenburg. Tesla moet de komende twee weken aantonen dat het aan alle voorwaarden kan voldoen. Bezwaren tegen de vergunning kunnen de komende maand worden ingediend.
Lees verder

De opmars van dikactivisme: "We promoten geen obesitas, maar willen gelijke rechten voor dikke mensen"
Het is Wereld Obesitasdag, een dag die aandacht vraagt voor zwaarlijvigheid. Niet toevallig is vandaag ook de nieuwe actiegroep 'Dik voor Mekaar' gelanceerd. De oprichters hebben een duidelijke missie. "Wij dromen van een wereld waarin dikke mensen gelijkwaardig behandeld worden, zonder schaamte en zonder constante druk te voelen om af te vallen of hun lichaam te veranderen."
Lees verder

Zin in een feestje, maar geen idee waar naartoe? Check het op de nieuwe app Amigos: "Hoe minder je plant, hoe leuker het leven"
In Nederland pronkte hij maandenlang tussen de populairste apps in de App Store en op 17 maart zal ook Vlaanderen kennismaken met de app Amigos. Het gratis platform biedt al wie wil de gelegenheid om activiteiten met volslagen vreemden te organiseren of bij te wonen. Maar is dat wel veilig? "Laatst belandde ik nog op een huisfeest met tachtig onbekenden. We leken net één grote vriendengroep", zegt bedenker Johanan Fraanje (34).
Lees verder

Groen licht voor boosterdosis coronavaccin bij alle 12- tot 17-jarigen
De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een boosterdosis bij alle 12- tot 17-jarigen.
Lees verder

Anderlecht-CEO Peter Verbeke schetst belang van beker: "Europees voetbal betekent versnelling van businessplan"
Peter Verbeke was gisteravond zichtbaar opgetogen na het bereiken van de bekerfinale. Eindelijk doet Anderlecht weer mee om de prijzen. Is de ommekeer ingezet? Wordt RSCA weer RSCA? "We willen de beker winnen en zo ver mogelijk geraken in play-off 1", zegt de CEO van Anderlecht een dag later. "Maar volgend seizoen is een ander seizoen. We zijn nog steeds een club in heropbouw. Behalen van Europees voetbal kan een kantelmomentje worden, maar tegelijkertijd moeten we rustig blijven. We hebben een businessplan voor de volgende vijf jaar, er zullen nog ontgoochelingen zijn. Het is wél zo dat het halen van Europees voetbal een versnelling betekent van ons plan. In die zin is het belangrijk om volgend seizoen Europees te spelen."
Lees verder

Julia straalt tijdens eerste K3-show: "Zenuwachtig, maar enorm blij"
Julia (19) heeft haar grote vuurdoop bij K3 met glans doorstaan. De Nederlandse straalde tijdens de première van de show 'Kom Erbij!' in het Trixxo Theater in Hasselt. Ook collega's Hanne (27) en Marthe (25) reageerden enthousiast.
Lees verder

Premier De Croo: "We slaan een belangrijke bladzijde om"
Vanaf maandag 7 maart schakelt ons land naar code geel. Dat heeft premier Alexander De Croo vrijdag gezegd na afloop van het Overlegcomité. "Dat betekent dat het overgrote deel van de beperkingen verdwijnt", aldus De Croo.
Lees verder

Google stopt met verkoop van advertenties in Rusland
Techreus Google stopt tijdelijk met het verkopen van online advertenties in Rusland. Dat geldt ook voor dochteronderneming YouTube. Eerder namen Twitter en Snap al soortgelijke stappen vanwege de Russische invasie van Oekraïne.
Lees verder

"Bayraktar! Bayraktar!" Hoe een Turk de tweede grootste held van Oekraïne is geworden
De grootste held van Oekraïne is natuurlijk president Volodimir Zelenski. Maar op de tweede plaats komt Bayraktar. Dat is de drone van Turkse makelij die al voor tientallen miljoenen aan Russische tanks, pantsers en raketlanceerders tot schroot heeft herleid. Een Oekraïense militair maakte er zelfs al een liedje over dat nu goed op weg is om een YouTube-hit te worden. Maar dat het tuig geproduceerd wordt door een schoonzoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, roept ook wel vragen op.
Lees verder

RECENSIE. 'Couples Therapy': "Van huilen met de pet op naar borderline geniaal"
De laatste wending in het ambitieuze parcours van TikTok-fenomeen Nicolas Caeyers -momenteel in de running om de nieuwe golden boy op VTM te worden- is om het brede Vlaamse publiek aan het lachen te brengen. Met z'n gloednieuwe scripted sketch show 'Couples Therapy' op Streamz kruipt hij in een dozijn zelfverzonnen typetjes en paart hij zichzelf aan evenveel acteurs of actrices waarmee hij tien afleveringen van telkens tien minuten in relatietherapie gaat. Of de nieuwe Chris Van den Durpel is opgestaan? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

REALITYCHECK. Leroy blikt terug op de ophef in 'Big Brother' en 'De Bachelor'-kandidate Sharina haalt uit naar Fabrizio
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Na '1 Jaar Gratis' nu een vriendin voor winnaar Ken? "Ik ben geen moeilijke gast, maar een eerste klik vind ik belangrijk"
Ken Gybels (29) weet al wat hij van plan is met de 76.230 euro die hij won in '1 Jaar Gratis'. Een groot feest voor zijn familie, vrienden en medekandidaten. Het goede doel. Een verre reis. De rest van het geld kan hij zelf goed genoeg gebruiken, want door de coronacrisis was de professionele paukenis bijna twee jaar technisch werkloos. Hij vertelt over hoe hij op een auditie 34 andere kandidaten van over de hele wereld versloeg, hoe het komt dat hij nog steeds single is en wat hij echt denkt over presentator Thomas Vanderveken. "Uiteraard kende hij mij niet meer."
Lees verder

Opperrechters houden doodstraf voor aanslagpleger Boston in stand
De dader van de aanslag op de marathon van Boston in 2013, krijgt toch weer de doodstraf opgelegd. De 28-jarige uit Kirgizië afkomstige Dzhokhar Tsarnaev was daartoe in 2015 al veroordeeld, maar een hof van beroep in Boston bepaalde in 2020 dat de straf opnieuw moest worden bekeken. Het Amerikaanse Hooggerechtshof oordeelt nu met zes stemmen voor en drie tegen dat de doodstraf in stand blijft.
Lees verder

Van Gucht: pas binnen één tot twee jaar duidelijk of pandemie voorbij is
We zullen pas binnen één tot twee jaar zeker weten of de pandemie echt voorbij is. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd bij VTM NIEUWS. "Als we dan nog in een stabiele periode zitten, kunnen we zeggen dat de pandemie voorbij is", zegt hij. Het wordt volgens hem vooral afwachten welke varianten er nog opduiken en welk effect bijvoorbeeld het griepvirus zal hebben.
Lees verder