Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 maart 2022

Chef kok Wim Ballieu: “Iemand stuurde me op sociale media: ‘Je lijkt alsmaar meer op je gehaktballen’”

HLN
Chef kok Wim Ballieu: "Iemand stuurde me op sociale media: 'Je lijkt alsmaar meer op je gehaktballen'"
Chef-kok Wim Ballieu (39) is nog altijd de man die de Belgen gehaktballen deed eten. Tegenwoordig minder in de spotlights, maar vergis u niet: de ondernemer blijft keihard werken. Elke dag start voor hem om 5 uur 's ochtends. "Mijn deo en haarwax zitten zelfs in de deur van mijn auto om tijd uit te sparen." Een gesprek over zijn (soms iets te grote) liefde voor eten, zijn hectische levensstijl en zijn grootste hobby, waarvoor hij al om kwart na 3 's nachts uit bed komt.
Lees verder

"Verdeel je maandloon over het aantal weken van de maand": budgetexperts geven advies om financiële stress te vermijden
Het zijn financieel moeilijke tijden, waarin bijna de helft van de Belgen moeite heeft om rond te komen. Een les in 'financiële wellness' kan helpen om die geldzorgen al voor een groot stuk in te perken. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck en professor in koopgedrag Malaika Brengman geven tips voor meer rust in je hoofd. "Je hoeft niet meteen 1.000 euro te sparen. Je kan ook starten met 50. Dát is al slim en gezond gedrag."
Lees verder

Opnieuw grootschalige inval in drie depots van PostNL: acht arrestaties, politie op zoek naar zwartwerkers die zich verstoppen in gebouwen
De federale gerechtelijke politie en sociale inspectie zijn vanochtend binnengevallen in drie depots van koeriersbedrijf PostNL voor inbreuken tegen de sociale wetgeving. Acht mensen werden gearresteerd.
Lees verder

Een designer plastic tasje aan je arm? Dat is dan 1.000 euro, alsjeblieft
Een stokbrood, een doos cornflakes of een bus javel. De handtassen van tegenwoordig lijken steeds meer op wat je in een supermarkt vindt. Maar het werkt wel, bewijzen de grote luxemerken. Bottega Veneta bracht een 'hoopje gehakt' van 1.750 euro op de markt en Balenciaga lanceerde een 'plastic zakje' van 990 euro. Onze moderedacteur legt uit waarom het accessoire onder onze arm steeds gekker mag zijn.
Lees verder

Opnieuw grootschalige inval in drie depots van PostNL: politie op zoek naar zwartwerkers die zich verstoppen in gebouwen
De federale gerechtelijke politie en sociale inspectie zijn vanochtend binnengevallen in drie depots van koeriersbedrijf PostNL voor inbreuken tegen de sociale wetgeving. Er is sprake van verschillende arrestaties.
Lees verder

Professor Lode Godderis over het aantal nieuwe besmettingen: "Vrij grote uitval in zorgsector"
In de zorgsector is een "vrij groot aantal" werknemers op dit moment uitgevallen. Dat blijkt uit het tweewekelijks rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven), dat het aantal besmettingen in de verschillende sectoren van de economie vergelijkt.
Lees verder

Hond wekt man in brandende woning door te blaffen: "Toen ze daarna niet meer naar buiten durfde, liep ik terug het huis in om haar te redden"
Een dag na de hevige brand in een woning in de Steenstraat in Wijnendale (Torhout) is pas helemaal duidelijk hoe groot de schade precies is. "Alles is weg", zucht bewoner Marc De Buyser (55). "Maar als mijn honden me niet gewekt hadden, dan was ik er misschien niet meer."
Lees verder

SOAPCHECK. Op vakantie bij Ronn Moss en de 'Familie'-acteurs gaan skieën
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Hoelang kun je eieren bewaren? En doe je dat best in of uit de koelkast?
Iedereen koopt wel eens eieren terwijl er eigenlijk nog meer dan genoeg thuis staan. Wat doe je dan met eieren die je al lang geleden gekocht hebt? "Bewaar ze zeker niét in het frigovak in de deur", licht levensmiddelenmicrobioloog Frank Devlieghere (UGent) toe. Hij zet op een rijtje waar je op moet letten en hoe je die eieren het best bewaart: in of uit de koelkast?
Lees verder

Marc Degryse hoopt op meer honger: "Voor veel jongens is Burkina Faso hun laatste kans voor Qatar"
Marc Degryse hoopt dat er morgen tegen Burkina Faso nieuwe spelers opstaan. Want onze huisanalist blijft met een wrang gevoel achter na de draw tegen Ierland. Degryse had van sommige jongens meer honger verwacht en maakt zich zorgen om het gegeven dat de Rode Duivels steeds moeilijker de nul kunnen houden: "Het is jammer dat Roberto Martínez daar geen punt van maakt."
Lees verder

Drie mensen in levensgevaar na steekpartij in Bergen
Bij een steekpartij in de buurt van het meer Le Grand Large in de Waalse stad Bergen zijn drie dertigers, twee mannen en een vrouw, gisterenavond zwaargewond geraakt. Ze werden alle drie in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de lokale politie. Een man had de drie slachtoffers aangevallen met een mes.
Lees verder

Bella Hadid onthult het geheim achter haar strakke kaaklijn en jukbeenderen
Een bijzonder strakke kaaklijn en dito jukbeenderen zijn hét handelsmerk van topmodel Bella Hadid (25). 'Goeie genen!' verzucht de ene, terwijl de andere 'plastische chirurgie' fluistert. In een recent interview onthult het topmodel zelf het geheim achter haar jaloersmakende gelaatstrekken: 'face tape'. Dermatoloog Kristin Smet geeft uitleg over dit goedbewaard beautygeheim en vertelt of het écht werkt.
Lees verder

De facelift waar je geen chirurgie voor nodig hebt: Bella Hadid is fan, maar werkt het echt? Expert legt uit
Een bijzonder strakke kaaklijn en dito jukbeenderen zijn hét handelsmerk van topmodel Bella Hadid (25). 'Goeie genen!' verzucht de ene, terwijl de andere 'plastische chirurgie' fluistert. In een recent interview onthult het topmodel zelf het geheim achter haar jaloersmakende gelaatstrekken: 'face tape'. Dermatoloog Kristin Smet geeft uitleg over dit goedbewaard beautygeheim en vertelt of het écht werkt.
Lees verder

HET DEBAT. Moet je overal mee kunnen lachen, zelfs als het zeer gevoelig ligt?
Gisteren, tijdens de uitreiking van de Oscars, deelde acteur Will Smith (53) een rake klap uit aan presentator Chris Rock (57). Dat gebeurde nadat Rock een grapje maakte over het "GI Jane-kapsel" van Jada Pinkett-Smith, de echtgenote van Will. Moet je overal mee kunnen lachen? Of is de uitbarsting van Smith enigszins te begrijpen? Wat is jullie mening? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat experts en collega's van Will Smith ervan vinden.
Lees verder

Minstens 19 doden en meerdere gewonden bij aanval met vuurwapens in Mexico
In de Mexicaanse staat Michoacán heeft de politie meerdere slachtoffers van een gewapende aanval aangetroffen in een zogenaamde palenque. Zestien mannen en drie vrouwen zijn overleden aan schotwonden en verscheidene gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Een van de ergste serieverkrachters ooit in België krijgt 18 jaar cel voor terreur aan de kust: "Hij is een gevaar voor de maatschappij"
De Oostendse serieverkrachter Hayk Terterian (34) heeft op z'n tweede proces achttien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling gekregen voor tien brutale verkrachtingen en aanrandingen aan de kust. De Armeniër schreeuwde vorige maand nochtans z'n onschuld uit. Hij werd vrijgesproken voor een poging tot doodslag en kreeg 12 jaar 'korting', maar moest verder niet op veel medelijden rekenen van de rechtbank. "De man is een absoluut gevaar voor de maatschappij", klonk het.
Lees verder

België blijft op loonkostenpodium in Europa
België kampt zoals bekend met zowat de hoogste loonkosten van Europa. Ook in 2021 staat ons land "op het podium" binnen de Europese Unie. Met een gemiddelde arbeidskost van 41,6 euro per uur, staan we opnieuw op de derde plaats, na Denemarken (46,9 euro) en Luxemburg (43 euro), zo blijkt uit de jongste cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.
Lees verder

Vlaamse onderzoekscommissie duidt 3M aan als verantwoordelijke voor PFOS-vervuiling
De onderzoekscommissie PFOS-PFAS in het Vlaams parlement heeft haar werkzaamheden afgerond en heeft vandaag haar eindrapport goedgekeurd. De commissie wijst expliciet 3M met de vinger als verantwoordelijke voor de vervuiling met het giftige PFOS in de wijde omgeving van Zwijndrecht.
Lees verder

De Smurfen krijgen in Plopsa Coo eigen attractie
Plopsa Coo plant om de Smurfen een eigen attractie te geven in het pretpark. Het gaat om de bestaande 'Halvar'-attractie die omgedoopt zal worden tot 'De Smurfer'. De slechterik Gargamel zal de hoofdrol krijgen. Tegen 1 juli moet de nieuwe attractie open gaan.
Lees verder

In het spoor van Jered en Ashley Gruber: de Amerikaanse wielerfotografen achter iconisch beeld Van Aert
U kon er de afgelopen dagen niet aan ontsnappen: de iconische foto met in de hoofdrol Wout van Aert en de slagers van slagerij Vande Walle tijdens de E3 Saxo Bank Classic. Het beeld is vastgelegd door de Amerikaanse wielerfotografe Ashley Gruber. Samen met haar wederhelft, Jered Gruber, vertoeft ze zes weken in Vlaanderen om het klassieke voorjaar in beeld te brengen. Wij kropen in het spoor van het Amerikaanse koppel tijdens Gent-Wevelgem.
Lees verder