Doorgaan naar hoofdcontent

BeReal is het ‘saaie’ zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden

HLN
BeReal is het 'saaie' zusje van Instagram: 3 jongeren vertellen waarom ze de app zo geweldig vinden
Wat als sociale media eens niet alleen perfect zijn? Het is het credo van het nieuwe socialemediaplatform BeReal. De app, die in de laatste maanden razend populair werd, wil de 'echtheid' van het dagelijkse leven in de kijker zetten. Zonder filter, zonder de tijd om na te denken over hoe je eruitziet. Drie jongeren vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. "Nu zie ik dat ik niet de enige ben die eens een avondje thuis zit of nog aan het werk is terwijl het buiten mooi weer is."
Lees verder

Vervangt het razend populaire BeReal binnenkort Instagram?
Wat als sociale media eens niet alleen perfect zijn? Het is het credo van het nieuwe socialemediaplatform BeReal. De app, die in de laatste maanden razend populair werd, wil de 'echtheid' van het dagelijkse leven in de kijker zetten. Zonder filter, zonder de tijd om na te denken over hoe je eruitziet. Drie jongeren vertellen wat ze er zo leuk aan vinden. "Nu zie ik dat ik niet de enige ben die eens een avondje thuis zit of nog aan het werk is terwijl het buiten mooi weer is."
Lees verder

"Een thuisgebakken brood met een broodbakmachine kost je 70 cent minder": twee experts lichten toe hoe je eraan begint
Nu het brood duurder wordt, gaat niet alleen bloem momenteel vlotjes over de toonbank. Ook de broodbakmachines vliegen de deur uit: bol.com meldde deze maand een verkoop van dubbel zoveel toestellen tegenover vorige maand. "Maar als het bakresultaat tegenvalt, geraken mensen snel ontgoocheld en belandt die machine snel terug achteraan in de kast", waarschuwt broodbakexpert Nico Lespoix. Hij en Eva De Voeght van Domo geven daarom handige tips én een basisrecept voor zowel beginnende als ervaren thuisbakkers.
Lees verder

Is nu kroonprinses Amalia nu al verloofd? Dit is Isebrand, de Duitse miljonairszoon aan haar zijde
De Nederlandse en Duitse pers richt z'n pijlen op prinses Amalia (18). Volgens hen is het zeker: de troonopvolgster heeft een vriend, de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei (18). Het jonge stel zou al sinds vorige zomer samen zijn - mét de zegen van Willem-Alexander (54) en Máxima (50) - en volgens sommige media zijn de twee zelfs al verloofd. Maar wie is Isebrand nu eigenlijk? En is hij wel écht zo rijk als wordt beweerd? Dit is alles wat we weten over de Duitse vriend van Amalia, met wie ze het gezellig maakt op skivakantie in het Oostenrijkse Lech.
Lees verder

Is kroonprinses Amalia nu al verloofd? Dit is Isebrand, de Duitse miljonairszoon aan haar zijde
De Nederlandse en Duitse pers richten hun pijlen op prinses Amalia (18). Volgens hen is het zeker: de troonopvolgster heeft een vriend, de Duitse miljonairszoon Isebrand Kaldewei (18). Het jonge stel zou al sinds vorige zomer samen zijn - mét de zegen van Willem-Alexander (54) en Máxima (50) - en volgens sommige media zijn de twee zelfs al verloofd. Maar wie is Isebrand nu eigenlijk? En is hij wel écht zo rijk als wordt beweerd? Dit is alles wat we weten over de Duitse vriend van Amalia, met wie ze het gezellig maakt op skivakantie in het Oostenrijkse Lech.
Lees verder

Volgt straks Apocalyps 2.0? Europees kampioen Italië begint met kopzorgen aan WK-barrages
De laars onder hoogspanning. Acht maanden na de euforie op Wembley moet Italië vrezen voor WK-deelname. Een twijfelend sluitstuk, een nooddefensie en een scoringsprobleem. Of hoe de tweede 'Apocalyps' om de hoek loert.
Lees verder

ASSISEN. Advocaten en aanklager op proces van Enrico C.: "Dit was een aangekondigde moord, uitgevoerd op de meest gruwelijke manier"
Voor Jo Muylle en Jef Vermassen, de advocaten van de familie van het slachtoffer, en procureur-generaal Bruno Coppin is het duidelijk dat Enrico C. zijn partner Inge Verstappen bewust en voorbedacht gedood heeft. "Hij heeft haar dood lang voordien aangekondigd en haar nadien gruwelijk afgemaakt met twee messteken in de hals. Tijdens haar lange doodsstrijd bood hij haar geen enkele hulp. Zijn kraakwitte hemd was zijn 'signatuur als moordenaar'."
Lees verder

Brits gerecht weigert immuniteit te verlenen aan Spaanse ex-koning Juan Carlos na klacht wegens stalking
Het High Court in Londen heeft geweigerd om de Spaanse ex-koning Juan Carlos (84) immuniteit te verlenen. Juan Carlos had dat gevraagd, op basis van zijn status als lid van de koninklijke familie. Een ex-vriendin van de Spaanse ex-koning klaagt hem aan wegens stalking.
Lees verder

Viroloog Van Gucht: "Griepepidemie in het land, maar lage intensiteit"
Er is voor het eerst na twee jaar zonder griep sprake van een griepepidemie in ons land, zo bevestigt viroloog Steven Van Gucht op basis van de cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De intensiteit van de epidemie ligt wel lager dan in de jaren voor de coronapandemie.
Lees verder

Zelensky beschuldigt Rusland van gebruik fosforbommen in Oekraïne
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft in zijn toespraak voor de buitengewone NAVO-top Rusland beschuldigd van het gebruik van fosforbommen in Oekraïne. Hij wil daarom dat de NAVO-bondgenoten "militaire hulp zonder beperkingen" verlenen aan zijn land, voor het Oekraïense leger dat momenteel "onder ongelijke omstandigheden" de Russen het hoofd moet bieden.
Lees verder

Aanval op straat blijft niet zonder gevolgen: UFC-vechter opgepakt nadat hij tegenstander voor restaurant in elkaar sloeg
MMA'er Jorge Masvidal is woensdagnacht opgepakt, nadat hij begin deze week in de nasleep van een UFC-nederlaag zijn opponent Colby Covington te lijf was gegaan op straat. Dat meldt ESPN. Voor een steakrestaurant in Miami sloeg hij de Amerikaan uit het niets neer. Zijn boodschap? "Je moest maar niet over mijn kinderen praten."
Lees verder

"Meer dan 50 burgerdoden bij luchtaanval op school door Ethiopisch regeringsleger"
Een luchtaanval van het Ethiopisch regeringsleger op een school in de opstandige regio Tigray heeft begin dit jaar zeker 57 burgerlevens geëist. Er vielen ook meer dan 42 gewonden. Dat zegt Human Rights Watch (HRW) donderdag na interviews met slachtoffers, nabestaanden en hulpverleners. De mensenrechtenorganisatie roept hoofdstad Addis Abeba op tot een "snel, diepgaand en onpartijdig onderzoek naar deze duidelijke oorlogsmisdaad en een gepaste vervolging van de verantwoordelijken", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Russische tycoons ruim 7,5 miljard rijker na opening beurs Moskou
Een groep Russische miljardairs is dankzij de heropening van de aandelenbeurs omgerekend zo'n 7,5 miljard euro rijker geworden. Bij dat gezelschap zit ook een zakenman uit de kringen rond de Russische president Vladimir Poetin die op sanctielijsten van westerse mogendheden staat.
Lees verder

KOERS KORT. Van Aert kan rekenen op herstelde Benoot in E3 - The Wolfpack met twee ex-winnaars aan de start
Met de Deen Kasper Asgreen (2021) en de Tsjech Zdenek Stybar (2019) heeft Quick.Step-Alpha Vinyl twee gewezen winnaars aan de start van de E3 Saxo Bank Classic (WorldTour). Het duo krijgt bij de Wolfpack steun van Stijn Steels, de Italiaan Davide Ballerini, de Deen Mikkel Honoré, de Fransman Florian Sénéchal en de Duitser Jannik Steimle. Asgreen, Ballerini en Sénéchal rijden zondag ook Gent-Wevelgem (WorldTour). Ze krijgen er gezelschap van Iljo Keisse, Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe en de Nederlander Fabio Jakobsen.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Deltavariant zo goed als verdwenen"
De deltavariant van het coronavirus is zo goed als volledig uit ons land verdwenen. Dat meldt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). Omikron is nu goed voor alle besmettingen, zo blijkt uit gegevens van het referentielaboratorium in Leuven.
Lees verder

Screening voor aangeboren aandoeningen bij pasgeboren baby's breidt uit met 7 ziektes
Elk pasgeboren kind in Vlaanderen zal via een bloedprik gescreend kunnen worden op negentien aangeboren aandoeningen. Het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen breidt in drie fases uit met zeven ziektes, waaronder de spierziekte spinale spieratrofie (SMA). Dat heeft Vlaams minister van Gezondheid en Gezin Wouter Beke (CD&V) donderdag bekendgemaakt in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk. Voor de uitbreiding wordt één miljoen euro extra per jaar voorzien.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton haalt opnieuw opvallende outfit uit zijn kast, Mercedes-teambaas geeft toe dat bolide te zwaar is
Het F1-circus slaat z'n tenten dit weekend op in Saoedi-Arabië, voor de tweede GP van het seizoen. Kunnen Max Verstappen en Red Bull zich herpakken na een openingsmanche om snel te vergeten? Krijgen we net als vorig jaar spektakel in Jeddah? En kan Ferrari bevestigen? De antwoorden op die vragen krijgt u de komende dagen op deze pagina.
Lees verder

GIF-uitvinder Stephen Wilhite (74) overleden aan Covid: de man achter de 'gifjes'
Stephen Wilhite is op 74-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar wat hij in 1987 bedacht, kent iedere computer- en internetgebruiker: het bestandsformaat GIF of Graphics Interchange Format. Social media gaven de 'gifjes' - korte animatiefilmpjes zonder geluid - de laatste jaren nog een extra populariteitsboost. Zijn eigen favoriet was de 'dancing baby' uit 1996.
Lees verder

Luk Alloo gaat langs bij de meest beroemde trekhaak van Europa: "Mensen moeten er nog steeds om lachen"
Luk Alloo gaat in 'Alloo En Tot Ziens' langs bij Chris, de sportarts die werd aangehouden bij 'Alloo Bij De Wegpolitie' omwille van de trekhaak aan zijn Porsche. Die was blijkbaar niet voldoende gekeurd... Benieuwd of dat nu wél het geval is.
Lees verder

GETEST. "Minder spartaans dan vroeger en je proeft zelfs wat ziel achter het stuur": onze auto-expert reed met de nieuwe Opel Astra
Onze auto-expert Joost Bolle kroop achter het stuur van de nieuwe Opel Astra en geeft zijn ongezouten mening. "Eigenlijk is dit de Opel-versie van de vorig jaar op de markt gekomen Peugeot 308. En daar hoeft Opel zich niet voor te schamen." Is de wagen zijn geld waard? En wat zijn de pro's en contra's ervan?
Lees verder