Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 maart 2022

Antwerpfan Kyle verloor been en heup bij arbeidsongeval en lag weken in coma: “Opgeven? Hij spreekt al van de paral...

HLN
Antwerpfan Kyle verloor been en heup bij arbeidsongeval en lag weken in coma: "Opgeven? Hij spreekt al van de paralympics"
"Veel sterkte, Kyle": op de Bosuil leven de fans al zes weken mee met hun makker Kyle Van Droogenbroeck. Op 24 januari raakte de 30-jarige havenarbeider tijdens zijn shift levensgevaarlijk gewond: de artsen in het UZA moesten zijn rechterbeen tot boven de heup afzetten. Na weken coma heeft hij nu stilaan uitzicht op revalidatie. Zijn ouders Frank en Femia spreken in Deurne voor het eerst met de media. "Kyle is ervan overtuigd dat hij nog een goed leven gaat hebben."
Lees verder

"Dat ze me mongool of debiel noemen, doet me niks. Maar dreigementen zijn een brug te ver": scheidsrechter dient klacht in na racisme tijdens voetbalmatch
Scheidsrechter Akram Sassi (31) uit Waregem heeft klacht ingediend nadat hij afgelopen weekend tijdens een wedstrijd bedreigd werd door een vertegenwoordiger van een van de clubs en na afloop ook te horen kreeg dat hij "terug moest naar zijn land". De bewuste club onderzoekt de zaak.
Lees verder

Belg factcheckt voor Facebook of beelden uit Oekraïne en Rusland echt zijn: "Beide kampen bestoken elkaar met valse informatie"
Sociale media worden overspoeld met valse video's en foto's over de oorlog in Oekraïne, omdat het ene land het andere in diskrediet wil brengen. Of gewoon omdat de verspreider verwarring wil zaaien en likes wil scoren. De Belg Maarten Schenk mag nu voor Facebook al die informatie in het Russisch en Oekraïens controleren op echtheid.
Lees verder

Ieperse watertoren wordt omgebouwd tot 3 woningen: "O ironie, een wateraansluiting is er niet meer"
Binnenkort kan wie dat wil wonen in een watertoren. Jide Abdullai en zijn zoon Milan Verkindere, zaakvoerders van het bouwbedrijf The Agency uit Deerlijk, kochten voor 130.000 euro de afgedankte toren langs de Dikkebusseweg in Ieper. De kopers hebben de bedoeling om het bovenste deel van het bouwwerk om te toveren tot 3 woningen. "Het wordt een hele uitdaging, maar we zijn bijzonder trots dat we dit kunnen realiseren."
Lees verder

'The Batman' scoort in binnen- en buitenland: "Beste opening van 2022 in België"
De gloednieuwe superheldenfilm 'The Batman' heeft zijn start niet gemist. Tijdens z'n openingsweekend haalde de prent, met Robert Pattinson in de hoofdrol, wereldwijd zo'n 248,5 miljoen dollar op. En ook bij ons trekt 'The Batman' veel bezoekers, laat Warner Bros weten.
Lees verder

Frankrijk gaat alle woonzorgcentra doorlichten in nasleep van Orpea-schandaal
Na het schandaal met de Franse rusthuisketen Orpea heeft de Franse regering besloten om op twee jaar tijd alle woonzorgcentra in het land door te lichten. De 7.500 woonzorgcentra, zowel openbare als privé-instellingen, zullen gecontroleerd worden. Bovendien moeten ze transparanter zijn over hun prestaties en hun gebruik van overheidsmiddelen. De regionale gezondheidsbureaus zullen 150 extra beambten aanwerven om de grootschalige controle uit te voeren.
Lees verder

Nieuwe richtlijn in Europa: maximumstraf voor verkrachting moet minstens acht jaar zijn
Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag heeft de Europese Commissie een nieuwe richtlijn op tafel gelegd om vrouwen beter te beschermen tegen (huiselijk) geweld. Voor verkrachting zou in alle lidstaten een maximumstraf van minimaal acht jaar cel moeten gelden.
Lees verder

Generaal over "onmenselijke" oorlog van Rusland: "Ik vrees dat het nog bloediger wordt door 'domme' wapens"
Sinds het begin van de Russische invasie in Oekraïne zouden al zeker 474 burgerslachtoffers gevallen zijn. Dat meldt het mensenrechtenkantoor van de Verenigde Naties. En volgens luitenant-generaal Claude Van de Voorde, die spreekt van een "onmenselijk conflict", zou dat aantal nog sterk kunnen oplopen, vooral omdat de Russen ook gebruikmaken van 'domme' wapens als clusterbommen en vlammenwerpers. "Het wordt meer en meer een grove stadsguerilla."
Lees verder

McDonald's sluit tijdelijk 850 restaurants in Rusland: "Maar 62.000 werknemers worden wel doorbetaald"
Fastfoodketen McDonald's sluit tijdelijk al zijn restaurants in Rusland. Dat zijn er zowat 850.
Lees verder

Russen kunnen niet meer naar McDonald's, 62.000 werknemers worden wel doorbetaald
McDonald's sluit tijdelijk alle 850 restaurants in Rusland. Volgens topman Chris Kempczinski was het een moeilijk besluit. "Maar het menselijke leed bij de Oekraïners valt niet te negeren", klinkt het.
Lees verder

Spotify ligt plat: duizenden meldingen in enkele minuten tijd in ons land
Het streamingplatform Spotify ligt plat. Dat blijkt uit gegevens van Downdetector. In ons land liepen er in enkele minuten tijd duizenden meldingen over de storing binnen. Wat er aan de hand is, is voorlopig onduidelijk.
Lees verder

Spotify ligt plat, wereldwijd ook problemen bij Wikipedia, Google en Facebook
Spotify ligt plat. Dat blijkt uit gegevens van Downdetector. Wereldwijd ondervinden ook andere diensten, zoals Discord, Wikipedia, Google en Facebook problemen. Wat er aan de hand is, is voorlopig onduidelijk.
Lees verder

LIVE (21u). Kan het jonge Salzburg Bayern verrassen in eigen huis?
Match van het jaar voor RB Salzburg (en Ignace Van Der Brempt). De Oostenrijkse kampioen gaat op zoek naar een absolute stunt in de Allianz Arena van Bayern München. Klinkt aartsmoeilijk, maar Salzburg mag hoop koesteren: drie weken geleden slikte het na een sterke prestatie pas in de laatste minuut de gelijkmaker van Coman. Kunnen de rode stieren de Duitse recordkampioen verrassen?
Lees verder

LIVE. Kan het jonge Salzburg Bayern verrassen in eigen huis?
Match van het jaar voor RB Salzburg (en Ignace Van Der Brempt). De Oostenrijkse kampioen gaat op zoek naar een absolute stunt in de Allianz Arena van Bayern München. Klinkt aartsmoeilijk, maar Salzburg mag hoop koesteren: drie weken geleden slikte het na een sterke prestatie pas in de laatste minuut de gelijkmaker van Coman. Kunnen de rode stieren de Duitse recordkampioen verrassen?
Lees verder

"Nu zeg ik: ik sta er!: Lotte Kopecky vertelt in 'Wuyts & Boonen' over haar winst in de Strade
En of die overwinning deugd doet. Lotte Kopecky vertelt in onze wielerpodcast 'Wuyts & Boonen' hoe belangrijk haar winst in Strade voor haar was.
Lees verder

Camilla Parker Bowles staat oog in oog met de vrouw die haar vertolkt in 'The Crown'
Camilla Parker Bowles (74) heeft dinsdag haar jongere zelf ontmoet. De hertogin van Cambridge stond tijdens een lunch ter ere van Internationale Vrouwendag oog in oog met Emerald Fennell (36), de actrice die haar speelt in de Netflix-serie 'The Crown'.
Lees verder

Zelensky dringt niet langer aan op lidmaatschap NAVO en is bereid tot dialoog -geen erkenning- over Krim en Donbas
President Volodymyr Zelensky van Oekraïne wil niet langer aandringen op het Oekraïense lidmaatschap van de NAVO. Hij zei dat in een vraaggesprek met de Amerikaanse omroep ABC. Hij is verder ook bereid te praten met Rusland over de status van de separatistische regio's in het oosten van zijn land, in de regio Donbas, en over de Krim dat Rusland in 2014 inlijfde.
Lees verder

Dit zijn de wapens waar gebruik van wordt gemaakt voor de oorlog in Oekraïne
De NAVO versterkt zijn grenzen. Wij sturen geen troepen naar Oekraïne, maar wel wapens. De Oekraïners hebben de voorbije weken van zo'n veertig landen behoorlijk wat gesofisticeerd wapentuig gekregen. En het ziet ernaar uit dat de Oekraïners weten hoe het te gebruiken. Een overzicht.
Lees verder

Leider van extreemrechtse 'Proud Boys'-militie opgepakt voor rol in bestorming Capitool
De leider van de Amerikaanse 'Proud Boys'-militie, Henry "Enrique" Tarrio, is in Miami opgepakt voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool begin 2021. Dat meldt federaal procureur Matthew Graves, die het grootschalige onderzoek naar de bestorming leidt. Proud Boys wordt beschouwd als een van de belangrijkste extreemrechtse milities in de Verenigde Staten. Samen met vijf andere leden van de organisatie wordt de 38-jarige Tarrio vervolgd voor samenzwering.
Lees verder

Ashton Kutcher en Mila Kunis zamelden al 16 miljoen euro in voor slachtoffers in Oekraïne
Enkele dagen geleden kondigden Ashton Kutcher (44) en Mila Kunis (38) in een video aan dat ze een inzamelingsactie begonnen waren voor de slachtoffers in Oekraïne. Het doel van het koppel was om in totaal 30 miljoen dollar (27 miljoen euro) in te zamelen. Vijf dagen na het opstarten van de actie is de kaap van 18 miljoen dollar (16 miljoen euro) al bereikt.
Lees verder